rumity 28.02.06, 14:32 ...co powstaje obok przystanku autobusowego na Wincentego przy PGRze? Od kilku dni robotnicy stawiają tam w ekspresowym tempie jakiś budyneczek. Może ktoś wie co to takiego? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grzegorz_zz Re: wie ktoś może... 28.02.06, 15:01 A może biuro sprzedaży nowego osiedla, które gdzieś w okolicy powstanie? Odpowiedz Link
zz_marcin Re: wie ktoś może... 28.02.06, 19:59 grzegorz_zz napisał: > A może biuro sprzedaży nowego osiedla, które gdzieś w okolicy powstanie? Mili Państwo z Biura Sprzedaży opowiadają, że etap E ma być ostatni na ZZ II. Czy zatem opłacałoby się stawiać nowe biuro sprzedaży? Ja wiem, że do ostatniej chwili chcą sprzedać mieszkania w etapie D jako te z widokiem na paddock (nas z etapu B też tak mamiono). Otóż po skończeniu etapów D i E zapewne w miejscu paddocku powstanie etap F i G - ot i cała tajemnica budyneczku. Odpowiedz Link
sputnik12 Re: wie ktoś może... 28.02.06, 21:20 A ja z kolei lojalnie zostałam poinformowana ( przez pana w biurze sprzedazy Turett' a), że 'teren po konikach pójdzie pod budowę...' Pozdrawiam S. PS. A może ten budyneczek ma coś wspólnego z TBS - ami ? Jeżeli ktoś cos wie to z pewnoscią sloggi , gdyż on wie wszystko co dotyczy ZZ (jak i dzielnicy w ogólności)... Odpowiedz Link
macho331 Re: wie ktoś może... 28.02.06, 21:55 I tyle z planów jeźdieckich A miało być tak pięknie Odpowiedz Link
sputnik12 Re: Do sloggiego 01.03.06, 12:41 Dziękujemy, byłam pewna, ze wkrótce udzielisz nam odpowiedzi. Czy oznacza to jednak, że będą tam wznoszone dalsze etapy F, G etc? Pozdrawiam S. Odpowiedz Link
rumity Re: wie ktoś może... 01.03.06, 10:02 mądry polak...po szkodzie... kupując mieszkanie też dostałem zapewnienie od TP, że stadnina zostanie, a skoro teraz zaczynają "uczciwie" przyznawać się , że ten teren jest przeznaczony pod zabudowę to oznacza, że było to wiadome od samego początku Na pocieszenie pozostaje wspomnienie porannych spotkań z bażantami, zającami, kuropatwami i konikami, które za chwilę też będą szukać innego miejsca Odpowiedz Link
grzegorz_zz Re: wie ktoś może... 01.03.06, 10:05 My z etapu B mieliśmy to przez 2 lata (chodzi o zajace i bazanty). Nawet kilka fitek porobilem. Ale, było mineło. Odpowiedz Link
mooj Re: wie ktoś może... 01.03.06, 13:46 a "my z etapu A" mielismy kiedys nietoperza w domu. Zabłąkał się ku naszej uciesze i przerażeniu kota Odpowiedz Link
sputnik12 Re: A propos zwierzątek 01.03.06, 13:57 To b. miło, ze w okolicy są różne sympatyczne zwierzęta. Czy przed etapem C zobaczyć można bobry ? Czytałam na forum , że są w okolicy. A czy są może wiewiórki, pytam bo bardzo je lubię. Dziękuję S. Odpowiedz Link
mooj Re: A propos zwierzątek 01.03.06, 14:07 o bobrach jedynie czytałem wiewiórki najbliżej widziałem na cmentarzu i w lasku szczur bywał ale zszedłbył miejscową faunę uzupełniają spacerowane psy a także conajmniej jeden sympatyczny kot i okresowo gryzonie typu świnki morskie, królik ptactwo próbuje się nam zagnieżdżać pod dachami ale (na razie) z mizernym skutkiem i to chyba na tyle Odpowiedz Link
sputnik12 Re: A propos zwierzątek 01.03.06, 14:20 Biedny szczurek....... Ps. Swietnie, ze są wiewiórki... dziekuję i pozdrawiam S. Odpowiedz Link
grzegorz_zz Re: wie ktoś może... 10.03.06, 13:33 Może już wiecie, ale wyjaśniam: To podobno jest reklama firmy Unibud. Podobno pokazują jak szybko buduje sie całoroczny domek. Więc chyba jednak nie nowe biuro sprzedaży TP. Odpowiedz Link
stewald Re: wie ktoś może... 10.03.06, 14:06 Pewnie, że nie nowe biuro sprzedaży TP, oni cały czas przecież mają je obok "Alberta", a bez sensu byłoby burzyć je aby zbudować nowe tylko dlatego żeby było bliżej do nowopowstającyh budynków. Odpowiedz Link
agple Re: wie ktoś może... 11.03.06, 11:51 Nie wiem co powstaje przy przystanku, ale o zabudowie terenu, na ktorym znajduje sie obecnie stadnina zostalismy z mezem poinformowani w 2003 roku przed podpisaniem umowy wstepnej. Bron Boze nie zrobil tego developer, ktory mamil widokami z bloku B. Po prostu pofatygowalam sie do Urzedu Gminy i bardzo mila Pani, ktora pokazywala mi plan zagospodarowania przestrzennego powiedziala, ze na terenie stadniny powstana bloki takie jak na ZZ, to tylko kwestia czasu. Oczywiscie nie bylo wiadomo kto je bedzie budowal - chyba w dalszym ciagu nie wiadomo. To, ze teren zostanie przez gmine sprzedany bylo pewne. Ciszymy sie, ze na razie jeszcze sa koniki i inne zwierzeta, ale przeciez mieszkamy w miescie i nalezalo sie spodziewac, ze predzej czy pozniej sielanka stadniny sie skonczy, a za oknem wyrosnie kolejne betonowe osiedle. Pozdrawiam. Odpowiedz Link