23.09.20, 21:49
to dyskryminacja?

www.edziecko.pl/starsze_dziecko/7,79351,26329314,nauczyciel-z-francji-niemal-cale-cialo-ma-w-tatuazach-dyrekcja.html#s=BoxOpImg7
Obserwuj wątek
    • witrood Re: Czy... 23.09.20, 21:52
      W pewnym sensie tak. W liceum mógłby uczyć, w podstawówce niekoniecznie, zwłaszcza w młodszych klasach.
      • witrood Re: Czy... 23.09.20, 21:54
        Ale najważniejszy jest głos jego uczniów i ich rodziców. Reszcie w sumie nic do tego.
    • szarlotka_ja Re: Czy... 23.09.20, 22:21
      Mnie osobiście tego typu tatuaże (szczególnie tatuowanie gałek ocznych) obrzydzają. Być może gość jest fajnym facetem, ale ja bym się go bała. Także wcale się nie dziwię, że nie chcą go w szkole. Ja bym też nie chciała takiego nauczyciela.
      • silencjariusz Re: Czy... 23.09.20, 22:41
        Może jest fajny ale wygląda okropnie.
        • szarlotka_ja Re: Czy... 24.09.20, 20:16
          Ale co trzeba mieć w głowie żeby się tak na całe życie oszpecić. Zawsze mnie to dziwi, bo przecież taki tatuaż może się w końcu znudzić i co potem?
          • silencjariusz Re: Czy... 24.09.20, 20:35
            To co zombie boy. Zapalić papierosa na balkonie.
            • szarlotka_ja Re: Czy... 24.09.20, 20:40
              Nie zrozumiałam...
              • silencjariusz Re: Czy... 24.09.20, 21:04
                www.wprost.pl/kultura/10265287/zombie-boy-nie-popelnil-samobojstwa-jest-raport-koronera-o-jego-smierci.html
                • szarlotka_ja Re: Czy... 24.09.20, 21:19
                  A, Ok. Nie wiedziałam, że on nie żyje wink
                  A skąd to zainteresowanie wytatuowanymi facetami? smile
                  • silencjariusz Re: Czy... 24.09.20, 21:24
                    Strzeliłem sobie dziarę na całe plecy.
                    • szarlotka_ja Re: Czy... 24.09.20, 21:26
                      Proszę pokazać smile
                      • silencjariusz Re: Czy... 24.09.20, 21:31
                        Proszę.smile
                        • szarlotka_ja Re: Czy... 24.09.20, 21:34
                          Fuj tongue_out
                          • silencjariusz Re: Czy... 24.09.20, 21:37
                            suspicious
                            Taki prezent se na 40 któreś urodziny zrobiłem.
                            • szarlotka_ja Re: Czy... 24.09.20, 21:40
                              Całe szczęście nie muszę tego oglądać na żywo tongue_out.
                              • silencjariusz Re: Czy... 24.09.20, 21:44
                                suspicious
                                A wybierałem się na urlopie do C-na...
                                • szarlotka_ja Re: Czy... 24.09.20, 21:51
                                  Wybierać Sil się może tongue_out.
                                  • silencjariusz Re: Czy... 24.09.20, 21:57
                                    Już mi chęć minęła.tongue_out
                                    • szarlotka_ja Re: Czy... 24.09.20, 21:58
                                      Przecież i tak Sil się nie wybiera więc niepotrzebnie mieszać w to chęci tongue_out.
                                      • silencjariusz Re: Czy... 24.09.20, 22:05
                                        A mogła Szarlotta z bliska podziwiać to dzieło sztuki na mych plecach...tongue_out
                                        • szarlotka_ja Re: Czy... 24.09.20, 22:13
                                          Akurat, żadnego tatuażu tam nie ma tongue_out.
                                          • silencjariusz Re: Czy... 24.09.20, 22:16
                                            Ale mógłby być.tongue_out
                                            • szarlotka_ja Re: Czy... 24.09.20, 22:24
                                              Ale nie ma tongue_out.
                                              • silencjariusz Re: Czy... 24.09.20, 22:28
                                                Przecież jest fuj.tongue_out
                                                • szarlotka_ja Re: Czy... 24.09.20, 22:30
                                                  Nawet bardzo fuj tongue_out.
                                                  • silencjariusz Re: Czy... 24.09.20, 22:39
                                                    Spodobałby się Szarlotcie. Na grzbiecie przystojnego górala.
                                                  • szarlotka_ja Re: Czy... 24.09.20, 22:45
                                                    Tatuaż nie spodoba mi się nigdy.
                                                  • silencjariusz Re: Czy... 24.09.20, 22:52
                                                    Lepiej być samotnym?
                                                  • szarlotka_ja Re: Czy... 24.09.20, 22:58
                                                    Już przywykłam wink
                                                  • silencjariusz Re: Czy... 24.09.20, 23:14
                                                    Trza odwyknąć.
                                                    Dobranoc.kiss
                                                  • szarlotka_ja Re: Czy... 24.09.20, 23:15
                                                    Słodkich snów kiss
    • silencjariusz Re: Czy... 23.09.20, 23:53
      No ale przecież nie powinno się oceniać ludzi po wyglądzie. Tak to robią tylko jakieś chutorowe wsioki.wink
    • kevinjohnmalcolm Re: Czy... 24.09.20, 02:45
      Jeżeli ten pan został przyjęty w takim stanie jak wygląda teraz, to skąd nagły problem szkoły?
      Jeżeli zatrudnił się i dopiero potem zrobił sobie tatuaże, to nie powinien być zdziwiony że nie podoba się to pracodawcy.

P.S. Moje osobiste zdanie? Gdy w firmie obowiązuje dress code, to ja po prostu się w niej nie zatrudniam. Mój ubiór to wyłącznie moja sprawa - albo pracodawca go akceptuje, albo szukam pracy w innej firmie.
    • dolores2222 Re: Czy... 24.09.20, 15:30
      Ugryzę z drugiej strony.
      Młoda ma kumpla. Wygląda tak, że jakbym go w ciemnej ulicy zobaczyła, to chyba by mi się nogi od tyłka odpięły big_grin
      Do tego 190 cm. wzrostu i nie patyczak suspicious
      A jest to jeden z najinteligentniejszych i najspokojniejszych młodych ludzi, jakich znam smile
      Normalnie jak go pierwszy raz zobaczyłam, to pomyślałam: cholera, chować złoto big_grin
      A teraz przychodzi nieraz kiedy nie ma Młodej, robimy kawę i gadamy... super intelekt, oczytany, szerokie horyzonty myślowe. A do tego nie wynosi się i ma dobre słowo dla każdego. Oczywiście ja lgnę do takich dziwaków, bo sama jestem, więc mogę być nieobiektywna, ale normalnie adoptowałabym tongue_out
      • silencjariusz Re: Czy... 24.09.20, 16:37
        "A teraz przychodzi nieraz kiedy nie ma Młodej"

I nie dziwi Cię to? Może młodemu lęgnie się w łebku, że ma szansę na konsumpcję.wink
        • dolores2222 Re: Czy... 24.09.20, 17:20
          Absolutnie nie smile
          Właśnie mnie to nie dziwi. Swój do swego ciągnie big_grin
          On też introwertyk, więc ja go czuję a on mnie. Gadamy, a bywa, że milczymy sobie. I nie jest to kłopotliwe milczenie. Młoda wraca, zamykają się u niej. I wszystko.
          • prawda_we_mgle Re: Czy... 24.09.20, 20:27
            dolores2222 napisała:

> Młoda wraca, zamykają się u niej. I wszystko.

Nie, nie - nie wszystko! Dolorka, tu się zaczyna najważniejsze! big_grin
            jak ja sobie przypomnę, co ja wyprawiałam z moim chłopakiem, jak się zamykaliśmy w pokoju, aaaaaa! big_grin ale zawsze tak, żeby się w trzy sekundy ogarnąć... bo moja mama kontrolnie pukała przez trzy sekundy, potem wparowywała pod byle pretekstem... big_grin
            • obrotowy ja wylaczalem telefon z gniazdka ... 15.02.21, 15:24
              prawda_we_mgle napisała:
              bo moja mama kontrolnie pukała przez trzy sekundy, potem wparowywała pod byle pretekstem... big_grin

ja wylaczalem telefon z gniazdka - by nie mieli pretekstu...
      • szarlotka_ja Re: Czy... 24.09.20, 20:15
        Pewnie nie ma wytatuowanych gałek ocznych.
        • abc_meee Re: Czy... 24.09.20, 21:01
          ha ha
          Dobre!
      • kevinjohnmalcolm Re: Czy... 24.09.20, 20:32
        dolores2222 napisała:

> pomyślałam: cholera, chować złoto big_grin
        > super intelekt, oczytany, szerokie horyzonty myślowe

Też zauważyłem że czasami wygląd nie koreluje z inteligencją i horyzontami.
        Tu gdzie mieszkam w Anglii spotykam dziwnych Polaków. Gdy byłem na studiach (w Polsce), wszyscy byli ludźmi na poziomie, generalnie wszędzie gdzie tylko się obracałem, jeżeli ktoś był wykształcony, to było to widać po jego sposobie bycia. W Anglii za to spotykam osoby, których zachowanie się kompletnie nie pasuje do wykształcenia. Są prymitywne, zachowują się jak dresy, Jolki spod budki z piwem, a jednocześnie są świetnie wykształcone, wykonują poważne zawody. Przykładowo, jest chłopak wyglądający i zachowujący się jak typowy dres, lub kibic Legii mający ochotę na zdemolowanie pociągu. Typowy łepek jeżdżący BMW i szukający zaczepki. Jest on informatykiem, specem od ogromych systemów, zarabia dużo więcej ode mnie. Trzydziestoparoletnia dziewczyna, która co chwila rzuca mięsem, mówi jak jakaś prosta dziewucha z wiochy zabitej dechami. Skończyła matematykę. Jest jeszcze kilka osób, których styl bycia KOMPLETNIE nie pasuje do wykształcenia. W Polsce nie spotkałem ani jednej takiej osoby.
        • prawda_we_mgle Re: Czy... 24.09.20, 20:42
          kevinjohnmalcolm napisał:

> ...W Polsce nie spotkałem ani jednej takiej osoby.

Ale już powoli to też zaczyna być widać... pełznie z zachodu wink
          to chyba właśnie są te tzw "wykształciuchy" ?

"Nie ma nic gorszego niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję"
          Kto to powiedział? aha, Jerzy Dobrowolski
          ale to też nie o to chodzi, nie inteligencja, tylko kultura osobista ... to jakby prymitywnego człowieka wyuczyć w jakiejś specjalistycznej dziedzinie...
          może właśnie tu jest problem? zbyt duża specjalizacja... a ogólny rozwój jednostki ludzkiej nie nadążył...
        • witrood Re: Czy... 24.09.20, 20:45
          Ja w sumie nie znam bliżej nikogo prymitywnego. wink
          • prawda_we_mgle Re: Czy... 24.09.20, 20:56
            witrood napisał:

> Ja w sumie nie znam bliżej nikogo prymitywnego. wink

nawet to forum czasem nawiedza wink
            • witrood Re: Czy... 24.09.20, 21:50
              Forum to nie bliżej. wink
              • prawda_we_mgle Re: Czy... 24.09.20, 23:02
                witrood napisał:

> Forum to nie bliżej. wink

aha... a ja myślała, że to forum to już taka specyficzna rodzina, trochę dysfunkcyjna, ale zawsze... tongue_out smile
                • dolores2222 Re: Czy... 25.09.20, 16:24
                  Trochę... hmmm tongue_out
        • abc_meee Re: Czy... 24.09.20, 21:09
          Ciekawe spojrzenie. Wydaje mi się tak intuicyjnie, że to jednak jest powiązane z wyższym poziome życia, otwartością itp. Znowu nasuwa mi się, że komuna zrobiła swoje. Hermetyczne, stereotypowo podchodzące do ludzi społeczeństwo.
          Sama się wciąż uczę (endforewerjang) inaczej patrzeć. No jako to dziecko komuny wink
    • e-zybi Re: Czy... 25.09.20, 10:58
      Dyskryminacja? Nie! Taka osoba nie ma racji bytu w szkole. Tam gdzie kształtuje się postawy młodych ludzi, nauczyciel ma być wzorem do naśladowania, ma budzić szacunek, a nie skrajne emocje. Myślę, że taki nauczyciel powinien zmienić profesję i zatrudnić się w studiu tatuażu. Jestem osoba tolerancyjną, mnie osobiście nie przeszkadza takie "piękno", ale to jest świat ludzi dorosłych, a to co innego.
    • tytusek67689 Re: Czy... 15.02.21, 12:29
      COSINUS KOSZALIN -> www.cosinus.pl/koszalin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka