Dodaj do ulubionych

Osiedle Parzniew, developer Agroman, II

• Gość: :O Poprawki czyli zenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 13:59
      po odbiorze kluczy wlasnie mielismy okazje zobaczyc, co agroman zrobil z masa
      mankamwntow - ktore stwierdzono na odbiorze technicznym... a wady nie byle jakie
      - bo m.in. brak katow, krzywy sufit, porysowane szyby - i coz zrobil agroman
      przez 4 miesiace? Otoz - w miejscach - gdzie zaznaczone byly rysy na WSZYSTKICH
      szybach - poscieral po prostu flamaster! HAHA - ale komedia... solidny deweloper
      - jak sie patrzy - pofatygowal sie nawet po flamaster...
      • Gość: etap II Re: Poprawki czyli zenada IP: *.centertel.pl 12.07.08, 09:52
        a ja jestem bardzo zadowolona po odbiorze kluczy, nie mialam duzych mankamentow
        jedynie sciana w lazience 2 cm nie trzymala pionu i wszystko doprowadzone do
        stanu wlasciwego, jedyny problem to brak barierek w klatce schodowej na ktore
        trzeba poczekac... ciesze sie ze juz mam klucze i wszystkim zycze rownie udanych
        odbiorow :)
        • Gość: II Re: Poprawki czyli zenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 22:32
          ...tylko 2 cm ... wspaniale! ;)
          • Gość: DEVU Re: Poprawki czyli zenada IP: *.devs.futuro.pl 13.07.08, 11:46
            Brawo Agroman jak zwykle profesjonalny. Nie wiem jakim cudem
            dokonano odbioru budynku bez barierek na klatce schodowej . Mam
            wrażenie że to nie zgodne z przepisami , zapytam w poniedziałek o to
            nadzór budowlany w Pruszkowie , moze oni coś więcej mi powiedzą jak
            można oddac mieszkanie bez barierek ????
            • Gość: jacek uwaga na podszywki od developera ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 11:49
              chca nas oslabic !

ale my sie nie damy. pieski developerskie proszone sa o nieszczekane w tym temacie !
              • Gość: etapII Re: uwaga na podszywki od developera ! IP: *.iqs-quant.com.pl 14.07.08, 10:29
                brak barierek na chwile obecna nie stanowi dla mnie problemu bo wiadomo ze nikt
                nie zamieszka w dwa dni od odbioru kluczy, a na urzadzenie mieszkania nie ma to
                wplywu... skad w was tyle pesymizmu?? rzeczywiscie to forum zrobilo sie niewarte
                zagladania bo brak tu jakichkolwiek informacji ktore komukolwiek moga sie
                przydac. piszac swoj post wyrazilam swoje subiektywne zdanie bo moze ktos ma
                podobne do mojego podejscie, ze cieszy sie z mieszkania ktore otrzymujemy i tak
                z opoznieniem a nie juz ktos sympatyczny nazywa mnie "pieskiem deweloperskim".
                ludzie opamietajcie sie. nie kazdy ma negatywne wrazenia ze wspolpracy z
                Agromanem. moze dlatego ze nie szukalam klopotow i problemu a spokojnie czekalam
                na final czyli klucze
                • Gość: II Re: uwaga na podszywki od developera ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 11:22
                  Pohamuj wiec swoj beztroski entuzjazm w momencie, gdy inni sa wsciekli na
                  bezczelna postawe agromana - gratulacje zamieszczaj moze w innym watku, co
                  byloby bardziej na miejscu.
                  A jesli nie wiesz, skad w niektorych tyle pesymizmu - poczytaj wczesniejsze posty.
                  Jesli forum warte uwagi to forum, na ktorym nie wymienia sie rzeczywistych sadow
                  - tylko unikajac trudnych tematow - buduje sie pomniki dla dewelopera, ktory z
                  premedytacja unika odpowiedzialnosci za swoje partactwo - nie mamy o czym rozmawiac.
                  "Nie szukalam klopotow a spokojnie czekalam"... - kazdy deweloper marzy o takim
                  kliencie.
                  • Gość: etap II Re: uwaga na podszywki od developera ! IP: *.iqs-quant.com.pl 15.07.08, 10:25
                    kazdy moze miec wlasne odczucia i nie kazdy musi byc wsciekly i wiecznie
                    narzekajacy wiec rowniez moge wyrazic swoje zdanie. moze lepiej bys sie poczul
                    gdyby wszyscy byli rownie wsciekli jak Ty ale niekoniecznie tak jest
                  • Gość: Mieszkańcy osiedla Paranoicznym malkontentom mówimy zdecydowane NIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 10:29
                    Przestań II narzekać albo się wynoś z forum
                    • Gość: II Re: Paranoicznym malkontentom mówimy zdecydowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 11:19
                      No coz - to bylo jasne, ze mamy tu do czynienia z osoba o niskim poziomie
                      kultury:) cierpisz na rozdwojenie jazni, ze przemawiasz w liczbie mnogiej? Nie
                      ma jak wzmocnic swoja wypowiedz wirtualnym nibytlumem.. Powinienes/nnas dostac
                      medal za slepa wiernosc swemu deweloperowi.

ps. Paranoja to lek nieuwarunkowany rzeczywistymi przyczynami, a tu mamy do
                      czynienia z calkowitym brakiem wywiazania sie z zapisu w umowie, ignorancie.
                      • Gość: jacek Re: Paranoicznym malkontentom mówimy zdecydowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 11:24
                        to oczywiste ze mu placa za klepanie bzdur
                        piesek developera bedzie tak szczekal jak mu pan zagra
                        uwaga tez na konfidentow z biura !
                      • Gość: Mieszkańcy osiedla Re: Paranoicznym malkontentom mówimy zdecydowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 11:28
                        W licznej grupie osób zawsze znajdzie się ktoś wiecznie niezadowolony, szukający
                        tylko najmniejszych choćby wad , a nie dostrzegający niewątpliwych zalet.
                        Tutaj mamy do czynienia z takim paranoicznym przypadkiem.
                        A po za tym robisz krecia robotę tym którzy kupili tutaj lokale na inwestycje i
                        chcą właśnie odsprzedać. Co sobie pomyślą ewentualni kupcy, którzy zajrzą na forum ?
                        A Agroman to jeden z najlepszych i najsolidniejszych developerów w Warszawie.
                        Wszyscy mieszkańcy jego inwestycji są szczęśliwi i zadowoleni, tylko ty jeden nie.
                        • Gość: slabo Re: Paranoicznym malkontentom mówimy zdecydowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 11:35
                          HAHAHA!!!

bez komentarza - to forum dla mieszkancow - nie dla pracownikow!
                          • Gość: II Re: Paranoicznym malkontentom mówimy zdecydowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 12:18
                            do: "mieszkancy osiedla " [;)]
                            1. Krecia robote robia krety - czyli tacy, jak ty
                            2. Nie pohamowales sie nawet z wyrazeniem leku o wrazenia potencjalnych
                            nabywcow, ktorzy tu zajrza
                            3. Na dobra opinie trzeba sobie zasluzyc - nie tworzy jej koniunktura na rynku -
                            ale solidnosc firmy.
                            4. Slogan przytoczony na koncu tej "wypowiedzi" - niebywale zalosny - dowodzi
                            zalosnej bezradnosci - nie chce sie nawet komentowac - haslo "wszyscy sa
                            szczesliwi" moze zadowolic dyskutanta na poziomie przedszkola
                        • Gość: pit Re: Paranoicznym malkontentom mówimy zdecydowane IP: *.piap.pl 15.07.08, 11:45
                          sprzedaż nie idzie, więc trzeba się chwytać rożnych sposobów "Wszyscy mieszkańcy
                          jego inwestycji są szczęśliwi i zadowoleni, tylko ty jeden nie." Zabrzmiało jak
                          "My stoimy tu, gdzie wtedy - oni tam, gdzie stało ZOMO" Bez komentarza.
                          • Gość: teac Re: Paranoicznym itd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 12:08
                            Ależ się rozpisaliście...
                            Widzę że dwie strony cierpią na pewne schorzenia ;)

W przypadku Agromana jest tak że poknocił masę rzeczy a ich przedstawiciele z
                            Jacyną na czele zrobili sobie z gęby cholewy, kłamiąc w żywe oczy (a choćby o
                            terminach odbioru czy poprawek).
                            Ktoś (np. etap II) może przejawiać postawę "nawet gó.. jest dobre, ważne że
                            własne" (o ile nie na kredyt). Ma takie prawo.

Być może z innymi deweloperami jest gorzej. Ale to nie jest przecież wyznacznik
                            jakości usług dewelopera.

Ale adwersarz (II) przeholował. Pisząc " Powinienes/nnas dostac
                            medal za slepa wiernosc swemu deweloperowi." oczekuję że w cholerę sprzedasz
                            mieszkanie, by nie być wiernym i płacić mu comiesięczny haracz. I liczę również,
                            że ogłoszenie o sprzedaży nie będzie takie jak ostatnio ktoś umieścił w
                            internecie o apartamentowcu ;)

A przecież na psie kupy i płoty Agroman nie ma wpływu (to tak by ponownie
                            rozkręcić dyskusję, hehe)
                            • Gość: Etap XX Ten znowu ty swoimi psimi kupami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 12:16
                              .

.
                              • Gość: robox5 Agroman jest do bani i .... IP: *.pruszkow.mm.pl 20.07.08, 23:33
                                wszyscy o tym wiemy. Nie ma sie co zwodzic, ten kto kupil mieszkanie
                                na handel łatwo go nie sprzeda, chyba, ze zejdzie znacznie z ceny :).
                                • Gość: etap I reklamacje IP: *.mofnet.gov.pl 23.07.08, 14:01
                                  Czy ktoś może składał już pismenie reklamcje w Agromanie? Jak to się
                                  odybywa i ile czeka się na jej zrealizownaie? w jaki sposób Agroman
                                  rozwiązuje takie problemu?dziękuję z góry za wszelkie uwagi.
                                  • Gość: e3 Re: reklamacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 14:42
                                    My na wymianę zarysowanych szyb okiennych (od odbioru technicznego)czekaliśmy
                                    pół roku.
                                    • Gość: Devu Re: reklamacje IP: 193.24.24.* 24.07.08, 14:47
                                      Ja na pisemne reklamacje złożone w grudniu 2007 nie otrzymałem po
                                      mimo kilku monitów do dziś żadnej odpowiedzi . Taki jest STANDARD
                                      AGROMANA .
                                  • Gość: P.K. Re: reklamacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 22:11
                                    taaak... oddano nam jakby nigdy nic mieszkanie z wszystkimi usterkami,
                                    zlozylismy 2-ga reklamacje
                              • Gość: wk....ny Re: Ten znowu ty swoimi psimi kupami IP: 89.108.246.* 05.11.08, 13:55
                                Na chodniku przy parkingu obok Oriona nr pocztowy 39 jakaś Świnia
                                nasrała swoim psem!!!!
                                Mam już dość omijania gówien na osiedlu!
                                ŚWINIE! Sprzatajcie po swoich pupilach!!!
                                Trzeba wam zapłcić? OK!!! Ile? Zapłace za mieszkanie na niezasranym
                                osiedlu!
                                SWINIE!!!!!!
                                • Gość: Devu Uwaga- ponownie nagroda IP: 193.24.24.* 21.11.08, 08:34
                                  Ale farsa , Agroman ponownie został sklasyfikowany w czołówce firm
                                  developerskich za znakomitą obsługę Klienta . Albo murator oszalał
                                  albo mamy taki poziom obsługi wszędzie i nie ma w tym nic dziwnego
                                  że mieszkania są oddawane po terminie i z usterkami . Grzyby w
                                  nowooddanych budynkach to standard Agromana .
    • Gość: Darek 2 etap Wilgoć i grzyb 2 etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 19:07
      Witam,czy u Was również występuje wilgoć i grzyb w piwnicy w takim natężeniu?
      Chciałbym się zorientować czy ktoś z Was zgłaszał pisemnie już ten problem i czy
      była jakakolwiek odpowiedź ze strony Agromana?
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8ec9253c9154db6e.html
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dedca2c52b29cad7.html
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a48b413141b68d16.html
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bae255d3e03f29d6.html
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0738e6dd7b4daaab.html
      • borekt Re: Wilgoć i grzyb 2 etap 01.09.08, 16:19
        W O31 też są mokre ściany w piwnicy ale nie aż tak jak na Twoich zdjęciach.
        • Gość: Przeszkoda Re: Wilgoć i grzyb 2 etap IP: 83.16.71.* 03.09.08, 09:19
          Witam. W Orionie 34 nie widziałem jeszcze wilgoci, ale pewnie się
          pojawi. Źle zrobili izolację. A-man udziela gwarancji na budynki,
          myślę że na razie trzeba nękać pismami na które i tak nie odpowiada.
          Spróbuję się dowiedzieć kto może sprawę rozdmuchać np w prasie. Może
          Murator lub Wyborcza. Przyłączam się do walki i nie odpuszczę, myślę
          że warto wynająć prawnika dla wspólnoty i uderzyć z całą mocą. Może
          na osiedlu mieszka jakiś prawnik? Ujawnij się!
          Mam pytanie z innej paczki. A-man wyznaczył mi miejsce postojowe
          daleko od bloku, wysłałem pismo z protestem i nie otrzymałem
          odpowiedzi. Czy ktoś walczył już takiej sprawie? Odezwijcie się,
          trzeba zewrzeć szeregi!!! Pozdrowienia dla wszystkich sąsiadów!!!
          • Gość: lee marvin Re: Wilgoć i grzyb 2 etap IP: 80.54.108.* 06.09.08, 15:03
            w piwnicach budynków drugiego etapu 22, 23, 26, 27 i 29 (w tych byłam)jest
            wilgoć w jednych mniejsza w drugich większa. Ciekawe czy w budynkach I etapu też
            jest tak źle i co mieszkańcy tego etapu zrobili w tej sprawie (minął już rok jak
            tam mieszkają) czas dział na ich niekorzyść, jeszcze rok i będą mogli cmoknąć
            a-man w nos.
          • wiolcia9 Re: Wilgoć i grzyb 2 etap 08.09.08, 12:19
            Witam serdecznie,
            ja równiez walczyłam o zmianę miejsca parkingowego, odpowiedz
            dostałam ale oczywiście miejsca mi nie zmieniono. Jak już zdążyłam
            się przyzwyczaić wytłumaczenie było - dla mnie- bzdurne, ponieważ
            wyjaśnili, że miejsca które im wskazałam były wystawione na sprzedaż
            i ich zmiana strasznie by im skomplikowała organizację przetargu na
            nie. Odpuściłam, może niesłusznie, ale już czasami nie mam siły do
            nich.

Pozdrawiam wszystkich cierpliwych.
            • Gość: lee marvin Re: Wilgoć i grzyb 2 etap IP: 80.54.108.* 08.09.08, 17:05
              to chyba z grzybem nie ma nic wspolnego
    • Gość: etap1 Ograniczenie prędkości na osiedlu IP: 212.244.73.* 15.09.08, 09:07
      Niedawno słyszałem pomysł postawienia znaków ograniczających prędkość na
      osiedlu. Byłby to dobry pomysł, gdyby w naszym kraju ludzie zwracali uwagę na
      takie znaki :)

Myślę, że potrzebny jest apel do kierowców, aby uważali i brali pod uwagę, że po
      drodze chodzą i jeżdżą na rowerkach dzieci. Uważać należy zwłaszcza na
      skrzyżowaniach, gdzie zaparkowane na chodnikach samochody skutecznie zasłaniają
      widok. Należy też wziąć pod uwagę, że na kostce brukowej pokrytej piachem hamuje
      się bardzo kiepsko.

A co do znaków, to myślę, że wystarczy "strefa zamieszkania" przy wjeździe na
      osiedle.
      • Gość: beck Re: Ograniczenie prędkości na osiedlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 13:53
        Jeśli chodzi o "niewyżycie", to najbardziej agresywny był tu osobnik broniący PŁOTA.
        Forum jest po to, by ogłosić co się komu nie podoba.
        Mnie, i wielu innym nie podobają się niektóre płoty (nawet budowlańcy się
        naśmiewają), a w większości przypadków sąsiad sąsiadowi w twarz nie powie "ale
        masz ch...wy płot". I tyle. Argumentacji powtarzać nie będę.

Co do tematu prędkości. Słuszna uwaga i dobrze że została poruszona.

Strefa zamieszkania nie zadowoli wszystkich - jest ulica, są chodniki.
        Oczywiście fajnie by było, żeby zasady strefy obowiązywały.
        Ale nie postawisz fotoradaru albo policjanta celem egzekwowania łamania zasad w
        strefie obowiązujących.

Powiedzmy, że najpierw - celem wprowadzenia w życie powinno się te znaki
        postawić. Jeśli by się to nie sprawdzało to na głównej uliczce osiedla powinny
        być progi zwalniające.
        • juna5 Re: Ograniczenie prędkości na osiedlu 15.09.08, 15:38
          progi spowalniające niszczą samochód, ale widziałam takie fajne duże
          ozdobne donice ustawione co jakiś czas które wymuszają zwalnianie i
          omijanie
          • Gość: Devu Re: Ograniczenie prędkości na osiedlu IP: 193.24.24.* 15.09.08, 15:43
            Donice też niszczą samochody " rysy w Tatrach "
            • Gość: etap I niskie ciśnienie wody IP: *.mofnet.gov.pl 17.09.08, 09:53
              od wczoraj mam problemy z wodą, w kuchni nie leci praktycznie wcale
              a w łazience bardzo niskie ciśnienie.Czy tylko u mnie jest ten
              problem?
              • Gość: buzz Re: niskie ciśnienie wody IP: *.devs.futuro.pl 17.09.08, 17:56
                a to jest jedna z większych bolączek Pruszkowa
                woda jest z Warszawy i ciągle są jej awarie [my mamy tą samą wodę]
                • Gość: internet Internet IP: *.mofnet.gov.pl 01.10.08, 11:45
                  Mam pytanie, apropo internetu. Czy ktoś korzysta z czegoś innego niż
                  Multimedia? Bo w moim przypadku odpada ten dostawca i muszę poszukać
                  czegoś innego. Może ktoś ma bezprzewodowy? jak to działa u nas na
                  osiedlu, jest połączenie?
                  pozdrawiam
                  • Gość: sasiad Re: Internet IP: *.centertel.pl 01.10.08, 23:28
                    witam !!

Wlasnie siedze na orange, smiga ze az jestem zdziwiony. Nie czuje
                    roznicy pomiedzy tym a stalym laczem a mialem 2 Mb. Jest ok\
          • Gość: gosc Re: Ograniczenie prędkości na osiedlu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.08, 14:57
            no to pozwolil sobie Pan stwierdzic zwycajnie IDIOTYZM. progi zwalniajace
            niszcza samochod.... a co one uderzaja w drzwi? w podwozie? urywaja lusterko?
            masakruja amortyzatory? a teraz pytanie - jaka predkosc jest odpowiednia dla
            Pana do przejechania przez prog? ... no to teraz sugeruje zwolnienie o polowe,
            dostosowanie sie do obowiazujacej predkosci w miejscu przejazdu i ... i jak?
            przejezdza sie jak po maselku prawda? jesli jest Pan posiadaczem, porshe S,
            ferrari lub lotusa - prosze wybaczyc moje uogolnienie wynikajace ze standardu
            samopchodow na naszych ulicach.
    • Gość: etap1 Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II IP: 212.244.73.* 17.12.08, 10:40
      Czy dostaliście już z urzędu gminy jakiś dokument z wyliczeniem, ile podatku od
      nieruchomości trzeba zapłacić? Ja jeszcze nie dostałem...
      • robix5 Wezmy sie razem za Agromana... 11.03.09, 10:52
        Chyba juz czas najwyzszy polaczyc sily. Dosc juz oczekiwania na
        laske developera, o ktorym wiekszosc z nas ma zle zdanie. Ekipa,
        ktora siedzi w administracji jest niewydolna. Czas na zmiany. Moze
        widmo utraty pracy przez viagromanskich nierobow w dobie kryzysu na
        rynku nieruchomosci wkrzesi w tych ludziach chec pracy i aktywnosci.
        Do dzis nie wykazali sie zupelnie niczym. Nawet wdrozenie
        automatzacji wjazdu na osiedle jest dla nich nielada wysilkiem. Jak
        dotad nie dotrzymali zadnego terminu. Sa nierzetelni, nieslowni i
        nieodpowiedzialni. Takich ludzi trzeba wykurzyc. Potrzebujemy
        rzetelnych administratorow, ludzi kooperatywnych a nie leni. Wiem,
        ze sa na osiedlu ludzie, ktorzy maja chec niesienia pomocy,
        wspolpracy, wziecia spraw w swoje rece. Nie badzmy bezczynni,
        skonczmy z biernoscia. Moze z wiosna sie ulatywnimy. Zachecam
        wszystkich. Nie zostawiajmy losu naszego osiedla w rekach
        nieudacznikow. Odbiory techniczne, przeglady roczne to okrutna
        farsa, ktora dziala na nasza niekorzysc. Nasze budynki maja tyle
        wad, ze strch pomyslec, co bedzie za 5-10 lat. W piwnicach grzyby,
        na sufitach przecieki. A czy ktos wyobraza sobie, ze na poddaszu
        bywaly zwaly sniegu. Tak, tyle sniegu, ze na sankach mozna bylo
        jezdzic. Naprawde trzeba dzialac. RUSZMY SIE W KONCU !!!

Pozdrawiam
        • Gość: elza Skandal! sufity spadają! IP: *.pruszkow.mm.pl 17.04.09, 15:24
          Poszukuje osoby, której odpadł tynk z sufitu!!!!! WIEM, że w PARZNIEWIE było
          kilka takich przypadków. MI też to się przydarzyło, na szczęście nikomu nic się
          nie stało, więc administracja się nie przejęła a wykonawca nawet nie przyszedł
          żeby obejrzeć, przeprosić... TYLKO WYSŁALI 2 PANÓW, KTÓRZY TERAZ TO NAPRAWIAJĄ.
          TYNK ODPADŁ MI W JEDNYM POKOJU, A PO SPRAWDZENIU CAŁEGO SUFITU, MAM TERAZ
          WSZEDZIE DZIURY DO ŁATANIA, CZYLI TO MOGŁO SIĘ STAĆ WSZEDZIE, SZOK!!!! NIKOMU
          NIC SIĘ NIE STAŁO ALE AZ STRACH POMYSLEC!!! JUZ NIE WSPOMNĘ O STRATACH MORALNYCH
          I O TYM ILE SIĘ TRZEBA BEDZIE NAROBIĆ, ŻEBY TO POSPRZATAĆ. ADMINISTRACJA
          POWIEDZIAŁA, ŻE TAKIE RZECZY SIĘ ZDARZAJĄ, WIĘC UWAŻAJCIE SĄSIEDZI MILI NA SWOJE
          GŁOWY!!!
          • Gość: nowy Re: Skandal! sufity spadają! IP: *.rev.snt.net.pl 29.09.09, 13:28
            tak to bywa czasami to i w drewnianym kościele cegła na głowę spadnie. Najlepiej
            wyprowadzić się na pustynie tam jeno deszcz może spaść. swoją drogą, że
            robotnicy wódki nie przynieśli w ramach przeprosin za sufit - to już SKANDAL
            • borekt Re: Skandal! sufity spadają! 29.09.09, 13:40
              Nie ma ma co się rozpisywać. Jeżeli ktoś chce się skusić na ofertę Agromana,
              zapraszam wcześniej na osiedlowe forum www.parzniew.waw.pl (forum to ma 479
              użytkowników, można poczytać jakie opinie przeważają). Potencjalnych nabywców
              zapraszam też na osiedle, można popytać ludzi i wyciągnąć sobie wnioski. No cóż,
              widać że pracownicy dewelopera dostali polecenie poprawiać wizerunek firmy na
              forum ;-)
              • Gość: wuwu cholera, a tak się napaliłam :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.09, 15:01
                wlaśnie rozpoczynają kolejny etap budowania i już sama nie wiem co
                myśleć po przeczytaniu tych wpisów.
                • Gość: nina Re: cholera, a tak się napaliłam :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.09, 18:21
                  Zaczekaj wuwu aż wybudują.
                  Wtedy będziesz mogła pójść z fachowcem, wszystko spokojnie obejrzeć i decydować
                  się czy ci ta jakość odpowiada czy nie.
                  PS
                  Pamiętaj że Parzniew to formalnie gmina Brwinów i tam są wszystkie urzędy dla
                  Parzniewa, poczta itp. Tam idzie dotacja oświatowa na dzieci.
                  Na przyjecie dziecka do państwowego żłobka, przedszkola, szkoły w Pruszkowie
                  zero szans.
                  W Pruszkowie jest sporo innych nowych inwestycji, może się dobrze po nich
                  rozejrzyj ?
                  • borekt Re: cholera, a tak się napaliłam :/ 30.09.09, 21:19
                    Mając zameldowanie w Pruszkowie szanse że dziecko dostanie się do przedszkola są
                    niewiele większe. Sam to przerabiałem.
                    Poczta (póki co) jest w Pruszkowie, ale akurat po pocztę chyba lepiej byłoby do
                    Brwiowa jeździć bo poczta przy do której należymy to totalna pomyłka.
                    Co do kupowania mieszkania, to w czasie kiedy obecni mieszkańcy osiedla Parzniew
                    kupowali (podpisywali umowy) swoje mieszkania, popyt był tak duży, że albo
                    bierzesz, albo mamy na Twoje miejsce 10 następnych.
                  • Gość: Bożena agro-man i nina to ta sama osoba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 08:46
                    "agro-man" vel nina to pracownik konkurencyjnego dewelopera, który ucieka się do
                    brudnych sztuczek oczerniania konkurencji, bo jego własne bublowate produkty nie
                    znajdują popytu na rynku.
    • agro-man Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II 25.09.09, 16:30
      Kupiłem mieszkanie na tym osiedlu.
      Wszystkich ostrzegam przed zakupem pamiętajcie wydajecie tak jak ja
      ciężko zarabione pieniądze.Są ogromne problemy z tym developerem,
      słaba jakość wykonania liczne wady w mieszkaniach i częściach
      wspólnych, a developer nie reaguje na pisma.Jedynym wyjściem jest
      droga sądowa i kolejne koszty.
      Szczerze odradzam poszukajcie coś innego sa jeeszcze uczciwi
      developerzy.
      • agro-man Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II 29.09.09, 10:05
        jeżeli ktoś nosi się z zamiarek zakupu mieszkania w Parzniewie od
        Agromana chętnie jako ten który popełnił ten błąd życiowy odpowiem
        na kilka pytań.
        • Gość: Zadowolony klient Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 10:14
          Są ludzie którym wszystko się nie podoba i zawsze znajdą dziurę w całym. Nie
          podoba się ? To sprzedaj mieszkanie i się wynoś zamiast siać defetyzm.
          • borekt Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II 29.09.09, 10:48
            a co się ma podobać? To, że w piwnicy ściany są mokre? że z dachów woda leci i
            co jakiś czas przychodzą Panowie z silikonem zaklejać? Może sposób
            administrowania przez Agromana, gdzie po pierwszych 6-ciu miesiącach stawka za 1
            GJ ciepła wynosi ponad 80 zł, a w przy drugim rozliczeniu ok. 50 zł (ceny
            ustalane wg uznania)? Można by tak wymieniać, ale zapewne wśród ponad 400
            mieszkańców znajdzie się paru szczęśliwców, którzy nie mają zastrzeżeń.
            • Gość: gość Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II IP: *.rev.snt.net.pl 29.09.09, 13:22
              A może borekk jest odwrotnie zawsze się znajdzie kilka marudnych frustratów
              którym nic nie pasuje i wiecznie na wszystko narzekają
              • agro-man Pleśń i grzyby w piwnicach Agroman-Parzniew 29.09.09, 16:55
                Przemily Panie gościu, grzyba na pustyni to faktycznie Pan nie
                znajdzie a zapraszam Pana na grzyby i pleśnie całoroczne do piwnic
                na osiedlu Parzniew. Drugi rok mija nic nie jest robione w tym
                kierunku.
                Takiej fuszerki to jeszcze nie widziałem a przewinąłem się przez
                wiele inwestycji z racji zawodu.
                • Gość: marek_tomek Re: Pleśń i grzyby w piwnicach Agroman-Parzniew IP: *.acn.waw.pl 29.09.09, 21:16
                  Kurcze, nie wiem - ja mieszkam od 4 lat na Lewandowie budowanym przez Agromana i
                  nie mogę narzekać - niczego mi nie zalewa, nic mi nie spada na głowę.
                  Nie żeby byli doskonali ale jedynym defektem jaki miałem w mieszkaniu była lekko
                  krzywa ścianka w łazience. A gdy zacząłem grymasić to sąsiad inżynier budowlany
                  spec od hiper biurowców powiedział żebym "stulił dziób" :) bo za tę cenę nie mam
                  co sie spodziewać cudów i przy dużych inwestycjach nie da się wybudować
                  bezusterkowo (co potwierdził inny budowlaniec), grunt żeby usterki usuwać.
                  To tyle.
                  i żeby nie było na pewno nie działam na zlecenie ani nie dostaje żadnych
                  profitów od A. hahah bo na pewno co poniektórzy zaczną mnie podejrzewać o
                  nieczyste intencje - po prostu mam wikeszy dystans
                  • Gość: Zadowolony klient Popieram. Tak jest. Malkontenci stulcie dzub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 23:10
                    Za te pieniądze wymagacie nie wiadomo czego.
                    • Gość: Devu standard agromana IP: 193.24.24.* 30.09.09, 09:37
                      tak cena za mieszkanie była niewygórowana , ale standardy i terminy
                      wykonania były również jasno określone .Deweloper niestety nie
                      wywiązuje się ze swoich obowiązków które naklada na niego umowa z
                      Klientem , kodeks dobrych praktyk , sztuka budowlana oraz etyka
                      zawodowa . To jest poprostu cwaniak który najpierw weźmie
                      pieniądze , później śmiejąc się prosto w twarz Klienta będzie robił
                      co mu się podoba . Kolejna inwestycja tego developera polega na tym
                      że bierze pieniądze na rok przed oddaniem mieszkania.Później w
                      przypadku nie dotrzymania warunkow umowy developer odda kapitał plus
                      3% . Świetne zabezpieczenie daje agro-man , kredyt 3% za dwa lata -
                      każdy by tak chciał. Życzę aby przyszłe umowy z agromanem były mniej
                      kolizyjne od tych z którymi mieliśmy do czynienia dotychczas, a
                      terminy i standardy realizowane w sposób rzetelny .Ze swojej strony
                      odradzam wspólpracę z tym developerem , ryzyko jest wg. mnie zbyt
                      duże .
                      • Gość: agro-man Re: standard agromana IP: 212.69.75.* 01.10.09, 09:22
                        A ja mieszkam już na tym osiedlu 2 lata i muszę przyznać, że
                        czytając to forum jestem pod wrażeniem tego jakich mam
                        problematycznych sąsiadów. A wydawać by się mogło, że wszystko jest
                        oki. To może w takim razie problem jest nie z developerem tylko z
                        ludźmi którzy tam zamieszkują?
                        • Gość: Bożena Re: standard agromana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 09:30
                          Masz rację agro-man. Ja też już mam dość mieszkania wśród takiej hołoty.
                          • Gość: zenon Re: standard agromana IP: 212.69.75.* 01.10.09, 09:52
                            masz rację bożena ja też mam dosyć mieszkania z taką hołotą jak wy,
                            wiecznie narzekacie. Nie macie nic lepszego do roboty??? jestem
                            ciekaw jak wyglądają wasze mieszkania, pewnie: ciemno i straszno,
                            szaro, buro i ponuro, mech na ścianach. Gdzie ja właściwie mieszkam,
                            a raczej z kim??? A wydawać by się mogło, że to fajne osiedle...
                            • Gość: Romet Re: standard agromana IP: *.chello.pl 07.10.09, 15:33
                              Ludzie MY NIE MIESZKAMY BO JUZ 2 LATA CZEKAMY NA MIESZKANIA NA
                              LEWANDOWIE LEŚNYM! I NIKT NIE WKIEDY BEDZIE MOZNA TAM ZAMIESZKAĆ
                              400.000 ZŁ ZAPŁACILEM W 2007 ROKU I CZEKAM!!!!
                    • agro-man Wady,usterki osiedle Parzniew 30.09.09, 09:40
                      Przepraszam a co to znaczy za takie pieniądze czy Pan kupił za darmo,
                      bo ja kupiłem mieszkanie w cenie 5-6 tys.zł za m2 to mało 20 km za
                      Warszawą i w cene nawet nie są wliczone miejsce postojowe pod
                      chmurką ?
                      A wady budynku są nie ocenione?
                      A co z brakiem szacunku do klienta i nie reagowanie na pisma w celu
                      usunięcia wad widocznych nie wspomnę o tych których już teraz nie
                      można usunąc z przyczyn czysto technicznych.

• agro-man Nie można mieszkań sprzedać w Parzniewie 30.09.09, 09:52
                        A propo wypowiedzi zadowolnego gościa.
                        A kto kupi mieszkania z takimi wadami i usterkami ?
                        Jesteśmy skazani mieszkać tutaj nie z naszej winy - biednych
                        kredytobiorców.
                        • Gość: nina kupili kota w worku, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.09, 18:15
                          a teraz narzekają że to szczur a nie kot :)
                          Było nie kupować dziury w ziemi.
                          Jak deweloper sprzedał naiwnym przed wybudowaniem to nie miał żadnego interesu
                          żeby utrzymać jakość, a im taniej i gorzej wybudował tym dla niego większy zysk.
                          Myśleć trzeba przed, a nie po.
                      • Gość: halyna Re: Wady,usterki osiedle Parzniew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.09, 23:00
                        jakie tam wady i usterki, ja tam mieszkam od 3 lat i jakos nie
                        narzekam, troche daleko do stacji ale na to nie ma rady i juz
                      • Gość: pan Re: Wady,usterki osiedle Parzniew IP: 212.69.75.* 01.10.09, 09:46
                        a czy ktoś zmusił cię do zakupu mieszkania 20 km za Warszawą??? mi
                        się wydaje, że taką decyzję podejmuje się samemu, no chyba, że ma
                        się jakąś wadę (być może w głowie) i ktoś inny musiał zadecydować za
                        ciebie kupując mieszkanie w Parzniewie:)))
                    • wfe416n I mała uwaga 30.09.09, 11:39
                      Mieszkania budowane są w gminie Brwinów a nie w Pruszkowie, ci co mieszkają to już wiedzą jakie wiążą się z tym problemy - przedszkola, urzędy, szkoły itp.
                    • Gość: Romet Re: Popieram. Tak jest. Malkontenci stulcie dzub IP: *.chello.pl 07.10.09, 16:10
                      Lubisz biczowanie za Twoją kasę?
                  • Gość: hm Re: Pleśń i grzyby w piwnicach Agroman-Parzniew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.09, 15:05
                    Za jaką cenę? 10 zł z metra? To może faktycznie nie ma co narzekać,
                    ale jeżeli jest to 4, 5 tysięcy za metr to wszystko powinno być
                    zrobione dobrze a nie bylejak. A jednak opinie o bylejakości na
                    osiedlu przeważają...
                  • Gość: Romet Re: Pleśń i grzyby w piwnicach Agroman-Parzniew IP: *.chello.pl 07.10.09, 15:30
                    Nie szanujesz Siebie i włąsnych pieniędzy.
                • prawdziwysekretarz Re: Pleśń i grzyby w piwnicach Agroman-Parzniew 30.09.09, 22:50
                  A ja szanowny panie "agro-man" mam wrażenie, że pański zawód to
                  narzekanie, ciekawe jak to firma zatrudnia takie osoby które od
                  świtu do nocy wypisują bzdury na forach. Tak trzymaj podwyzka
                  gwarantowana!
                • Gość: xyz Re:gość "agro-man" i jego zawód IP: *.ovh.net 02.10.09, 09:17
                  Ciekaw jestem tego twojego zawodu sąsiedzie "agro-man"... całe dnie spędzać na
                  forum... to musi być inspirujące
                • agro-man Agroma nic nie robi aby usunąć pleśnie i grzyby 09.10.09, 15:36
                  zamalowanie nic nie da grzyb wyjdzie za parę dni ponownie
                  • agro-man Agroman nic nie robi aby usunąć pleśnie i grzy 09.10.09, 15:38
                    zamalowanie nic nie da grzyb wyjdzie ponownie za pare dni.
                    Żałuje że kupiłem w Parzniewie mieszkanie.
                    Straciłem i już nie odzyskam pieniędzy.
                    Ostrzegam wszystkich bo wiem jak smakuje olewanie klienta
                    • Gość: adolf Re: a ja tam nie żałuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 21:14
                      a ja tam nie żałuje, ja i moja rodzina jesteśmy jak narazie
                      zadowoleni!!! Zastanawiam się o co chodzi z tymi grzybami, jakoś nie
                      bardzo jestem w temacie...
                • agro-man Agroman-Parzniew - fatalna jakość wykonania 29.10.09, 09:17
                  Czemu przedstawiciel Agromana na zebraniu głosował za wnioskiem o
                  zmniejszenie czynszu na lokale użytkowe ?

Bo do końca grają z mieszkańcami w ciuciu-babkę przecież maja swoje
                  lokale i chca pewnie założyć biuro sprzedażyi płacić tyle co za
                  lokale nie użytkowe.
                  Nie dajmy się cały czas kołować przecież mamy dosyć problemóe z
                  wadliwymi budynkami i niską jakością wykonawstwa.
                • Gość: Wojtek Pleśń na osiedlu - Agroman-Parzniew IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.09, 10:34
                  U nas również pojawiła się pleśń w piwnicach, pisał ktoś z
                  mieszkaniców już wcześniej o tym. Zapach jest straszny-smierdz i
                  jest wilgotno /muszę natychmiast sprzedawać mieszkanie ale kto to
                  kupi, nie da się mieszkać na tak fatalnie wykonanuym osiedlu.
                • Gość: Wojtek Agroman-Parzniewwady,zalania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.09, 10:23
                  Nie kłócimy się wzajemnie tylko wyegzekwujmy od Agromana
                  naParzniewie w ramach gwarancji aby jak najwięcej nam naprawił. Mam
                  świadomość że większość wad jest już nienaprawialna na tym etapie.
                  Będziemy mieli problemy a co najgorsze będą one jeszcze wychodzić,
                  więc większość skrzywdzonych i część jeszcze nie razem powinniśmy
                  działać, bo nie sprzedamy tak schrznionych mieszkań.
            • Gość: SIMONA Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II IP: 212.69.75.* 01.10.09, 10:28
              Szanowni sąsiedzi i szanowne sąsiadki, szanowny panie "borekt",
              współczuję wam przede wszystkim tych mokrych piwnic- choć do tej
              pory myślałam, że takowych nie ma na osiedlu, chętnie bym dokupiła
              taką piwniczkę. A co do administracji to ta nowa dopiero to ustala
              stawki wg własnego widzi mi się... ciekawe jak długo pociągnie...
              na wszystkim oszczędza...
              • borekt Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II 01.10.09, 11:02
                Szanowna "SIMONA", może nie mieszkamy na tym samym osiedlu? Czy ja pisałem, że
                każdy mieszkaniec ma swoją piwnicę? Podpiwniczenie jest chyba pod każdym
                budynkiem (no może oprócz Twojego).
                W piwnicy jest między innymi wspólne zamykane pomieszczenie. Można się wiec z
                sąsiadami dogadać i je wykorzystać. A jak ono wygląda sama zobacz
                www.parzniew.waw.pl/forum/album_page.php?pic_id=807 no chyba, że Twoim
                zdaniem jest to normalne?
              • borekt Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II 01.10.09, 11:12
                Gość portalu: SIMONA napisał(a):

>A co do administracji to ta nowa dopiero to ustala
                > stawki wg własnego widzi mi się... ciekawe jak długo pociągnie...
                > na wszystkim oszczędza...

Nie wg własnego widzi mi się, a wg kosztów jakie są ponoszone. Rozumiem, że
                wolałabyś aby administracja szastała kasą na lewo i prawo? Czyli wnioskujesz o
                to aby zaliczka wzrosła możliwie najwięcej i skończyć z tymi oszczędnościami.
                Proponujesz znalezienie najdroższej firmy, która odbierze od nas śmieci,
                wyburzenie płotu i ustawienie naokoło osiedla kordonu ochroniarzy, pokrycie
                kosztów oświetlenia całej ulicy Działkowej z naszej kasy?
                • Gość: tester Kogo my tu mamy?... IP: *.pruszkow.mm.pl 01.10.09, 13:32
                  UWAGA UWAGA.

Osoby piszące pochwały i mające obok IP: 212.69.75.*

TO AGROMAN

www.robtex.com/ip/212.69.75.122.html
                  • vandikia dobre :D 02.10.09, 14:09

• kazimiera.wars Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II 30.09.09, 22:37
          aż tak jesteś sflustrowany że potrzebujesz wolnych słuchaczy do
          obwieszczenia swojej niedoli??? a może to kryzys wieku średniego
          doskwiera:((((((
        • Gość: SIMONA Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.09, 23:17
          Chętnie "agro-man" umówię się z tobą żeby cię posluchac i pocieszyć
          w tej niedoli jaką jest mieszkanie na tym osiedlu. Co ty na to?
          Zadowolenie gwarantowane...
          • Gość: Devu Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II IP: 193.24.24.* 01.10.09, 08:39
            Nie kupuj od agromana w ciemno dziury w ziemi.Niech cwaniaki
            najpierw zbudują , zobaczę - podejme decyzje. Obiecują gwiazdy na
            niebie , a jak dasz im kasę to nie ma z kim o czym mówić .
            • Gość: Alicja Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II IP: 212.69.75.* 01.10.09, 09:34
              Wiesz Devu ja właśnie kupiłam tę dziurę w ziemi na pierwszym etapie
              i tak się składa, że jestem szczęśliwą mieszkanką tego osiedla.
              Teraz zarezerwowałam mieszkanie na inwestycji którą dopiero co
              rozpoczęli budować, co prawda trochę odległy termin odbiorów ale nic
              na to nie poradzę. Apropos obietnic - mi obiecali "windę do nieba" -
              gratis. Ciekawe tylko czy dotrzymają obietnicy. Tobie radzę szybciej
              podejmować decyzję, bo mieszkania sprzedadzą i wtedy wogóle nie będą
              chcięli z tobą gadać.
              • Gość: Jarek Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 09:47
                Gość portalu: Alicja napisał(a):
                Wiesz Devu ja właśnie kupiłam tę dziurę w ziemi na pierwszym etapie
                i tak się składa, że jestem szczęśliwą mieszkanką tego osiedla.
                Teraz zarezerwowałam mieszkanie na inwestycji którą dopiero co
                rozpoczęli budować, co prawda trochę odległy termin odbiorów ale nic
                na to nie poradzę.

A po co ci Alicjo drugie mieszkanko ?
                W tym pierwszym nie da się mieszkać ?
                • Gość: Devu Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II IP: 193.24.24.* 01.10.09, 10:37
                  jesli mieszkasz Alicjo w I etapie to z pewnością byłaś zachwycona
                  odbiorem mieszkania z pół rocznym opóźnieniem. Napewno Cię agroman
                  przeprosił za to drobne fopa i w ramach zadośćuczynienia dał dobry
                  rabat na kolejne mieszkanie w swojej nowej inwestycji. Ciekaw jestem
                  który to jest ten wzorcowy orion w którym mieszkasz?? A może nie
                  widzisz usterek albo Ci po prostu nie przeszkadzają ?
                  To jest Alicja Twoja kasa i Twoja decyzja . Jedni są bardziej
                  rozsądni , inni mniej . Ważne jest jedno Agroman zbudował to osiedle
                  i 1 etap sprzedał za śmiesznie małą kasę . To był jedyny argument
                  dla którego warto było zaryzykować . Dziś sytuacja jest inna . Cena
                  ok. 5000 za metr plus wykończenie plus oczekiwanie mnin. 2 lata plus
                  koszty pieniądza który trzeba zapłacić do końca przyszłego roku . To
                  wszystko daje niekorzystny bilans i nie przekonuje do zakupu.Jeśli
                  do tego dochodzi wątpliwa jakość , opóźnienia w realizacji , brak
                  obsługi Klienta , to jak sie zdecydować ?
            • Gość: Devu Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II IP: 212.69.75.* 01.10.09, 10:32
              A ja tam polecam tę firmę, jestem zadowolony z mieszkania które
              kupiłem:)
              • Gość: Devu Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II IP: 193.24.24.* 01.10.09, 15:08
                Gość portalu: Devu napisał(a):

> A ja tam polecam tę firmę, jestem zadowolony z mieszkania które
                > kupiłem:)

Krecie , podszywać się pod moją wypowiedź jest wyjątkowym
                lamerstwem . Moje IP jest łatwe do identyfikacji.
          • Gość: inżynier Tak naprawdę ... IP: *.ovh.net 01.10.09, 09:08
            Tak naprawdę ... nie ważny jest deweloper ale GENERALNY WYKONAWCA !!!

jak chcecie mieszkań w dobrze wykończonych mieszkaniach to zbadajcie kto jest
            rzeczywiście buduje - jeżeli to jest dobra sprawdzona firma a nie krzak to macie
            DUŻE szanse
            sprawdźcie np na stronie internetowej dotychczasowe realizacje GENERALNEGO
            WYKONAWCY - sprawdźcie opinie o jego mieszkaniach i tyle
            to taka dobra rada
            • Gość: agro-man Re: Tak naprawdę ... IP: 212.69.75.* 01.10.09, 09:38
              Już sprawdziłem kto buduje to nowe osiedle. Generalny wykonawca jest
              O.K. Ciekawe tylko czy to osiedle będzie tak samo ładne jak to
              wybudowane.
              • i.mel.nicka Re: Tak naprawdę ... 10.11.09, 22:38
                a może napiszecie kto jest tym generalnym wykonawcą-jestem
                zainteresowana zakup mieszkania w Parzniewie II
            • Gość: księgowy Re: Tak naprawdę ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 09:40
              Generalny wykonawca jaki by nie był robi z materiałów i w standardach jakie ma w umowie i w projekcie. A po za tym wykonawce można pod byle pretekstem w czasie budowy zwolnić i zatrudnić następnego. Znam budowę którą kończy piąty kolejny generalny wykonawca.

Tak czy inaczej za produkt końcowy i jego jakość ostatecznie odpowiada deweloper.

Przekierowywanie ewentualnych reklamacji bezpośrednio na adres wykonawców poszczególnych robót i twierdzenie że deweloper nie ma z wadami produktu nic wspólnego to stara deweloperska sztuczka w stylu "pisz na Berdyczów"
              • Gość: inżynier Re: Tak naprawdę ... IP: *.ovh.net 01.10.09, 13:51
                Oczywiscie ze PRAWNIE za jakość odpowiada deweloper - tego nikt nie zakwestionuje
                ale każdy kto pracował na budowie wie że o JAKOŚCI decyduje WYKONAWCA!
                i to on jest kluczem do sukcesu.
                Ze standardami i wykorzystywanymi materiałami możesz zapoznać się zapewne u
                swojego dewelopera ale o finałowym wyniku decydują ROBOTY - czyli np czy
                pracownicy wykonawcy starannie wykonalni uszczelnienie (wtedy nic nie przecieka)
                czy stosują właściwe proporcje składników zaprawy tynkarskiej (wtedy nic nie
                odpada) itd

z doświadczenia wiem że taki deweloper nie ma najmniejszych szans z GW bo nie
                postawi przy każdym pracowniku GW swojego inspektora nadzoru
                - więc tylko w tym kontekście zawracam uwagę - NAJWAŻNIEJSZY JEST GENERALNY
                WYKONAWCA
                • borekt Re: Tak naprawdę ... 01.10.09, 15:36
                  w przypadku naszej inwestycji było niestety tak (przynajmniej ja się spotkałem z
                  takim przypadkiem), że deweloper zgłosił wykonawcy pewną robotę do poprawki, a
                  przed oddaniem budynku do użytkowania nie raczył sprawdzić czy niedociągnięcia
                  zostały poprawione.
                  Kiedyś przyprowadziłem do piwnicy administratora (jeszcze wtedy z ramienia
                  Agromana) pokazując mu mokre ściany i wodę na podłodze. A on na to .. "no tak, a
                  mieli przy odbiorze zaznaczone, że brakuje kratki wentylacyjnej, i nic nie
                  zrobili". Jak nikt się tym nie interesował to po co mieli robić.
                  • Gość: inżynier Re: Tak naprawdę ... IP: *.ovh.net 01.10.09, 16:27
                    No właśnie o tym mowie, dobry GW poprawia usterki bez szemrania - musieli trafić
                    na jakiegoś wyjątkowo fatalnego GW - a wtedy muł i wodorosty - wyprostowanie
                    czyjejś fuszerki to masakra

Podejrzewam ze stąd te tak rożne opinie o deweloperze - tu budowała jakaś firma
                    Krzak a tam solidny wykonawca

dlatego nie warto oglądać się na opinie o deweloperze tylko o Generalnym Wykonawcy
                    • Gość: też inżynier Re: Tak naprawdę ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 16:49
                      Ale klient podpisuje umowę z deweloperem i od niego wymaga solidnego produktu a nie fuszery. Jeśli deweloper nie może wyegzekwować poprawek spieprzonej roboty, to co to za deweloper?

Takim tokiem rozumowania można jeszcze rozwinąć temat. GW (generalny wykonawca) jest OK, tylko podwykonawcy są do dupy...

W interesie dewelopera jest oddanie mieszkania na poziomie takim jaki oferował kupującemu mieszkanie. Jeśli się wykonawcy nie popisali, nie było gwarancji i wyjechali do Anglii :) to deweloper buli za poprawki wynajmując porządną firmę.
                      • Gość: inżynier Re: Tak naprawdę ... IP: *.ovh.net 01.10.09, 17:14
                        Ale ja tego absolutnie NIE kwestionuję ze deweloper odpowiada - tylko co z tego
                        skoro najważniejsze wady wychodzą po pewnym czasie - o czym powinieneś wiedzieć
                        jako podobno TEZ inżynier?

o tym ze nie szczelne są izolacje przekonasz się dopiero po dużych opadach -
                        chyba ze znasz inne metody?? :)

a usuwanie usterek zawsze jest uciążliwe i co najważniejsze jest juz "po
                        ptakach" nabywca jest już wściekły - i słusznie

ja pisze jak ominąć takie niespodzianki
                        • Gość: też inżynier Re: Tak naprawdę ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 20:20
                          Jako też inżynier o tym wiem. Tylko, że to druga para kaloszy.

Co my możemy pisać o wadach wychodzących po czasie, których nota bene jest multum, skoro ciągle są problemy z wadami widocznymi od początku?

Piszesz, że piszesz jak ominąć takie niespodzianki....
                          Od tych niespodzianek jest inspektor nadzoru z ramienia dewelopera plus jakiś inżynier kontraktu (w zależności od ustaleń deweloper - wykonawca, jeśli temu pierwszemu by zależało) i to na niego spada obowiązek pilnowania "spraw sztuki budowlanej" a nie grzania tyłka w baraczku i wymądrzanie się przed przyszłymi mieszkańcami.

Proponuję by wypowiedzieli się mieszkańcy na temat osób o inicjałach RJ i KK. :DDDDD
                          Albo lepiej nie, szkoda czasu na wyzwiska.
                          • Gość: inżynier ... IP: *.ovh.net 01.10.09, 20:42
                            eh widzę ze kolega "też inżynier" to inżynier entuzjasta ale tylko ... teoretyk
                            ;)) co to chyba nigdy nie założył gumiaków i nie stanął "na odcinku" haha

Moi drodzy z praktyki wiem ze takich dwóch inspektorów nadzoru nie ma szans na
                            skontrolowanie pracy od 20 do 50 robotników bo musieliby być wszędzie jednocześnie.
                            JAKOŚĆ buduje się od postaw tzn na poziomie pojedynczego pracownika a nie tylko
                            nadzoru.
                            1 (słownie: jeden) wadliwy uchwyt rynny na kilkudziesięciu jej metrach
                            gwarantuje przeciek na kilku pietrach i suszenie kilku ścian z wymianą tynków -
                            jeśli w firmie wykonawczej nie ma odpowiedniej kultury pracy to taki inspektor
                            nadzoru walczy z wiatrakami

PS a kto to jest RJ i KK?
                        • Gość: też inżynier Re: Tak naprawdę ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 20:31
                          Ach jeszcze jedno. Oczywiście, że pewne sprawy wychodzą po czasie. Tylko że fuszerę w postaci źle połączonej izolacji przeciwwodnej może zrobić "firma krzak" jak i "najlepsza budowlana firma roku". Nasz Deweloper też zbiera laury. I co? Jakoś na osiedlu nie mamy przełożenia. Więc sprawdzenie firmy wykonawczej może nic nie dać. Zawsze się znajdzie robol, który spieprzy sprawę. Rozumiałbym to przy góra pięciu usterkach na osiedle, o których nawet bym nie wiedział, bo byłyby szybko i sprawnie załatwione. Ludzie wożą się latami o poprawę różnych budowlanych błędów. Szkoda nawet pisać...

A od tego jest deweloper (związany umową i gwarancją z kupującym), żeby to co "wyjdzie" później, sprawnie załatwić. Ale tak jak napisałem, o czym my tu dyskutujemy, jak już od samego początku są problemy...
                          • Gość: inżynier ... IP: *.ovh.net 01.10.09, 20:52
                            no właśnie o tym mówię przy dobrej firmie wykonawczej takich usterek jest 5 a
                            przy kiepskiej ... dziesiątki

Nie ma czegoś takiego jak sprawne wyegzekwowanie naprawy usterek o słabej firmy
                            wykonawczej ;)
                            • Gość: też inżynier Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 21:41
                              Inżynierze, co w gumiakach chodzi. Inspektorzy, a w związku z tym deweloper dobrze wiedzą jakiego wykonawcę wybierają i czym to pachnie. Inspektor wie gdzie musi baczniej się przyjrzeć (tylko nie pisz, że na budowie nie byłem i nie wiem jakie są układy...)
                              To nie domek jednorodzinny i na deweloperze ciąży odpowiednie nadzorowanie budowy.

Piszesz o tym, że nie sposób przypilnować. Jasne, przecież też o tym napisałem wcześniej. Budowlaniec (niezależnie w jakiej firmie pracuje) to człowiek i nic co ludzkie nie jest mu obce. Przecież nie dasz gwarancji za jakąkolwiek firmę (chyba, że swoją), że będzie zrobione zgodnie ze sztuką budowlaną.

>Nie ma czegoś takiego jak sprawne wyegzekwowanie naprawy usterek o słabej firmy wykonawczej ;)

Może jest, albo i nie ma. A jak nie ma to deweloper jest zobowiązany innymi środkami do naprawy tego błędu. O tym tu głównie piszemy. O podejściu dewelopera. A rozważania na temat wykonawców to rzecz wtórna i rozmywa temat odpowiedzialności dewelopera wobec kupujących i użytkujących mieszkania.
                              • Gość: inżynier Re: ... IP: *.ovh.net 01.10.09, 22:13
                                teraz to już jestem pewien ze z Ciebie to ŻADEN inżynier (a na pewno już nie
                                budowlaniec;)) i skąd to lekceważenie gumiaków?
                                na budowie to chyba byłeś ale ... altanki ;) - no dobra żartuje sorry

właśnie dlatego ze jest to taka wielka budowa budowa (czyli 200 czy 1000
                                mieszkań) a nie jeden domek jest to tak trudne - mam na myśli nadzór

nie wiem czemu wciskasz mi ze coś tu rozmywam - zerknij kilka postów wyżej
                                tylko wyjaśniłem co jest ważne przy wyborze mieszkania (w domyśle dewelopera) TY
                                natomiast odwracasz kota ogonem
                                • Gość: też inżynier Re: ... IP: *.anonymouse.org 02.10.09, 00:09
                                  Ależ pojechałeś mi po inżynierstwie. Napisz jeszcze, że zbudować
                                  mogłem, ale karmnik na balkonie.
                                  Nie wiem czy za dużo sobie nie dopowiadasz, pisząc o lekceważeniu
                                  gumiaków. Pierwszy lekceważąco orzekłeś, że w nich nie chodzę, to Ci
                                  odpisałem, że w takim razie Ty musisz chodzić. U Ciebie tkwi problem
                                  interpretacji.
                                  Ale jak już dociekasz inżynierstwa, to tak, bywam od czasu do czasu
                                  na budowie i jeśli już to nie mnie latać w gumiakach. Są od tego
                                  gumiakowi inżynierowie (bez urazy, ważni ale nie najważniejsi w
                                  procesie budowy). I widziałem inspektorów, którzy pilnowali swojej
                                  działki jak mogli i widziałem również, takich którzy się kumplowali
                                  z robotnikami.

Jeśli mamy brać w obronę inżyniera/ów takich jakich miało osiedle
                                  Twój Parzniew, to dziękuję bardzo.

Kota ogonem nie odwracam. Uważam, że przy wyborze dewelopera jest
                                  ważny deweloper i to on ma się wywiązać z deweloperki. Co z tego, że
                                  buduje znana, czy mniej znana (podałem przykład nagradzanej firmy
                                  deweloperskiej), która ma jeszcze podwykonawców (choćby od
                                  prawidłowego założenia rynny), o których na etapie kupna nawet nie
                                  wiesz. Musiałbym znać każdego robola, żeby mieć pewność sprawdzenia
                                  wykonawcy.

Za to jak buduje wykonawca odpowiedzialny jest deweloper. Nie ma
                                  zrzucania win i wartościowania "gdyby miał lepszego wykonawcę".
                                  • Gość: księgowy Wsadź se swoje inżynierskie rady w ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 08:39
                                    W cywilizowanych krajach mieszkania kupuje się wybudowane.
                                    Klienta nie interesuje czy wykonawcą był pan Czesiek czy Wiesiek.
                                    Czy Czesiek pije w pracy, a Wiesiek ćpa.
                                    Klient kupując ogląda gotowe mieszkanie, może zweryfikować jakość wykonania, jak
                                    trzeba to z wynajętym fachowcem.
                                    A kupowanie dziury w ziemi zawsze prowadzi do sytuacji takich jak na tym osiedlu
                                    i generalny wykonawca nie ma tu nic do rzeczy.
                                    Deweloperowi po sprzedaży na etapie dziury w ziemi zależy tylko na
                                    doprowadzeniu inwestycji do końca jak najniższym kosztem. Godząc się nawet z tym
                                    że regularne fuszerki na budowie będą prowadziły do przekroczenia terminów, ba
                                    za ich przekroczenie deweloperowi nic nie grozi. Developer w takiej sytuacji
                                    będzie brał zawsze najtańsze materiały i wykonawców. Na zatrudnienie pracowników
                                    do należytego nadzoru nad budową też mu będzie szkoda pieniędzy, bo i po co.
                                    I to by było na tyle odnośnie twoich "inżynierskich" przemyśleń.
                                    • Gość: Devu Re: Wsadź se swoje inżynierskie rady w ... IP: *.ovh.net 02.10.09, 09:04
                                      A czy ktoś cię zmusił do zakupu dziury w ziemi?
                                      • Gość: księgowy Re: Wsadź se swoje inżynierskie rady w ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.09, 09:13
                                        A nie uważasz że warto ostrzec innych.
                                        Problem dotyczy wszystkich developerów i ich naiwnych klientów, aczkolwiek ten
                                        deweloper jest dość skrajnym przypadkiem.
                                    • Gość: inżynier Re: Wsadź se swoje inżynierskie rady w ... IP: *.kimsufi.com 02.10.09, 09:59
                                      ad. "też inżynier" sorry :)- to był żart - tylko zwróciłem uwagę ze raczej nie
                                      masz praktycznego doświadczenia w budownictwie kubaturowym i nadzorze budowlanym
                                      więc tylko teoretyzujesz a jak wiadomo teoria z praktyką często ma mało
                                      wspólnego - dlatego podkreślam inspektor choćby miał cztery pary oczu nie
                                      wypatrzy wszystkich usterek jeśli nadzoruje słaba firmę budowlaną
                                      - nie musisz znać wszystkich pracowników (a nie roboli) GW ale jeśli GW sprawdza
                                      się na innych budowach to szanse na bezusterkowe mieszkanie wynoszą tak na oko
                                      80-90%
                                      -po raz 4 podkreślam ze nie umniejsza to prawnej odpowiedzialności dewelopera :)

ad. "księgowy"
                                      - proszę o min. kultury (więc bez wsadzania sobie)
                                      - nikt nikomu nie każe kupować dziury w ziemi - jest przecież wielki rynek wtórny
                                      - mylisz się kolego na ogół umowa miedzy deweloperem a GW podpisywana jest w
                                      oparciu o RYCZAŁT czyli stałą stawkę za wybudowanie osiedla - wiec gdy już
                                      doszło do zawarcia umowy to deweloperowi BARDZO zależy (o czym się nie raz
                                      przekonałem:) ) na wyciągnięciu za ustalona kwotę jak najlepszej jakości a GW na
                                      oszczędnościach :)

i znów wyobrażenia rozmijają się z rzeczywistością hah

a tak serio nie zadałem najważniejszego pytania - czy ten wasz deweloper USUNĄŁ
                                      USTEREKI czy też nie?????? bo przecież macie 3 letnią rękojmie
                    • agro-man Gość Bożena - budowała Parzniew ? 02.10.09, 12:08
                      Szanowna Bożeno czy Ty czasami nie miałaś coś wspólnego z budową
                      osiedla? Bo odwracasz kota ogonem i próbujesz to fatalne osiedle
                      chwalić.
                      Nie udz się ludzie są mądrzy i widzą że jest coś nie tak.
                      pozdrawiam i proponuje zająć się czymś innym
      • Gość: Bożena Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II IP: 212.69.75.* 01.10.09, 11:00
        A może ty "agro-man" masz ze sobą problem z samym sobą, bo widzę że
        jesteś niesamowicie sflustrowany - może jakieś problemy osobiste???
    • agro-man Gość Bożena to pracownik chyba developera 01.10.09, 10:35
      Pani Bożeno zapraszam na osiedle Parzniew przedstawię Pani wady i
      grzyby w piwnicach, osiedle nie jest twierdzą zamkniętą można
      przyjechać i zobaczyć.Proszę więc nie oczerniać innych którzy
      inwestycją pięniądze swego życia ciężko zarobione i zająć się czymś
      na czym Pani się może zna.Pozdrawiam
      • Gość: agro-man Re: Gość Bożena to pracownik chyba developera IP: 212.69.75.* 01.10.09, 10:47
        Ja też panią zapraszam na to osiedle, z pewnoscią będzie się Pani
        podobać! Polecam zakup mieszkania na tym osiedlu:)))
        • Gość: tester Re: Gość Bożena to pracownik chyba developera IP: *.pruszkow.mm.pl 01.10.09, 13:50
          Dokładnie. IP nie kłamie.
          Śmieszne i tragiczne zarazem.
        • vandikia Re: Gość Bożena to pracownik chyba developera 02.10.09, 14:15
          normalnie jakiś "mózg" się do kompa dorwał :D
          chociaż kilka stałych nicków by wyglądało inaczej niż pisanie z
          jednego IP zróżnicowanych postów.. no chyba, ze kawiarenka
          internetowa, z której dziwnym trafem korzysta 5 mieszkańców
          Parzniewa, którzy akurat w tym samym czasie chcą się pochwalić na
          akurat tym forum.
          • Gość: )...( Re: Gość Bożena to pracownik chyba developera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.09, 21:08
            Bożenka walczy o pracę przez najbliższe kilka lat.
            Jak nie zdołają zgromadzić przynajmniej 20% rezerwacji, bank nie da kredytu na
            finansowanie inwestycji i Bożenka będzie musiała poszukać sobie innego zajęcia.
            • Gość: gość az sprawdziłem w serwisie monitora B IP: *.cal.pl 06.10.09, 21:55
              w jakiej kondycji jest ten Agroman - bo zainteresowałem tą nowa inwestycja w
              Pruszkowie - jakieś podejrzanie tanie wydały mi sie te mieszkania

i co? gdzie tu kuźwa kryzys w tej deweloperce!!!!!?????
              2007 r - przychody 94 mln zł, Zysk Netto 9 mln
              2008 r - przychody 143 mln zł, Zysk Netto 23 mln !
              i ZERO kredytów a gotówka = 26 mln zł

• Gość: Dorcia Re: az sprawdziłem w serwisie monitora B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.09, 23:11
                Czyli firma niby pieniądze ma, ale na gwarancyjną naprawę ewidentnych usterek i
                katastrofalnych niedoróbek w zakończonej inwestycji to pieniędzy jakoś nie może
                znaleźć. Żałosne.
                • Gość: alex . IP: *.kimsufi.com 06.10.09, 23:36
                  a czego konkretnie nie poprawili?
                  • Gość: Dorcia Grzybki na ścianach - speciał agro mana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 08:00
                    • Gość: alex Re: Grzybki na ścianach - speciał agro mana IP: *.kimsufi.com 07.10.09, 10:15
                      a gdzie konkretnie jest ten grzyb?
                      • Gość: Devu Re: Grzybki na ścianach - speciał agro mana IP: 193.24.24.* 07.10.09, 12:16
                        Grzyb znajduje się w czesciach przyziemia budynków. Jeśli zejdziesz
                        schodami w dółbez problemu go odnajdziesz . Gdybyś wszedł do
                        pomieszczeń technicznych to zobaczysz co tam się dzieje.
                        poniżej linki:
                        www.parzniew.waw.pl/forum/viewtopic.php?t=134
                        www.parzniew.waw.pl/forum/album_page.php?pic_id=773
                        www.parzniew.waw.pl/forum/album_page.php?pic_id=857
                        • Gość: alex Re: Grzybki na ścianach - speciał agro mana IP: *.cal.pl 07.10.09, 18:09
                          i usunęli to czy nie?
                          • Gość: lola Re: Grzybki na ścianach - speciał agro mana IP: 89.18.180.* 09.10.09, 18:02
                            koniec końców uczciwie mówiąc to usunęli
                            • Gość: adolf Re: Grzybki na ścianach - speciał agro mana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 21:20
                              o co chodzi z tymi grzybami, bo ja przyznaję nie wiem w czym
                              rzecz...mieszkam już tak długo na tym osiedlu i nie natknąłem się na
                              nic takiego, kiedys owszem był jakiś zaciek w piwnicy, ale to sprawa
                              z przed kilku lat i w dodatku już dawno usunięty...
                              • Gość: Katriona Re: Grzybki na ścianach - speciał agro mana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 21:55
                                Ja już 15 lat mieszkam na tym osiedlu i dotąd żadnego grzyba nie widziałam.
                                • agro-man Grzyby dotyczą -Parzniew osiedle 10.10.09, 09:40
                                  Grzyby od wilgoci które są w budynku dotyczą osiedla Parzniew.
                                  A powstaje nowy etap ciekawe kto to kupi z tak dużym ryzykiem
                  • Gość: Devu Re: . IP: 193.24.24.* 07.10.09, 09:16
                    Alex , nie pytaj tylko wejdź na forummieszkańców Parzniewa albo
                    poczytaj sobie forum G.W.
                    Ja nie rozumiem , ludzie nie potrafią znaleźć podstawowych
                    informacji , czas tak zaciera ślady że po dwóch latach developer
                    staje się wybielony choć jest "czarną owcą "
                    Jeśli ktoś chciałby uzyskac rzetelne informacje o tym developerze w
                    związku z inwestycją w Parzniewie chętnie podziele się swoimi
                    refleksjami . Dla bardziej zainteresowanych i wnikliwych z tzw.
                    wizualizacją włącznie .
    • Gość: Nerw Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II IP: *.u.itsa.pl 07.10.09, 12:19
      Ludzie, omijajcie tego developera bo bedziecie odbierac mieszkania
      rok po planowanych terminach jak nie póxniej. My juz 10 miesiąc
      czekamy. Ba , nawet usterek nie poprawili przez 5 miesiecy a teraz
      udają, że ich nie ma. Nie da się dodzwonić, dostać odpowiedzi.

Wiecie jakie teraz są banki i jak egzekwują umowy (przekonalismy sie
      o tym).
      Są inni developerzy bardziej solidniejsi. Żałujemy ze wybralismy
      tego developera i czekamy aby tylko frank szwajcarski jeszcze niżej
      spadł i spadamy od nich.

BTW piszemy o Lewandowie Leśnym....pomyłka.

• Gość: Mim Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 21:17
        witam,
        ludzie kochani przeczytałem wasze wypowiedzi na forum z wielkim zainteresowaniem
        i dostrzegłem wielkie rozgoryczenie,

czy rzeczywiście jakość wykonania tych budynków jest taka tragiczna?

czy rzeczywiście administracja budynku działa tak nieudolnie?

czy są jakieś tego osiedla?

osiedle na pierwszy rzut oka prezentuje się bardzo ładnie,
        choć moje pierwsze odczucie było takie że po wejściu na klatkę schodową
        zauważyłem jakby wykonawca kończył roboty wykończeniowe z pośpiechem i bez
        zbędnej staranności,

czy moje pierwsze odczucie jest prawdziwe?

• Gość: klient AGROMANA Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II IP: *.brzeziny.net 13.10.09, 21:50
          Ludziska odpuscie sobie tego dewelopera, JW destroction to przy nich
          solidna firma. Ze wszystkim jest u nich dramat
          terminmy - roczne opoznienia
          jakosc- tragedia ( porysowane okna, krzywe sciany, itp)
          obsluga - ciagna lacha z klienta pewnie dlatego ze firma Skarbu
          Panstwa
          dodnia dzisijszego na osiedlu nia ma wody, kanalizacji, czynnych
          wind, pradu, itp a oni kaza placic za czynsz

odradzam, odradzam, odradzam
        • agro-man Przniew osiedle - dziadoska jakość 14.10.09, 11:08
          To wszystko co piszą inni to prawda oprócz grzyba i pleśni w
          piwnicach dochodzi żle wykonanie dachu .
          Woda się leje do środka i słychać w mieszknaniach przez przewody
          kominowe które są żle wykonane szum i wiatr jak bije o pokrycie
          dachowe.Ponadto w Wc to mamy po 10 stopni ciepła - żle zrobione
          przewody wentylacyjne.

Informuje łaskawie wszystkich bo wiem że to stracone pieniądze
          kupując takie mieszkanie.
          • Gość: mieszkaniec Agroma Re: Przniew osiedle - dziadoska jakość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.09, 18:04
            ja tez mam spory dystans ale zachowanie i jakosc tego developera nie
            miesci sie w żadnej skali.

Stanowczo odradzam

• Gość: mieszkaniec Lewand pechowcy:) IP: *.ovh.net 14.10.09, 22:59
            a Lewandów jest ok :)
    • Gość: Nina Re: Przniew osiedle - dziadoska jakość IP: 212.69.75.* 19.10.09, 09:54
      Zapraszam do siebie Panie odważny, bardzo chętnie spojrzę w oczy
      gnojkowi a nie mężczyźnie
      • Gość: ryszard Re: Przniew osiedle - dziadoska jakość IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.10.09, 21:45
        Pani Nino-nie wiem jakie ma Pani układy w Agromanie ale za taką
        pisanię na forum uprawianą przez pracowników w każdej normalnej
        firmie Pani by już nie pracowała. Powinna się Pani wstydzić.
        • przyjacieleniny Re: Przniew osiedle - dziadoska jakość 29.10.09, 11:16
          Gość portalu: ryszard napisał(a):

> Pani Nino-nie wiem jakie ma Pani układy w Agromanie ale za taką
          > pisanię na forum uprawianą przez pracowników w każdej normalnej
          > firmie Pani by już nie pracowała. Powinna się Pani wstydzić.
          Panie ryszardzie widać że jak ktoś się cha..em urodził i to i
          cha..em umrze jak będziesz pisał skargę do zarządu to może poznamy
          komu w twarz splunąć.
          • Gość: ryszard Re: Przniew osiedle - dziadoska jakość IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.11.09, 15:10
            widzę że bardzo to kogoś zabolało co napisałem ale to prawda. Ciekaw
            jestem jednego-jakbym tą skargę napisał to Pani Nina z przyjecielem
            pluć będą przed spotkaniem z zarządem czy po? Myślę że po to już nie
            bo już nie będzie po co. A ja chyba napiszę bo to ciekawe-prawie tak
            jak w filmie już to sobie wyobrażam-siedzę sobie spokojnie w sali
            konferencyjnej podchodzą robotnicy nina i przyjaciel i plują! HAHA
    • Gość: pwp Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 14:20
      Zapraszam na forum:
      www.parzniew.waw.pl/forum/viewforum.php?f=33
      Zainteresowanych, potencjalnych nabywców na bardziej przystępne (powątkowane) forum, z galerią (do której można dodawać zdjęcia z postępu prac), a w przyszłości mieszkańców - gdzie będzie można wyrażać swoje zdanie o funkcjonującym już osiedlu i nie tylko.

Parzniew I też tak zaczynał :)
      • Gość: Tomek Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 17:51
        rzeczywiście drugie osiedle Agro_Man rośnie w szybkim tempie, budowa rozpoczęła się w sierpniu a już konstrukcja budynków jest na etapie 2 piętra, oby tak dalej bo efekt narazie jest niezły.
        • Gość: Ziew Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.09, 05:42
          Mury pną się do góry.
          Jeszcze tylko kredycik i wio.
          Ja z mężem już kupiłem.
          Wymyślcie w dziale sprzedaży coś nowego bo jesteście nudni i powtarzalni.
      • Gość: gość Paweł Osiedle Parzniew Agroman II uwaga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.09, 11:02
        Nasze osiedle etap I kochani "szczęśliwi" nabywcy też wyglądało na
        początku fajnie i kredyciki braliśmy. Ale niestety teraz większość
        żałuje bo ma same wady w mieszkaniach i częsciach wspólnych i nikt
        się tym nie interesuje a do tego jeszcze kredycik do spłacenia.
        Popełniłem ten błąd wię tak tutaj szczerze wszystkich ostrzegam bo
        wiem że kredycik jest fajny ale trzeba go dobrze zainwestować.
        My chyba tych mieszkań już nie sprzedamy są tak wadliwe a przecież
        każdy kupował z myślą że kiedyś może dobrze sprzeda.
        • Gość: aga Re: Osiedle Parzniew Agroman II uwaga IP: *.kimsufi.com 03.11.09, 21:33
          Mów co chcesz Paweł ale jak patrze z okna to ta firma budowlana tempo ma imponujące

Nie wiedziałam nawet że moną tak budować - szkoda ze nasze osiedla tak się
          wlokło ...
          • Gość: Inżynier Re: Osiedle Parzniew Agroman II uwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.09, 23:22
            Nie masz czego zazdrościć aga.
            Jak się szybko buduje w czasie mrozu to i szybko się później rozsypie.
            • Gość: Wojtek Parzniew Agroman II uwaga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.09, 15:59
              \ciekawe czy jeszcze będą tynkować przy minusowych temperaturach tak
              jak I etap.
              Pozdrawiam i ostrzegam przed zakupem mieszkań w tym miejscu.
            • Gość: olo Re: Osiedle Parzniew Agroman II uwaga IP: *.ovh.net 04.11.09, 18:48
              hahahah to chyba kolega zatrzymał się z wiedzą w latach siedemdziesiątych :))))
              • Gość: tomek Re: Osiedle Parzniew Agroman II uwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 19:13
                ja uważam że należy dać im szanse, może i to pierwsze osiedle było oddane z
                opóźnieniem i nie należy do idealnych, ale dlaczego odrazu krytykować coś czego
                nie ma, a jeżeli chodzi o temperaturę to z szacunkiem dla wszystkich nie
                przesadzajcie to dopiero lekkie przymrozki i to w nocy,. Nie spotkałem się z
                budową , która z tego powodu byłaby zatrzymana a tym bardziej ze stwierdzeniem
                ze z tego powodu konstrukcja się posypie. Trochę dystansu do wszystkiego i
                więcej wiary że może być dobrze.
                • Gość: Irek Parzniew Agroman II ostrzeżenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.09, 10:38
                  My też tak myśleliśmy optymistycznie a wykonawca ma to gdzieś i
                  pieniądze -kredyty poszły w błoto bo mieszkamy na osiedlu fuszerce.
                  • Gość: reńka Re: Parzniew Agroman II ostrzeżenie IP: *.ovh.net 10.11.09, 23:35
                    Na mnie jednak robią wrażenie - szczególnie gdy porównuje ich z tymi
                    nieszczęśnikami którzy budowali nasze osiedle :) Nie wiem czy widziałeś jak
                    postępowała nasza budowa ? Nie ma teraz błąkających się kolesi i
                    wszechogarniającego chaosu.

Widać ze są zorganizowani no i te tempo. Zaczęli chyba w połowie sierpnia a na
                    początku listopada już na 3 pietrze.
                    Normalnie jak bym porównywała Japonię z PRLem :)))- szkoda

• Gość: Rysiu Re: Parzniew Agroman II ostrzeżenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 00:27
                      Mury pną się do gury.
                      Jeszcze tylko kredycik i wio.
                      Wszyscy zadowoleni klienci agromana z ovh.net tą drogą dziękują
                      • Gość: reńka Re: Parzniew Agroman II ostrzeżenie IP: *.ovh.net 11.11.09, 10:44
                        drogi Rysiu
                        czyli:
                        -nino
                        -hm
                        -agro-manie
                        -Wojtku
                        -księgowy
                        -też inżynierze
                        -)...(
                        -Dorcio
                        -mieszkańcu Agroma
                        (i inne nicki pod którymi się tu pojawiasz)

czyli inaczej nasz "kochany" ......... ONIONie :)
                        mówisz ze kto nie z Tobą ten z Agro?:)))) haha
                        Nie przepadam za Agro ale potrafię być czasem obiektywna.

a co do Ciebie to przestań CENZUROWAĆ nasze forum osiedlowe - to że je
                        prowadzisz nie znaczy że uprawnia CIe to do naskakiwania na wszystkich którzy
                        mają krytyczne podejście do naszego "doskonałego" zarządu wspólnoty

mimo Twoich podejrzeń Mieszkanka :)

• Gość: Rysiu Paranoja jest goła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 17:38
                          Idź do psychiatry reńka.
                          Czas na to najwyższy.
                          • Gość: Wojtek Agroman Parzniew wady,zalania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.09, 10:20
                            Nie kłócimy się wzajemnie tylko wyegzekwujmy od Agromana
                            naParzniewie w ramach gwarancji aby jak najwięcej nam naprawił. Mam
                            świadomość że większość wad jest już nienaprawialna na tym etapie.
                            Będziemy mieli problemy a co najgorsze będą one jeszcze wychodzić,
                            więc większość skrzywdzonych i część jeszcze nie razem powinniśmy
                            działać, bo nie sprzedamy tak schrznionych mieszkań.
                            • nowe.forum Forum Mieszkańców www.mywpr.pl 07.08.12, 12:07
                              * zapraszam na nowe forum społecznościowe mieszkańców osiedla na stornie www.mywpr.pl *
                        • Gość: pwp czyli onion Re: Parzniew Agroman II ostrzeżenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 22:19
                          Gość portalu: reńka napisał(a):

> (i inne nicki pod którymi się tu pojawiasz)
                          >
                          > czyli inaczej nasz "kochany" ......... ONIONie :)
                          > mówisz ze kto nie z Tobą ten z Agro?:)))) haha
                          > Nie przepadam za Agro ale potrafię być czasem obiektywna.
                          >
                          > a co do Ciebie to przestań CENZUROWAĆ nasze forum osiedlowe

Poproszę jeszcze o te "inne nicki", bo się robi ciekawie. Wiem, że można mi zarzucić pilnowanie porządku na osiedlowym forum i przestrzegania jego regulaminu.

Nie przepadasz za Agro? Hmm, cóż innego pozostaje Ci napisać by choć trochę wiarygodnie to zabrzmiało.
                          • Gość: Rysiek Parzniew Agroman II wilgoć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.09, 12:08
                            Czy w innych budynkach na I etapie też ściany piwnic są mokre i
                            zagrzybiałe ?
                            proszę o odpowiedź, ponieważ wilgoć wchodzi już do mieszkań, a smród
                            jest nie samowity
                            Pomocy
                          • Gość: reńka Re: IP: *.kimsufi.com 21.11.09, 13:27

> (i inne nicki pod którymi się tu pojawiasz)
                            >
                            > czyli inaczej nasz "kochany" ......... ONIONie :)
                            > mówisz ze kto nie z Tobą ten z Agro?:)))) haha
                            > Nie przepadam za Agro ale potrafię być czasem obiektywna.
                            >
                            > a co do Ciebie to przestań CENZUROWAĆ nasze forum osiedlowe

>Poproszę jeszcze o te "inne nicki", bo się robi ciekawie. Wiem, że można mi
                            zarzucić pilnowanie porządku na osiedlowym forum i przestrzegania jego regulaminu.

>Nie przepadasz za Agro? Hmm, cóż innego pozostaje Ci napisać by choć trochę
                            wiarygodnie to zabrzmiało.

Proszę bardzo podaje koleiny nick: "pwp" :) - rozmnażasz tu ONION chyba przez
                            pączkowanie - żarcik

A serio to wydaje się administrator osiedlowego forum powinien wykazywać sie
                            bodaj szczyptą bezstronności a nie być TUBĄ "Grupy Trzymającej Władzę" ;) i
                            objeżdżać każdego kto ma inne zdanie niż Zarząd Wspólnoty
                            a jak mogłeś przekonać się na ostatnim zebraniu Wspólnoty sporo jest takich osób

No właśnie - mam wrażenie ze na naszym forum panuje "DYKTATURA PROLETARIATU" kto
                            ma inne zdanie niż GTW ten jest WROGIEM LUDU (czyt. szpiegiem agro hahah albo
                            pijakiem i złodziejem bo jak wiadomo każdy pijak to złodziej:P)

Więcej szacunku i zrozumienia dla innych.

pozdrawiam :)
                            • Gość: pwp Re: IP: *.ovh.net 23.11.09, 23:20
                              > Więcej szacunku i zrozumienia dla innych.

Wyjaśniając żarciki - pwp używam tu od czasu powstania forum osiedla (pierwsze litery od nazwy domeny), a onion, żebyś reńka się utwierdził :)

Każdy, kto mieszka na osiedlu, jak również pracownicy dewelopera wypowiadający się na tym czy na tamtym forum nie są bezstronnymi w rozumieniu całkowitej obiektywności. Jako mieszkaniec mam prawo mieć własne zdanie.
                              Jako administrator "tamtego" forum mam obowiązek pilnowania porządku. Nie dziś, nie wczoraj, padały niecenzuralne słowa, które "leciały" pod adresem dewelopera osiedla i je usuwałem. Ostatnio również padają słowa krytyki pod kierunkiem Zarządu Wspólnoty. W krytycznych (ocierających się niekiedy o pieniactwo) postach i wątkach można przebierać...

Każdy ma prawo się wypowiedzieć i odnieść do tego co zostało wcześniej napisane - a jeśli pisze o czymś, z czym się nie zgadzam i mam ochotę napisać, to piszę. Jakież to proste, prawda?

Dodam, choć w zasadzie nie powinienem się wypowiadać po tym steku bzdur z nickami, że zarówno jedno, jak i drugie forum "obstawione" jest przez pracowników dewelopera osiedla, prawda reńka? Już kiedyś zostało to tu na forum udowodnione. A od tego czasu korzystają sobie z bramek proxy, choćby tej z której właśnie korzystam :)

Rozumiem, że osoby prywatne mogą się bawić "w drugie życie". Sama radocha. Ale pracownicy poważnej firmy? Hmmm.... Więcej szacunku...
                              • Gość: reńka towarzystwo IP: *.ovh.net 24.11.09, 21:20
                                Właśnie o tym pisałam ! jak się jest krytycznym wobec Was to albo jest się:
                                a) pieniaczem
                                b) wysłannikiem argo
                                :))
                                i teraz tez próbujesz sprawę ZBYĆ tym argumentem. Na szczęście tu nie możesz nic
                                wykasować ani nikogo zablokować :)

Co do krytycznych wypowiedzi o Zarządzie i Tobie to śmiem twierdzić ze na naszym
                                forum uchylasz tylko czubek góry lodowej a w rozmowach prywatnych widać tego
                                ZNACZNIE więcej:) Na co pewnie odpowiesz ze nic podobnego no ale wiesz jak się
                                żyje w towarzystwie wzajemnej adoracji haha to nie słychać głosów z zewnątrz

• Gość: anna Re: Parzniew Agroman II ostrzeżenie IP: *.020.gwa.telkab.pl 28.04.13, 12:00
                          kupilam mieszkanie na II w pruszkowie... wrogowi nie polece...
                          • Gość: Ola Re: Parzniew Agroman II ostrzeżenie IP: *.static.chello.pl 03.04.14, 18:51
                            mogłaby sie Pani ze mna skontaktowac?

792806406

aleksandraraczynska86@wp.pl

mam podpisywac umowe na mieszkanie tam i chcialabym z kims porozmawiac
                    • Gość: maniek Re: Parzniew Agroman II ostrzeżenie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.11.09, 01:12
                      to i tak wina agromana jak wykonawcy pozowlili na łażenie i niską
                      jakośc to teraz są efekty a postęp na budowie? to konstrukcja to
                      prosta i szybka praca a diabeł tkwi w szczegółach wykończenia..
                      • Gość: Jasiek <a href="http://www.parzniew.waw.pl/forum/album.php" target="_blan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.09, 15:30
                        Polecan na tej stronie zdjęcia które pokazują jak buduje developer.
                        • Gość: jasiek zdjecia jak buduje developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.09, 15:35
                          www.parzniew.waw.pl/forum/album_cat.php?cat_id=23
                    • masterek559 Re: Parzniew Agroman II ostrzeżenie 09.12.14, 09:35
                      Witam, mieszkam od wczoraj na osiedlu Parzniew, w pierwszej części w tych blokach 2-piętrowych. Mam pytanie do zamieszkujących również te loki osób jak u Was z ogrzewaniem? Jaką macie temperaturkę w mieszkaniach. Wczoraj rano rozkręciłem grzejniki na 5 i mam teraz ledwie 19 stopni. To chyba troszkę mało?
                      Powiedzcie czy dogrzewacie się czymś jeszcze?
                      Rafał
                      • klienta12345 Re: Parzniew Agroman II ostrzeżenie 15.12.14, 10:08
                        Witam, co da d... kupuje jeszcze po przeczytaniu wszytskich postów tu mieszkanie? Ja mieszkam w tych nowszych blokach, po pierwsze odradzam po 2 odradzam po 3 odradzam....., przez te duze okna ucieka powiedztzre ciepłe, sa nieszczelne mimo regulacji przez firmę zewnętrzną normalnie z nich wieje- w umowie mamy napisane ze one sa do samodzielnej regulacji gdzie nie idzie ich wyregulować, jak przykłada sie reke do okien to normlanie czuc podmuch powietrza, i jakos nikt nie zamierza tego dobrze naprawic bo by musieli wstawiac nowe okna. OKAP- ciąg w okapie jest tak duzy ze nie da sie go wyregulowac a co za tym idzie wyciaga całe powietrze ciepłe z mieszkania bo jest on tak ustawiony ze robi normalnie przeciagi powstałe z np drzwiami, nieszczelnymi oknami, napowietrzaczami w oknach które mimo sie zamknie wieje jakby były otwarte. Więc na ogrzewanie wydajemy sporo a w mieszkaniu nie da sie chodzic bez kapci bo stopy marzną. WODA w tych nowych blokach nie ma recylkulacji tzn ze musisz przed kazdym myciem spuścić około 9 litrów wody ciepłej by wogóle ona leciałą. Więc koszta są ogromne. Więc płacisz ogromne rachunki z dopłatą około 800 zł za wodę + ogrzewanie.....; kogo przy kredycie na to stać?; Walka z deweloperem jest poprostu jak walka z wiatrakami, tylko droga sądowa, deweloper nic sobie z tym nie robi i nie ma zamiaru, zwykły kowalski nie ejst w stanie walczyc z deweloperem a sprawy jak wiemy trwają latami.....Takze jesli ktos chce kupic to mieszkanie tylko dlatego ze sa tanie to niech sie głęboko zastanowi. Co nowszy blok to gorszy bo deweloper schodzi z ceny kosztem wykonczenia mieszkania itp itd.
                      • masterek559 Re: Parzniew Agroman II ostrzeżenie 19.04.15, 15:50
                        Wynajmuję tu mieszkanie, w blokach 2-piętrowych, na drugim piętrze. Czy jest możliwość zamontowania na tarasie markizy (montowana do elewacji)? U nikogo takiej nie widziałem chyba.
                        Ew jak radzicie sobie z nadmiernym słońcem lub deszczem jeśli chcecie posiedzieć na tarasie. Mam taras z widokiem na pole, więc praktycznie przez cały dzień nałsoneczniony.
    • Gość: reńka ciekawostka ... IP: *.netrar.pl 26.11.09, 22:42
      Swoją drogą ciekawe ONION - nie wiem czy zauważyłeś, że gdy zasugerowałam że
      podszywasz się tu pod kilka nicków i generujesz 50% obrotu na tym forum to z
      PROTESTEM ODEZWAŁEŚ SIĘ TYLKO ..... TY!

:)))))

i nikt inny z rzekomych uczestników tego forum

miłego wieczoru :)

• Gość: reńka ciekawostka ... IP: *.netrar.pl 26.11.09, 22:42

• Gość: reńka ... IP: *.netrar.pl 26.11.09, 22:43

• Gość: reńka .... IP: *.netrar.pl 26.11.09, 22:44

• Gość: reńka Re: towarzystwo IP: *.netrar.pl 26.11.09, 22:45
      sorki

myślałam że nie wysłało mi wiadomości stad powtórzenia
      • borekt Re: towarzystwo 27.11.09, 10:32
        reńka, nikt inny się nie odzywa bo nikomu nie chce się bawić w te wasze
        agromanowe podchody. To forum na Gazecie to po prostu miejsce ciągłych sporów.
        Więc po co tu pisać. Może stwórzcie sobie forum pod adresem www.forum.agroman.pl
        i tam sobie propagandę uprawiajcie.
      • Gość: pwp Re: towarzystwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.09, 13:18
        Reńka, pisząc pod rząd posty (również pod nickami, które z chęcią przypisałby wszystkim innym a nie sobie), generuje 400% ruchu na forum.

A tak swoją drogą, widzę, że post w którym podałem linka do bramki proxy, z której korzystają pracownicy z biura (i nie tylko) na Małej Brzozy został usunięty.

Ciekawe kto zgłosił posta do usunięcia :)

W usuniętym poście było zakończenie, które powtórzę:
        Z mojej strony koniec tematu. Forum gazeta.pl jest o deweloperce.
        • Gość: reńka za późno ... IP: *.kimsufi.com 27.11.09, 21:57
          za późno Onion, za późno wezwałeś "borekta" :)))) -

zostałeś "ZDEMASKOWANY" :P

-poza tym znów nie spostrzegłeś albo udajesz ze nie dostrzegasz = NAWET SŁOWEM
          nie wspomniałam o argonautach tylko poruszyłam kwestie stosunków na naszym
          osiedlowym forum a TY jak to zwykle, próbujesz spacyfikować krytykę tylko
          jednym zarzutem (tak jak na forum wspólnoty!) i wydaje mi sie ze wybielić to
          chcesz sie TY i ekpia!;)

-nawet nie wiedziałem ze można zgłosić post do uśnięcia, a ze nie było w nim nic
          obraźliwego to pewnie TYLKO TY - jako autor - mogłeś wnioskować o jego usunięcie
          zaczynam podejrzewać ze nie dość że poszywasz sie tu pod kilku mieszkańców
          osiedla to również udajesz argowców żeby potem niby ich "przyłapać na gorącym
          uczynku" :P - sprytne sprytne haha
          ale wiesz tylko tak Ci się wydaje zeporównując się na tle słabiaków sam
          wypadniesz lepiej

no ale dość - miło sie gawędzi ale czas iść się zabawić

pozdrawiam :)
          • Gość: Onan Reni Grabowskiej nie oszukasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.09, 23:28
    • Gość: TOMEK Osiedle Parzniew-wykonawstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.09, 13:01
      Ciekawe czy nowe osiedle też będzie w tak fatalnym stanie wykonane
      jak Parzniew I. Zastanawiam się czy elewacje zewnętrzne tez będą
      robić przy minusowych temperaturach.
      • Gość: gość Osiedle Agromana Parzniew-wykonawstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.10, 16:18
        zapraszam na strone www.parzniew.waw.pl zobaczycie w albumie sporo
        zdjęć o jakości wykonania i sporo info.na forum osiedla
        • borekt Re: Osiedle Agromana Parzniew-wykonawstwo 15.01.10, 21:37
          Teraz nawet w nagłówku strony
          www.parzniew.waw.pl można zapoznać się ze
          standardem Agromana.
          • borekt Re: Osiedle Agromana Parzniew-wykonawstwo 15.01.10, 21:40
            Sorki, ten nagłówek ze standardem Agromana jest dokładnie na stronie forum,
            czyli www.parzniew.waw.pl/forum/
      • Gość: Justyna Re: Osiedle Parzniew-wykonawstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 00:13
        Podobno zeszli z ceną za drugi etap do 4 tysięcy za m.
        Przy tej cenie pewne niedoróbki można wybaczyć.
        • Gość: gość Re: Osiedle Parzniew-wykonawstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.10, 12:40
          Ja wolałbym dopłacić 1 tys. aby potem nie stracić 4 bo z taką renomą
          i fatalnym wykonaniemnie sprzedasz potem mieszkanka
          pozdrawiam
          • Gość: Justyna Re: Osiedle Parzniew-wykonawstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 22:11
            Jak cena wywoławcza wynosi 4 tysiące za m2 to z pewnością można jeszcze sporo
            wynegocjować, zwyczajowo to jest 15-20% zniżki od ceny wywoławczej. Razem z
            mężem zamierzamy przystąpić do negocjacji cenowych na upatrzone mieszkanie, jak
            tylko budowa osiągnie bardziej zaawansowany etap.
          • Gość: Garibaldi Re: Osiedle Parzniew-wykonawstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 19:49
            Jesteś gościu chyba do nich mocno uprzedzony.
            Co takiego zrobili
        • endrju_82 Re: Osiedle Parzniew-wykonawstwo 18.01.10, 11:43
          W Parzniew II mieszkanie 71m2 kosztuje ok 330000-340000 PLN, wiec
          naprawde nie jest to duzo. Pozatym buduja oddzielne, widne kuchnie,
          co chyba jest rzadkoscia na obecnym rynku pierwotnym. To faktycznie
          bardzo atrakcyjna oferta i przyznam, ze sie napalilem na takie
          mieszkanie. Tylko sen z powiek spedzaja mi te wszystkie negatywne
          opinie na temat Agro-man i Parzniew I :(

Gość portalu: Justyna napisał(a):

> Podobno zeszli z ceną za drugi etap do 4 tysięcy za m.
          > Przy tej cenie pewne niedoróbki można wybaczyć.
        • Gość: on Re: Osiedle Parzniew-wykonawstwo IP: *.rev.snt.net.pl 19.01.10, 08:24
          a ile można wybaczyć za 2500?
          • Gość: gościu Parzniew-wykonawstwo odp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.10, 10:44
            No właśnie ile można wybaczyć za 2500 zł za tyle kupiliśmy i
            żałujemy bo nie sprzedamy ? www.parzniew.waw.pl tam są zdjęcia na
            forum usterek !
    • Gość: gosć Osiedle Parzniew, developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.10, 09:13
      Ciekawe co o jakości wykonania osiedla myśli trust mózgów -
      kierownik budowy
      • Gość: trust Re: Osiedle Parzniew, developer IP: *.lewandow.net.pl 21.01.10, 20:56
        niezgoda rujnuje - pozdrawiam
        • Gość: gość Osiedle Parzniew trust IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.10, 09:09
          Brak zgody - niszczy pozdrawiam
          • fisnieta Re: Osiedle Parzniew 22.01.10, 13:01
            Odradzam kupno mieszkania u tego developera - kupilam mieszkanie w parzniewie 3
            lata tamu a na usuniecie usterek czekam juz 2 lata - w salonie tylko sie
            smieja. Glowne wady mieszkan budowanych przez agromana to wentylacja wsteczna -
            bedzie wam wiac do mieszkan, grzyb, wilgoc, nieszczelne okna ( przy maksymalnym
            odkrecenu kaloryferow w mieszkaniu tylko 21 stopni, zle wykonana dachy. I niech
            Wam nie wmowia ze maja teraz nowego wykonawece , na brzezinach byl inny a wady
            takie same. Ida na ilosc nie jakosc!
            • Gość: aretan Re: Osiedle Parzniew IP: *.lewandow.net.pl 22.01.10, 19:40
              a ja jestem zadowolony ze swojego mieszkania i osiedla, no coż widac
              nieszczęscie i jęczenie to taki sport dla narodu, tylko mam nadzieję
              i bardzo tym nieszcęśliwym życzę, by zdążyli w swoim życiu choć
              jedną rzeczą się zadowlolić
              • Gość: marek Re: Osiedle Parzniew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.10, 20:03
                wkurzam się na to bzdurne pisanie na temat fatalnego wykonania osiedla. jak można bezmyślnie pisać takie rzeczy w dodatku w 80%nieprawdę. czy ktoś z piszących zastanowił się nad tym że sam sobie szkodzi i nam też! wypisując takie rzeczy obniżacie wartość rynkową własnych mieszkań, jeżeli ktokolwiek z tego osiedla będzie chciał sprzedać swoje mieszkanie to tego nie zrobi bo kochani sąsiedzi piszą takie rzeczy ze osoba z zewnątrz pomyśli że to ruina . nie lepiej napisać do dewelopera o usunięcie ewentualnych usterek? ja tak zrobiłem i poprawili. nie zauważyłem również w swoim budynku żadnych grzybów itp.Podsumowując osiedle jest piękne, mieszka się dobrze, jestem zadowolony z zakupu, tylko nie rozumie wiecznie nie zadowolonych. Pozdrawiam tych którym mieszka się dobrze bo mamy najładniejsze osiedle w okolicy i powinni nam tego zazdrościć a robicie wszystko żeby inni patrzyli na nas ze współczuciem.
                • Gość: Żanet Re: Osiedle Parzniew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.10, 23:26
                  Popieram marek to co piszesz
                  Ja od roku usiłuje sprzedać swoje mieszkanie i przez takich narzekaczy nie mogę.
                  Ludzie przez to orientują się co jest grane, i jak dzwonią w sprawie oferty i
                  słyszą się że w ofercie chodzi o nasze osiedle natychmiast odkładają słuchawkę.
                  • Gość: marek Re: Osiedle Parzniew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.10, 14:46
                    cieszę się że nie jestem sam i że są jeszcze mieszkańcy normalni bo dla niektórych to już narzekanie weszło w krew.Najlepiej żeby mieszkania posprzedawali ci którym tak źle i tak zostali oszukani przynajmniej pozostałym żyło by się lepiej. Przecież jak mnie byłoby tak źle to napewno bym się wyniósł,. Droga otwarta mieszkania chodzą u nas na osiedlu po ok. 6 tys za m2, można sprzedać i kupić obok za 4,5tys. bo mam czasem wrażenie że ci co tak narzekają to poprostu zazdroszczą innym! Tam na ParzniewieII będzie lepszy standard, wentylacja mechaniczna, garaże podziemnie itp. a co najważniejsze nie będzie usterek bo z tego co słyszałem pół Agromana tam mieszkania kupiło, inspektorzy, handlowcy itp. więc zadbają dla siebie o wysoką jakość. A ja życzę powodzenia, przyjemnie będzie mieszkać na ładnej dzielnicy, która się rozbudowywuje.
                    • Gość: Wiktoria Re: Osiedle Parzniew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.10, 17:54
                      ja właśnie podpisałam umowę na 3-pokojowe mieszkanie. Nie ukrywam
                      martwią mnie te negatywne wpisy, ale mam nadzieję, iż wszystko
                      bedzie oki. Inwestycja jes naprawdę godna polecenia, no i ta
                      atrakcyjna cena
                      • Gość: adwin Re: Osiedle Parzniew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.10, 21:12
                        z tego co wiem od sprzedawcy to kilku pracowaników juz kupiło na tym
                        Parzniew II mieszkania, no i podobno mają przenieść do jednego z
                        budynków siedzibe firmy, tam na targówku już wszysko sprzedali a to
                        osiedle w pruszkowie jakby nie było, będzie wiodącą inwestycją
                      • Gość: marek Re: Osiedle Parzniew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 13:59
                        Nie masz się czym martwić bo zapewniam że nie jest tak jak wszyscy piszą ,każdy deweloper jest opluwany na forach , ale robi to grupka ludzi 95% mieszkańców jest zadowolona, pozostali to mają chyba jakieś prywatne urazy. A zdjęcia które są na forum to wszystkie robione były jakieś 2 lata temu i wszystko zostało poprawione. Zresztą można chyba samemu poprosić handlowca żeby oprowadził po wybranych budynkach. Ciekawostką jest to że najwięcej kupujących jest z osiedla Parzniew I, wiem bo sam jestem zainteresowany.
                        • Gość: gość Osiedle Parzniew IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.10, 10:22
                          Niestety to prawda że dużo osób podszywa się na forum pod developera
                          i robi mu reklamę. Zapraszam do budynków na osiedle niedowiarków a
                          zobaczycie fatalny stan budynków a developer śmieje się i nic nie
                          robi w tym kierunku.Zdjęcia na forum są aktualne
                          • Gość: Devu Re: Osiedle Parzniew IP: 193.24.24.* 25.01.10, 11:07
                            deweloper w swojej umowie dot. Parzniew II deklaruje termin odbioru
                            technicznego lokalu po zakończeniu realizacji budynku, nie później
                            niż do 30 lipca 2011 r.Zostało 6 miesięcy a na placu budowy stoją
                            szkielety nie dokończonych stanów surowych otwartych . Czy ktoś
                            chciałby mnie przekonać że ten termin będzie dotrzymany? czy tak jak
                            na Parzniew I odbiory będą przeprowadzane w lokalach bez drzwi , bez
                            mediów , bez dokończonych klatek schodowych , bez kaloryferów ...itd
                            • Gość: marek Re: Osiedle Parzniew IP: 212.69.75.* 25.01.10, 11:20
                              do 30 lipca 2011 jest półtora roku a nie pół
                              • Gość: Devu Re: Osiedle Parzniew IP: 193.24.24.* 25.01.10, 13:42
                                No tak, to prawda 1,5 roku więc szanse w tej sytuacji są
                                • Gość: Devu Re: Osiedle Parzniew IP: 193.24.24.* 25.01.10, 13:48
                                  szkoda tylko że kasę za mieszkanie chcą w całości do końca 2010.
                                  Rasowy kot w worku :-))
                                  • Gość: Marek Re: Osiedle Parzniew IP: 212.69.75.* 25.01.10, 15:09
                                    Powiem tak, mówcie co chcecie ale to jedyny deweloper na rynku który
                                    stawia z własnych środków a nie z kredytów więc najmniej się
                                    ryzykujecie,
                                    • Gość: Devu Re: Osiedle Parzniew IP: 193.24.24.* 25.01.10, 15:20
                                      Agroman nie buduje z wląsnych środków .W umowie dot. Parzniew II w
                                      par.1 pkt.7 deweloper pisze :7. W celu realizacji Inwestycji SPÓŁKA
                                      zamierza zaciągnąć kredyt, ustanawiając jednocześnie zabezpieczenie
                                      na Nieruchomości w postaci hipoteki zwykłej i kaucyjnej
                                      • Gość: Marek Re: Osiedle Parzniew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 17:47
                                        o tym nie wiedziałem , ale jak rozmawiałem z Paniami z salonu sprzedaży to
                                        mówiły że inwestycja realizowana jest ze środków własnych, być może na dalszą
                                        część będą starali się o kredyt w sumie to 31 budynków. sam z ciekawości dopytam
                                        przy okazji.
                                        • Gość: Devu Re: Osiedle Parzniew IP: 193.24.24.* 26.01.10, 11:06
                                          Widzisz sam jaki jest standard Agromana . Jeszcze nie kupileś a już
                                          wychodzi szydlo z worka . ten zapis pochodzi z umowy dotyczącej
                                          zakupu lokalu mieszkalnego budowanego w pierwszej części inwestycji.
                                          Te 31 budynkow to też kiszka... ile czasu trzeba będzie mieszkać na
                                          placu budowy zanim zostanie zakończony cały projekt?
                                          • Gość: poszkodowany Osiedle Parzniew-umowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.10, 12:09
                                            Devu masz rację i prawdę mówisz o standardzie Agromana
                                            ja przez wprowadzenie w błąd przez developera musiałem przez 7
                                            miesięcy wynajmowac mieszkanie gdyż sprzedałem stare a obiecali mi
                                            że w terminach się wyrobią - niestety nie udało się chyba jak
                                            wszystko.
                                            około 15000 tys. w plecy - kto mi zwróci kasę ?
                                          • Gość: cienki Re: Osiedle Parzniew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 13:54
                                            Ale przecież dyskutujesz z pracownikiem Agromana :)

• Gość: Devu Re: Osiedle Parzniew IP: 193.24.24.* 29.01.10, 15:01
                                              Cienki , myślisz że Marek pracuje dla Agromana ??
                                              • Gość: Marek Re: Osiedle Parzniew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 17:15
                                                napewno, nawet płacą mi za pisanie na forum, zresztą z tego co widzę to tu sami agromanowcy
                                              • Gość: cienki Re: Osiedle Parzniew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.10, 19:13
                                                Ja nie myślę, ja to wiem. To widać, słychać i czuć.
                                                • Gość: gość Osiedle Parzniew-???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.10, 11:51
                                                  Czemu tutaj dużo ludzi podszywa się pod developera i wyrabia dobrą
                                                  opinię fakty mówią za siebie proszę wejść na forum osiedla
                                                  • Gość: zainteresowany Osiedle Parzniew II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.10, 13:24
                                                    czy to prawda że że blacha i rynny miały być alminiowe na dachach i
                                                    zmienionaezostały na zwyklą tańszą stalową ?
                                                    oszczędności ...
                                                  • Gość: gość Re: Osiedle Parzniew II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.10, 18:59
                                                    dachy od początku miały być stalowe, sprawdź załącznik do umowy sprzedaży
                                                  • Gość: Devu Re: Osiedle Parzniew II IP: 193.24.24.* 01.03.10, 10:30
                                                    dachy miały byc stalowe , ale szczelne bez usterek oraz przeciekow.
                                                    Stropy mialy być ocieplone wełną mineralną a nie puszkami p[o piwie
                                                    oraz innymi śmieciami. Wyjątkowo niechlujne wykonawstwo oraz brak
                                                    odpowiedniego nadzoru w trakcie budowy . To jest standard którym tak
                                                    szczyci się deweloper.
                  • madaby Re: Osiedle Parzniew 17.05.11, 19:14
                    jeżeli mogę wiedzieć, to dlaczego chcesz sprzedać mieszkanie?
                • Gość: Gocha Re: Osiedle Parzniew IP: *.play-internet.pl 09.08.13, 02:35
                  Bardzo ładne osiedle, powiem że najładniejsze w okolicy. Nie piszcie głupot mieszkania sa wykonane w dobrym standarcie, są ciepłe, przestronne i nie mają wilgoci, ściany i podlogi rowne, otynkowania maszynowe, moze do poprawki kiedyś...jedyny minus to brak pasażów handlowych itp. A plusy najlepiej skomunikowane z Wawką (KM,SKM,WKD,S8) to mówi samo za siebie.
                  Pozdrawiam mieszkanka Parzniew II!
                  • Gość: natka Re: Osiedle Parzniew IP: *.free.aero2.net.pl 05.02.14, 18:48
                    montaż szaf, kuchni, Jacek 668 410 267
    • Gość: gośc Parzniew, Agroman II jakość ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.10, 15:03
      Czy bliżej nie dało się już pobudować tych kwadraciaków.
      Stojąc na balkonie widać ci=o sąsiad ma na tależu.
      Fatalnie nigdy bym nie kupił
      • Gość: analfabeta Re: Parzniew, Agroman II jakość ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.10, 20:08
        wyraz TALERZ piszemy przez "RZ" gościu :))) polecam zajrzeć do
        słownika ortograficznego lub też zastosować synonim np. miska ... i
        problem z głowy.
        Pozdrawiam i życzę miłego zaglądania sąsiadowi...
    • Gość: gość Osiedle Parzniew II dobra jakość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.10, 17:02
      widze że fajne osiedla Agroman buduje i bardzo szybko. Dobrej
      jakości materiały na rzut oka.
      • borekt Re: Osiedle Parzniew II dobra jakość 07.05.10, 12:10
        Gość portalu: gość napisał(a):

> widze że fajne osiedla Agroman buduje i bardzo szybko. Dobrej
        > jakości materiały na rzut oka.

Fajny tekst, jak z PRLu ;-)

To rzucaj tym okiem dokładniej i poczytaj w jakim fajnym stanie te osiedla
        Agroman oddaje.
        • Gość: Aneta Ciśnielewska Re: Osiedle Parzniew II dobra jakość IP: *.181.230.79.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.07.10, 14:24
          Witam serdecznie,chciałabym dowiedzieć się jak to jest faktycznie z
          tym osiedlem.Zamierzam nabyć mieszkanko na Parzniew II,albo na
          parterze albo pierwsze piętro.Przeraża mnie troszkę co
          przeczytałam,póżniejsze terminy,tak poważne usterki....ogólnie mało
          tu pozytywnych opinii,a jak z czynszem??na umowie jest 9,71 razy
          metraż.....
          • borekt Re: Osiedle Parzniew II dobra jakość 02.08.10, 11:11
            więcej znajdziesz na www.standardagromana.pl
          • Gość: gość Re: Osiedle Parzniew II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.10, 16:19
            to co pisza jest chyba prawda
    • barausse Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II 22.02.12, 15:38
      Podbijam temat.
      Jeżeli ktoś mieszka w Parzniewie II tzw. kwadraty, to proszę o opisanie jak mieszkania wyglądają po tegorocznych mrozach i nie tylko.
      Interesują mnie głównie wady.
      • mieciu85 Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II 10.04.12, 13:05
        To jest jakieś chore podejście do tematu - nie po to kupiłem mieszkanie żeby obserwować go teraz 24 godziny na dobę co działa a co się popsuło. Kupiłem, mieszkam i cieszę się z tego faktu.
      • Gość: Asia Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II IP: *.static.chello.pl 11.09.12, 15:21
        U mniew mieszkaniu na Parzniew II żadnych usterek nie widać, a mieszkanie odebrałam rok temu. Tyle się nasłuchałam przed zakupem, a tu pozytywne rozczarowanie. Polecam
        • Gość: Genek Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II IP: *.play-internet.pl 04.11.12, 12:59
          Witam,

za 2 tyg mamy odbierac klucze, narazie wszystko ok, ktos ma jakies uwagi?
        • Gość: lulu Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II IP: *.02.gwa.telkab.pl 27.01.13, 11:40
          no niestety za ciepłą wodę trzeba płacić wg sufitu( i nie są to małe kwoty) bo instalacja pomiaru nie działa, chyba juz nie będzie działać, Agroman ma to gdzieś. na reklamacje nie odpowiada ..fuszera
        • Gość: anna Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II IP: *.020.gwa.telkab.pl 28.04.13, 11:58
          mieszkam na osiedlu agromana w pruszkowie. nie polecam. zrobilam kosztowny blad.
          • Gość: ona123 Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II IP: *.muzeumwp.pl 25.06.13, 12:38
            a co z tym osiedlem jest nie tak??? Ja też kupiłam tam mieszkanie od sierpnia się wprowadzam
            • Gość: gocha Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II IP: *.play-internet.pl 24.04.14, 13:57
              Mieszkania są jak narazie ok, ale ciepłą wodę naliczają ryczałtem! bo deweloper spartaczył robotę i nie poczuwa się do winy. druga sprawa jeśli masz psa przygotuj sie na ciągłe uwagi ze strony administracji aby wychodzić po za osiedle, choc sprzątasz po pupilu. Ja czuję się niekomfortowo conajmniej gdy nie mogę pospacerować z nim po osiedlu bo po za nim nie ma na to miejsca. Chore!!!
          • Gość: ppp Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II IP: 5.134.64.* 19.08.13, 19:50
            Dlaczego planuje kupic tam mieszkanie 90 m z antresola
            • Gość: Mistrz Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II IP: *.play-internet.pl 20.08.13, 15:55
              Nie słuchajcie malkontentów, jest okej, jak wszędzie są drobne problemy, ale mieszka się fajnie, wysoki standard wykonania, blisko do miasta, i jest tani. W Warszawie za te pieniądze miałby 50m2 bez garażu podziemnego, a tutaj 71m2 i miejsce postojowe w garażu. Polecam.
              • Gość: Corsa Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II IP: 5.134.64.* 03.10.13, 20:58
                Nie polecam. Osiedle niby strzeżone a każdy może wejść lub wjechać samochodem. W dniu wczorajszym przy budynku 155 paru mężczyzn w godzinach wieczornych na ławce rozstawiło kieliszki i pili wódkę jak w spelunie. Zachowywali się skandalicznie do późna w nocy zaczepiając przechodniów, rzucając niedopałki gdzie popadnie a na koniec bez skrupułów obsikali budynek. Skandal!!! Samochody parkują gdzie popadnie i nie ma mowy , żeby wyminąć jadący z naprzeciwka bo nie ma miejsca. Nie polecam osiedla !!!
                • Gość: pankracy Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II IP: 5.134.64.* 08.10.13, 11:41
                  Trudno tak to już jest Księżniczko że ktoś lubi wypić, ja mam mieszkanko na tym osiedlu i mam to glęboko w dupie bo jak byłem mlody to bawilem sie tu i tam a nie powiem może bym wypil na ławeczce ogulnie jak nie pasi to proszę sobie domek pobudować...... bo ja mam taki plan jak patrze na takie wrzody. pozatym zarządca jest niezłym pasorzytem a taka narośl należy wycinać
                  • Gość: VR6 Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II IP: *.centertel.pl 09.10.13, 01:45
                    Ogólnie piszę się przez ó
                  • Gość: corsa Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II IP: *.pl.netia.com.pl 09.10.13, 15:34
                    Pankracy ciekawe co na to Twoja żona , że lubisz sobie wypić a potem szcz... na własny blok :). Zajmij sie lepiej samochodami które sprowadzasz z Belgii na handel a potem je stawiasz na osiedlu i blokujesz parking innym albo zajmij się naroślami które widzisz w omamach po alkoholu :).
                    • Gość: malgos Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II IP: *.dynamic.chello.pl 09.10.13, 17:57
                      Osiedle, mieszkania i wszystko co z nimi związane są super. Jestem od prawie trzech lat mieszkanką i dodam, że bardzo szczęśliwą z tego powodu. Teraz na miejscu jest też sklep co jest wygodą dla wszystkich mieszkańców :)
                      Polecam wszystkim:)
                      • Gość: Kasia Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II IP: 5.134.64.* 14.10.13, 13:44
                        To prawda ,ze jest już sklep , ale kto chce tu kupić mieszkanie to niech się dwa razy zastanowi ! Mieszkam w bloku w którym jest piwnica oczywiście jest to bardzo potrzebna . Największym problemem są miejsca parkingowe . Mamy z mężem dwa samochody jeden bus , który ma 2m10cm a kolejny na gaz . Oczywiście są miejsca w parkingu podziemnym , lecz nie dotyczą nas bo nie kwalifikują się do wjazdu do garażu . Miejsca na ziemne są wykupione . Kupując mieszkanie sprzedawcy powiedzieli ,że jak najbardziej możemy kupić miejsce , tylko oni jeszcze nie wiedzą jak rozwiązać problem , bo jest mniej miejsc niż mieszkańców nawet nie ma jednego miejsca na jedno mieszkanie skandal . Gdybym wiedziała ,że tak bedzie nie kupiła bym ty mieszkania . Mam propozycję do mieszkańców ,żeby złożyć wnioski o propozycję ,żeby ten teren przy ulicy zrobili dla nas parkin czy dla gości . Co Wy na to ?
                        • Gość: ja Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II IP: *.free.aero2.net.pl 25.11.13, 12:20
                          tam ma byc parking. a co do garazy masz tak wszedzie, w kazdym nowowybudowanym osiedlu. Ja mam zastrzeżenia do funkcjonowania centrali- czekam juz miesiac na przelew nadpłaty za czynsz- skandal
                        • Gość: Rafał Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II IP: 5.134.64.* 17.05.14, 23:07
                          Witam
                          Przepraszam, że nie na temat piszę ale czy warto na tym osiedlu kupić jedno z mieszkań 92m2? Opinie są dość dziwne albo pozytywne albo totalnie negatywne?
                          Oglądałem te mieszkania chyba z 6 różnych i może szału nie ma bo po taniości polecieli ale prosiłbym o jakąś rzetelną informację jak sprawa ma się w rzeczywistości? Jak z komornym, kablówką (dostawca np TEL KAB czy założeniem własnej anteny sat?)Co Państwo konkretnie reklamowaliście od momentu zakupu? Jak z odbiorem mieszkania? Rozumiem że lepiej wziąć kogoś do odbioru? Garaże z tego co z grubsza oglądałem to raczej wilgoci nie widziałem. Na bank dałbym medal projektantowi, który walną te okna od podłogi do sufitu na niższych piętrach :-) Jak ktoś lubi tyłkiem świecić to całkiem fajne mieszkania :-) Ustawne są bardzo jak meble na korytarzu się ustawi :-) Ale oczywiście to rzecz gustu i może mody. To jest tylko moje zdanie. Z góry BARDZO dziękuję za wszelkie opinie. Widziałem już osiedla Hirny i omijam je szerokim łukiem i na tle Hirny chyba Agroman jest lepszym wyborem?
                          Pozdrawiam Rafał
                          • Gość: andi Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.14, 00:12
                            Tez obserwuje to osiedle, ostatnio zrobiłem sobie wycieczkę z pkp na osiedle i spowrotem, troche daleko, no i otoczenie miejscami nieciekawe. Opinie są na tyle podzielone ze trudno podjąć decyzję. Ciekaw jestem jak mieszkańcy osiedla dostają się do Warszawy, chodzi mi głównie o transport publiczny. Czy na karcie miejskiej z ztm można jeździć po Pruszkowie?
                            • Gość: andi Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.14, 21:45
                              Podbijam wątek. Prośba o odpowiedz na moję pytanie z poprzedniej wypowiedzi. Z góry dziekuję
                    • Gość: observator Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 22.12.13, 17:04
                      zgadzam sie, audi i sprowadzone renault to juz troche przeginają...a pózniej sie dziwią że porysowane
                      • Gość: jaaa Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 24.12.13, 11:43
                        Dobrze mówisz, każdy się mógł dostosować, a te dwa nie... ciekawe co musi sie stać żeby sie pozabierali, cwaniaki z bańką w nosie
                        • trzeciu Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman, II 16.01.14, 14:08
                          Czy istnieje jakiś generalny numer rachunku bankowego developera?
    • www.mywpr.pl Forum Mieszkańców www.mywpr.pl 20.06.12, 19:38
      zapraszamy do podyskutowania na forum mieszkańców osiedla pod adresem www.mywpr.pl
      • Gość: Minister_oleksy Re: Forum Mieszkańców www.mywpr.pl IP: *.play-internet.pl 29.01.14, 10:26
        Zapraszam na FACEBOOK'A na profil osiedla www.facebook.com/parzniew2
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka