Dodaj do ulubionych

plac zabaw

20.07.05, 09:34
Witam,

Wygląda na to że przed budynkiem A3 powstanie mały placyk zabaw. Obawiam się
że kilkadziesiąt m2 dla pesymistycznie licząc -setki dzieci to bardzo mało
miejsca. Pamiętam że były plany rozmieszczenia również jakiś huśtawek między
blokami natomiast wielu z Państwa składało protesty. Bardzo prosze o opinie
na ten temat.
Pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • bartek_park Re: plac zabaw 20.07.05, 11:46
      Huśtawki między samymi blokami nie wydają mi się najlepszym pomysłem, zwłaszcza
      z punktu widzenia osób, które mają mieszkanai na parterze.

Co do wielkości placu zabaw, to najważniejsze aby były to bezpieczne
      urzadzenia, nawet na większych osiedlach często buduja podobnej wielkości place
      zabaw i są one wystarczające. Mi wydaje się to wystarczające, ale to tylko
      tak "na oko" bo nie znam się specjalnie na tym jak oblicza się wielkość placu w
      stosunku do wielkości osiedla.

• tomcat_8 Re: plac zabaw 20.07.05, 16:12
        Sam plac nie będzie zbyt duży, poza tym jego umiejscowienie jest nie najlepsze -
        przy wyjeździe (i jeszcze tymczasowym wjeździe) z osiedla. Rozbiegane
        dzieciaki mogą wpaść pod samochód wyjeżdzający z garażu podziemnego, a kierowca
        nie będzie miał szansy zauważyć, że ktoś się zbliża (widok w tamtą stronę
        zasłania murek). No chyba, że powstaną jakieś barierki.

Czy to oznacza, że upadł pomysł placu zabaw w "trójkącie" za blokami A4-A6 przy
        torach?
        • bartek_park Re: plac zabaw 20.07.05, 16:30
          Myślałem, że plac zabaw ma być w tym trójkącie... jeżeli dobrze rozumiem, to ma
          być on w tym miejscu gdzie obecnie są położone plyty? Rozumiem, że będą w tym
          celu zdjęte, a plac nie zostanie na nich zrobiony???? Tylko, że w tym miejsu
          miał być zdaje się jakiś plac dla straży pożarnej itp.

Poza tym ze względu na wyjazd ta lokalizacja też nie wydaje mi się najlepsza,
          minimum to odgrodzenie jakimś solidnym płotkiem.
          • michalfront Re: plac zabaw 21.07.05, 09:36
            przychylam się do zdania że lokalizacja placu zabaw od strony ulicy, przy
            bramie i w dodatku przy wyjeździe z garażu nie jest najszczęśliwszym pomysłem.

myślę też, że mieszkańcy B2, którzy będą mieli ten placyk dosłownie metry od
            swoich balkonów również nie zapałają entuzjazmem...

pierwotna lokalizacja wydawała się najlepsza - zarówno ze względu na większe
            oddalenie od budynków, większą powierzchnię dla dzieci jak i mniej "zagrożeń"

pozdrawiam

• sysiak Re: plac zabaw 21.07.05, 10:17
              Według posiadanych przeze mnie informacji plac za budynkami A4-A6 jest
              dzierżawiony prze Bemowo tylko do połowy 2006r. a potem wraca do miasta i
              niewiadomo jakie będzie jego przeznaczenia. Ogrodzenie nie przewiduje
              przyłączenia tego trójkąta do naszego osiedla i budowane wzdłuż budynków A1-A6.
              Plac zabaw przy wyjeździe faktycznie jest mało bezpieczny, a poza tym na połowa
              tego placyku będzie pozbawiona huśtawek właśnie z przeznaczeniem na ewentualny
              plac manewrowy dla straży pożarnej. Dodatkowo plac powinien zostać ogrodzony
              przede wszystkim ze względu na fakt iż nie wszyscy sąsiedzi zwracają uwagę na
              to gdzie ich pupile załatwiają swoje potrzeby fizjologiczne na co po raz
              kolejny zwracam uwagę i bardzo prosze o nie wyprowadzanie zwierząt pod naszymi
              balkonami!!! Właśnie z tego powodu plac zabaw MUSI zostać ogrodzony!
              Jesli chodzi natomiast o huśtawki między blokami to przyznam szczerze że mi to
              akurat nie przeszkadza mimo iz mieszkami na parterze! Prawdopodobnie jest to
              spowodowane faktem iż dziecko posiadam, a dwa przekonaniem że dzieci i tak będą
              się między blokami bawiły tak jak to robią teraz.

Pozdrawiam,
          • estrellita78 Re: plac zabaw 21.07.05, 10:05
            Płyty zostały zerwane wczoraj rano ;-)

A co do tzw. "trójkąta", to chyba deweloperowi nie udało się wydzierzawić tej
            działki od gminy - z tego co wiem mają tam być przysunięte tory 20tki.
    • rogowski25 Re: plac zabaw 26.07.05, 10:29
      wczoraj dokonalismy rezerwacji a6.32 (jako drudzy) i b1.31 (jako pierwsi) z
      informacji jakie uzyskalismy odnośnie placu zabaw to ma powstać drugi plac za
      A6.
      • safjanekt Re: plac zabaw 26.07.05, 11:23
        Witam,
        jeśli to prawda, to trochę mnie to martwi, bo cieszyłam się, że będzie trochę
        ciszy z tej strony. Z doświadczenia wiem( też mieliśmy plac zabaw pod oknem),
        że czasami niektóre dzieciaki potrafią nieźle wkurzyć a rodzice często nie
        reagują na zachowanie swoich pociech.
        pozdrawiam
        Małgorzata
        • michalfront Re: plac zabaw 26.07.05, 11:42
          z tego samego powodu mam nadzieję, że drugi plac jednak powstanie, bo mam okna
          na wprost obecnego :)))

a na poważnie, to ten obecny jest trochę za mały, no i powinien być obowiązkowo
          jakoś odgrodzony od wyjazdu z garażu...

pozdrawiam

• adm25 Re: plac zabaw 27.07.05, 16:10
            Podoba mi się ten placyk. A może jest on w tym miejscu tylko tymczasowo?
            Pozdrawiam

adm25_A7/21
            • kinlus Re: plac zabaw 27.07.05, 16:22
              Witam wszystkich!
              Kupujemy mieszkanko w B1. Jak zrozumialem plac zabaw jest pod B1 czy tak?
              • rogowski25 Re: plac zabaw 30.07.05, 19:08
                tak przy B1 przy wyjezdzie z parkingu
                • anettchen3 Re: plac zabaw 01.08.05, 15:13
                  Witam, przyznaję, że idea umieszczenia placu przy wyjeździe nie została do
                  końca przemyślana.. Nie sądzę również, żeby obecny plac miał być jedynym na
                  całym osiedlu. Przeciez to osiedle młodych ludzi a więc i dzieci!
                  pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka