adziunia 24.09.08, 13:05 Ktoś już miał taki dylemat jak ja: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=10964242&v=2&s=0 Nie potrafię zdecydować, które lepsze,a mężowi też oba podobają się. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Eleonora Re: Aleksander czy Maksymilian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 13:45 Z wymienionych przez Ciebie imion, wolałabym Maksymiliana. Jednak oba imiona nie zachwycają (moim zdaniem). A myślałaś może o Aleksym? Mogłabyś zdrabniać - Alek. Wydaje mi się to o wiele korzystniejszym zdrobnieniem od Olka. Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Aleksander czy Maksymilian 24.09.08, 14:51 Podobają mi się oba, ale chyba wybrałabym Maksa. Odpowiedz Link Zgłoś
annya11 Re: Aleksander, 24.09.08, 21:47 który wcale nie musi być Olkiem!!! Zdecydowanie zdrabniałabym do Alka. Zapewniam że jest to wykonalne - znam takiego 15-sto letniego jegomościa, do którego nikt nigdy nie zwracał się "Olek". Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Aleksander, 24.09.08, 21:52 nie lubię imienia Maksymilian, a zdrobnienia Maks, Maksio - wyjątkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: Aleksander czy Maksymilian 24.09.08, 22:44 Nie umialabym się zdecydować, Oba mi się podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudia24615 Re: Aleksander czy Maksymilian 26.09.08, 18:24 Mi się bardzo podoba Aleksander, Olek, Alek i wszystkie formy tego imienia! Ale Maks nie przypadł mi do gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
rara.avis Re: Aleksander czy Maksymilian 26.09.08, 21:06 Aleksander - b.dobrze się nosi- Alek, Alesio, Aluś, Aleksanderek (mój synek - 12.09.2005 r.), ale uwaga - od Olka trudno uciec w otoczeniu. Maksymilian w pełnym brzmieniu b. ładne, ale 99 % zwraca się do Maksymilianów Max, co jest dla mnie nie do przełknięcia. Urodziłam bliźniaki-lekarz mówił, że będzie 2 chłopców i mieli być to właśnie Aleksander i Maksymilian, urodziła się dziewczynka, została Martą i ma brata Alusia Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_19 Re: Aleksander czy Maksymilian 26.09.08, 22:26 Maksymilian -do znajomego rzadko mówimy Maks , najczęściej Maksim bądź Maxwell tak się przyjęło i tak zostało, i tak się przyzwyczaiłam iż do nowo poznanego Maksymiliana również tak się zawsze zwracam czy to dużego czy małego Odpowiedz Link Zgłoś