Dodaj do ulubionych

Jak wyglądają u was @ po łyżeczkowaniu?

25.03.04, 18:53
Cześć,
Byłam przygotowana, że pierwsza @ moze byc inna
- i była tzn powiedzmy, ze to byla @, bo bylo to niewielkie plamienie przez
ok. 7 dni...
No i myslalam ze kolejna bedzie juz normalna... a tu w 20 dc. zaczelo sie
znowu niewielkie plamienie....???
czy to normalne... wczesniej mialam @ jak w zegarku co 27 dni i to bardzo
obfite...

Mam nadzieje, ze moj organizm nie zwariowal...
Pozdrawiam Agnesm
Obserwuj wątek
    • anuteczek Re: Jak wyglądają u was @ po łyżeczkowaniu? 25.03.04, 20:33
      U mnie było paskudnie - boleśnie, obficie i długo, druga @ bardzo regularna,
      ale b. skąpa. Rozmawiałam o tym z moją panią doktor i ona mi powiedział, że to
      może być różnie, zależy od tego jak goi się śluzówka i co tam po łyżeczkowaniu
      zostało.
      Miałam pecha i łyżeczkowanie robił mi pewien ordynator- konował i zaraz "po"
      wyglądało to paskudnie - dużo "treści płynnej", podejrzenie perforacji, stan
      zapalny itp. Nic więc dziwnego, że wszystko to spłynęło wraz z pierwszą @.
      Z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że od czasu łyżeczkowania mam bardziej
      bolesne @, ale może to skutek zmian hormonalnych w ciąży i po ciąży, a nie
      łyżeczkowania
      pozdrawiam
      ania
      • maretina Re: Jak wyglądają u was @ po łyżeczkowaniu? 25.03.04, 20:40
        pierwsza po lyzeczkowaniu to tragedia. krotka ale bolesna jak 150 i obfita.
        druga lzejsza, ale tez nie do konca "moja" sprzed ciazy. kolejne juz byly ok.
        po poronieniu mam nieregularne cykle 28-33 dni, a zwykle mialam zegarkowe 30
        dniowe. teraz jem bromergon na prl i mam nadzieje, ze wszystko sie unormuje.
        wiem od gina ze po pierwszej @ moga w cyklu wystepowac brunatne lub brazowe
        plamienia bo macica sie oczyszcza. nalezy tylko sprawdzac hmmmm zapach czy nie
        ma w nim nic niepokojacego. nie jest to zbyt mila czynnoscwinkale coz....wink
        • patunia79 Re: Jak wyglądają u was @ po łyżeczkowaniu? 25.03.04, 21:15
          Witaj Agnesm,
          Mój lekarz powiedział mi bardzo słuszną uwagę, każda z nas jest inna i nie
          należy się tym sugerować - że u mnie jest tak a u ciebie inaczej to ja już mam
          coś nie w porządku. Tak naprawdę nie jest. Ja wiele czytam na ten temat od
          czasu poronienia i wiele razy porównywałam się do przykładów książkowych bądź z
          formu i bardzo się przejmowałam, a lekarz wyprowadził mnie z błędu. To naprawdę
          może prowadzić do obłędu.
          Sama @ po poronieniu występuje różnie u różnych kobiet. Dobry lekarz zawsze Ci
          odpowie na każde twoje pytanie.
          Moja @ już druga jest dosyć obfita ale prawie nie bolesna, również same piersi
          przed ciążą były przed każda jak dwa siniaki, a teraz tak naprawdę nie wiem co
          to ból. Są bardzo regularne około 28-29 dni i trwają około 5-6 dni. To tak
          naprawdę się nie zmieniło.
          Jak tam twoje badania? Czy masz już jakieś za sobą? Kiedy zaczynasz starania o
          nową dzidzię?
          Ja już jestem po cytomegali (przeciwciała mam), USG w porządku, teraz badamy
          nasinka męża i moje hormony od następnego cyklu. Zaczynam starania (jeśli
          wszystko będzie OK) od połowy maja.

Może niedługo zapomnimy o tym wszystkim co złe i spotkamy się na forum dla
          przyszłych mam.

Pozdrawiam Patrycja z nadzieją
          Aniołek (14.01.2004) z miłością
          • agnesm1 do Patuni... 25.03.04, 21:52
            Wiem ze takie porownywanie do niczego nie prowadzi, ale moze to cos
            nienormalnego jak organizm tak fiksuje...
            a jesli chodzi o moje badania to na razie zbadalam tylko to co juz pisalam,
            bo jesli chcialabym zbadac prolaktyne to musialabym wiedziec ktory to jest
            dzien cyklu, a ja nawet nie wiem czy to jest @... itd...
            a poza tym mecze sie teraz z czyms innym - okazalo sie ze mam stan
            zwyrodnieniowy kolana i troche mnie pobolewa - no i musze teraz troche to
            zaleczyc jesli sie w ogole da...
            ale jak wszystko bedzie dobrze to w czerwcu bedziemy probowac smile
            i oby wszystko poszlo dobrze
            Pozdrawiam Agnesm
            • katarzynabobak Re: do Patuni... 26.03.04, 16:47
              ja miałam bardzo skąpe @ po poronieniach i okazało się, że jest za cienkie
              endometrium. Nie było właściwej grubości w drugiej fazie cyklu. Warto zrobić
              usg przy okazji badań hormonalnych i sprawdzić czy śluzówka przygotowuje się do
              ewentualnego zapłodnienia.u mnie zbagatelizowano to za pierwszym razem i...
              pozdrawiam i trzymam kciuki za Wszystkie starające się
              Kasia
    • justyna1212 Re: Jak wyglądają u was @ po łyżeczkowaniu? 29.03.04, 10:06
      Ja niestety nic dobrego nie napiszę. Teoretycznie juz niedługo moglibyśmy
      zacząć starania o dzidziusia (poroniłam 18 stycznia w 12 tyg.), ale moje ciało
      wariuje totalnie. Krwawię niemal non stop, mam już dość. Jutro znów idę do
      lekarza. Miesiączki są zupełnie inne, jeśli wogóle można nazwać je
      miesiączkami. Nawet lekarze nie wiedzą, czy te krwawienia to miesiączki czy nie.
      • olek771 Re: Jak wyglądają u was @ po łyżeczkowaniu? 30.03.04, 23:39
        u mnie na początku były bardziej obfite niż przed poronieniem (generalnie są
        obfite, ale te biły rekordy, zwłaszcza przez pierwsze 3 dni),potem
        zorientowałam się (o bystrości!),że mogło to wynikać z tego, że brałam przez
        całe dwa cykle olej z wiesiołka, a on może dawać takie "efekty uboczne".
        wiesiołki biorę teraz tylko do owu, miesiączki są takie, jak zwykle.Co do
        długości cyklu - miałam przed poronieniem też regularne, teraz nieco mniej, ale
        tak może być: to bardzo duży stres psychiczny i fizyczny, trzeba czasu, żeby
        organizm doszedł do siebie. Ważne według mnie jest to, żeby sprawdzać, czy
        cykle są dwufazowe.
        Pozdrawiam.
    • lidek0 Re: Jak wyglądają u was @ po łyżeczkowaniu? 31.03.04, 09:18
      U mnie małpy były raczej normalne, tak jak poprzednio co 28 dni. W 2 cykle po
      poronieniu zbadałam hornomy, choroby odzwierzęce, nasionka. A tak przy okazji
      to prolaktynę beda się w dowolnym momencie, dzień cyklu nie ma tu znaczenia.
      progesteron i inne bada się w okreslonym terminie. Ja bardzo żałuje, że przed
      ciąza lekarz nie zlecił mi żadnych badań, bo można było temu zapobiec.
    • gagat100 tampony 31.03.04, 10:34
      mam pytanko , jeszcze od zabiegu nie mialam @ ale wlasnie na nia czekam, no i
      to pytanie czy tampony mozna uzywac czy lepiej zeby wszystko dobrze sie
      oczyscilo to podpachy??
      • malomi Re: tampony 31.03.04, 12:35
        Mój lekarz odradzał tampony. Macica musi się dobrze oczyścic.
    • agnesm1 Dzieki za odzew ;-) 31.03.04, 19:04
      Dzieki za odzew wink
      Bylam wczoraj u mojego gina i powiedzial, ze tak czasem bywa i nie bedzie mnie
      meczyl puki co badaniem wink (pewnie hormony wracaja do normy)
      a jakby sie sytuacja powtorzyla to mam przyjsc to wtedy mnie zbada smile
      nooo a slabe plamienie to podobno wina tego, ze endometrium moglo sie jeszcze
      nie odbudowac...
      Pozdrawiam i mam nadzieje, ze to juz ostatnie takie wariacje mojego organizmu -
      wkoncu za 2 miesiace chcialabym sprobowac...
      • lidek0 Re: Dzieki za odzew ;-) 01.04.04, 00:19
        A badania? Nic Ci lekarz nie zlecił?
        • agnesm1 Re: Dzieki za odzew ;-) 11.04.04, 22:10
          Sorry ze dopiero teraz odpowiadam, ale mialam troche roznych problemow...
          Badan niestety mi zadnych nie zlecil...
          dzisiaj dostalam kolejna @ tym razem po 22 dniach - nie jest to zupelnie
          normalne, ale juz krwawienie jest normalne...
          chociaz to...

A tak poza tym - chce pojsc jeszcze do innego lekarza (dr Jarosz z Wrocławia -
          dosc znana osoba) - polecila mi go kolezanka z pracy, ktora przeszla przez to
          co ja dzien po mnie... byla u niego i dostala cala liste badac, lekarz
          wyjasnil jej szczegolowo powody poronien itp... na miejscu zrobiono jej USG
          Byla zachwycona opieka i zaangazowaniem lekarza...

Pozdrawiam
          Agnesm
    • gagat100 ile można czekac ?? 05.04.04, 18:42
      Przed ciążą miałam @ co 30-32 dni ale poprzedzało ja bolesność piersi i
      powiekszenie brzucha ,a teraz nic, minęło od zabiegu 32 dni i nic!!! ani
      zadnych objawów poprzedzających ani @.
      Po jakim czsie po lyzeczkowaniu mialyscie @ ??

• anita53 Re: ile można czekac ?? 09.04.04, 13:51
        Dokladnie 3 tyg po zabiegu pojawilo sie tygodniowa bardzo obfita @.
        Teraz juz jest troche normalniej.
        Tak sie tylko zastanawiam ... podobno zawsze przy poronieniu/obumarciu plodu
        wystepuja bardzo silne bole brzucha. Ja nie mialam zadnych tylko obficie
        krwawilam. Zastanawiam sie czy to normalne?
        • anuteczek Re: ile można czekac ?? 12.04.04, 15:12
          Bóle są spowodowane skurczami macicy i otwieraniem się kanału rodnego.
          Czasami tak się zdarza, że nie boli. Jest to zupełnie normalne. Zresztą, każda
          z nas ma inny próg tolerancji bólu i budowę anatomiczną (jedne dziewczyny rodzą
          bezboleśnie dzieci ważące 5kg, inne wyją z bólu przy kruszynce 2kg, podobnie
          jest z @).
          pozdrawiam
          Andzia
        • maretina Re: ile można czekac ?? 12.04.04, 17:58
          ja mialam po 35 dniach od lyzeczkowania.norma jest czas od 4 do 6 tygodni.
    • gagat100 a ile trwala @ ?? 16.04.04, 11:25
      Juz sama nie wiem , domyslalam sie ze bedzie inna ale zeby trwala 3 dni?? i nic
      po prostu zero zadnego plamienia, sluzu, po prostu czysta podpaska-dziwne
      Zawsze mialam 5 dni a potem 2-3 dni lekkie plamienia
      A jak u was, ile trwala po lyzeczkowaniu??
    • lil_i Re: Jak wyglądają u was @ po łyżeczkowaniu? 10.05.04, 00:35
      Czesc. ja pierwsza @ po ciazy obumarlej dostalam po 9 tygodniach. Druga po 32
      dniach (kilka dni wczesniej bol brzucha i plecow).To sprawy bardzo
      indywidualne.Pozdrawiam.
      • lil_i Re: Jak wyglądają u was @ po łyżeczkowaniu? 10.05.04, 00:45
        pierwsza @ -znioslam ja dosc dobrze, o ile wczesniej mialam bardzo bolesne
        miesiaczki o tyle pierwsza po poronieniu okazala sie wrecz
        blogoslawienstwem .Tym bardziej, ze czekalam na @ 9 tyg. Druga byla powodem
        wielkiego niepokoju, dzien pierwszy plamienie o dziwnym kolorze, poza tym kilka
        dni wczesniej uporczywe bole brzucha i plecow i jest dluzsza i o wiele bardziej
        obfita niz pierwsza. Wiem jedno, poronienie to wielkie przezycie, organizm nie
        tylko fizycznie nastawia sie na ciaze, o wiele wazniejsze jest przygotowanie
        psychiki kobiecej do tak waznej funkcji , jaka jest nowe zycie. Nerwy poteguja
        rozstruj hormonalny i opozniaja @.A ja od lutego(wtedy stracilam swoja pierwsza
        planowana i juz kochana ciaze)bylam klebkiem nerwow(jak kazda kobieta, ktora
        spotkal tak okrutny i niewytlumaczalny los),oszczedzajmy swoje przysadki
        mozgoewe to i @ sie unormuje.Pozdrawiam .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka