badziul 23.10.03, 18:05 ostatnio tak mówią do mnie koleżanki z pracy i choć samo imie Ola nie za specjalnie mi sie podoba ten skrót mnie ujął. A co Wy na to? causki badziul Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
itsola Re: OLCIA 23.10.03, 21:39 Czesc ! Ja tez jestem Ola.Dobrze mi z tym imieniem.Gdy mieszkalam w Polsce ktos mnie tez tak nazywal,ale nie moge sobie przypomiec kto. To jest uniwersalne imie i ma duzo zdrobnien.W zasadzie wszystkie mi sie podobaly oprocz OLKI ,a to zdarzalo sie najczesciej. Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
anma Re: OLCIA 24.10.03, 00:36 A ja mialam w dzieciństwie kleżanke Olę, na którą brat wołał Oleśka) Jak ona się wtedy wkurzała!!!!! A mi się nawet podoba.... i Olcia tez fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
olinerkha Re: OLCIA 24.10.03, 09:55 Melduje się kolejna imienniczka W dziecinstwie przedszkolnym nie lubiłam swojego imienia, wydawało mi się zbyt wymyślne (pierwsza imienniczke poznałam w liceum). Mało kto kojarzył je z Aleksandrą, a większość z Olgą, co wydawało mi się straszne i mocno wtedy protestowałam. Teraz uważam że jest ok i dobrze się z nim czuje. Lubię zdrobnienia i własciwie kazda bliska mi osoba stosuje inne, nazywając mnie. Ale Olcia... brrr (może dlatego, że nazywał mnie tak kiedyś kolega ze szkoły, którego nie darzyłam specjalną sympatia... a później koleżanka, której nie trawiłam...) pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: OLCIA 24.10.03, 10:34 Bardzo ladnie Olcia, Ola, Aleksandra Milo mi sie to imie kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
patrycjas2 Re: OLCIA 30.10.03, 14:17 bardzo podoba mi sie to zdrobnienie. Mam córke Aleksandre (ma pól roku). Maz mojej kuzynki zaczal do niej tak mówic, i teraz czesto z mezem tez tak do niej mówimy Pozdrawiam Patrycja, mama Oli Odpowiedz Link Zgłoś
winlka Re: OLCIA 05.11.03, 15:31 ja bym chciala miec coreczke Oleńkę....moze juz niedlugo....???? Odpowiedz Link Zgłoś
badziul Re: OLCIA 06.11.03, 07:45 Dziękuję za Wasze opinie. Imię Oleńka (nie Aleksandra) nadała mi mama zachwycona postacią Oleńki Bilewiczówny z "Potopu". Tata niestety nie mógł tego przeżyć i dla równowagi na drugie mam Jagna bo ob z kolei uwielbiał "Krzyżaków" a Jagna to fajna babka była) i tak dla mamy pozostałam Oleńką a z tatą to różnie bywa (mówił nawet do mnie Aleksander!!) a dla reszty jestem badziul fajna mieszanka nie? pozdrawiam wszystkie forumowiczki causki badziul Odpowiedz Link Zgłoś
beatah32 Re: OLCIA 07.11.03, 15:19 MAsz na imię Oleńka ? Sorry że pytam ale mi się Ola podoba i mojemu mężowi też ale jemu nie podoba sie Aleksandra i zastanawiamy sie czy można dziecku dac na imię po prostu Ola Odpowiedz Link Zgłoś
badziul Re: OLCIA 08.11.03, 07:47 pozdrawiam serdecznie niestety Oleńka w latach 70 była nie do zapisania i dlatego mam na imie Aleksandra (a dokładniej Aleskandra - bo sie urzędniczce pomyliło - i tam zapisała na akcie urodzenia) Teraz juz mozna córeczce nadać imię Ola ale Oleńka dalej nie Mój mąż nie może tego przeżyć i tylko świadomość, że ślub będzie nieważny powstrzymała go od formułki "biorę ciebie Olu za żonę.." - ustąpił dopiero przy wejściu do kościoła serio!! causki badziul Odpowiedz Link Zgłoś
edytaiola Re: OLCIA 06.02.04, 15:59 Moja mama chciała dać mi na imie Aleksandra Niestety uległa presji teściowej i dostało mi się Edyta bleeeeeeeee Ale za to moja córeczka zapisana została jako Aleksandra i teraz mam małą Oleńke w domu P.S nie znosze jak mówią na nią Olcia Odpowiedz Link Zgłoś