miinia Re: problem z decyzja:)) 11.10.03, 10:30 witam, na wstepie przepraszam za wczesniejszy pusty post. wczoraj bylam ogladac mieszkanie na Waszym osiedlu - podobalo mi sie. jestem juz prawie zdecydowana na kupno mieszkania mimo wizji, ze przez najblizsze lata bedzie nade mna wisial olbrzymi kredyt... zdecydowalam sie na to osiedle poniewaz jak dla mnie ma dobra lokalizacje i komunikacje, przyjemne otoczenie. najwiekszym plusem jest mozliwosc obejrzenia mieszkania w rzeczywistosci, a nie na papierze oraz oczywiscie Wasze pozytywne opinie. najwiekszym plusem jest fakt skonczonej inwestycji czyli brak ryzyka. przeczytalam Wasze forum od gory do dolu, ale jak zwykle mam pare watpliwosci: 1. czy jestescie ogolnie zadowoleni z mieszkan (wykonanie, otoczenie itd) 2. czy cena ~3700 jest adekwatna do jakosci - myslalam, ze uda mi sie kupic cos tanszego, ale wyszlo tak jak wyszlo. 3. czy budowa etapu b przeszkadzala mieszkancowm etapu a 4. jakbyscie mogli to podajcie mocne 'minusy' tej inwestycji, ktore Was zaskoczyly. z gory b. dziekuje za odpowiedzi. Odpowiedz Link
mir_s Re: problem z decyzja:)) 11.10.03, 15:39 cena niestety nieadekwatna do jakości ( moim zdaniem JW Construction robi niewiele gorzej - czytaj parapety wewnętrzne , zewnętrzne, okna, glify , kąty ścian, brak płaszczyzny sufitu itp a ceny zdecydowanie niższe!!!) sam pomysł osiedla OK deweloper dno zresztą sama się pewnie o tym przekonasz wkrótce (usuwanie wad) pozdr. Odpowiedz Link
zz_beatka Re: problem z decyzja:)) 12.10.03, 08:40 mir_s napisał: > cena niestety nieadekwatna do jakości ( moim zdaniem JW Construction robi > niewiele gorzej - czytaj parapety wewnętrzne , zewnętrzne, okna, glify , kąty > ścian, brak płaszczyzny sufitu itp a ceny zdecydowanie niższe!!!) > sam pomysł osiedla OK > deweloper dno zresztą sama się pewnie o tym przekonasz wkrótce (usuwanie wad) > pozdr. czuję się mocno urażona Twoim porównaniem ZZ do JW Destruction Odpowiedz Link
marcin_robert Re: problem z decyzja:)) 13.10.03, 08:23 On chyba nie rozmawiał z wprowadzającymi się do bloków JW. Odpowiedz Link
mir_s Re: problem z decyzja:)) 14.10.03, 10:17 nie stwierdziłem , że JWC robi tak samo tylko trochę gorzej. Pragnę przypomnieć że JWC także miał Certyfikat Dewelopera tak jak TURRET. Stwierdziłem także że pomysła na takie osiedle jest OK, natomiast widziałem rozwalaną ścianę w moim mieszkaniu miała ok 13 cm 1cm tynku 6,5cm cegła i ok 5cm tynku - w projekcie 6,5 cm + tynk max po 2cm po obu stronach cegły. Moim zdaniem w tym przypadku jest to jakość JWC. pozdr. Odpowiedz Link
mooj Re: problem z decyzja:)) 11.10.03, 20:22 zależy na czym Ci zależy co do ceny - trudno czasem porównywac cenę za metr - oferowane mieszkania miewają tak dziwne rozkłady, ze szkoda słów. rozsądniej będzie jeśli odsumujesz wszystkie koszty (balkon, mieszkanie, miejsce garażowe, opłaty notarialne) za konkretne mieszkanie i porównasz z inną ofertą poza tym mieskzanie to ni etylka kilkadziesuąt metrów kwadratowych to także klatka, sam budynek, jego otoczenie, "usługi dodane" itp nt porówywnywania z JWC zmilczę -pwoeim tylkotyle że znam osiedla JWC gdzi emieszkańcy na swój koszt po 2-3 latach musieli robić drogi żeby nie brodzićw błocie, to samo ogrodzenie i oswietlenie osiedla co do poprawek - robią w miarę szybko i solidnie (co nie znaczy że nie ma poprawek porawek niedogodności zwiazane z budowa etapu C będą i to pewnie niemałe otoczenie etapu B...licz się z tm że okna wychodzące na PGR za parę lat będą "patrzyły" w okna sąsiadów w podobnym osiedlu, reszta raczej powyżej średniej (dużo zalezy i będzie zależało od mieszkańców) ochrona nienadzwyczajna ale w sumie niezła administracja (etap A) raczej poniżej średniej biorąc pod uwagę nowe osiedla i koszty (administrator dostepny "na żywo" 3 razy w tygodniu po parę godzin i też nie ma prerogatyw żeby wszystkie problemy wyjaśnić a co dopiero rozwiązać same mury - zobaczysz - sprawdzaj dokładnie okna, wentylacje, poziom podłóg, piony i równoległość ścian "infrastruktura": - monopol Spray SA na internet, kablówkę telefon. poczytaj forum dowiesz się więcej (produkt mają lepszy niż wizerunek firmy) - zieleni sporo i coraz lepiej utzymana - plac zabaw , kort -będą przenoszone - zobaczymy jak będzie - inne zagospodarownie terenu - problemy z tłokiem przy wjeźdxie się już zaczęły a nie wszyscy jeszcze mieszkają - sprzątanie - 5- - poza sporadzycznymi przypadkami sąsiedzi i ich goście cenią spokój i miłą atmosferę co ważne - wandalizmu praktycznie nie ma (co też nie jest takie oczywiste w innych osiedlach) troszkę złośliwie "na bezrybiu i rak ryba" tzn mało kto oferuje to co tu za takie pieniądze ale to nie wina turreta pozdrawiam Odpowiedz Link
miinia Re: problem z decyzja:)) 12.10.03, 13:14 serdeczne dzieki za info. decyzja juz praktycznie podjeta. Odpowiedz Link
smootek Re: problem z decyzja:)) 13.10.03, 23:26 Jak będziesz w okolicy - zajrzyj do nas (Kondratowicza 18 - znajdziesz link do naaszego Forum na ZZ lub poniżej). www1.gazeta.pl/forum/790620,30353,790602.html?f=11165 Zostało kilkanascie mieszkan. Niektore niestety bez balkonow Koszt metra - ok. 3 tys. - czyli troche zostanie nadwyżki na czynsz (nie najniższy). Ochrona, miejsca parkingowe. Internet od 3 dostawców (TPSA, Spray i Merita). Wykańczanie mieszkań - śladowo jeszcze wystepuje. Z minusów - wyższy niż np. w DD czynsz (chyba ok. 8,42pln/os + śmieci). Ale zyskujesz kameralność - w sumie ok. 220 mieszkan (pewnie tyle jest mieszkan w etapie A ZZ). Nie masz kłopotow z miejscami parkingowymi dla gości - bo ich nie ma )), nikt z sąsiadów nie przejedzie Cię - bo po terenie osiedla się nie jeździ, masz blisko do fajnego pubu GT znanego juz w okolicy z fajnej atmosfery, jak masz rybki lub psa/kota - nakarmisz go - bo jest sklep zoologiczny, wyskoczysz do piekarni, gdzie znajdziesz tez rano gazete, a jak chcesz zmienic Bank na taki "bezkolejkowy" - to mamy BZ WBK (-> najbliższe kolejki w Poznaniu ))) Nasze mieszkania były droższe - ale to już inna historia i juz nic wiecej nie napszę - jak będziesz cierpliwy - znajdziesz informacje w sieci. Za to dziś to co zostało jest na warunkach preferencyjnych - i pewnie nie urażając sąsiadów ZZ - za 3 tys. za metr to nie były zły wybór. Odpowiedz Link
miinia ekipa turreta 14.10.03, 09:10 witajcie, czy ktos z Was korzystal z uslug ekipy remontowej proponowanej przez biuro sprzedazy? jesli tak prosze o opinie na ich temat. Odpowiedz Link