Dodaj do ulubionych

Sprzątajcie po sobie brudasy

15.09.03, 09:59
Klatka III etap B.
Gratulacje dla wnoszącego coś do windy w sobotę.
Uświnił całą podłogę na parterze, nie będę robił dochodzenia kto się
wprowadzał w sobotę, ale już wiem, że w mojej klatce mieszka brudas pierwszej
wody.
Obserwuj wątek
    • marta_marta2 Re: Sprzątajcie po sobie brudasy 02.10.03, 08:02
      Uważam , że klatki sprzątane są za rzadko, zwłaszcza teraz gdy tak wiele
      rodzin jednocześnie sie wprowadza. Od piątku mamy na korytarzu syf.
      Pisząc wprost.... śmierdzi i jest brudno.Klatka V etab B, parter.
      Jestem załamana co bedzie dalej.
      • zz_nowy Re: Sprzątajcie po sobie brudasy 02.10.03, 11:26

W A w IV klatce też czasem w windzie jest mokro. Wygląda jakby się pies (a
        raczej cała hodowla psów) zesikał... Paskudztwo. Poza tym ja nie wiem komu
        przeszkadza foliowa osłona metalowego panela w windzie ale jakiś wieśniak non
        stop ją zrywa. Jak tylko pojawi się nowa - po jednym dniu jest zdarta... Nawet
        się nie zdążymy nacieszyć ładnymi windami po zdjęciu osłon "przeciwremontowych"
        bo już dawno są poniszczone przez jakiś baranów...
    • pawel112 Re: Sprzątajcie po sobie brudasy 02.10.03, 13:16

Wiedziały gały co brały.
      Jeszcze kilku takich brudasów i stwierdzisz że jednak zmuszono Ciebie do
      zakupu mieszkania na ZZ? A to dopiero początek...

A o to twoje słowa: "Mnie martwią oczekiwania ludzi, również wypisywane na tym
      forum, które w przypadku spełnienia zamienią osiedle w kibuc".
      Nie oczekuj że bedzie czysciej...
      • zz_nowy Re: Sprzątajcie po sobie brudasy 02.10.03, 14:04
        Co ty za bzdurasy wypisujesz?

Co ma jedno do drugiego?

• pawel112 Re: Sprzątajcie po sobie brudasy 02.10.03, 15:13
          Te bzdurasy były skierowane do marcin-robert. Moj tekst nie był komentarzem
          twojego listu. Sorki, ale uważnie czytaj
          • grizzly99 .... BO MY NIE BĘDZIEMY SPRZATAC PO WAS... 02.10.03, 19:58
            POPIERAM PAWLA112 - ZWRACA ON PO PROSTU UWAGĘ NA PEWNĄ OGÓLNA TENDENCJE, JAK
            SIĘ ZARYSOWUJE NA HORYZONCIE. BRAK ZDECYDOWANEJ REAKCJI ADMINISTRACJI I
            MIESZKANCÓW NA RÓŻNE ZACHOWANIA NIEZGODNE Z OGÓLNIE PRZYJETYMI NORMAMI WSROD
            BIAŁYCH LUDZI
            PROWADZIĆ BEDZIE DO DALSZYCH "MIŁYCH" SYTUACJI I DEWASTACJI.

CO DO 'WIDZIAŁY GAŁY CO BRAŁY" - TO PRAWDA, ALE JA NP. ZAŁAPAŁEM SIĘ NA
            RZĄDY ADMINISTRATORA SCHOLLA I BARDZO MIŁO GO WSPOMINAM - ZAWSZE PIERWSZY
            MÓWIŁ DZIEN DOBRY I INTERESOWAŁ SIĘ TYM CO SIE DZIEJE. I WIDYWAŁEM GO BARDZO
            CZESTO. POTEM BYŁO JUZ GORZEJ, A OBECNEGO ZARZĄDCY JESZCZE NIE WIDZIAŁEM -
            NIE WIADOMO TEŻ DLACZEGO NIE MA DO NIEGO NUMERU TELEFONU NA TABLICY. O
            ADMINISTRATORZE OBECNYM WIEM TYLKO TYLE,ŻE ZBIERAŁ PODPISY POD UCHWAŁĄ NT.
            ZIELENI.

CIEKAWE JAK TO BEDZIE JAK TURRETOWI PRZESTANIE ZALEZEC NA MARKETINGOWYM
            WIZERUNKU OSIEDLA , BO WIEKSZOŚĆ MIESZKAN BEDZIE SPRZEDANA I NIE BEDZIE PO CO
            TRZAMAĆ JAKO TAKIEGO FASONU - ZOSTANIEMY Z NIEWYKORZENIONYM PROBLEMEM.

CZEGO SOBIE I NIKOMU NIE ZYCZE.

Grizz99

pawel112 napisał:

> Te bzdurasy były skierowane do marcin-robert. Moj tekst nie był komentarzem
            > twojego listu. Sorki, ale uważnie czytaj

• zz_beatka Re: .... BO MY NIE BĘDZIEMY SPRZATAC PO WAS... 03.10.03, 08:37
              Zgadzam się sprowadzają się straszne flejtuchy (nie wszyscy ale dość dużo).
              Widzę że coraz więcej osób jeździ po trawnikach (wczoraj Toyota z Radości z
              wdziękiem wyjechała spod schodów klatki III i IV oczywiście po trawie). Na
              skwerku po środku osiedla często widać przy brzegu ślady samochodów które
              nawracają po trawie.

Pozdrawiam też sąsiada, ************** (pył na butach zdradza wszystko gdy jest
              czysta podłoga pod drzwiami) . Zapraszam na kawę poznamy się oboje.

sad
              • marcin_robert Re: .... BO MY NIE BĘDZIEMY SPRZATAC PO WAS... 03.10.03, 09:46
                Pozwolicie, że uwagi Pawła112 przemilczę.
                Nie rozumiem jednej rzeczy.
                To, że klatki powinny być sprzątane przez zarządcę lub zatrudnione przez niego
                osoby nie zwalnia ludzi do sprzątania po sobie.
                Wczoraj ktoś wnoszący zaprawę w workach do windy pozostawił po sobie "ścieżkę".
                Nie będę robił dochodzenia kto. Wiem jedno, skoro zatrudniony przeze robotnik
                sprząta po sobie, to czemu inni zatrudniając ekipy remontowe nie zwracają na to
                uwagi.
                Otóż będę sprzątał po brudasach, bo mieszkam na parterze i wolę przejechać
                zmiotką koło windy niż mieć w przedpokoju betoniarnię na podłodze.
                Turret wywiesił apel o mokre szmaty przed lokalami gdzie trwają
                prace "pyłotwórcze" - ile osób się do tego zastosowało?
                • marta_marta2 Re: .... BO MY NIE BĘDZIEMY SPRZATAC PO WAS... 03.10.03, 10:33
                  Ja natomist nie będę sprzątać po innych.W tym tygodniu klatka nie była
                  sprzatana ani razu.Więc po co płacę na ten cel?
                • zz_beatka Re: .... BO MY NIE BĘDZIEMY SPRZATAC PO WAS... 03.10.03, 13:47
                  u mnie na piętrze z dwóch lokatorów tylko jeden zastosował się do tego
                  zalecenia (niestety jego drzwi są daleko a ten który tego nie zrobił jest vis a
                  vis mnie)
                  • sc77 Re: .... BO MY NIE BĘDZIEMY SPRZATAC PO WAS... 03.10.03, 14:43
                    Wydaje mi sie, ze chodzi Wam o Etap B, gdyz u nas w A klatki sa sprzatane
                    codziennie.
                    Rok temu w trakcie remontow klatke sprzatano 2 razy dziennie.

Dziwi mnie wiec fakt, ze u Was jest brudno...
                    • zz_beatka Re: .... BO MY NIE BĘDZIEMY SPRZATAC PO WAS... 03.10.03, 15:42
                      Cóż mieszkamy na Bródnie
                      • mooj Re: .... BO MY NIE BĘDZIEMY SPRZATAC PO WAS... 03.10.03, 15:53
                        co nie znaczy, że mamy brodzić w śmieciach czy błociesmile
                        pozdrawiam
    • zz_beatka klatka I piętro I 14.10.03, 16:12
      syf również na schodach i widać do którego mieszkania zmierza brud i śmieci.
      Syf w wejściu do garaży ( w przedsionku) pod wejściem do schowka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka