agi_stem 04.07.06, 21:43 Wybieramy się w sierpniu do Piasków na Mierzei i mam pytanie, czy ktoś z Was ma jakiś sprawdzony namiar. Słyszałam, że jest tam mniej ludzi niż np w Krynicy Morskiej. Będę wdzięczna za info Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olganna Re: Poszukuję sprawdzonej kawtery w Piaskach 05.07.06, 10:56 Ja wczoraj wrocilam z Piaskow. Zatrzymalismy sie w fajnym domu, dosc nowym, pokoje z lazienkami, lodowka i naczyniami, na dole wspolna bardzo dobrze wyposazona kuchnia, czysto, tylko te ceny!!! Za pokoj 3-osobowy 110zl, za 4-os 140zl. Wiem, ze sa tansze kwatery - 120zl za 4 osoby, ale nie wiem jak jest w srodku (z zewnatrz super). Widzialam tez domki, bardzo ladne, nowe, z odpicowanymi lazienkami, tez 140zl za 4 osoby lub 120zl za 3. Nie polecam natomiast Piaski Club, bylam tam rok temu, super polozenie, dobre jedzenie, ale domki okropne, brudno, stechlizna, stare meble. Same Piaski sa bardzo fajne, rzeczywiscie dosc pusto jak na morze,a sama miejscowosc mala i domow nie za wiele, mysle, ze w sierpniu spokojnie cos znajdziesz, natomiast teraz w lipcu, ci gospodarze, u ktorych my bylismy maja pelne oblozenie. Jesli chcialabys jakies namiary, to daj znac, wysle na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
agab72 Re: Poszukuję sprawdzonej kawtery w Piaskach 05.07.06, 11:10 Troszkę się zmartwiłam, ponieważ wybieram się pod koniec lipca właśnie do ośrodka Piaski Club. Zdecydowałam się ponieważ w internecie znalazłam właściwie same pozytywne opinie, a tu ..... Napisz proszę w jakim domku mieszkałaś (bo wiem, że są trzy rodzaje) i czy we wszystkich jest tak źle ? Czy można tam liczyć na wypożyczenie parawanu i parasola czy raczej należy się zaopatrzyć w taki sprzęt ? A jak jest z dojściem do plaży i do "miasta" - da się z wózkiem ? Pozdrawiam. Aga. Odpowiedz Link Zgłoś
olganna Re: Poszukuję sprawdzonej kawtery w Piaskach 05.07.06, 12:29 No, wlasnie, my tez z Internetu do nich trafilismy, stronka rzeczywiscie zachecajaca. Mieszkalismy w domku Mieroszow, to sa chyba te najgorsze. Nie wiem jak jest w domku Brda, natomiast wychowawczynie kolonii mowily, ze te najnowsze domki sa OK. Ponoc Piaski Club ma wielkie ambicje i z roku na rok jest tam coraz lepiej, modernizuja domki i mam nadzieje, powymieniaja meble i posciel. My pierwotnie wynajelismy sobie tam "apartamenty", to co w nich zobaczylam wolalo pomste do nieba, nazywanie tego apartamentem bylo czysta bezczelnoscia (zapyziale dwa ciemne pokoiki, lazienka z niedomykajacymi sie drzwiami, posciel oblepiona wlosami, fuj!). Powiedzialam mezowi, ze nie bede tam spac, ale ze zaplacilismy 30% zaliczki postanowilismy wynegocjowac cos innego - i tak trafilismy do domku Mieroszow, ktory oczywiscie tez byl kiepski, natomiast zyskiwal, gdy sie tam weszlo po zwiedzeniu "apartamentow". Nie powiem Ci jak jest z wypozyczaniem, bo nie potrzebowalismy ani parasoli ani parawanow, natomiast jesli chodzi o poruszanie sie to: do centrum Piaskow jest jakies 1,5 do 2 km i idzie sie droga wylozona betonowymi perforowanymi plytami - wozkiem sie przejedzie, natomiast do morza wiedzie droga przez las, ale najpierw w gore, a potem w dol, wozkiem moze byc ciezko, bo na poczatku sa takie niby schodki, a potem przed plaza duzo piachu. Mam nadzieje, ze bedziesz miala duzo lepsze wrazenia niz ja, moze rzeczywiscie cos tam zrobili przez ten rok, samo miejsce jest super, a na tej czesc plazy do ktorej trafiasz z Clubu sa tylko osoby stamtad, wiec jest sporo miejsca (ja to sobie bardzo cenie). W sumie jestem ciekawa, jak Ci tam bedzie i czy cos sie zmienilo, moze napiszesz po powrocie? Pozdrawiam, udanych wakacji, pogoda tam wyjatkowo dopisuje (mam super opalenizne ). Anka Odpowiedz Link Zgłoś
agab72 Re: Poszukuję sprawdzonej kawtery w Piaskach 05.07.06, 14:58 Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź - ja też mam nadzieję, że może coś zmieniło się na lepsze. Będę mieszkała w domku Brda - na zdjęciach jest ok, ale kto wie .... w każdym bądź razie klamka zapadła i już A po powrocie oczywiście podzielę się wrażeniami. Pozdrawiam. Aga. Odpowiedz Link Zgłoś
nena22 Re: Poszukuję sprawdzonej kawtery w Piaskach 06.07.06, 08:37 Ja też Cię niestety nie pocieszę. Nie mieszkałam tam ale zwiedziłam zachęcona reklamą. Na zdjęciach super. W rzeczywistości tak jak opisane jest wyżej. strasznie bródno i obskurnie. Niby jest basen ale też nie zachecający. Moim zdaniem właściciel chyba trochę się pomylił. Nikt nie powinien tam jeśdzić to by się facet zastanowił nad tym co proponuje..... Odpowiedz Link Zgłoś
agi_stem Re: Poszukuję sprawdzonej kawtery w Piaskach 06.07.06, 08:27 jeśli moższesz przyślij mi namiar na kwaterę, z której wróciliscie, na adres: a.stempka@chello.pl z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
mamawiktorynki Re: Poszukuję sprawdzonej kawtery w Piaskach 06.07.06, 13:35 Hej dziewczyny! My właśnie wrócliśmy z Piaski Club i jesteśmy bardzo zadowoleni.Naprawdę spędziliśmy tam jedne z bardziej udanych wakacji. Byliśmy z dwoma córeczkami - 3 lata i 1 rok. Mieszkaliśmy w Nowym Domku. te domki są naprawdę nowe, żadnej stęchlizny, nowe meble, czyste ściany, nowa duża szafa. Ale jestem skłonna potwierdzić wersję którejś z dziewczyn ponieważ zaglądaliśmy do domku Mieroszów i naprawdę bardzo mi się nie podobało. Faktycznie - ciasnota, zatęchłe pomieszczenia, żadnej szafy. Minusem Nowych domkwó jest bardzo bardzo bliskie sąsiedztwo z inna rodziną. Możecie to zobaczyć na zdjęciu w necie. Domek jest jakby podzielony na dwie rodziny. Poza tym, w domkach w ogóle niczego nie ma. Są łóżka i mały stolik. Z tego co wiem, tylko w nowych domkach jest szafa. w pozostałych- pałąki i kilka odsłonietych półek. Nie ma czajnika, co uważam za spory minus. Jeśli chodzi o dojscie z ośrodka do plaży z wózkiem, to bez pomocy męża sie nie obejdzie. Mój się biedny napocił codziennie. Zaraz za ośrodkiem trzeba iść pod górę pokonując spore korzenie. Były z nami diewczyny, które przyjechały z dziećmi same, w oczekiwaniu na mężów, którzy mieli dojechać i niestety nie dały rady dojechać na plażę same. Dni spędzały w ośrodku. Co do jakości wyżywienia, nie zabieram głosu ponieważ nie korzystaliśmy z jedzenia w ośrodku. Obiadki jedliśmy w jadłodajni KRAB. Polecam. Poza tym, byliśmy tam w czerwcu, więc nie było jeszcze tłumów. Nie mieliśmy ssiedztwa w naszym domku, ogólnie jesteśmy zadowoleni. Odkąd mamy dzieci nie korzystamy z kwater. Domek daje nam większą swobodę, a poza tym dzieciaki mają zawsze koleżeństwo i biegają razem non stop, przy każdy chwilowym pobycie w domku. Są na dworze caly czas, na dworze także jemy.Pozdrawiamy i życzymy udanych wakacji. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
agab72 Re: Poszukuję sprawdzonej kawtery w Piaskach 06.07.06, 14:00 I nie ma szansy na czajnik i naczynia ? Jak dokonywałam rezerwacji to miły Pan powiedział, żeby ich wcześniej uprzedzić to wstawią do domkuczajnik i naczynia. Powiedział też, że nie robią przeszkód, jeśli chce się skorzystać z własnej kuchenki elektrycznej. Przecież czasem człowiek chce się napić kawy lub herbaty czy chce dać dziecku kaszkę.... Ni pytaliście o możliwy dostęp do w/w ? Napisz też proszę czy jest możliwość np wypożyczenia parasola czy parawanu - bo tak sobie myślę, że na wakacjach z roczniakiem może się to przydać - choć to nasze pierwsze wakacje z dzieckiem i nie mam doświadczenia. A jak na "rzut oka" wyglądają domki Brda - ja właśnie w takim mam mieszkać. Pozdrawiam. Aga. Odpowiedz Link Zgłoś
mamawiktorynki Re: Poszukuję sprawdzonej kawtery w Piaskach 06.07.06, 23:05 Myślę, zejeśłi tak powiedział, to tak będzie. Nic sie nie martw. My mieliśmy swoje, więc się nie dopominaliśmy. Zawsze wozimy swój mały zestaw turystyczny. Myślę, że dotrzyma słowa. Tam telefony odbiera albo miła pani, albo sam kierownik, który wie , co mówi. W naszym przypadku, sprawdził się idealnie. Ja rezerwowałam pobyt juz w kwietniu i podał mi przez telefon ceny o wiele niższe, odnoszące się do długiego weekendu majowego. Póżniej zobaczyłam za www ceny o wiele wyższe. Przestraszyłam się, ze kiedy pojedziemy, okaże się, ze mamy o wiele więcej do zapłacenia. Naszczęście, nic takiego się nie wydarzyło. Powiedział, ze co prawda sie pomylił, ale trudno, słowo się rzekło. Jeśli chodzi o parawany i parasole, to w ogóle sie z taką propozycją nie zetknęłam. Wiem, ze można pożyczyć rowery, ale o sprzęcie plażowym nic nie słyszałam. Także mieliśmy swój. Może zadzwoń do nich i na wszelki wypadek dopytaj. Nie warto ryzykować. My byliśmy z córeczkami i nie wyobrażam sobie tego pobytu bez parawanu i parasola ( zwłaszcza parasola, bo wiatru właściwie nie mieliśmy.) to sprzęt całkowicie niezbędny!!!!!!!Po prawej stronie od wejścia na plażę mój mąż zbudował grajdoł z badylami i gałęziami. Tworzyliśmy tam cień dla maluchów. Było jednak tak duszno, ze siedzieliśmy na brzegu pod parasolem! Na pewno nie ma problemu z kuchenkami elektrycznymi. Ludzie mieli i pichcili. My mielismy grilla. Kupowaliśmy sobie często rybki i mój mąż wykazywał się przy ruszcie. poza tym, szczerze polecam jadłodajnię Krab w Piaskach. mają tam smaczne domowe obiady. Teraz ceny poszły nieco w górę, ale nasze maluchy spokojnie sie tam stołowały. Jedna z moich corek jest alergiczna i bardzo miła pani Kasia, która nas obsługiwała zawsze wiedziała, co polecić. Byłam bardzo zadowolona i odpoczęlam od tego cholernego gotowania! Dziewczyny zjadały na przykład na pół porcję gołąbka z ziemniakami. Takie danie = 10 zł. Poza tym pyszne pierogi! Mniam! Domki Brda wygladają ok. Nie byłam w środku. Na pewno nie ma w nich zbyt dużo miejsca. Są zamieszkane z dwóch stron. Są trzy bardzo fajne z widokiem na Zalew Wiślany! Ciekawe, który będziesz miała...Nie pomogę Ci w tej kwestii, nie widziałam środka. My się wybieramy w to samo miejsce w przyszłym roku i chyba znów weżmiemy Nowy domek. Ciasny , ale chyba wszędzie ciasno, a te przynajmniej nowe Nasuwa mi się jeszcze coś. Zabierzcie pieluchy, tzn. taką ilość, żeby Wam starczyło na cały pobyt ( chyba, ze planujecie dalsze wycieczki) Znajomi z ośrodka mieli problem. nigdzie nie było normalnych pieluch, tylko jakieś ceratowe. Co prawda, kupili w aptece , ale za straszną cenę. Reszte kupicie w Krynicy. Ja byłam zła, bo nie miogłam nigdzie kupić kaszki Bobovita, w Krynicy króluje Nestle. W ośrodku jest bar z napojami, alkoholami, soczkami Kubuś, lodami i słodyczami. W Piaskach - dwa sklepiki spożywcze. Gdybym mogła Ci jeszcze jakoś pomóc, pisz. Kiedy wyjeżdżacie? Jeszcze coś i się nasunie, to dopiszę. pozdrowienia Ola. Odpowiedz Link Zgłoś
agab72 Re: Poszukuję sprawdzonej kawtery w Piaskach 07.07.06, 10:04 Bardzo dziękuję Ci za tak wyczerpującą odpowiedź Zapewne zadzwonię i dopytam o sprzęt kuchenny i plażowy. Wyjeżdżamy 29 lipca na dwa tygodni i mam tylko nadzieję, że pogoda dopisze.... Ponieważ będziemy z siostrą męża i jej bliźniakami (12 lat) to przy okazji planujemy też parę wycieczek "historycznych". Niestety nie zmieścimy się wszyscy do auta, więc zawsze ktoś będzie musiał podróżować PKS-em. A do warunków nieco "spartańskich" jesteśmy przyzwycajeni ponieważ kilka lat temu szwagier męża otrzymał w spadku chałupę na wsi i to taką z prawdziwedo zdarzenia - z wodą przed domkiemi i latrynką za ale zawsze wakacje tam spędzane są bardzo udane Tyle, że to będą pierwsze wakacje z naszą pociechą - jednak jestem dobrej myśli. Pozdrawiam. Aga. Odpowiedz Link Zgłoś
amonit Re: Poszukuję sprawdzonej kawtery w Piaskach 07.07.06, 14:58 Aga napisz na forum jak uzyskasz jakies info o sprzecie kuchennym i plazowym Odpowiedz Link Zgłoś
agab72 Re: Poszukuję sprawdzonej kawtery w Piaskach 10.07.06, 11:39 Co do ośrodka Piaski Club dowiedziałam się dziś, że: nie ma parasoli i leżakó a parawan można wypożyczyć parawan co kosztuje 3 zł za dobę; nie ma sztućcy, tależy i czajnika i nie ma możliwości udostepnienia. Nie zabraniają korzystać z własnej kuchenki. Dowiedziałam się też (a nie informowano mnie o tym wcześniej), że jest obowiązek wykupienia jednego posiłku - mamawiktorynki - czy Ty też musiałaś ? Czy wiesz może (bo ja już z tego wszystkiego nie zapytałam a Pani z którą rozmawiałam nie była zbyt rozmowna) jakie są tam ceny posiłków ? Pozdrawiam. Aga. Odpowiedz Link Zgłoś
amonit Re: Poszukuję sprawdzonej kawtery w Piaskach 10.07.06, 12:33 Czes Aga ja jak rezerowałem miejsce to info o wykupieniu posiłków dostałem a sniadanie kosztuje 10 obiad 20 a kolacja 15 wszystko to szwedzki stół i mozna jeśc do bólu.chyba najbardziej opłaca kupic obiad dzieci do 2 lat gratis a do 10 50 % na kolacje zawsze można zjesc rybki smażac je samemu Tylko szkoda ze nie ma lodówki bo codziennie trzeba latac do sklepu i to jest dużym minusem Odpowiedz Link Zgłoś
olganna Re: Poszukuję sprawdzonej kawtery w Piaskach 10.07.06, 14:27 Odnosnie cen to moge Ci powiedziec jakie byly w zeszlym roku (chyba sie nie zmienily): sniadanie - 10zl, obiad - 20zl, kolacja - 15zl. dzieci - polowa. Trzeba bylo wykupic sniadania. Nie pamietam kiedy sie o tym dowiedzielismy, ale uwazam, ze powinni od razu o tym informowac. Wciaz widze, ze jest za co za nimi nie przepadac... Odpowiedz Link Zgłoś
agab72 Re: Poszukuję sprawdzonej kawtery w Piaskach 11.07.06, 10:00 A czy w ośrodku Piaski Club można płacić kartą ? Pozdrawiam. Aga. Odpowiedz Link Zgłoś
olganna Re: Poszukuję sprawdzonej kawtery w Piaskach 11.07.06, 20:13 Mysmy placili za wszystko gotowka. Nie wiem, czy mozna karta. Ten ich pokoik "recepcja" tez wyglada jak relikt z poprzedniej epoki, a szanowne kierownictwo nie sprawia wrazenia przygotowanego na jakies bardziej skomplikowane formy platnosci. Byc moze sie myle. Odpowiedz Link Zgłoś
amonit Re:do mamawiktorynki 12.07.06, 11:03 a jakie są ceny w sklepiku i barze w ośrodku ? Odpowiedz Link Zgłoś
olganna piaskowe ceny 12.07.06, 19:56 W miare normalne - kawa jakies 3-4 zl, sa tez lody, slodycze, piwo, napoje - tez rozsadne ceny. Natomiast sklepu jako takiego nie ma (przynajmniej nie bylo rok temu). W "centrum" sa dwa sklepy, ale wszystko drozej w porownaniu z cenami, do jakich jestem przyzwyczajona. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_trojki Re: Poszukuję sprawdzonej kawtery w Piaskach 07.07.06, 11:47 Jeżdżę do Piasków od wielu lat. Jeszcze jako dziecko spędzałam tu wakacje z rodzicami, a teraz sama przywożę tu moją ferajnę. Piaski maja swój urok, nie są zbyt zatłoczone, mało jest na szczęscie "atrakcji" typu dmuchane wesołe miasteczka lub stragany z gadżetami, obok których nie da się przejść z dziećmi beż dyskusji o kupowaniu czegokolwiek. Z drugiej strony prawdą jest, że trudno jest chodzić z wózkiem, zwłaszcza piaszczystą drogą na plażę. Ja zazwyczaj mieszkam u p. Sławka Domańskiego (tel. 055 247 66 32), gdzie warunki są relatywnie najlepsze, pokoje z łazienkami (a nie jest to w Piaskach standard) i możliwie umeblowane. Ceny jak wszędzie w Piaskach (oni się przed sezonem porozumiewają i ustalają pułap, więc ceny wszędzie są zbliżone) 100 - 130 zł. za pokoje 2,3 os. Do p. Sławka przyjeżdza dużo dzieci, więc zawsze jest towarzystwo dla pociech. Jak widzicie nie piszę w samych superlatywach, ale wciąż tam jeżdzę, przez sentyment, a poza tym cenię w Piaskach spokój, mały ruch i dużo miejsca (lasy) na spacery. No i oczywiście szeroką, czystą plażę. Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
justok1 Re: Poszukuję sprawdzonej kawtery w Piaskach 10.07.06, 20:42 My w sobotę wróciliśmy z Piasków. Szczerze polecam kwatery u pani Danusi Gotkowskiej (Piaskowa 40) i obiady obok u pani Jagody (Piaskowa 38). Pokoje czyste, my trafiliśmy na stosunkowo najnowszy z mnóstwem półeczek i szafeczek - wszystko sobie poukładaliśmy. Lodówka, czajnik, kuchenka jednopalnikowa elektryczna. Do tego pani Danusia dla swoich gości na życzenie przyrządza pyszne rybki. Obiady - obok - rewelacja - zupa (z wazy), II danie na duużym półmisku i kompot za 18zł. Dla swojej trójki (mąż, ja i 4,5 córcia) bralismy 2 porcje - było aż nadto Jeśli chodzi o zaopatrzenie w sklepach: proponuję zaopatrzyć się w niezbędne apteczne specyfiki - przydaje się fenistil - na ukąszenia komarów, ale i (nasze odkrycie na poparzenia słoneczne Ceny sklepowe nie różnią się bardzo od cen ze sklepików osiedlowych w miastach. A! Piasek na plaży prawie parzy I zdecydowanie lepiej jest mieszkać przy ul. Piaskowej niż Słonecznej, początek Slonecznej to droga dojazdowa, więc sporo samochodów i lokale (dyskoteka), koniec to z kolei gorsze dojście na plażę. Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha351 do justok1 11.07.06, 14:36 masz może telefon na te kwatery? Jakie są ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
justok1 Re: do justok1 11.07.06, 20:49 namiary są na stronie www.danusia.etour.pl z tego co wiem, na lipiec już nie mają miejsc Odpowiedz Link Zgłoś
emiczekk Re: Poszukuję sprawdzonej kawtery w Piaskach 21.08.06, 12:23 mama_trojki napisała: > Jeżdżę do Piasków od wielu lat. Jeszcze jako dziecko spędzałam tu wakacje z > rodzicami, a teraz sama przywożę tu moją ferajnę. Piaski maja swój urok, nie > są zbyt zatłoczone, mało jest na szczęscie "atrakcji" typu dmuchane wesołe > miasteczka lub stragany z gadżetami, obok których nie da się przejść z dziećmi > beż dyskusji o kupowaniu czegokolwiek. > > Z drugiej strony prawdą jest, że trudno jest chodzić z wózkiem, zwłaszcza > piaszczystą drogą na plażę. Ja zazwyczaj mieszkam u p. Sławka Domańskiego > (tel. 055 247 66 32), gdzie warunki są relatywnie najlepsze, pokoje z > łazienkami (a nie jest to w Piaskach standard) i możliwie umeblowane. Ceny jak > > wszędzie w Piaskach (oni się przed sezonem porozumiewają i ustalają pułap, więc > > ceny wszędzie są zbliżone) 100 - 130 zł. za pokoje 2,3 os. > > Do p. Sławka przyjeżdza dużo dzieci, więc zawsze jest towarzystwo dla pociech. > > Jak widzicie nie piszę w samych superlatywach, ale wciąż tam jeżdzę, przez > sentyment, a poza tym cenię w Piaskach spokój, mały ruch i dużo miejsca (lasy) > na spacery. No i oczywiście szeroką, czystą plażę. > Pozdrawiam > Ewa Ewa, ja Slawka tez znam i przyjaznimy sie z nim z moimi rodzicami od lat. tez jezdze tam od dziecka i teraz woze swoja pocieche do zobaczenia w Piaskach zatem Odpowiedz Link Zgłoś
mamawiktorynki A propos posiłków 16.07.06, 23:11 Hej, nie było nas kilka dni, dlatego się nie odzywałam. Kartą płacić się nie da. Jak rezerwowałam pobyt w kwietniu, też dowiedziałam się o obowiązku wykupienia jednego posiłku. Na miejscu jednak, nikt tego od nas nie egzekwował. Opinie co do obiadów były różne wśród korzystajacych. Jedni mówili, ze się opłaca, bo porcje ogromne i rodzice w ogóle nie musieli wykupować dodatkowego jedzenia dla dzieci ( starczało z porcji rodziców), ale inni mówili, że cena dość wysoka bo 20 zł od osoby dorosłej, a już drugi dzień obiad bezmięsny ( jakieś placki, czy coś takiego ).My zamierzaliśmy wykupić śniadania, żeby w tym upale nie trzymać jedzenia w domku bez lodówki, ale jakoś nam nie wyszło Ciągle mieliśmy coś do zjedzenia na śniadanie, choćby płatki z mlekiem. Na drzwiach do baru wywieszali jadłospis i wiem, ze śniadanka były dość urozmaicone - w formie szwedzkiego stołu ( jaki i kolacja ). Było napisane np. żółty ser, płatki kukurydziane z mlekiem, wędlina, pomidor, twarożek itp. O obiedzie w naszym przypadku nie było mowy, bo corka jest uczulona na kurczaka i pietruszkę,a wiadomo, że wiekszość zup robią na drobiu, podobnie z drugim daniem- jeśłi trafiłby się kurczak - musielibyśmy, tak czy owak pędzić do Kraba. Ceny posiłków potwierdzam- ktoś napisał. Tak to wygladało, nikt nas nie zmuszał do wykupienia posilków, innych też nie. Może takie przywileje turystów przedsezonowych Wróciliśmy 1 lipca.W razie dodatkowych pytań, pisz, jestem już w domu. pzdr Ola Odpowiedz Link Zgłoś
agab72 Re: A propos posiłków 17.07.06, 10:53 A jakie ceny i manu są w Krabie - będę z roczną córką (wczoraj mieliśmy urodzinki ) i zastanawiam się czy będzie coś można dla niej wybrać czy raczej będziemy bazować na słoiczkach. Co do śniadań to zdecydowaliśmy się na 99% - właśnie aby oszczędzić sobie porannego biegania do sklepu, przygotowywania i sprzątania. Pozdrawiam. Aga. Odpowiedz Link Zgłoś
mamawiktorynki Re: A propos posiłków 17.07.06, 13:36 Ceny posiłków w Krabie wzrosły od 1 lipca! Tego dnia byliśmy tam po raz ostatni i włosy nam stanęły dęba!!!! Nasza młodsza córka miala rok i 3 miesiące i spokojnie przeżyła na Krabie Pamiętam takie dania: nalesniki z dżemem, naleśniki z jagodami, naleśniki biszkoptowe z jagodami - około 10 zł - ładnie wchodziły naszym dzieciom spaghetti bolognese - 10 zł placek węgierski - 12 zł placek po cygańsku - 18 zł ( grubszy od poprzedniego ) gołąbek z ziemniakami - 10 zł ( też warto dla maluchów - chętnie jadły ) pierogi ruskie, z miesem, kapustą i grzybami, z jagodami - chyba po 13 zł - spore porcje - pyyyyyyyycccha, bo swieżutkie, robione na miejscu schabowy, ziemniaki, surówka - 18 zł schabowy po staropolsku, ziemniaki, surówka - 21 zł piers z kurczka w śmietanie, ziemniaki, surówka 23 zł stek, ziemniaki, ogórek małosolny - około 15 zł ( nasze dzieci chętnie jadły ) skrzydełko nadziewane, ziemniaki, surówka - około 15 zł udka z kurczaka, ziemniaki, surówka - około 15 zł wątróbka wołowa, ziemniaki, ogórek - około 15 zł - bardzo dobra, mimo, że nie lubię wątróbki - maluchy jednak wypluwały jakaś pieczeń z ziamniakami i surówką - około 20 zł - nie jedliśmy ryby: flądry ( około 3, 50 za 100 gram, panga, dorsz. halibut - do 8 zł za 100 gram Sa też zupki, zależy od dnia - pomidorowa, barszczyk czerwony, jakaś warzywna, ogórkowa itp - w cenach od 4 zł - 8 zł. Są frytki, pyszne ziemniaki zapiekane z ziołami i napoje ( soki,kawa, herbata, mrożona herbata napoje typu pepsi). Jak sobie coś jeszcze przypomnę, to dopiszę. A jeśli chodzi o robienie zakupów rano, to może to być nieco upierdliwe, bo pierwszy sklep też nie jest bliziutko i w 10 minut tego nie załatwisz, chyba, ze autem Pozdrowienia Ola Odpowiedz Link Zgłoś
mamawiktorynki Re: A propos posiłków 17.07.06, 13:42 Jest też niezły wybór surówek i warzyw. bardzo nam smakowały buraczki i zapiekane warzywa. Ceny - około 3,50 za porcję. W sumie nasza 4-osobowa rodzina zamykała się średnio w kwocie 40- 50 zł za obiad, chociaż bywały obiady za 30 zł, jaki i za 70 zl gdy braliśmy ryby. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
mamawiktorynki Re: A propos posiłków 17.07.06, 15:47 ceny w ośrodku względne, pepsi 2 l - 5 zł, mały Kubuś - 2 zł, małe piwo lane z sokiem - 3,50, lody, są słodycze typu czekolada i kruche ciasteczka. Odpowiedz Link Zgłoś
agab72 Re: A propos posiłków 17.07.06, 16:08 Mamawiktorynki - dzięki za tak wyczerpującą odpowiedź - teraz już jestem spokojniejsza, że wcale nie będzie źle. Ponieważ to moje pierwszen wakacje z dzieckiem to troszkę się obawiam (pewnie często na wyrost) ale to chyba dość normalne. W przyszłym roku będzie lepiej - będziemy już wprawionymi w boju turystami Pozdrawiam. Aga. Odpowiedz Link Zgłoś
mamawiktorynki Takie tam.... 17.07.06, 19:49 Pewnie, ze będzie dobrze. Pamiętajcie tylko o parasolu na plażę. My mieliśmy kilka tak upalnych dni, że bez cienia nie wytrzymalibyśmy ani chwili!!!! Poza tym niezbędny jest też krem ochronny przeciw kleszczom i komarom. Nasza 3-letnia córeczka miała 4 kleszcze podczas całego pobytu. Złapała je zapewne w czasie drogi na plażę przez las! trzeba się codziennie dokładnie oglądać. Poza tym Fenistil, ale ktoś to już pisał , więc nie wiem, po co się powtarzam. pzdr Ola Odpowiedz Link Zgłoś
agab72 Chyba zaczynam żałować 24.07.06, 16:24 Dziś znów zadzwoniłam do ośrodka Piaski Club i chyba zaczynam żałować, że zdecydowałam się na ich ofertę. Znów odebrała niezbyt miła i rozmowna pani. Gdy dokonywałam rezerwacji człowiek, z którym rozmawiałam, zrobił na mnie bardzo sympatyczne wrażenie (dokładnie opowiadał o ośrodku, wybierał najdogodniejszy dla nas domek i w ogóle był bardzo zaangażowany i OK), gdyby wówczas odebrała ta kobieta zapewne nie zdecydowałabym się na skorzystanie z ich oferty. Ponieważ jadę (w najbliższą sobotę)z m.in. rocznym dzieckiem a zapowiadają się upały planuję wyjechać jak najwcześniej aby uniknąć największego skwaru i korków o których słyszałam. Okazuje się jednak, że domek możemy zająć dopiero od 15.00 - wiem oczywiście, że muszą posprzątać, ale Pani w ogóle nie była zainteresowana jakąś pomocą. Na "przeczekanie" zaproponowała "ewentualnie" stołówkę. Może trochę przesadzam, bo są to moje pierwsze wakacje z dzieckiem i trochę obawiam się nieznanego ... ? W końcu nie jestem pierwszą matką z małym dzieckiem odwiedzającą ten ośrodek i z tego rodzaju "problemem" powinni umieć sobie poradzić. Teraz właściwie nie wiem - czy mam wyjechać wcześnie rano - ok. 5.00 i od ok. 10.00 -11.00 kiblować gdzieś kątemczy wyjechać kilka godzin wcześniej ryzykując podróż w upale. To nasza pierwsza tak daleka podróż i nie wiem jak dziecko to zniesie. No a może pogoda zepsuje się do soboty i będzie znacznie chłodniej ..... Pozdrawiam. Aga. Odpowiedz Link Zgłoś
olganna Re: Chyba zaczynam żałować 24.07.06, 16:43 Jak pisalam w Clubie bylismy rok temu, a w tym roku gdzie indziej i tez chcielismy jechac jak najwczesniej. Kwatera byla od 14-tej, ale my i tak wyjechalismy o 5 rano. Szkoda nam bylo dnia, zostawilismy samochod w "city" i poszlismy sobie na plaze. Wiem, ze z roczniakiem to trudniej i dobrze by bylo juz od razu sie zakwaterowac... Ja widze zdecydowane plusy jazdy z samego rana - rzeczywiscie chlodniej, luzniej na drogach i dzieci spia . A co do domku, probowalas moze pertraktowac i poprosic, by Wasz przygotowywali w pierwszej kolejnosci? Mogliby naprawde bardziej isc na reke ludziom. Nas juz zrazili, lepiej, zeby byli bardziej "caring". Sluchaj, zycze, zeby wszystko sie udalo, koniecznie napisz po powrocie jak bylo. Ja jade na splyw kajakowy od piatku - zeby nam nie lalo! Pozdrawiam anka Odpowiedz Link Zgłoś
agab72 Re: Chyba zaczynam żałować 24.07.06, 16:52 Chyba jednak wyjedziemy wcześnie rano - ym bardziej, że nie wiadomo jak Młoda się zachowa i ile i jak długich przystanków będziemy musieli zrobić po drodze. A negocjować z tą Panią jakoś nie mam ochoty - sprawia wrażenie mało komunikatywnej i ugodowej. Może nie będzie tak źle ... Pozdrawiam. Aga. Odpowiedz Link Zgłoś
mamawiktorynki Re: Chyba zaczynam żałować 25.07.06, 12:56 rzeczywiscie w ichniejszej recepcji wywalili wielki napis, mówiący o tym, że doba u nich zaczyna się o 15.00, a kończy o 10.00. Myślę, ze powinni pójść Ci na rękę i dopilnować, żeby rodzinka zajmująca przed wami domek opuściła go o o czasie i sprzątnąć w pierwszej kolejności. troszkę się dziwię, bo ta pani na miejscu wydała mi się całkiem miła, my opuszczaliśmy nasz o wiele późzniej, ale na pewno to wynikało z tego, ze w osrodku panowała jeszcze pustka. Teraz pracują na pewno innym trybem. Nie martw się, takie rzeczy układają się same na bieżąco.Będzie dobrze! pzdr Ola p.s skad jestescie? My z w-wy jechaliśmy 5,5 h tyle, ze przez Warmię, bo mój mąż nie znosi krajowej drogi do Gdańska Odpowiedz Link Zgłoś
agab72 Re: Chyba zaczynam żałować 26.07.06, 09:39 My też jesteśmy z Warszawy. Czy droga, którą wybraliście, jest lepsza (krótsza) od "7" ? Czy często robiliście postoje ? Pozdrawiam. Aga. Odpowiedz Link Zgłoś
mamawiktorynki Trasa 26.07.06, 13:30 myślę, że obie drogi są zbliżonej długości, ale ta "nasza" jest spokojna, ładna i pusta. Śmignęliśmy nią bez najmniejszego problemu. Problem "siódemki" polega na tym, że remontują bardzo wiele wiaduktów. tworzą się spore korki, jest większy ruch i wariactwo wyprzedzania na trzeciego. Nasi znajomi wracali w ostatnią niedzielę z Krynicy i utknęli na 2 godziny w korkach pod Elblągiem! Naprawdę polecam trasę, którą opracował mój mąż. Jest bezproblemowa. Oto ona , z tego, co pamiętam patrzac w mapę: warszawa - Płońsk - Drobin - Sierpc - Rypin- Brodnica - Nowe Miasto lubawskie - Iława - Susz - Dzierzgoń -Malbork - Nowy Dwór Gdański - Stegna - Krynica Morska - Piaski. Jak wróci z pracy, poproszę go o zweryfikowanie moich wypocin, ale chyba wszystko dobrze napisałam. my robiliśmy tylko jeden postój, ale tylko dlatego, że maluchy spały do czasu postoju i pozniej też aż do czasu dojazdu. w razie czego uważajcie w Brodnicy. Tam podobno zawsze stoi patrol policyjny. My nie wiedzieliśmy i załapaliśmy się na stówkę mandatu pozdrawiam OLA Odpowiedz Link Zgłoś
emiczekk Re: A propos posiłków 21.08.06, 12:25 jesli chodzi o posilki w krabie - nie polecam tam jedzenia ryby. jest odgrzewana w mikrofali. lepiej zjesc w malenkich smazalniach gdzie ryby co rano sa dowozone z portow. Odpowiedz Link Zgłoś
agab72 A bankomaty ? 27.07.06, 09:41 Dziewczyny napiszcie proszę jeszcze jak jest w okolicy z dostępnością do pieniędzy. Czy w Krynicy są bankomaty (interesują mnie szczególnie PKO BP SA i PeKaO SA) ? Pozdrawiam. Aga. Odpowiedz Link Zgłoś
agab72 Re: A bankomaty ? 28.07.06, 12:55 Dziewczyny, wyjeżdżam już jutro, czy możecie podpowiedzieć coś o tych bankomatach ? Pozdrawiam. Aga. Odpowiedz Link Zgłoś
mamawiktorynki Do agab72 11.08.06, 14:24 Znów byłam na krótkim urlopie, więc nie odpisywałam na temat bankomatów. Przepraszam. Opisz swoje wrażenia po powrocie z Piaski Club, dobrze? Jestem niezmiernie ciekawa. Pozdrawiam Ola Odpowiedz Link Zgłoś
amonit Ośrodek Piaski Club w Piaskach 12.08.06, 10:52 Czesc byłem w osrodku Piaski club od 15 do 29 lipca.Jako że ten osrodek był kiedys w posiadaniu zakładu pracy w Częstochowie gdzie mieszkam byłem tam kilkadziesiąt razy,a w tym roku pojechałem do nowych właścicieli ośrodka. Generalnie zaczeło sie robic niemiło od pierwszych minut: 1.Po słowie dzień dobry od razu miałem zapłacic choc nawet nie zajrzałem do domku(praktykuja tak bo wiele ludzi po przyjezdzie i obejrzeniu domku rezygnuje) 2.Mieszkałem w domku typu Mieroszów ,znam te domki ale ciekawiło mnie czy coś w nim zrobili oprócz "łazienki",na stronie internetowej piszą o szwedzkiej podłodze(najtańsze panele z wielimi przerwami które podczas chodzenia skrzypią i wyłaża ze szczelin "robaczki".Łazienka pełna jest grzybów i pleśni a przerwy z dostawą wody zdarzają sie bardzo często.Generalnie domek po zrobieniu łazienki stał sie bardzo mały,nie ma w nim szafy,ubrania musielismy trzymac w torbie,brak czajniki,talerzy itp. Ale to nic w porównaniu z posciela -dostalismy 20 letne poduszki z pierza całe poplamione jeszce ze stepelkiem zakładu "Wełnopol" z Częstochowy (zakład nie jest właścicielem ośrodka od 15 lat),na pytanie o wymiane poduszki kierownik odpowiedział ze nie maja pieniedzy na wymiane Ośrodek kompletnie nie nadaje sie do przebywania tam z dziecmi - z tarasu domku wystawały 5 cm gwodzie(podczas naszego pobytu i naszej interwencji wymieniono nam podłoge przed domkiem),przed domkiem jest wystajaca z ziemi niczym niezabezbieczona 30 cm rura a chodnik pozostawia wiele do zyczenia Generalnie takich niebezbiecznych dla dzieci rzeczy jest na osrodku wiele 3.Wyzywienie jak podaja na swojej stronie internetowej jest w postaci szwedzkiego stołu jednak obiad to nie pełny szwedzki stół ,do woli mozna jeśc zupe a pozostała częsc obiady rozdaja kelnerki 4.Prawie przed każdym domkiem nie ma ławki i stolika 5."pomost wychodzący na zelew" z opisu na stronie internetowej to 10 kładka a jeśli chcielibyśmy powedkowac to mozemy o tym zapomniec Łodka i rower wodny kompletnie nie nadaja sie do pływania po zalewie (łódka ma 2,5 m) 6.Rowery mozna zaliczyc do zlomu nie działaja hamulce i przerzutki Generalnie Ośrodkiem powinien zająć się SANEPID POLICJA I URZĄD SKARBOWY(tylko raz dostałem paragon fiskalny w barze) img361.imageshack.us/my.php?image=piaski1az3.jpg img157.imageshack.us/my.php?image=piaski2kd3.jpg img157.imageshack.us/my.php?image=piaski3yi5.jpg img157.imageshack.us/my.php?image=piaski4nb6.jpg img157.imageshack.us/my.php?image=piaski6ii4.jpg img301.imageshack.us/my.php?image=piaski5gv1.jpg img301.imageshack.us/my.php?image=piaski7rh4.jpg img301.imageshack.us/my.php?image=piaski8wf7.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
emiczekk Re: Do agab72 21.08.06, 12:26 bankomat najblizszy jest w krynicy morskiej. nniestety albo na szczescie w piaskach nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
emiczekk Re: Poszukuję sprawdzonej kawtery w Piaskach 21.08.06, 12:29 jako osobka jezdzaca do piaskow od ok. 15 lat polecam pania Danusie Gotkowska i Slawka Domanskiego. namiary podano wyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
mamawiktorynki Agab72 31.08.06, 10:36 Kochana, czy Ty żyjesz? Wrócliłas z tych Piasków? Co słychac? pzdr Ola Odpowiedz Link Zgłoś