Dodaj do ulubionych

Restauracje i bary w okolicy

09.12.05, 17:50
Prosze wymiencie mi dobre i slabe miejsca do zjedzenia obiadu czy kolacji w
okolicy. Tak w promieniu kilometrasmile
Obserwuj wątek
    • robert28 Re: Restauracje i bary w okolicy 09.12.05, 18:06
      Gdzie mieszkasz? skoro nie wiesz że po drugiej stronie
      ulicy "Cafeulica" "Capri" "GT" "Kacperek" Cukiernia i Pizzeria
      • kormoran999 Re: Restauracje i bary w okolicy 09.12.05, 18:09
        pytam o zdanie i o miejsca nie tylko po drugiej stronie ulicy
    • cafeulica Re: Restauracje i bary w okolicy 09.12.05, 18:10
      Zapraszamy do nas.

www.cafeulica.pl
      • tusia6 Re: Restauracje i bary w okolicy 09.12.05, 18:56
        w cafeulica byłam wiele razy bardzo mnie się podoba wystrój lokalu,jedzonko
        ok,ostatnio rosół z kołdunami,frytki schabowy i kapusta zasmażana bardzo nam
        smakowały.Podobno w wykonaniu kucharza P.Piotra.Dużym plusem jest blisko domu -
        niedzielny obiad.W Kacperku podobno/nie korzystałam/są niedzielne obiady bardzo
        tanie.Pizzeria u Włocha też cieszyła się dobrą opinią ale często bez podania
        przyczyny nieczynna/nie można liczyć na taki lokal/W cukierni niezłe wyroby
        trochę drogo,wolę pojechać na Jórskiego do cukierni p.Górskiego bogaty wybór
        ciast ciasteczek pasztecików itp.dość tanio.O "GT" niewiele wiem byłam raz
        stężenie dymu/nie palę/o mało mnie nie zabiło.Tyle o najbliższych dalej narazie
        się nie wypuszczam.
        • dziewczyna.zorro Re: Restauracje i bary w okolicy 09.12.05, 22:57
          Pizzeria na przeciwko stała się ostatnio moim ulubionym miejscem, z to z powodu
          smacznego jedzonka. Prawdziwe włoskie jedzonko, nie jakieś tam tele-pizze.
          Odwiedzam też bar mleczny "Kefirek" na Kondratowicza, tam od wielu lat można
          zjeść tani domowy PYSZNY posiłek.
          • tirador14 Re: Restauracje i bary w okolicy 12.12.05, 10:00
            Pizzeria u Enza jest rewelacyjna. Mozna tez zadzwonic i zawmowic jedzenie do
            domu. Jest nieczynna w poniedzialek.
          • kormoran999 Re: Restauracje i bary w okolicy 12.12.05, 13:08
            Tym barem mlecznym mnie zabiłaśsmile w którym jest miejscu na Kondratowicza?
            UWIELBIAM BARY MLECZNE. A mielony z marchewką i groszkiem jest?
          • robert7704 Re: Restauracje i bary w okolicy 12.01.06, 14:57
            ten Kefirek to normalnie mnie powalił.... klimat jak z lat 80tych (bywałem,
            pamiętam)smile))) talerze z napisem "społem"....no i jedzonko...PYSZOTA i tanio
            jest...obiad dwudaniowy dla dwóch osób z kompocikiem wyniósł całe 22 zeta
            (sic!!) ... i na wynos też można - polecam od czasu do czasu oczywiściewink)
      • metropolis22 Re: Restauracje i bary w okolicy 28.01.07, 20:01
        <b>Totalna porażka! - omijać ten lokal z daleka!</b>

Oszukują na cenach, czas oczekiwania około godziny (przy pustej sali), obsługa
        zapomina co kto zamówił, problem z rozbiciem rachunku na mniejsze części i
        zapłatę kartą.

Byłem tam wczoraj ze znajomymi. Obsługa składała sie z niedoświadczonej kelnerki
        i starszej pani "bufetowej", ktora tylko "udzielała informacji", zupełnie jak na
        dworcu PKP.

Na początku nie wiedzieli, gdzie nas posadzić, bo ciężko im przestawić stoły.
        Gdy w końci sami je sobie przenieśliśmy i zasiedliśmy, zaczęło się zbieranie
        zamówień. Ale zamiast zebrać od nas wszystkich sprawnie zamówienia, to procedura
        była taka - kelnerka pyta 2-3 osoby co sobie życzą, po czym idzie do kuchni,
        znika tam na 10 minut i przynosi dania (lub nie, jeśłi zapomni, że ktoś coś
        zamówił).

Koleżanka czekała na zamówioną Coca-Cole, którą należało przenieść z widocznej 6
        metrów dalej lodówki, ponad 45 minut! Części dań nie było w karcie, kelnerka
        proponowała zamiennik, po czym po pół godziny okazało się, że zamienników tez
        nie ma!!

Koncowy bilans był taki, że jeden z nas nie dostał tego co zamówił, "bo pani
        zapomniała". Ponieważ troche się nam już spieszyło, a nie wiadomo było ile
        jeszcze potrwa zrobienie jednej kawy, dzielnie zdecydował, że nic nie weźmie
        (gdyby nie jego dziewczyna, która się z nim podzieliła, siedziałby o suchym pysku).

Kiedy doszło do płacenia, okazało się, że ceny w karcie nie odpowiadają cenom na
        rachunku. W menu, ani na żadnych tabliczkach nie było nic napisane o takich
        różnicach. Na prośbę o wyjaśnienie, wypadł na nas jakis starszy jegomość (chyba
        właściciel lokalu) i z typowo cwaniackim zawodzeniem zaczął na nas krzyczeć, że
        doliczyli sobie 10% za "serwis", bo będą musieli z powrotem przestawic stoliki.
        Żadnych przeprosin za złe zamówienia, za ogromne opóźnienie, żadych podziękowań,
        żadnej zniżki za to że tak dużo osób coś zamówiło (zostawiliśmy tam w sumie
        ponad 180 zł). Dyskusja z nim nic nie dała, na koniec padło stwierdzenie, że
        nikt nas tu nie zapraszał i nie będą za nami tęsknić w przyszłośći.
        • happydweller Re: Restauracje i bary w okolicy 13.02.07, 16:30
          Piszecie o restauracjach... dodam coś niecoś o barach.

Jest ich kilka - Pub Pętla (przy Pętli Bródno - Podgrodzie) - pyszne jedzonko
          typu barszcz czerwony, fryty, pierogi extra! może nie na niedzielny obiadek,
          ale na przekąskę do piwka jak najbardziej. Tanio, cicho, sympatycznie. maja
          telewizorek na mecze, więc fajnie pójść więszą ekipą (max 6 os. - nie ma
          dłuższych stolików smile, jak się nie chce w domu chipsami śmiecić smile

Van Pur - Ostródzka. Osiedlowy bar. W tygodniu b. fajnie tanio (4 zł browar),
          jest stół bilardowy, rzutki, piłkarzyki... Jest rewelacyjnie latem, bo w
          ogrodzie są wystawione stoliki, można podjechać rowerkiem itp. Teraz, zimą,
          weekendy zawalone łysymi pakerami w skórach, wszędzie pełno dymu, przed bramą
          lansują się bety.

Gringo - róg Kondratowicza i Wysockiego - największy z wymienionych. Po prostu
          pub. Taki typowy osiedlak. Nic szczególnego, żadnych dodatkowyh rozrywek. Ale
          sporo miejsca i można się wybrać naprawdę większą grupą.

Pozdrawiam,
          _Mieszkanka C
          • kedziorek999 Re: Restauracje i bary w okolicy 02.03.07, 15:14
            panna która napisała,że w vanpurze jest pełno łysych pakerów a przed bramą
            lansują się bety chyba nigdy w życiu nie widziała ani pakera ani bety.pracuję
            tam już dłuższy czas i nie widzę jakiejś fatalnej lanserki!!!fakt w zimę jest
            napalone ale jak komuś nie odpowiada dym z papierosów to niech idzie do pizzy
            hut i usiądzie przy stoliku dla nie palących vi pije piwo za 8 zeta a nie za
            4!!!.to jest pub a nie salon piękności!!!
            • sibeliuss Re: Restauracje i bary w okolicy 02.03.07, 15:20
              Jak dla mnie jest tam ok, tylko czasami muza jest albo za głosna, albo leci rąbanka.
    • kormoran999 dziekuje i moje pierwsze wrazenia 12.12.05, 13:12
      U Włocha - naprawdę włosko. Zjadłem spaghetti i pizzę. Spaghetti małe bardzo
      choć dobre. Pizza na ekstra cienkim i swietnie przyrządzonym cieście. I
      atmosfera jak w lokalu na Sycylii. Szkoda że mało miejsca, kiepska wentylacja
      (zamkniete lub otwarte oknosmilei wystrój. Temu lokalowi przydałoby się inne
      miejsce i dekorator wnętrz. I zupki włoskie może. Bo jedzenie na poziomie.
      • beata118 Re: dziekuje i moje pierwsze wrazenia 12.12.05, 14:28
        No mieszkać na Bródnie i nie wiedzieć gzie jest Kefirek to wstyd wink)
        Kesfirek na Kondratowicza jest naprzeciwko Stokrotki zaraz za sklepem spożwczym
        czynnym przez całą noc (?)
        • dziewczyna.zorro Re: dziekuje i moje pierwsze wrazenia 12.12.05, 16:23
          Mielony jest the best, ja jem zawsze mielony z drobiu + buraczki to najlepszy
          zestaw na świecie, marchwka z groszkiem bardzo smaczna i najlepsze naleśniki z
          serem przysmażane, polane śmietaną i cukrem... zupki też pycha.. skwareczki z
          ziemniaczkami albo kluchami śląskimi...
          • kormoran999 Re: dziekuje i moje pierwsze wrazenia 13.12.05, 11:46
            i już nie mogę pracować bo mi ślinka ciekniesmile
        • kormoran999 Re: dziekuje i moje pierwsze wrazenia 13.12.05, 11:47
          a gdzie jest dtokrotka i sklep czynny całą dobę bo ja jeszcze prawie
          nietutejszy... wprowadzam sięsmile
          • dziewczyna.zorro Re: dziekuje i moje pierwsze wrazenia 13.12.05, 13:35
            skrzyżowanie Kondratowicza i Łabiszyńskiej
            • kormoran999 Re: dziekuje i moje pierwsze wrazenia 13.12.05, 13:53
              dziekuje po stokroćsmile
    • zzdorka Re: Restauracje i bary w okolicy 16.12.05, 13:21
      Zecydowanie polecam Włocha naszego. Minusem jest niestety [wcześniej juz
      opisany] brak wentylacji, który mnie odstrasza w zimne dni. Ale gdy stoliki są
      ustawione na zewnątrz, miodzio. Enzo sympatyczny, a jedzenie pyszne.

Cafe ulica - dodam swoja opinię, że jedzonko niesamowite i podane po
      mistrzowsku. Natomiast mnie odstraszyły tam ceny. Pamiętam, ze jedno danie
      kosztowało mnie 85 zł a drugie coś koło 40 i w sumie większego wyboru nie miałam
      za bardzo. Teraz tych dań na stronie www w ogóle w menu nie widziałam. I
      pamiętam, że w ciągu 2 godzin naszego tam pobytu byliśmy jedynymi gośćmi, choc
      była to niedziela po południu. Te dwie kwestie wystarczyły aby się zrazic, choc
      byc moze niesłusznie.

Sa jeszcze w okolicy dwie pizzerie.
      "Da grasso" - cos typu telepizzowego. Szybko, na telefon i całkiem niedrogo, ale
      to jedyne plusy.
      "Pizzeria Italiano" - maleństwo w domu przy Kanałowej. Niepozorna ale jedzenie
      maja na całkiem wysokim poziomie. Minusem dla mnie była muzyka na żywo - czyli
      klimat weselny. Na szczescie nie częsty.
      • cafeulica Re: Restauracje i bary w okolicy 16.12.05, 17:44
        Szanowna Pani,
        ceny w naszej restauracji są przystepne (co można sprawdzić na www) a obsługę
        klientów pragniemy zapewnić na jak najwyższym poziomie. Niestety ciągnie się za
        nami opinia drogiego przybytku gastronomicznego i nic na to nie możey poradzić.
        • cafeulica Re: Restauracje i bary w okolicy 16.12.05, 18:17
          Przepraszam ale ze względu na problemy z łączem nie mogłem dokończyć
          poprzedniego wątku.
          Najlepszą reklamą są dla nas zadowoleni klienci, którzy cenią sobie naszą
          atmosfere i starania o porządną obsługę.
          Uważam, że obecność pizzerii Enzo i Cafe GT jest jak najbardziej dobra. Wiadomo
          przecież, że ciągle samej pizzy i past jeśc nie można w końcu przychodzi ochota
          na co innego. Cafe GT ma swój własny fajny klimat ale przychodzenie codziennie
          lub kilka razy w tygodniu do tego samego lokalu też może się znudzić.

Do Cafe ulica nie musicie przychodzic Państwo tylko na obiady. Mamy wspaniałe
          Tiramisu własnej produkcji, pyszną kawe, wybór herbat i wreszcie fajne piwko
          (można powiedzieć - na czasie) Pilsner Urquell.

Serdecznie Zapraszam
          • agua Re: Restauracje i bary w okolicy 16.12.05, 18:24
            Witaj Cafeulica, to ile należy wysupłać na kufelek Urquella? Macie jak
            rozmumiem z beczki?
            Andrzej
            • cafeulica Re: Restauracje i bary w okolicy 16.12.05, 19:07
              małe 0,3 - 6,5 zł
              średnie 0,5 - 7,5 zł
              duże kufelek 1L - 12 zł
              oraz prawie wszystko z wielkopolskiej kompanii piwowarskiej w butelkach 0,3.

W nowym roku wprowadzamy "happy hours" tj w określonych godzinach piwko będzie
              tańsze. Promocja będzie też uwzględniała wybrane dania z karty.
              Prosze sprawdzać naszą stronę internetową.

Pozdrawiam
              • zz_nowy Re: Restauracje i bary w okolicy 11.01.06, 14:36
                a czy cafeulica nie chciałaby ładniejszych fotek w swojej galerii? smile

Jeżeli tak to służę usługą wink
          • zzdorka Re: Restauracje i bary w okolicy 17.12.05, 12:19
            Na takie miłe zaproszenie nie moge odmówić. Sprawdze i opisze moje wrażenia w
            najblizszym czasie.

Pozdrawiam.
            • renata19 Re: Świąteczne wyroby 28.12.05, 12:43
              zamówiłam na święta w cafeulica:pasztet domowy,pierogi wigilijne/kapusta i
              grzyby/karpia w galarecie i rybę faszerowaną.Wszystko było bardzo smaczne.
              Jestem bardzo zadowolona i w razie potrzeby również skorzystam.Mogę polecić z
              czystym sumieniem.
              Pozdrawiam. Renata
      • renata19 Re: Restauracje i bary w okolicy 16.12.05, 18:01
        Doroto.
        myślę ża wrażenia z cafeulica dotyczą zamierzchłych czasów.Bywam tam od czasu
        do czasu najczęściej w niedzielę na obiedzie i nie widziałam takich cen.Wpadnij
        a przekonasz się że bardzo smaczny obiad dla dwóch osób składający się z 2-ch
        dań można zjeść za około 60 zł.Tusia napisała o rosole z kołdunami do tego
        frytki,schabowy i kapusta zasmażana,natychmiast poszliśmy skosztować.Naprawdę
        pycha i cena podajże 59 zł albo coś około.A to że nie ma gości jak najbardziej
        mi pasuje.Ich strata. Ja nie lubię dymu GT i u Włocha niestety zadymione no i
        wystrój lokalu nie porównywalny.
        Pozdrawiam Renata
        • renata19 Re: Restauracje i bary w okolicy 16.12.05, 18:05
          Gwoli wyjaśnienia nie pracuję w cafeulica jak równiez nie pobieram żadnej
          prowizji, staram się być obiektywna.A jedzenie od Włocha mogę tylko konsumować
          w domu.R
        • agua Re: Restauracje i bary w okolicy 16.12.05, 18:17
          > a przekonasz się że bardzo smaczny obiad dla dwóch osób składający się z 2-ch
          > dań można zjeść za około 60 zł.Tusia napisała o rosole z kołdunami do tego
          > frytki,schabowy i kapusta zasmażana,natychmiast poszliśmy skosztować.Naprawdę
          > pycha i cena podajże 59 zł albo coś około...<ciach>

Przepraszam Cię bardzo, ale 60 zł za obiad dla 2 osób - z całym szacunkiem - na
          Targówku (gwoli ścisłości również jestem jego mieszkańcem) to wcale niemało.

Co do Włocha - rzeczywiście pizza super, doskwiera trochę beznadziejne
          wykończenie lokalu oraz nieprzewidywalne dni kiedy jest on zamnknięty.
          Ale jedzonko i właściciel - super.

Pozdrawiam
          Andrzej
          • renata19 Re: Restauracje i bary w okolicy 16.12.05, 18:45
            > Przepraszam Cię bardzo, ale 60 zł za obiad dla 2 osób - z całym szacunkiem -
            na
            >
            > Targówku (gwoli ścisłości również jestem jego mieszkańcem) to wcale niemało.
            nie ma za co przepraszać mówimy o zupełnie różnych lokalach.Cafeulica to
            bardzo przytulna restauracja i ceny jak na restaurację nie za wysokie.Przecież
            nie mówimy o stołowaniu się tylko np.tak jak ja o niedzielnym
            obiedzie,kawie,lodach czy kolacji.Klimatu cafeulica nie będzie u Włocha czy w
            GT.Gdyby w GT stołowanoo mnie za darmo też bym nie skorzystała.
            • moni242 Re: Restauracje i bary w okolicy 10.01.06, 18:46
              ja nie polecam restauracji capri, bo ani wystruj mnie nie zachecil, ani
              obsluga, a na koniec KELNERKA/KASJERKA ITP nie miala wydac reszty, wiec sypnela
              drobniakami, przepraszajac ze nie ma 2 zlotych ale odda nastepnym razem.
              ciekawe kiedy, czy bedzie mnie pamietac i czy ktos by sie upominal??SMIESZNE!
    • lemurka3 Re: Restauracje i bary w okolicy 11.01.06, 14:33
      Dzięki waszej opinii skusiłam sie przed świętami na pizze u Enzo. Dzięki za
      info na ten temat bo pizza po prostu pyszna! Taka jaką jadłam we Włoszech, nie
      jakieś tam telepizze czy pizze hut. Pyszna! Goraco polecam pizze z anchovies i
      kaparami. Ale stanowczo odradzam Da Grasso na Gilarskiej - po stokroć fu!
    • lemurka3 Re: Restauracje i bary w okolicy 11.01.06, 14:45
      A jak tam pasty wszelkiego rodzaju? Warto się skusić? Ja pizze rozreklamowałam
      po wszystkich znajomych - aż mi slinka cieknie na samo wspomnienie (cholera a
      na diecie właśnie jestem).
      Pozdrawiam
      • martus77 Re: Restauracje i bary w okolicy 11.01.06, 14:53
        Możesz podac adres tej knajpki???
    • martus77 Re: Restauracje i bary w okolicy 11.01.06, 14:58
      Czyżby to ta pizzeria u Włocha???
      • lemurka3 Re: Restauracje i bary w okolicy 11.01.06, 14:59
        Dokładnie ta pizzeria, a Włoch to właśnie Enzo.
        • martus77 Re: Restauracje i bary w okolicy 11.01.06, 15:03
          Dzięki!!! Sąsiadko smile))
          • lemurka3 Re: Restauracje i bary w okolicy 11.01.06, 15:10
            Ależ proszę Sąsiadko!! smile Może następne spotkanie u Enzo a nie w GT?
            • martus77 Re: Restauracje i bary w okolicy 11.01.06, 15:16
              Na razie zastanawiamy się nad lokalem.......Ale tam chyba nie ma za dużo
              miejsca, dokładnie nie pamiętam, bo byłam tam z rok temu.
              • lemurka3 Re: Restauracje i bary w okolicy 11.01.06, 15:20
                No z miejscem moze byc problem, bo to raczej kameralna knajpka. A może cafe
                ulica?
                • martus77 Re: Restauracje i bary w okolicy 11.01.06, 15:24
                  Tam nie byłam, czytałam tylko opinie (niestety niezbyt pochlebne). Zobaczymy
                  ile osób będzie chętnych na spotkanie smile
                  • lemurka3 Re: Restauracje i bary w okolicy 11.01.06, 15:31
                    Tylko nie w tym Kacperku przy Żuromińskiej wink
    • martus77 Re: Restauracje i bary w okolicy 11.01.06, 15:38
      Przyjdę się tam, rzucę okiem i ocenie smile))
    • martus77 Re: Restauracje i bary w okolicy 11.01.06, 15:45
      No brzmi całkiem ciekawie....aż się dziś przejdę smile))
    • martus77 Re: Restauracje i bary w okolicy 11.01.06, 15:54
      He he he......to idę!!!
    • sc77 Re: Restauracje i bary w okolicy 11.01.06, 15:55
      Polecam tez pizzerie bodajże Italiano na Blokowej. Pizza bardziej "polska", ale
      dania tzw. drugie pychotka, szczególnie warkocz w podgrzybkach i żurek w
      chlebie, mniam.
    • martus77 Re: Restauracje i bary w okolicy 11.01.06, 16:14
      Podgrzybki??? To chyba ktoś z mojej rodziny....smile
    • zzmarcin Pizza u Włocha 11.01.06, 16:31
      Dodam tylko, że u Włocha można zamawiać dania spoza karty. Np. pizzę frutti di
      mare, którą nieskromnie polecam. Pychotasmile
    • martus77 Re: lemurka, jadlem klasyczne boglonese spaghetti 11.01.06, 16:57
      Hmmmm....to jak dam Ci znać o spotkaniu???? Może napisz do mnie e-maila i podaj
      jakiś adres. Pozdro
      • sc77 Re: lemurka, jadlem klasyczne boglonese spaghetti 11.01.06, 20:45
        A ja u Wlocha polecam Penne Tono smile Pychotka.
    • lemurka3 Re: lemurka, jadlem klasyczne boglonese spaghetti 11.01.06, 22:27
      Znów Ci pokasowali posty bo juz nie wiem o co chodzi. A jakby jakieś spotkanko
      się kroiło to proszę szanownych Sąsiadów o melika na adresik (zdrabniamy,
      zdrabniamy - za duzo reklam się ogląda wink) dgdominika@wp.pl
      Pozdrawiam
      • martus77 Re: lemurka, jadlem klasyczne boglonese spaghetti 12.01.06, 11:45
        Ano pokasowali....teraz to nie wiadomo o co chodzi.Wygląda tak jak bym sama ze
        sobą prowadziła rozmowę smile))
      • przemek.c Re: lemurka, jadlem klasyczne boglonese spaghetti 12.01.06, 15:21
        lemurka3 napisała:

> Znów Ci pokasowali posty bo juz nie wiem o co chodzi. A jakby jakieś spotkanko
        > się kroiło to proszę szanownych Sąsiadów o melika na adresik (zdrabniamy,
        > zdrabniamy - za duzo reklam się ogląda wink) dgdominika@wp.pl
        > Pozdrawiam

A nie dgdominiczka? wink)
        • lemurka3 Re: lemurka, jadlem klasyczne boglonese spaghetti 12.01.06, 15:32
          he he, przemusiu musze jeszcze popracować nad zdrobnieniusiami wink)
          Pozdrowionka wink)
    • moni242 Re: Restauracje i bary w okolicy 16.01.06, 17:41
      a kto mi poleci jakas przyjemna knajpe japonska czy chinska, bo chcialabym
      sprobowac swoich sil w jedzeniu paleczkami??smile
      • zzdorka Re: Restauracje i bary w okolicy 17.01.06, 00:18
        Koszmarnie daleko i drogo, ale chyba najlepsza japońska knajpka w jakiej byłam -
        ul. Puławska 472. Restauracja mieści sie w domu, ale jest naprawde ciekawie
        zrobiona. A jedzenie! Mioooodziooooo. Z czystym sumieniem polecam na romantyczna
        kolację, czy bardziej oficjalne spotkanie. tego co mi wiadomo, ta restauracja
        ma kilka lokalizacji, ale za inne nie ręczę. smile

www.poliszcity.pl/categories/1/view.php?what=189
        • sc77 Re: Restauracje i bary w okolicy 17.01.06, 04:39
          KOTO na Foksal 16

Mile miejsce, dobre sushi i sashimi.
          • moni242 Re: Restauracje i bary w okolicy 17.01.06, 07:24
            a cennik w miare??
            • zzdorka Re: Restauracje i bary w okolicy 17.01.06, 11:15
              www.poliszcity.pl/categories/1/view.php?what=95
              • sc77 Re: Restauracje i bary w okolicy 18.01.06, 03:40
                Mozna sobie pozwolic, nie jest najdrozej.
    • cafeulica Re: Restauracje i bary w okolicy 11.02.06, 12:12
      Zapraszamy na weekend walentynkowy, który trwa u nas do 14 lutego. Szczególy
      promocji na stronie www.cafeulica.pl
      • renata_zz Re: Restauracje i bary w okolicy 09.03.06, 09:00
        Restauracja cafeulica to wspaniałe miejsce gdzie w bardzo przyjemnym wystroju
        można doskonale i wcale nie drogo zjeść różne dobroci.Wczoraj w dniu Kobiet
        miałam okazję posmakować i jestem pod wrażeniem.
        A taką informację przeczytałam na drzwiach restauracji i w inernecie na stronie
        cafeulicy.

-Wieczór rozrywkowy-

17 marca zapraszamy Państwa na wieczór rozrywkowy organizowany przez Pilsner
        Urquell. W programie wiele atrakcji, w tym muzyka na żywo, rysownik wykonujący
        szkice, oraz wiele niespodzianek.
      • marcin_xyz Re: Restauracje i bary w okolicy 10.03.06, 09:42
        restauraci - cafeulica - nie polecam, może jak obniżą ceny będzie ok, ale narazie jest koszmar, na głowe upadli, ca to co u nich zapłace to wezme taksówke pojade np, do Sphinxa (gdzie jedzenie jest przepyszne), wróce i mi jeszcze kasa zostanie
        pozdrawiam właściciela smile
        • tusia6 Re: Restauracje i bary w okolicy 10.03.06, 09:57
          www.sphinx.pl/

Przepraszam ale chyba poniosła Cię fantazja z tą taksówką i cenami w
          SPHINX,każdy może to porównać.Rzadko bywam w CAFEULICA ale zawsze wychodzę
          usatysfakcjonowana.A ceny wcale nie są wysokie, to restauracja a nie bar
          mleczny lub GT/ciemna, zadymiona nora/Poza tym mieszkam na ZZ i uważam że w
          swojej dzielnicy mogę zostawić pieniądze a do "miasta" niech jeżdżą Ci z
          Tłuszcza i Wołomina.
          CAFEULICA ma bardzo fajną stronę z menu i cenami każdy może
          porównać.www.cafeulica.pl
          • yigael Re: Restauracje i bary w okolicy 10.03.06, 10:54
            Ja lubię knajpki w naszej okolicy zarówno Włocha Jak i Cafe Ulica. Porównywanie
            ich do fast food'owych sieciówek jadących na półproduktach jest trochę
            bezprzedmiotowe. Jeśli ktoś lubi Pizza Hut McDonald's czy Sphinxa to świetnie,
            ale ja nie mam ochoty tłuc sie taksówką przez pół miasta, żeby skonsumować
            przemysłowy produkt identyczny jak w setce innych lokali sieci. W McDonald's
            jadam w trasie jak mam 5 minut na posiłek.

ps. Sphinx szczyci się na swojej stronie www wysoką pozycją w gazetowym
            rankingu fast food'ów.
            • marcin_xyz Re: Restauracje i bary w okolicy 10.03.06, 14:47
              ale się czepiacie
              Sphinxa podałem tylko dla przykładu żeby pokazać że w CAFE ULICA jest za drogo a jedzenie jest porównywalne
              osobiście uważam że tak wysokie ceny są nieuzasadnione
              bez urazy
              • yigael Re: Restauracje i bary w okolicy 10.03.06, 14:57
                Nikt się nie obraża wink
                A co do cen to "za drogo" to pojęcie względne. Według mnie ceny mają strawne a
                jedzenie pyszne. To też względne oczywiście. Bezwględny jest rachunek
                ekonomiczny - skoro lokal egzystuje ...
                • karol017 Re: Restauracje i bary w okolicy 27.03.06, 07:51
                  Witam,
                  Czy ktoś może się orientuje co się stało z jedzeniem w Cafe Ulica?
                  Zawsze było pyszne, chętnie tam chodziliśmy z żoną. Od pewnego czasu stało się
                  mdłe i bez smaku? O co chodzi?!!
                  • zzola Re: Restauracje i bary w okolicy 27.03.06, 13:15
                    Dobre miejsce znalazłeś na szukanie przyczyn pogorszenia się jedzenia w knajpie.
                    Poniewaz wszystkiemu winni na tym forum sa TP lub zarządca byc może to ich
                    sprawka. A powaznie.Nigdy tam nie było starannie przygotowywane jedzenie.Ot
                    odgrzewane i wszystko. Niewiele osób to zauwazało poniewaz maja staże kulinarno-
                    gastronomiczne stołówkowo barowe. Ot, co.
                  • zzola Re: Restauracje i bary w okolicy 27.03.06, 13:15
                    Dobre miejsce znalazłeś na szukanie przyczyn pogorszenia się jedzenia w knajpie.
                    Poniewaz wszystkiemu winni na tym forum sa TP lub zarządca byc może to ich
                    sprawka. A powaznie.Nigdy tam nie było starannie przygotowywane jedzenie.Ot
                    odgrzewane i wszystko. Niewiele osób to zauwazało poniewaz maja staże kulinarno-
                    gastronomiczne stołówkowo barowe. Ot, co.
                  • mickow5 Re: Restauracje i bary w okolicy 27.03.06, 19:53
                    Nie wiem kiedy byłeś ale mnie się wydaje, że się znacznie polepszyło. Byłem w
                    Listopadzie i faktycznie było kiepskie, mdłe i bez smaku, podane tak sobie.
                    Ostatnio byłem jakieś 3 dni temu i zmiana moim zdaniem jest olbrzymia(na plus).
                    Od razu czuć i widać ze są inni kucharze. Talerze wyglądają jak w restauracji a
                    jedzenie jak jedzenie ale mnie smak odpowiada bardziej niż przy poprzedniej
                    wizycie. Jeżeli utrzymają poziom to będę ich odwiedzał.
                    Linijkę wyżej ktoś wspomina o jedzeniu barowym - radzę udać się do Kacperka
                    albo do Capri obok CU tam to dopiero dają jedzenie barowe. Faktem jest, że
                    znacznie tańsze ale odgrzewane i barowe.
                    • karol017 Re: Restauracje i bary w okolicy 28.03.06, 08:28
                      Byliśmy tam w ubiegłym tygodniu, jedzenie było poprostu nie do zjedzenia.
                      Mdłe i bez smaku. Mamy porównanie z wcześniejszymi wizytami grudzień, styczeń,
                      luty i naprawdę bez porównania. Wyraźnie widać zmianę kucharza-na gorsze!!
                      • ewa554 Re: Restauracje i bary w okolicy 28.03.06, 08:37
                        Zgadzam się całkowicie z Karolem, bardzo żałuję bo też tam lubiłam chodzić.
                        Moim zdaniem też wyraźnie widać pogorszenie smaku jedzenia. Czas pomyśleć na
                        zmianę lokalu. Szczerze nie polecam Cafe Ulica.
    • zzdorka Cafe Ulica 25.07.06, 19:04
      Tak jak obiecałam, opisuję moje wrażenia po pobycie w tej szacownej instytucji
      żywieniowej.

- Ceny uległy znacznej obniżce po mojej pierwszej wizycie. Są takie jak u
      Włocha. - Jedzenie przepyszne, zresztą tak, jak było. Tu nie mam nic do dodania.
      - Natomiast obsługa - katastrofa. Obiadu dostaliśmy za dużo, a napojów za mało,
      a wyraźnie powtarzaliśmy kilka razy co zamawiamy. Na rachunek się nie
      doczekaliśmy, w końcu poszłam sama zapłacić do baru. Choć Pani była bardzo miła,
      niestety kelnerka z niej do niczego.

Teraz wybiorę się do nowej pizzerii. Obaczymy smile
      • mickow5 Re: Cafe Ulica 27.07.06, 13:38
        Faktycznie obsługa jest słabiutka ale zauwazyłem same nowe twarze. Niestety w
        czasach gdy ludzie emigrują za chlebem ciężko jest o dobrego pracownika. Nawet
        o wiele bardziej szacowne instytucje jak np. Adler na Pl Trzech Krzyzy mają
        personel do niczego (czego doswiadczyłem w ostatnia sobote na obiedzie z goścmi
        z francji). Pizzerię polecam jako fajny punkt zywieniowy ale sporym minusem
        jest brak klimy w środku i tylko 2 stoliki na zewnątrz. Przy tych temperaturach
        to makabra.

Pozdrawiam
        • zzdorka Pizzeria Antipasto 31.07.06, 11:20
          Odwiedziłam również ów przybytek żywieniowy i opisuję moje wrażenia:
          1. Pizza jest całkiem smaczna, ale zupełnie się nie umywa do Włocha
          2. Klimy nie ma, a ławy powynosiliśmy na zewnątrz, więc ja problemu z miejscem
          akurat nie widzę
          3. Choć dla mnie problemu to akurat nie stanowi, to jednak dla niektórych brak
          licencji na alkohol może byc problematyczny
          4. Obsługa miła i bezkonfliktowa
          5. Ceny akceptowalne, bez przegięć, aczkolwiek sałatki troszkę małe jak na tą cenę

Ogólna ocena w moim mniemaniu pozytywna, aczkolwiek dla nich Włocha nie zdradzę wink
          • renata_zz Re: Restauracja CAPRI 01.08.06, 21:14
            Wybrałyśmy się dziś z koleżanką do Cafeulica na kolację.Ku naszemu zdziwieniu
            drzwi zamknięte i żadnej informacji dlaczego?
            Zawitałysmy obok do Capri i jesteśmy bardzo zadowolone.Sala po remoncie
            prezentuje się doskonale,ogródek również.Dania bardzo smaczne,ceny umiarkowane
            i bardzo sympatyczny Pan kelener.
            Mogę śmiało polecić innym.
            • kitis Re: Restauracja CAPRI 08.08.06, 12:18
              Ja również polecam Capri. Byłam tam wczoraj pierwszy raz i na pewno jeszcze się
              wybiorę. Jedzenie było smaczne, a obsługa super! Polecam
              • zziiilokatorka Re: Restauracja CAPRI 09.08.06, 11:31
                W niedzielę byłam na obiedzie w Cafeulica.Porażka totalna czas oczekiwania na 2
                porcje około 1 godz.Napisałam porcje ale to są porcje dla niemowląt,bo już
                dzieci potrafią więcej zjeść.Najpierw zabrakło frytek o czym dowiedziałam się
                po około 20 min.oczekiwania a potem Pani przyniosła danie gdzie zamiast frytek
                były tzw.3 "kartofelki opiekane na krzyż"
                Zapłaciłam 70 zł.i głodna poszłam do domu.Na szczęście obok jest CAPRI
        • a10188 Re: Cafe Ulica 09.08.06, 13:32
          Cafe ulica to totalna porażka! Zorganizowałam tam impreze na kilkanaście osób i
          wiem, że nigdy wiecej tego nie zrobię w tym przybytku. Sama chyba tez tam nie
          pójdę.
          • kitis Re: Cafe Ulica 09.08.06, 16:48
            Jak wracaliśmy z Capri, to zobaczyłam, że w cafeulica siedzą sami mężczyźni i
            piją piwo, więc bardziej przypominało mi to "piwiarnię" niż knajpę, gdzie można
            dobrze zjeść.
            • ballantines-1 Re: Cafe Ulica 01.10.07, 13:23
              Bylem w restauracji "cafe ulica" obslugiwala mnie kelnerka blondynka ktora bylem zauroczony - bardzo mila i doswiaczczona / kuchnia rowniez dobra ale obok mojego stolika siedzialo dwoch panow i dwie panie z ich rozmow wynikalo ze sa wlascicielami tej restauracji . Przerazilo mnie traktowanie personelu i obgadywanie konsumentow oraz konkurencji opisuje ten fakt poniewaz tez prowadze restauracje i nie wyobrazam sobie tak traktowania personelu.
    • osmokach Re: Restauracje i bary w okolicy 21.02.07, 09:24
      moje nowe odkrycie: calkiem niezla i tania pizze mozna zamowic do domu z
      pizzeri antipasto (kondratowicza 22), tel 506019972
      • wrednykot Re: Restauracje i bary w okolicy 21.02.07, 20:45
        mam pytanie:
        wszyscy tak chwalą pizzerie u Włocha, ale czy ktoś może dać do niej namiary?
        • renata_zz Re: Restauracje i bary w okolicy 22.02.07, 07:47
          Proszę bardzo:
          Pizzeria Bella Napoli
          Enzo Rossi
          Kondratowicza 18/402 tel.022 49 80 453
          603 677 089
          • leez5 Re: Restauracje i bary w okolicy 24.02.07, 20:11
            dziekismile
            juz zapisuje.
            • zz_nowy Re: Restauracje i bary w okolicy 26.02.07, 17:19
              jego pizza jest NIE DO POBICIA

Tak naprawdę to w tym przypadku powinno się pisać "Pizza" przez duże "P" smile))))

A już Capriciosa z dodatkowym czosnkiem rozkłada mnie na łopatki...
              Ten facet to mistrz świata pizzy (jak dla mnie oczywiście)
    • ballantines-1 Re: Restauracje i bary w okolicy 02.10.07, 09:35

"Capri"- swietna restauracja (wysza ranga) -polecam.
      zaraz obok znajduje sie jakis podzendny bar "cafe ulica" w ktorym przewaznie stoluja sie zule .totalna porazka -zdecydwanie nie polecam.zaraz dalej jest swietna pizzeria bodajrze "capricioza" warto pojsc -polecam . jest jeszcze "u wlocha" -siwetna bez komentaza - polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka