farelkaa 18.11.06, 16:28 Czy któraś z was drogie operki mieszka w Paryżu albo okolicach? konkretnie chodzi mi o Saint Cloudy (czy jakoś tak). Dziś dzwoni do mnie kobieta i chciałabym mieć jakiś obraz tamtego otoczenia :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cachemire Re: Paryż et banlieue 18.11.06, 21:07 Polecam St Cloud, jedno z najbardziej bezpiecznych miast w okolicy Paryza, w ogole departament 92 uwazany jest za bardzo dobry (oprocz kilku wyjatkow). W St Cloud cena mieszkan jest niedaleka cenom paryskim, wiec to o czyms swiadczy... Dojedziesz stad bez problemu do Paryza i do Boulogne, ktore jest naprawde fajnym miastem. St Cloud jest miastem spokojnym, bez szczegolnych atrakcji, ale jak mowie Paryz jest blisko. Ja osobiscie polecam. Zreszta ja sama mieszkam w jego okolicach i jako au pairka tez tam pracowalam. Odpowiedz Link
farelkaa Re: Paryż et banlieue 18.11.06, 22:06 Dzięki, rozmawialam ostatnio ze znajomym francuzem i też mówił, że raczej okej :) ale jeszcze się zastanowię. Odpowiedz Link
emiss Re: Paryż et banlieue 23.11.06, 12:14 Polecam, okolica raczej spokojna, + znany Park St Claud.. bardzo blisko centrum paryza, i dobry dojazd, z Defense pociagiem SNCF ok 7 min, + Tramway. Odpowiedz Link
dotie.s Re: Paryż et banlieue 09.04.07, 00:54 to ja może odświeżę wątek i podłączę się:) może wiecie coś o Asnieres-sur-Seine??? czy jest to bezpieczne miasto? dodam moze ze dom jest blisko dworca... nie mam niestety znajomych z Francji, a zatem kogo zapytać też niestety nie:( Pozdrawiam Odpowiedz Link