bach28 19.04.06, 16:07 czy mogłabyś mi pomóc zrobiłam badanie APTT i wynik 27,2s przy czym norma na moim wypisie jest skreslona i wpisane 23-35s. Przeczytałam gdzieś twój post o normie od 35 i teraz juz nie wiem czemu ten mój wynik taki dziwny?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eledhwen Re: do eledhwen 19.04.06, 16:13 Basiu - odpowiedziałam - w poście wyżej ... albo teraz niżej Pozdrawiam Odpowiedz Link
bach28 Re: do eledhwen 19.04.06, 16:28 dzieki kochana się trochie zestresowałam a czy warto było by coś jeszcze sprawdizć w tym zakresie ? na wizyte u hematologa nie mam szans a prywatnie tez jakieś podstawy moge pobadać Odpowiedz Link
eledhwen Re: do eledhwen 19.04.06, 19:01 Basiu w zakresie trombofilii - to chyba wszystkie badania wypisałam w poście MIMI, ale to drogo by strasznie wyszło prywatnie ... a dlaczego nie masz szans na wizytę u hematologa ? Ja oprócz badań hematologicznych miałam też genetyczne (czekam na wyniki), bakteriologiczne-pasożyty i też niestety nie wszystko na NFZ- np. bakterie robię prywatnie. Jeszcze mnie czeka HSG, histero i laparo ... Odpowiedz Link
bach28 Re: do eledhwen 19.04.06, 19:23 bo u mnie na wizyte u hematologa trzeba czekac hohohoh i strsznie cięzko się dostać ja już zrobiłam całą mase badań włacznie z genetyką (choć mam juz jedno zdrowe dziecko) i z histeroskopią wszystko ok własnie zaczełam starania ale wiesz jak jest nie znam przyczyny więc ciągle czegoś szukam sama nie wiem czego Odpowiedz Link
bach28 Re: do eledhwen 19.04.06, 19:23 a i większośc badań tyż niestety zrobiłam prywatnie Odpowiedz Link
bach28 Re: do eledhwen 20.04.06, 16:14 wiesz co powtórzyłam badanie APTT w innym laboratorium i wyszło 26,3 przy czym normy 24-35 zrobili do tego jeszcze jakieś RATIO 0,88 norma 0,8-1,2 a mogłabyś zernkąc jeszcze na mój INR 1,14 norma 0,9 - 1,2 wskaźnik protrombiny 88,3 norma 80-120 z góry dzieki Odpowiedz Link
eledhwen Re: do eledhwen 21.04.06, 18:04 Basiu - najlepiej skonsultuj te wyniki z lekarzem, który je zlecił. Wszystko na "oko" masz w normie, ale ja nie moge się pokusić na interpretację, bo lekarzem nie jestem. Pozdrawiam - Agata Odpowiedz Link