Dodaj do ulubionych

jak dlugo krwawienie po poronieniu?

09.06.06, 14:10
poroniłam w 6 tyg, jak długo trwa krwawienie?ja mam juz cały tydzien, jest
obfite ile to moze jeszcze potrwac?
Obserwuj wątek
    • mentafolia Re: jak dlugo krwawienie po poronieniu? 09.06.06, 15:50
      U mnie trwalo ok.6 dni.
      Wydaje mi się,ze tydzien to nic takiego,gorzej ,ze to krwawienie jest obfite.
      A to bylo poronienie samoistne czy mialas zabieg?
      • jagoda_271 Re: jak dlugo krwawienie po poronieniu? 09.06.06, 20:13
        oj dziewczynki nikt mnie nie pobije
        u mnie już 28 dzień, moj gin powiedział ze wszystko ok 2 tyg obficie a dwa na
        pomarańczowo nie mam gorączki ani bóli a plamienia to ponoć z głowy bo na dole
        książkowo
        • martita4.a Re: jak dlugo krwawienie po poronieniu? 10.06.06, 21:53
          No to ja was zaskoczę.Po poronieniu 19.III. (7tc)krwawiłam 5 tyg.-było na zmiane
          obfite i słabiutkie.Denerwowałam się okropnie.Byłam u gina,powiedział abym
          przyszła jak przestane krwawić-wkurzył mnie.Dostałam tabl.i po 10 dniach koniec
          męczarni.Pędem do lekarza,a on mnie pocieszył,że zaraz dostanę @.Dodał,że będzie
          obfita bo po poronieniu samoistnym macica musi się dobrze oczyścić.I tak kolejne
          tyg.z podpaskami.Mam spokój od 1 czerwca.Rzekomo u mnie wszystko ok.Mam wstręt
          do podpasek,ale czekam na @,będzie to oznaką,że cykl się uregulował.Pozdrawiam.
    • mar414 Re: jak dlugo krwawienie po poronieniu? 09.06.06, 20:41
      samoistne, ale na samym poczatku lekarz mi powiedział zebym nie robiła sobie
      nadziei bo beta zle rosła, a czy Wam kazał gin robic po tygodniu od poronienia
      bete?, bo ja ma m isc w poniedziałek, czy zeszła do 0, ale cały czas mam inne
      piersi i boje sie ze nie zeszła, cos wiecie na ten temat?
      • agulka1001 Re: jak dlugo krwawienie po poronieniu? 09.06.06, 20:44
        ja mialam lyzeckowanie,poronienie 6-7tydz...krwawilam 8dni,bardzo
        lekkko,plamienie kilka dni i koniec!ale do tej pory (4tyg), czasem mam bole,ni
        z tego ni z owego, tak jakby wejscie do macicy!
      • aniafirak Re: jak dlugo krwawienie po poronieniu? 10.06.06, 11:16
        Hej mar414 ! Ja tez jestem po poronieniu , ale miałam łużeczkowanie. Krwawiłam
        troche ponad tydzień. Ale to chyba inna sprawa bo miałam zabieg. Jeśli chodzi
        natomiast o beta to chodzi ci o beta hCG? Jeśli tak to mi też gin kazał zrobić
        ale dopiero za 3 tygodnie tzn. 5 tyg. po poronieniu ze względu na to ,że
        dopiero po takim czasie wynik jest miarodajny. Wiem że powodem, dla którego mam
        zrobić badanie jest wynik badania histopatologicznego wyskrobiny z macicy.
        Miałam ogniskowy rozrst trofoblastu ( czyli jakiś stan zapalny).Jeśli chcesz
        uzyskać jakieś bardziej dokładne informacje lub zapytać specjalisty zaloguj się
        na stronie www.forumginekologiczne.pl i wejdz do pytania do specjalisty- dla
        pacjenta. Tam możesz zadać pytanie i na pewno specjalista ci odpowie.
        Pozdrawiam i życze zdrówka. Ania.
        • jagoda_271 Re: jak dlugo krwawienie po poronieniu? 12.06.06, 13:20
          i ja dalej plamie to już 31 dzionek
    • renate_s Re: jak dlugo krwawienie po poronieniu? 15.06.06, 17:55
      zaskoczylyscie mnie dziewczyny.Mialam ciaze obumarla, zabieg:oczyszczanie
      prozniowe i mechaniczne.Krwawienie bardzo lekkie tylko w nocy po
      zabiegu,potrzebowalam doslownie 3 podpasek.Czy to zle czy dobrze?
      • jagoda_271 Re: jak dlugo krwawienie po poronieniu? 16.06.06, 17:54
        to zalezy od kobiety ja mogę dodać że po 3 tygodniach krwawienia i 2 palmienia
        dostałam miesiączkę która jest tak obfita ze szkoda gadac, boże ja sie chyba
        wykrwawie ...
        • agulka1001 Re: jak dlugo krwawienie po poronieniu? 16.06.06, 21:45
          krwawienie przez tydzie plus plamienie kilka dni,ale pomimo 5tyg od
          zabiegu,okresu nie ma
          • jagoda_271 Re: do agulka 16.06.06, 22:14
            a jakie miałaś cykle przed?
            ja co 29 dni i już mam @ nie do opanowana
            • martita4.a Re: do jagoda 16.06.06, 23:16
              Ja oprócz tabl. na receptę miałam nakazane brać 3 razy dziennie po 1tabl.
              Rutinoscorbinu przez 2tyg.Rutyna uszczelnia naczynia włosowate i zapobiega
              krwawieniom.Macica po poronieniu jest słaba,zarówno rutyna jak i wit.C pomagają
              dojść do stanu pierwotnego.Możesz spokojnie łykać te tabletki,na pewno nie
              zaszkodzą(chyba,że jesteś uczulona na któryś składnik).Na pocieszenie dodam,że
              też przeżywałam taki krwotok.Trwał długo,ale się skończył.Najlepiej by było jak
              byś skonsultowała się ze swoim lekarzem,może pocieszy cię,że przejście między
              oczyszczaniem samoistnym a zwykłą @ było tak małe,że po prostu nie
              zauważyłaś!Trzymam kciuki na poprawę sytuacji!smile)Głowa do góry!
              • agulka1001 Re: do jagoda 17.06.06, 10:58
                ja mialam cykle nieregularne...zreszta-po odstawieniu tabl anty mialam 2cykle-
                jeden 1,5 m-ca i wywolany okres,a drugi 5tyg...
    • nat14 Re: Prośba o pomoc w badaniu 20.06.06, 14:57
      Witam !!Jestem studentką psychologii klinicznej i nie jest mi obojętny los
      kobiet, które straciły dzieckow wyniku poronienia lub porodu przedwczesnego.
      Dlatego w ramach magisterki przeprowadzam badanie ( kwestionariusz na
      www.kwestionariusz.bo.pl)dotyczące kobiet, które doświadczyły takiej
      straty.Wyniki mogą pomóc na zorganizowanie psychologicznej wczesnej pomocy w
      trudnym okresie radzenia sobie ze strata ,a to skolei może obniżyć procent
      ryzyka kolejnego poronienia. Bo jakże dużo zależy od naszego ducha!!!
      Może będzie można ronić po ludzku!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka