mar414 09.06.06, 14:10 poroniłam w 6 tyg, jak długo trwa krwawienie?ja mam juz cały tydzien, jest obfite ile to moze jeszcze potrwac? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mentafolia Re: jak dlugo krwawienie po poronieniu? 09.06.06, 15:50 U mnie trwalo ok.6 dni. Wydaje mi się,ze tydzien to nic takiego,gorzej ,ze to krwawienie jest obfite. A to bylo poronienie samoistne czy mialas zabieg? Odpowiedz Link
jagoda_271 Re: jak dlugo krwawienie po poronieniu? 09.06.06, 20:13 oj dziewczynki nikt mnie nie pobije u mnie już 28 dzień, moj gin powiedział ze wszystko ok 2 tyg obficie a dwa na pomarańczowo nie mam gorączki ani bóli a plamienia to ponoć z głowy bo na dole książkowo Odpowiedz Link
martita4.a Re: jak dlugo krwawienie po poronieniu? 10.06.06, 21:53 No to ja was zaskoczę.Po poronieniu 19.III. (7tc)krwawiłam 5 tyg.-było na zmiane obfite i słabiutkie.Denerwowałam się okropnie.Byłam u gina,powiedział abym przyszła jak przestane krwawić-wkurzył mnie.Dostałam tabl.i po 10 dniach koniec męczarni.Pędem do lekarza,a on mnie pocieszył,że zaraz dostanę @.Dodał,że będzie obfita bo po poronieniu samoistnym macica musi się dobrze oczyścić.I tak kolejne tyg.z podpaskami.Mam spokój od 1 czerwca.Rzekomo u mnie wszystko ok.Mam wstręt do podpasek,ale czekam na @,będzie to oznaką,że cykl się uregulował.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
mar414 Re: jak dlugo krwawienie po poronieniu? 09.06.06, 20:41 samoistne, ale na samym poczatku lekarz mi powiedział zebym nie robiła sobie nadziei bo beta zle rosła, a czy Wam kazał gin robic po tygodniu od poronienia bete?, bo ja ma m isc w poniedziałek, czy zeszła do 0, ale cały czas mam inne piersi i boje sie ze nie zeszła, cos wiecie na ten temat? Odpowiedz Link
agulka1001 Re: jak dlugo krwawienie po poronieniu? 09.06.06, 20:44 ja mialam lyzeckowanie,poronienie 6-7tydz...krwawilam 8dni,bardzo lekkko,plamienie kilka dni i koniec!ale do tej pory (4tyg), czasem mam bole,ni z tego ni z owego, tak jakby wejscie do macicy! Odpowiedz Link
aniafirak Re: jak dlugo krwawienie po poronieniu? 10.06.06, 11:16 Hej mar414 ! Ja tez jestem po poronieniu , ale miałam łużeczkowanie. Krwawiłam troche ponad tydzień. Ale to chyba inna sprawa bo miałam zabieg. Jeśli chodzi natomiast o beta to chodzi ci o beta hCG? Jeśli tak to mi też gin kazał zrobić ale dopiero za 3 tygodnie tzn. 5 tyg. po poronieniu ze względu na to ,że dopiero po takim czasie wynik jest miarodajny. Wiem że powodem, dla którego mam zrobić badanie jest wynik badania histopatologicznego wyskrobiny z macicy. Miałam ogniskowy rozrst trofoblastu ( czyli jakiś stan zapalny).Jeśli chcesz uzyskać jakieś bardziej dokładne informacje lub zapytać specjalisty zaloguj się na stronie www.forumginekologiczne.pl i wejdz do pytania do specjalisty- dla pacjenta. Tam możesz zadać pytanie i na pewno specjalista ci odpowie. Pozdrawiam i życze zdrówka. Ania. Odpowiedz Link
jagoda_271 Re: jak dlugo krwawienie po poronieniu? 12.06.06, 13:20 i ja dalej plamie to już 31 dzionek Odpowiedz Link
renate_s Re: jak dlugo krwawienie po poronieniu? 15.06.06, 17:55 zaskoczylyscie mnie dziewczyny.Mialam ciaze obumarla, zabieg:oczyszczanie prozniowe i mechaniczne.Krwawienie bardzo lekkie tylko w nocy po zabiegu,potrzebowalam doslownie 3 podpasek.Czy to zle czy dobrze? Odpowiedz Link
jagoda_271 Re: jak dlugo krwawienie po poronieniu? 16.06.06, 17:54 to zalezy od kobiety ja mogę dodać że po 3 tygodniach krwawienia i 2 palmienia dostałam miesiączkę która jest tak obfita ze szkoda gadac, boże ja sie chyba wykrwawie ... Odpowiedz Link
agulka1001 Re: jak dlugo krwawienie po poronieniu? 16.06.06, 21:45 krwawienie przez tydzie plus plamienie kilka dni,ale pomimo 5tyg od zabiegu,okresu nie ma Odpowiedz Link
jagoda_271 Re: do agulka 16.06.06, 22:14 a jakie miałaś cykle przed? ja co 29 dni i już mam @ nie do opanowana Odpowiedz Link
martita4.a Re: do jagoda 16.06.06, 23:16 Ja oprócz tabl. na receptę miałam nakazane brać 3 razy dziennie po 1tabl. Rutinoscorbinu przez 2tyg.Rutyna uszczelnia naczynia włosowate i zapobiega krwawieniom.Macica po poronieniu jest słaba,zarówno rutyna jak i wit.C pomagają dojść do stanu pierwotnego.Możesz spokojnie łykać te tabletki,na pewno nie zaszkodzą(chyba,że jesteś uczulona na któryś składnik).Na pocieszenie dodam,że też przeżywałam taki krwotok.Trwał długo,ale się skończył.Najlepiej by było jak byś skonsultowała się ze swoim lekarzem,może pocieszy cię,że przejście między oczyszczaniem samoistnym a zwykłą @ było tak małe,że po prostu nie zauważyłaś!Trzymam kciuki na poprawę sytuacji!)Głowa do góry! Odpowiedz Link
agulka1001 Re: do jagoda 17.06.06, 10:58 ja mialam cykle nieregularne...zreszta-po odstawieniu tabl anty mialam 2cykle- jeden 1,5 m-ca i wywolany okres,a drugi 5tyg... Odpowiedz Link
nat14 Re: Prośba o pomoc w badaniu 20.06.06, 14:57 Witam !!Jestem studentką psychologii klinicznej i nie jest mi obojętny los kobiet, które straciły dzieckow wyniku poronienia lub porodu przedwczesnego. Dlatego w ramach magisterki przeprowadzam badanie ( kwestionariusz na www.kwestionariusz.bo.pl)dotyczące kobiet, które doświadczyły takiej straty.Wyniki mogą pomóc na zorganizowanie psychologicznej wczesnej pomocy w trudnym okresie radzenia sobie ze strata ,a to skolei może obniżyć procent ryzyka kolejnego poronienia. Bo jakże dużo zależy od naszego ducha!!! Może będzie można ronić po ludzku!! Odpowiedz Link