Dodaj do ulubionych

do renaty_zz....

23.03.06, 11:57
Dzieki. Niestety nie będę na zebraniu stąd moja prosba. O sprawie zgłoszenia
wad i usterek sygnalizowałem juz kilkukrotnie. Poprzedni zarządca sprawe
olewał. Obecny sie wdrazał. Tymczasem wady i usterki powinny być zdefiniowane,
opisane i formalnie zgłoszone deweloperowi.Jeśli tego się nie zrobi, niedługo
przestana dla dewelopera miec znaczenie / upływ terminu odpowiedzialnosci z
tytułu rękojmi /. Czy jest taki dokument z potwierdzeniem odbioru? CCzy jest
harmonogram usuwania tych usterek? Pytanie o te sprawy na walnym jest
bezcelowe. Wśród innych, spraw ta przeleci tam bez echa. Dlatego zwracam sie
do Ciebie, jako członka KR o zbadanie sprawy jeszcze przed walnym Min po to
aby podjąc ew uchwałę obligująca Kazińskiegodo wzięcia sie za problem wad i
usterek budynku B. Wiem że zajmowanie się tym może być dla zarządcy
niewygodne i kłopotliwe / utarczki z TP, jakies dodatkowe ekspertyzy /. Może
też zostać sprowadzone , jak w budynku A, do kwestii nieistotnych typu
odpadająca płytka.. A to dlatego że nie ma publicznie ujawnionej listy
usterek / np na profilu /, nikt z obsługi obecnej mieszkańców o to nie pytał,
sprawa się gdzieś kisi i aby do sierpnia.Bardzo Cię prosze zainteresuj się
tym . Sapowoduj zeby lista taka np znalazła się na profilu. Pzdr
Obserwuj wątek
    • renata_zz Re: do renaty_zz.... 23.03.06, 12:47
      Wczoraj rozmawiałam z P.Kazińskim poinformował mnie że jeśli jesteś
      zainteresowany gotów jest mailem przesłać Ci całą dokumentację z
      przeglądu.Terminu pilnujemy mija pod koniec czerwca.
      Pozdrawiam
      • oskar335 Re: do renaty_zz.... 23.03.06, 12:57
        Jeśli sprawę znasz i termin jest pilnowany to OK. Jest na profilu prosba
        o zamieszczenie tam listy usterek. Zobaczymy co sie ukaże i czy sie ukaże.
        • oskar335 Re: do renaty_zz.... 24.03.06, 13:19
          Czekam cierpliwie nie tylko ja/ na ukazanie się w profilu tej listy ale cos mi
          sie wydaje że się nie doczekamy. Jesli moge prosic o wpłyniecie w tej sprawie
          na Pana K to bardzo cię renato_zz proszę.
    • marcin.lesiak Do oskar335 24.03.06, 14:16
      oskar335 napisał:

> Dzieki. Niestety nie będę na zebraniu stąd moja prosba. O sprawie zgłoszenia
      > wad i usterek sygnalizowałem juz kilkukrotnie. Poprzedni zarządca sprawe
      > olewał. Obecny sie wdrazał. Tymczasem wady i usterki powinny być zdefiniowane,
      > opisane i formalnie zgłoszone deweloperowi.Jeśli tego się nie zrobi, niedługo
      > przestana dla dewelopera miec znaczenie / upływ terminu odpowiedzialnosci z
      > tytułu rękojmi /. Czy jest taki dokument z potwierdzeniem odbioru? CCzy jest
      > harmonogram usuwania tych usterek? Pytanie o te sprawy na walnym jest
      > bezcelowe. Wśród innych, spraw ta przeleci tam bez echa. Dlatego zwracam sie
      > do Ciebie, jako członka KR o zbadanie sprawy jeszcze przed walnym Min po to
      > aby podjąc ew uchwałę obligująca Kazińskiegodo wzięcia sie za problem wad i
      > usterek budynku B. Wiem że zajmowanie się tym może być dla zarządcy
      > niewygodne i kłopotliwe / utarczki z TP, jakies dodatkowe ekspertyzy /. Może
      > też zostać sprowadzone , jak w budynku A, do kwestii nieistotnych typu
      > odpadająca płytka.. A to dlatego że nie ma publicznie ujawnionej listy
      > usterek / np na profilu /, nikt z obsługi obecnej mieszkańców o to nie pytał,
      > sprawa się gdzieś kisi i aby do sierpnia.Bardzo Cię prosze zainteresuj się
      > tym . Sapowoduj zeby lista taka np znalazła się na profilu. Pzdr

oskar335
      Jak każdy własciciel masz prawo do informacji o pracy zarządcy. Zapytaj go więc
      bezpośrednio o nurtujące Cię sprawy a szybko i bez zbędnego pośrednictwa
      uzyskasz wszystkie odpowiedzi. Tym razem podaję Ci dokładne informację o
      sposobach kontaktu z zarządcą:

Biuro ul.Św.Wincentego 112 kl. IV
      Codziennie 10:00 - 16:00

Dyżury:
      Administrator Barbara Brodowska: wtorki, piątki godz. 18:00 - 20:00
      Księgowa Magdalena Wnuk: środa, piątek (17:00 - 18:00) oraz pierwsza i trzecia
      sobota każdego miesiąca w godzinach 10:00 - 12:00.
      Zarządca Józef Kaziński: poniedziałki, środy 18:00 - 20:00

Biuro:
      telefon, fax: 301 10 02
      e-mail: biuro@euro-profil.dmkhost.net

Forum Euro-Profli:
      www.euro-profil.dmkhost.net/forum/

Pozdrawiam
      ML
      • oskar335 Do M. Lesiak 24.03.06, 19:22
        Jesli informacje o których mowa sa tak łatwe do osiagnięcia napisz dlaczego
        na Twój post w profilu brak jest odpowiedzi? Spróbuj osiagnąc zarządcę
        telefonicznie - bo ja nie potrafię. Administratorzy nie maja wiedzy o efektach
        przegladu. Nie oczekuję nic wielkiego tylko zamieszczenia listy usterek i wad
        bydynku / nie całych protokołów / na forum publicznym.Forum zaproponowanym
        przez Kazińskiego.Teraz jest czas aby ta listę spokojnie przeczytać.Wyrazic
        opinię i wiedzę jakiej Kaziński może nie mieć.Na zebraniu jest zbyt wiele
        punktów aby poswięcić usterkom więcej czasu. Czy tak wiele wymagam?
    • zzola Naiwni jestescie z ta listą... 25.03.06, 14:27
      Prawdopodobnie żadnej listy wad i usterek budynku wysłanej do TP po prostu nie
      ma. Gdyby taka była zarzadca chwaliłby sie nia . To byłby przeciez wyrażny
      dowód jego zaangażowania , profesjonalizmu, odpowiedzialnosci.Poza tym on nie
      chce, tak sądzę, zadzierac z TP.A mieszkańcy i tak sie nie zorientuja - opowie
      im ew o trudnościach jakie napotyka, pokaże cos co nazwie protokołem, zapewni
      ze sprawa lezy mu na sercu i .... do następnego walnego.Tak trzymac Panie
      Zarządco !!!
      • renata_zz Re: Naiwni jestescie z ta listą... 25.03.06, 14:37
        Olu w moim wieku być naiwną to równoznaczne z być idiotką.Naiwności kiedyś
        trzeba się pozbyć.A do rzeczy, to nie jest tak jak napisałaś,musiałaś przecież
        czytać jak pisałam że jestem w posiadaniu opasłej dokumentacji zwanej
        przeglądem technicznym wraz ze zdjęciami.W/w przegląd wykonał P.Kaziński.Będzie
        on załącznikiem do pisma do Turreta.Na złożenie tego mamy jeszcze 3 miesiące
        choć wystarczy jeden dzień.Zwłoka nie jest wynikiem zaniedbania,pilnujemy tego
        jak źrenicy oka ale chcemy żeby na zebraniu mieszkańcy podali również swoje
        uwagi aby czegoś nie przeoczyć.
        • zzola Re: Naiwni jestescie z ta listą... 25.03.06, 15:07
          Nooo wyłączam Ciebie z grona naiwnych. Czytam różne posty więc mam ku temu
          podstawy.Mówiemy zdaje się o róznych sprawach. Ja myslę tu o kilkukartkowym
          wykazie spraw i problemów skierowanych i /wazne! /przyjetych przez Turret.
          Bo co z tego że jest jakaś opasła dokumentacja jesli np okaże się że niefachowa
          lub niekompletna lub cokolwiek zeby TP ja sobie odpuscił. A wystarczy że
          potrzyma u siebie troche i czas minie.Takich spraw nie mozna sobie
          bagatelizowac.
          Ale co innego mnie zainteresowało: któz ta dokumentację wykonał i czym się
          kierował? Mnie nikt o zdanie lub opinie nie pytał a mam pare spostrzezeń.
          Śledże także to forum.Było sporo uwag które sygnalizowały jakies wady czy
          usterki.A nie rozumiem milczenia Zarządcy w sprawie próśb o ujawnienie tej listy
          Albo czyni z tego tajemnicę co byłoby niezrozumiałe. Albo nie ma takiej listy
          co mozna uznac za rzeczywisty fakt albo dokładnie ignoruje swoje obowiązki.
          Nie jestem pewna czy jest jeszcze czas o którym piszesz.I wreszcie zgadzam sie
          z kims juz wcześniej.Nie można na zebraniu wprowadzac punktu niezapowiedzianego
          bo zrobi się bałagan. Mieszkańcy pewnie podadza swoje uwagi ale musza je zebrac.
          Tak to wygląda. Mała sprawa / w sensie jej upublicznienia /a robi się z niej
          coś tajemnica owianego.
          • zzrobert Re: Naiwni jestescie z ta listą... 25.03.06, 15:19
            tak co do terminów rękojmi to obowiązuje Was termin oddania budynku do
            użytkowania a poszczególne lokale termin odbioru lokalu - a bynajmniej nie
            termin aktu notarialnego.
            • renata_zz Re: Usterki 25.03.06, 15:36
              Sąsiedzi proszę zajrzeć na Euro-Profil w interesującej Was sprawie.
        • zzrobert Re: Naiwni jestescie z ta listą... 25.03.06, 15:15
          Pewnie więc doskonale wiesz o tym że można było złożyć tą listę miesiące temu i
          DZISIAJ aktualą listę wad a za 2 dni kolejną i tak do dnia upływu rękojmi
          dorzucać zauważone wady (chociażby by deweloper nie stwierdził że celowo
          czekaliście z podaniem wady by powiększyła się i ew. spowodowała kolejne szkody
          co było działaniem na jego szkodę). Byłoby lekko śmiesznie gdyby dziwnym trafem
          dotarło do Was po upływie rękojmi że roszczenia w kwestii rękojmi z części
          wspólnych MOŻE SKŁADAĆ WYŁĄCZNIE WŁAŚCICIEL a zarządca nie jest nim a o ile się
          nie mylę nie mieliście uchwały w sprawie dochodzenia tychże roszczeń przez
          zarządcę. Wtedy WSZYSTKIE Wasze działania można by uznać za zbędne a przeciez
          nie tego oczekujecie tak Wy jak i pozostali właściciele.
          Więc ja także uważam że byłoby wskazane by mieszkańcy otrzymali w formie
          elektronicznej taką listę - chociażby głównych wad i mogli sami to zgłosić a
          nie liczyć na cud.
          Więc JEŚLI nie ma uchwały na ten temat to proponuję niezwłocznie ją podjąć.
          Łącznie z cesjami praw do dochodzenia rękojmi w imieniu właścicieli.
          • zzola Re: Naiwni jestescie z ta listą... 25.03.06, 15:57
            Masz zzrobercie rację. Dodam do tego, że nie jest także obojetny dla
            skutecznego zgłoszenia wady / usterki /czas w którym zgłaszajacy ja zauwazył.
            Generalnie to powinno byc zgłoszone bez wiekszej zwłoki. No co więc czeka
            Kaziński? Kontynuując mysl zzroberta nalezy stwierdzic że zarządca powinien w
            pilnym trybie ujawnic ta listę, uzyskac o niej opinie a na zebraniu uzyskac
            pełnomocnictwo do występowania.Zbadajcie to dokładnie,ale tak mi się wydaje.
            • oskar335 Re: Naiwni jestescie z ta listą... 26.03.06, 14:39
              Dokumentacja z przeglądu a wykaz wad i usterek to nie to samo!! Wady i usterki
              mogły byc stwierdzane niezaleznie od przeglądu. Chyba że przeglad takich wad
              czy usterek nie ujawnił. Omawianie przegladu budynku na zebraniu to strata
              czasu .Brak jest takiego punktu w porzadku zebrania.Mam znacznie mniejszy wpływ
              na zarzadcę niz KR ale widac że mamy jednakowy, czyli zerowy.
              • zzola Re: Naiwni jestescie z ta listą... 28.03.06, 13:42
                Oj Oskar,Oskar nie widzisz ze takiej prosby nie jest w stanie spełni ten zdaje
                się kiedys popierany przez Ciebie zarządca? Nie pytaj dlaczego - nie bo nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka