Dodaj do ulubionych

druga ciaza z pustym jajem płodowym !!!

09.12.05, 13:54
cześć dziewczyny,
jestem w 10 tc ciazy tydzien temu byłam na usg okazało sie ze nie ma zarodka
a to juz moja druga ciaza i ten sam problem jednak w tamtej ciazy zaczełam
plamic w 9tc i trafiałm do szpitala a teraz ani nie plamie , nie boli mnie
brzuch cały czas mam typowe objawy ciazowe czy jest jakas szansa ze zarodek
moze sie jeszcze pojawić ? spakowałam sie juz do szpitala ale cały czas jest
we mnie iskierka nadziei.jezeli cos podobnego przytrafiło sie wam bardzo
prosze napiszcie.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • carroline1 Re: druga ciaza z pustym jajem płodowym !!! 09.12.05, 15:10
      hej, ja pierwsza ciaze poronilam w 6tyg. MIalam puste jajo plodowe. Zaczelam
      sama krwawic i wszystko ze mnie wyszlo same-bez zabiegu. Za drugim razem odrazu
      podawano mi duphaston, wiec wogole nie krwawilam, objawy mialam jak w ciazy,
      ale niestety na USG w 8tyg.okazalo sie, ze jest tylko echo zarodka, ze wtopil
      sie w sciany jaja. Serduszko nigdy nie zabilocrying Zabieg byl konieczny. Dano mi
      pastylke i po kilku godzinach zaczelo sie krwawienie, "wylecialo" jajo plodowe,
      no i wzieto mnie na zabieg oczyszczania. Ja tez do konca wierzylam, ze jeszcze
      moze sie pojawi ten zarodek, ze serce zabije, ale niestety...Wiem co czujesz,
      wiem jak ci ciezko, ale uwierz mi czas zalecza rany. Nie zapominamy o tym co
      sie stalo, ale potrafimy z tym zyc. Dodam, ze nie mam jeszcze wogole dzieci.
      Jestem w fazie badan. Trzymaj sie. Ja sobie powtarzam, ze to wszystko musi miec
      jakis sens, ze moze chodzi o to by nas wzmocnic, by zwrocic nasza uwage na cos
      waznego...pozdrawiam
      • anuteczek Re: druga ciaza z pustym jajem płodowym !!! 09.12.05, 15:19
        Kochane,
        Sprawdździe koniecznie nasionka pod kontem bakterii - bardzo często zdarza się,
        że przyczyną pustego jaja płodowego jest jakaś paskudna bakteria w nasieniu
        a.
        • agulka29 Re: druga ciaza z pustym jajem płodowym !!! 09.12.05, 20:33
          mam pytanko gdzie takie badania można zrobić i czy konieczne jest skierowanie.
          Też jestem po zabiegu łyżeczkowania i ja muszę zrobic sporo badań a mój mąż na
          razie nie, ale również miałam puste jajo płodowe wiec przed kolejną ciążą
          chciałabym mieć pewność ze wszystko jest ok
          pozdrawiam
          • anuteczek Re: druga ciaza z pustym jajem płodowym !!! 09.12.05, 20:52
            Lekarz raczej skierowania Ci nie da, więc będziesz musiała za nie zapłacić,
            badanie to jest robione w większości lab. Warto, by mąż miał pobrany wymaz z
            cewki moczowej na posiew
            a.
    • irima2 Re: druga ciaza z pustym jajem płodowym !!! 12.12.05, 22:34
      Ja w 9 tygodniu poszłam na usg. Urosły mi piersi, nawet trochę powiększył mi
      się brzuch (nie mogła dopiąć spodni). Cały czas byłam zmęczona a jak jakiś czas
      nic nie jadłam to mnie mdliło. Ale na usg lekarz stwierdził, że nie ma
      zarodka...Oczywiście miałam nadzieję, że się pomylił ale w szpitalu
      potwierdzili. Czytałam, że wątpliwości mogą być przed 8 tygodniem. Trzymaj się,
      nie będę Cię pocieszać bo wiem że to pewnie nic nie da.
      Ja właśnie dostałam okres (po 40 dniach) w przyszłym tygodniu odbieram wyniku
      posiewu (mojego) i potem wyślę męża. I jestem dobrej myśli chociaż na razie to
      tylko płakać mi się chce. Jedyna pocieszająca myśl to ta, że dzieciątko nie
      cierpiało... a jego duszyczka jest ze mną i pociesza swoją mamę.
      • melissa79 Re: druga ciaza z pustym jajem płodowym !!! 16.12.05, 18:00
        a czy to mozliwe że w takiej sytuacji hormony ciążowe nadal rosną??
    • lidek0 Re: druga ciaza z pustym jajem płodowym !!! 17.12.05, 23:29
      U nas zawiniły bakterie w nasieniu i dlatego już po pierwszym niepowodzeniu
      powinno robić się to badanie.
      • zebrra Re: druga ciaza z pustym jajem płodowym !!! 24.12.05, 09:29
        Dziewczynki, piszę bo nie ma we mnie już nadziei... OM 24/10/05, pierwsze USG
        29/11/05, pęcherzyk 2,7 mm, drugie 15/12/05 pęcherzyk 13,7 mm, ale brak
        zarodka, trzecie 22/12/05 pęcherzyk 16 mm, dalej brak zarodka, myśle, że
        oznacza to tylko jedno, chociaż dostałam skierowanie na kolejne usg, mam zrobić
        05/01/06... Powiedzcie mi proszę, czy to , że beta cały czas rośnie daje
        jeszcze jakąś szansę? I jeszcze jedno, gdyby się okazało, że zarodka nie ma,
        kiedy mozna ponownie zacząć się starać o dzidzię?
        Strasznie mi źle...
        • kasia2409 do zebry 26.12.05, 17:47
          jezeli bedziesz miała zabieg to odczekaj 5 miesiecy ja odczekałam 2,5 m i teraz
          uwazam ze za mało w styczniu zaczynam leczenie bo miałam 2 razy puste jajo
          plodowe a w maju juz bede mogła starac sie o dziecko
          • zebrra Re: do zebry 26.12.05, 18:01
            kasia2409 powiedz mi proszę, czy wiesz jaka może być przyczyna ciąży z pustym
            jajem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka