Dodaj do ulubionych

mamy klubik osiedlowy ??? ;-)

19.12.03, 12:18
Pewnego wieczoru, poznego zreszta, poszlam wyrzucic smieci.
Ide sobie do odpowiedniego miejsca i widze jak grupka mlodych ludzi cala
chmara (okolo 6-8 osob) wchodzi sobie pospiesznie do pomieszczenie obok
smietnika. Jest to takie pomieszczenie gdzie wejscie jest od bocznej strony
smietnika, nie mam pojecia co tam jest
No i tak sobie pomyslalam - urzadzilismy jakis klub dla mlodziezy?
A moze to jacys obcy??!!!
Hmmm moze mi ktos to wyjasnic?

pozd.
Obserwuj wątek
    • zzmetro Re: mamy klubik osiedlowy ??? ;-) 19.12.03, 12:21
      W Etapie A czy B ???

SB
      • mooj Re: mamy klubik osiedlowy ??? ;-) 19.12.03, 12:25
        obstawiam A
      • netaip Re: mamy klubik osiedlowy ??? ;-) 19.12.03, 12:26
        w A... pierwszy smietnik od I klatki
        • zzmetro Re: mamy klubik osiedlowy ??? ;-) 19.12.03, 12:39
          Istnieje tam takie kilkumetrowe pomieszczenie , do którego klucze mają agenci
          ochrony Juventus - udostępniamy im je dla celów socjalnych .

Najprawdopodobniej te niezidentyfikowane młode osoby to byli właśnie pracownicy
          owej firmy , którzy tam po prostu się przebierają i spożywają posiłki.
          Oczywiście poproszę koordynatora Juventusa o zweryfikowanie moich przypuszczeń .

SB
          • mooj Re: mamy klubik osiedlowy ??? ;-) 19.12.03, 12:44
            to jak już siębędzie pan kontaktował to "uprzejmie donosze" a co! wkurzylem się
            to donoszę
            jak sobie wrcalem z zebrania to widziałem to co często można zaobserwować
            "3 panów w budce" (nie licząc psa?smile
            niniejszym wycofuje się z pomyslu żeby było 4 agentów - to nie ma najmniejszego
            sensu -lepiej zamiast 7 tysięcy wydać 2 na zmniejszenie budki - jakieś bloczki
            betonowe?
            tak zeby 3 się tam nie mieściło - bo co mi za róznica czy 3 czy 4 w budce
            siedzi - oczywiście poza owymi 7 tysiącami miesięcznie
            • netaip do moojego 19.12.03, 12:48
              oni chyba chodza co 10 minut na obchod (pojedynczo) i moze akurat byl moment
              gdy sie mijali????

z reguly staje w obronie ochrony bo moim zdaniem latwego zycia z nami nie maja:-
              )))
              • mooj Re: do moojego 19.12.03, 12:57
                ? na obchód co 10 minut a reszta czasu w budce?
                jak rozmawiałem z koordynatorem (jakies dwa miesiące temu) to powiedział że
                zasada jest taka:
                co najmniej jeden agent ZAWSZE jest "na osiedlu" w przypadku małego obciązenia
                na bramie (a tak było - godziny dokładnie nie pamiętam ale powiedzmy 21:40) ma
                być 2 "na osiedlu"
                ja też na ogół broniłem ochrony i wiem że jest zimno i że mało zarabiają i
                sympatyczni są
                po prostu wycofuje się z pomysłu 4 zamiast trzech bo w takich warunkach to
                bzdura płacić więcej - wolę majordomusa-consiergea który pogoni towarzystwo
                (pomysł dyr. Zabojszcza) kiedy będzie trzeba
                • netaip Re: do moojego 19.12.03, 13:03
                  majordomus, to brzmi dumniesmile))

jak zwal tak zwal, jednak dodatkowa osoba JEST potrzebna, zreszta i tak placic
                  bedzie B
                  my za dwoch oni za dwoch w najgorszym przypadku, a w wariancie optymistycznym
                  oni ciut wiecej bo i mieszkan wiecej i powierzchnia dzialki wieksza...
                  • mooj Re: do moojego 19.12.03, 13:12
                    do czego jest potrzebna? do siedzenia w budce?
                    tę kwestie podnoszę -skoro 3 jest za dużo (widac nie ma potzeby żeby byli "na
                    terenie") to 4 ochroniarz rzecz wątpliwa
                    różnica nie tylko w nazwie takze odpowiedzialnosci i finansowaniu - skoro
                    juventus nie panuje nad pracownikami to nie ma chyba sensu dodatkowo im płacić
                    poza tym kwetsia narzutów itp - wydaje się że za 3,5 tysiąca na głowę znajdzi
                    się 2 chetnych do otweirania bramy, przekazywania pism (czego juventus w
                    zasadzie podejmuje się z łaski), wyegzekwowania działającego domofonu
                    będzie miał inn eprzelożenie ten człowiek
                    nie
                    agent>koordynator>juventus>administracja>(turret? nie wiem kto odpowiedzialny
                    ale chyba tak)
                    tylko trochę szybciej to będzie

ale zgadzam się chłopaki bardzo sympatyczne, generalnie na poziomie i mało
                    zarabiającrying
              • zz_beatka Re: do moojego 19.12.03, 16:26
                netaip napisała:

> z reguly staje w obronie ochrony bo moim zdaniem latwego zycia z nami nie
                maja:
                > -
                > )))

z wzajemnością
          • netaip Re: mamy klubik osiedlowy ??? ;-) 19.12.03, 12:47
            towarzystwo bylo mieszane, odbywalo sie to okolo 22
            nie wiem, moze faktycznie spozywali posilkismile))

nie robie z tego zadymy, post raczej w celach rozluznienia atmosfery po
            wczorajszym zebraniu (wrrrr...)
            • zz_beatka Re: mamy klubik osiedlowy ??? ;-) 19.12.03, 16:24
              tez to zauważyłam ale trwa od wakacji czy codziennie nie wiem, myslałam że to
              mieszkańcy A + ochrona

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka