01.08.11, 14:09
Mam pytanie: ide za kilka dni na wesele i mam problem bo nie wiem w co się ubrać. Mam suknie długą ( tzw balowa) ale nie wiem czy obecnie chodzi sie w długich itd. Mam ją 3 lata i miałam na sobei tylko raz wiec szkoda mi ją odłożyć w kąt ale też nei chciałabym być jako jedyna ubrana tak. Wesele na 60 osób więc boje sie, ze mogę być sama w takim stroju. Moze doradzicie mi co zrobić? Moze któraś z was była ostatnio na weselu i wiecie jak się ubierają i czy moja suknia jest odpowiednia...z góry dziekuje za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • wez_sie a na egzamin tez w niej idziesz? 01.08.11, 14:19

• black-sandra Re: a na egzamin tez w niej idziesz? 01.08.11, 14:24
        Lepiej sobie kup cos nowego , nie widziałam ostatnio nikogo w długiej sukni prócz pani młodej .
    • szymizalogowany przyjdz jak ... 01.08.11, 14:23
      ...juz wszyscy bendom pijani w samych stringach
      nikt siem nie obrazi
      • devilyn Re: przyjdz jak ... 01.08.11, 15:52
        Znowu wrócił....ech...
        • szymizalogowany co? co eh, co eh? jakie eh? 01.08.11, 15:58
          cos siem nie podoba he?
          • devilyn Re: co? co eh, co eh? jakie eh? 01.08.11, 15:59
            Nie tłumaczę się nikomu... :>
    • maly.jasio nozyczki 01.08.11, 14:35
      skracasz do kolan i po klopocie :)
      • psotkaaa Re: nozyczki 01.08.11, 14:58
        A wyglądało by głupio gdybym byłą jako jedyna w długiej? Szerze chce znać Wasze opinię.
        • ka-mi-la789 Re: nozyczki 01.08.11, 15:01
          Lubisz tę kieckę? Dobrze się w niej czujesz? Jeżeli tak, to nie rozumiem problemu. Jeżeli nie, też nie rozumiem, bo w obu przypadkach rozwiązanie jest proste.
          • psotkaaa Re: nozyczki 01.08.11, 15:05
            Raczej powiedziałabym, ze jest prawie nieużywana i szkoda mi jej nie używać. Mi się podoba ale opinię rodziny itd są różne np. że nie pasuje bo w balowych już nie chodzą...
            • ka-mi-la789 Re: nozyczki 01.08.11, 15:40
              Ty masz nosić tę sukienkę, czy rodzina?
    • varia1 Re: ŚLUB 01.08.11, 15:07
      byłam w ostatni weekend i w następny też idę
      większość pań w sukienkach krótkich.... moja była długa, prosta i bardzo grzeczna... miała tylko po bokach dwa rozporki niemalże do majtek;)
      czułam się świetnie
      • psotkaaa Re: ŚLUB 01.08.11, 15:15
        A taka typowo balowa? Tzn gorset i dól falbanki... kurcze podoba mi sie ona ale wiekszosc osob mowi, że teraz nei chodzą już tak ubrani,. Dodam , że jestem młodą kobietą.
        • wartosc.energetyczna Re: ŚLUB 01.08.11, 15:17
          psotkaaa napisała:

> A taka typowo balowa? Tzn gorset i dól falbanki... kurcze podoba mi sie ona ale
          > wiekszosc osob mowi, że teraz nei chodzą już tak ubrani,. Dodam , że jestem mł
          > odą kobietą.

o nie, gorset i falbany to właśnie przebój studniówek z początku wieku. to plus kok przykryty lokami
        • varia1 Re: ŚLUB 01.08.11, 15:23
          nie, moja była prosta i zupełnie nie balowa
    • wartosc.energetyczna Re: ŚLUB 01.08.11, 15:15
      jeśli to nie jest taka beza w jakiej 10 lat temu chadzało się na studniówki to myślę że można
      • psotkaaa Re: ŚLUB 01.08.11, 15:26
        allegro.pl/suknia-slubna-karina-36-38-40-balowa-poprawiny-i1727000528.html
        To mniej więcej taka suknia (dół) ale inny kolor.
        • wartosc.energetyczna Re: ŚLUB 01.08.11, 15:29
          psotkaaa napisała:

> allegro.pl/suknia-slubna-karina-36-38-40-balowa-poprawiny-i1727000528.html
          > To mniej więcej taka suknia (dół) ale inny kolor.

oj nie..
        • organza26 Re: ŚLUB 01.08.11, 15:32
          Oj nie nie!
        • jasna_olera Re: ŚLUB 01.08.11, 15:47
          obskoczyłam w tamtym roku mnóstwo wesel od wiejskich na wielkomiejskich kończąc, nie widziałam nikogo w takiej. Będziesz zwracać na siebie uwagę wielkością tej kreacji (abstrahuje od tego, że suknie tego typu są tandetne), a szkoda, bo gwiazdą tego wieczoru ma być panna młoda.
    • takajatysia Re: ŚLUB 01.08.11, 15:16
      No w takiej typowej balowej to faktycznie nikogo nie widywałam ostatnio, ale i trzy lata temu tez nie. Przeważają miniówki. Choć ostatnio byłam jedną z 5 babek w krótkiej łososiowej sukience, co było nudnawe. Może i lepiej się na balową odważyć.
      • psotkaaa Re: ŚLUB 01.08.11, 15:37
        Jak ja byłam 2 lata temu na weselu w tej balowej to były jeszcze 3-4 inne w podobnych. Ale teraz wesele małe i troche dziwnei bym się czuła jako ja sama. Dlatego chcę sie dopytac.
        • wartosc.energetyczna Re: ŚLUB 01.08.11, 15:44
          psotkaaa napisała:

> Jak ja byłam 2 lata temu na weselu w tej balowej to były jeszcze 3-4 inne w pod
          > obnych. Ale teraz wesele małe i troche dziwnei bym się czuła jako ja sama. Dlat
          > ego chcę sie dopytac.

lepiej coś takiego.

nie nosi się nieużywanej rzeczy za wszelką cenę (widocznie jest jakiś powód dla którego rzadko tę rzecz zakładasz)
          • lonely.stoner Re: ŚLUB 01.08.11, 16:23
            a ten slub czy wesele to gdzie ma byc? jesli w jakiejs skromnej restauracji to raczej sukienka koktajlowa, jesli w ogrodzie to ta suknia balowa tez nie pasuje, jedyne gdzie ja widze to na weselu organizowanym na wytwornej sali balowej chyba.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka