barbarka49 01.11.05, 19:08 Prosze pomozcie ...jaka stawka za pomoc w opiece nad trojka maluchow?? (8m, 2 latka i 4,5 lat) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marta979 Re: Ile za......???pomóżcie 01.11.05, 21:32 myślę że musisz się przygotować na spory wydatek, ale jest sporo czynników które składają się na cenę - czy to ma być tylko pomoc - na ile godzin -jakie obowiązki to jest podstawą do tego żeby jakos określić kwotę Odpowiedz Link
barbarka49 Re: Ile za......???pomóżcie 02.11.05, 18:09 wiem..wiem...Marto czeka mnie napewno spory wydatek... chcialabym jednak wiedziec mniej wiecej ile ;) natomiast jezeli chodzi o obowiazki -pomoc taka jak przy dzieciach w tym wieku czyli karmienie, przewiniecie mlodszych,spacery, prasowanie i drobne prace domowe _ mysle ,ze okolo 7 godzin dziennie nadmienie, ze to jest w Warszawie... Odpowiedz Link
barbarka49 Re: Ile za......???pomóżcie 02.11.05, 18:09 -------------------------------------------------------------------------------- wiem..wiem...Marto czeka mnie napewno spory wydatek... chcialabym jednak wiedziec mniej wiecej ile ;) natomiast jezeli chodzi o obowiazki -pomoc taka jak przy dzieciach w tym wieku czyli karmienie, przewiniecie mlodszych,spacery, prasowanie i drobne prace domowe _ mysle ,ze okolo 7 godzin dziennie nadmienie, ze to jest w Warszawie... Odpowiedz Link
marta979 Re: Ile za......???pomóżcie 02.11.05, 18:54 to jest troje dzieci niewiem czy twoja niania znajdzie czas na prasowanie itp itd napisz mi jeszcze prosze czy to ma byc pomoc czy ona ma byc sama z dziecmi przez te siedem godzin, przepraszam ze tak o wszystko wypytuje ale chce aby moja poodpowiedz byla jak njbardziej trafna, Odpowiedz Link
anka_jot Re: Ile za......???pomóżcie 09.11.05, 07:41 Dziewczyno, nie daj sie zbić z tropu tym, że za trójkę dzieci będą ci wydziwiały i maksymalnie podbijały stawkę twoje kandydatki. Zakładam, że jeśli piszesz o pomocy, to chodzi o to, że jesteś w domu, tylko potrzebujesz drugich rąk, zeby się ze wszystkim uporać. Ceny rynkowe w w-wie są takie: 5 do 10 zł za godz. i tego moim zdaniem należy sie trzymać. Ja tez mam drugą parę rąk do pomocy w moim domu przy jednym w porywach przy dwójce dzieci (bo gdy strarsze zdrowe, to w przedszkolu) i płacę emerytce 7 zł/h. jeżeli jednak masz gest i kasę, to proponuję pomnożyć stawkę godzinną 10 zł (a co niech ma!) przez liczbę dzieci i dorzucić jeszcze z 7 - 8 zł za sprzątanie. Wyjdzie koło 10 euro za godzinę i babka na pewno będzie cała happy;-))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
marta979 Re: Ile za......???pomóżcie 09.11.05, 18:57 jestem zdruzgotana tym co napisała PANI anka_jot, zastanawiam sie co to znaczy wydziwialy, jestem niania z paroletnim starzem i przykro mi bardzo czytajac to co PANI napisala, opiekunka do dzieci to tez jest czlowiek i to z duzo wiekszymi "zdolnosciami" niz niejeden szary obywatel, PANI brak szacunku do mojej profesji jest oburzajacy. czuje sie mocno poruszona chociaz z PANI nastawieniem nie oczekuje, ze sie PANIA jakos specjalnie tym przejmie. Odpowiedz Link