GoĹÄ: ola IP: *.sie.vectranet.pl 09.06.08, 19:46 Zuzia, dwie Oliwie, Julia, Weronika, Andrzej, Wiktor, Szymon, łukasz, Marysia i KAsia - oprócz Andrzeja-standard no może jeszcze Kasia - teraz rzadko takie imię nadają Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: ola Re: dziś na placu zabaw- imiona IP: *.sie.vectranet.pl 10.06.08, 01:19 wyobraź sobie, że ani jednej... tzn na Oliwię wołali Ola... Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: dziś na placu zabaw- imiona 10.06.08, 09:53 Andrzej rzeczywiście jest teraz niespotykany . Ostatnio jak byłam z córką na placu zabaw to był Filip, Ania, Kalina, Emilka i Kubuś. No i jeszcze moja Klara. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anulka Re: dziś na placu zabaw- imiona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.08, 11:50 a u mnie był Julek (mój chrześniak) i Anielka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dorka1976 Re: dziś na placu zabaw- imiona IP: 80.50.56.* 11.06.08, 14:00 Myślę, że tak słychać na większości miast w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tymianek21 Re: dziś na placu zabaw- imiona IP: *.chello.pl 11.06.08, 16:12 cześć! no to ja was zadziwię! Na moim podwórku-Szczecin i częste wypady do dziadków do Swinoujscia pojawiła się ooolbrzymia liczba Hanek. Nagle znalazły sie na I miejscu, potem znowu Hanie i znowu a potem dopiero Julie, Wiktorie itp. Kogo nie zapytam to ma córeczke Hankę! Z chłopców to nagle pojawiło się kilku Hubertów!!! Tymków- (niestety-bo mój też Tymek a 3 na jednym podwórku to stanowczo za dużo)i 2 małych Ksawerych.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: dziś na placu zabaw- imiona 12.06.08, 11:27 Gość portalu: tymianek21 napisał(a): > cześć! no to ja was zadziwię! Nie zaskoczyłaś mnie, od dawna obserwuję rosnąca nadawalność Hanny. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ola Re: dziś na placu zabaw- imiona IP: *.KREDKA.ds.uni.wroc.pl 11.06.08, 23:37 Masz Klarę? Super! Odpowiedz Link Zgłoś
mamachlopca1 Re: dziś na placu zabaw- imiona 11.06.08, 19:14 oj to chyba zalezy od miasta.u mnie w piaskownicy moj 3-latek bawi sie z Kubusiami, Mateuszami(w l.mn), julka, Zuzia, ola, marysia, antkami.zdarza sie tez szmon i wiktor ale łukaszow nie ma. znamy malego andrzeja ale tylko jednego.kasia tez teraz nalezy do wyjatkow Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: danka Re: dziś na placu zabaw- imiona IP: 62.233.163.* 11.06.08, 20:34 Tak to chyba zależy od miejsca zamieszkania kolo mnie pelno Antkow a szkoda bo bylo to moje ulubione dla chlopca. Nastepnie zauwazylam, ze pojawilo sie mnustwo malych Helenek. Frankow i Hanek nie zbyt wiele choc podobno bardzo ostatnio modne. A i Zosia jest w modzie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ola Re: dziś na placu zabaw- imiona IP: *.KREDKA.ds.uni.wroc.pl 11.06.08, 23:41 to w moim rejonie Antka nie znam ani jednego, Helenki również, znam jedną 12-letnią Hankę. W ogóle mamy tych dwóch Oliwii i inne dzieci mówiły do nich tylko: Ola i Olka! Dziwne nazwać dziecko Oliwia a mówić Ola Odpowiedz Link Zgłoś
kontaminacja Re: dziś na placu zabaw- imiona 13.06.08, 21:46 Moj niespelna dwulatek najczesciej bawi sie z Kasia i Beata. Dosc nietypowo, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
mazoka Re: dziś na placu zabaw- imiona 13.06.08, 23:49 no to na naszym podwórku jest: Katarzyna, Krystyna, Maciejx2, Kacper x2, Dawid,Łukasz, Weronika, Wiktoria, Klara, - więc chyba nie tak najgorzej jesli chodzi o oryginalność w dzisiejszych czasach dodam tylko ze w calym przedszkolu Łukasz,Klara,Kasia i Krysia należą do jedynych osób o takich imionach, opps no moze poza tym ze pani woźna to Krystynka również. Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: dziś na placu zabaw- imiona 14.06.08, 09:57 Na naszym placu zabaw slysze tylko dwa imiona: Oliwia i Kacper - a dzieci jest chba milion . Jest jeszcze moj Adas (chyba jako jedyny) i .... Rut Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: dziś na placu zabaw- imiona 14.06.08, 10:45 Bonnie, co ty masz za dziwny paseczek? Wedlug niego ciaza trwa 30 a nie 40 tyg Odpowiedz Link Zgłoś
anetad25 Re: dziś na placu zabaw- imiona 14.06.08, 18:07 a moja Paulinka na placu zabaw bawi sie z Dominikiem, Mateuszem, Nikolą, Natalką, Zosią, Gabrysią, Martynką, Julką, Weroniką, Kacerkiem,Dawidem, Filiem,Zuzią, Oliwią, Olą, Jaskiem i Dedusiem ( mały Deduś, Dedek ma na imię Alfred). Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: dziś na placu zabaw- imiona 29.08.17, 18:47 Nie znalazłam nowszego wątku, więc wyciągam ten. Dziś spotkałam (wśród licznych Antosiów, Michasiów, Majek itp.) Aurelię i Cypriana. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: dziś na placu zabaw- imiona 29.08.17, 20:19 Moja ma koleżankę Blankę, a ta siostrę Paulę. Mignęła nam Malwina. I bracia Tobiasz i Miłosz- Tobiasz jeszcze w miarę "egzotyczny" dla mnie, szczególnie na placu zabaw, wśród rzesz Kubusiów, Mateuszów itp. Poza tym kilka Kaj (?). A dziś słyszałam wołanie Alana i Oliwiera, czekam na Fabiana Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_96 Re: dziś na placu zabaw- imiona 29.08.17, 21:23 O małych Malwinach dawno nie słyszałam - fonetycznie to imię jest bardzo OK. Paul/Paulinek, wydaje mi się, coraz mniej. Tobiaszów nie widzi się wszędzie, ale to imię nie należy też do wydumanych. Miłosz chyba plasuje się dosyć wysoko w rankingu. Blankę lubię za niebanalność. Alan, Oliwier i Fabian nie są w moim typie. Jakub i Mateusz zbyt standardowe. Jeśli chodzi o Kaję, to jestem zdecydowanie na tak. Tylko dziwi mnie, że znasz ich aż kilka. Ja osobiście nie poznałam w zasadzie żadnej. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: dziś na placu zabaw- imiona 30.08.17, 12:04 W mojej okolicy wysyp Kaj. Starsza córka ma 2 koleżanki Natalki z młodszymi siostrami Kajami. Ma też koleżankę rówieśniczkę Kaję. Kaja zaczyna być jak Maja . Małą Aurelkę, ok 2 lata, znam osobiście. A Cypriana- ok 3 lata, ma kuzynka. Inni znajomi mają Jeremiasza. Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: dziś na placu zabaw- imiona 30.08.17, 17:33 Ja kojarzę z osiedla jeszcze jedną Aurelię, ok. 10 letnią, ma młodszą siostrę Lilianę. Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: dziś na placu zabaw- imiona 18.04.19, 09:31 Mnie też dziwi... bo jedyna Kaja, którą znam osobiście, to ja sama Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_96 Re: dziś na placu zabaw- imiona 29.08.17, 21:27 Małych Aurelek na żywo nie widziałam, ale czytuję wpisy matek dziewczynek o tym imieniu. Cyprianów raczej trudniej znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
inga.a.m.r Re: dziś na placu zabaw- imiona 30.08.17, 18:45 U nas w rodzinie Aurelia (2tyg), a w okolicy mieszka Aurelia (5lat) i ma siostrę Kornelie. Odpowiedz Link Zgłoś
justii23 Re: dziś na placu zabaw- imiona 31.08.17, 10:26 też znam Aurelie ale ma już 12 lat Odpowiedz Link Zgłoś
inga.a.m.r Re: dziś na placu zabaw- imiona 29.08.17, 18:54 Moje córki na pobliskim placu zabaw bawią się z Igą, Basią, Szymonem i Melanią. Oczywiście przychodzi więcej dzieci, ale wyżej podałam imiona dzieciaków, które są dosyć często na tym placu zabaw (mieszkają w okolicy). Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_96 Re: dziś na placu zabaw- imiona 29.08.17, 20:20 Zaskakuje mnie, że znalazła się tu Melania. Bardzo lubię to imię, zdążyło się zadomowić na mojej liście ulubionych. Basię również darzę sympatią, jednak jest znacznie popularniejsza niż Mela. Szymon należy do imion standardowych - fajny jest, ale już jest wielu Szymków na placach zabaw, w przedszkolach i w szkołach. Małych Iguń przybywa z roku na rok, choć do czołowej piątki jeszcze długa droga . Iga jest OK, ale znacznie bardziej wolę Ignację, Idę lub Idalię. Odpowiedz Link Zgłoś
justii23 Re: dziś na placu zabaw- imiona 30.08.17, 08:54 a ja w sobotę na palcu zabaw usłyszałam jak mama woła swoja gromadkę: Kuba, Olaf, Konstancja i czwarte w wózeczku ale nie wiem jak miało na imię Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_96 Re: dziś na placu zabaw- imiona 30.08.17, 12:16 Ciekawe, czy wszystkie dzieci są jej, bo, szczerze mówiąc, często nadawany Kubuś średnio pasuje do Olafa i Konstancji. Za imieniem Olaf nie przepadam, Konstancja w wersji oficjalnej bardzo mi się podoba, ale żadne zdrobnienie nie przemawia do mnie w 100%. Mimo wszystko doceniam Konstancję u kogoś . Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: dziś na placu zabaw- imiona 30.08.17, 12:28 Może być jej. Imiona dzieci często są z "różnych parafii". Myślę, że czasem ludziom gust ewoluuje i dlatego nie wszystkie dzieci mają oklepane imiona. Znam rodzeństwo: Łukasz, Konstancja i Eryk i nie tylko Konstancja mi tu "nie pasuje". Tzn chyba jedyne kryterium wyboru to było podobanie się. Zresztą jak i w przypadku moich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
justii23 Re: dziś na placu zabaw- imiona 30.08.17, 12:32 a tego niestety nie wiem ale były same blondaski mama tak sądzę, że mama wołała Konstancja albo Kosi(a) i Din(k)a Odpowiedz Link Zgłoś
cyprysiowa Re: dziś na placu zabaw- imiona 11.03.18, 20:35 Bywa Tutaj na forum jest mama co starszą córką nazwana bardzo popularnym imieniem A już młodsze dużo mniejsza nadawalnosc. Co iwne dla mnie często negatywnie i z dezaprobata wypowiada się o Julkach Kubach Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: dziś na placu zabaw- imiona 12.03.18, 06:27 O, jakbyś pisała o mnie ☺. Choć nie wiem, czy wypowiadam się NEGATYWNIE o Julkach, Kubach itp. Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: dziś na placu zabaw- imiona 11.03.18, 14:47 Dziś na placu zabaw (malutki, osiedlowy) spotkaliśmy 2-letnią Krysię. Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: dziś na placu zabaw- imiona 11.03.18, 14:48 A jesienią w zeszłym roku był tam roczny Kazio, chyba zapomniałam wtedy napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
inga.a.m.r Re: dziś na placu zabaw- imiona 02.04.18, 22:18 Dzisiaj na placu zabaw spotkaliśmy 4 letnią Danusie z siostrą (około 10 lat) Ewą. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: dziś na placu zabaw- imiona 02.04.18, 22:48 A ja w parku spotkałam Emmę, dziewczynkę z mieszanego małżeństwa Polski z cudzoziemcem. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: dziś na placu zabaw- imiona 03.04.18, 14:41 Ja za to małego Leopolda. Babcia właśnie w ten sposób się do niego zwracała. Nie żaden Poldek ani Leoś tylko właśnie Leopold Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_96 Re: dziś na placu zabaw- imiona 04.04.18, 22:37 Leopold w pełnej formie bardzo mi się podoba, Leoś fajny, ale Poldek totalnie mi nie pasuje . Gdyby była gwarancja, że mój syn byłby Leopoldem, ew. Leosiem w dzieciństwie, ale nie Poldkiem, to mogłabym rozważyć. Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: dziś na placu zabaw- imiona 03.05.19, 10:34 Też bardzo lubię Leopolda, ale u mnie to akurat zasługa ciepłych skojarzeń Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_96 Re: dziś na placu zabaw- imiona 04.04.18, 22:39 Danusia i Ewa - jak na dzieci, to raczej oryginalnie, szczególnie Danusia. Bardzo lubię to zdrobnienie. Danuta, Danusia, Dana. Danka nie najgorsza, choć odpowiada mi najmniej ze wszystkich opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: dziś na placu zabaw- imiona 03.09.18, 18:10 Igor i Żaneta - rodzeństwo Nel Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: dziś na placu zabaw- imiona 03.09.18, 22:41 Ile lat miała Żaneta? To już dziś faktycznie relikt Odpowiedz Link Zgłoś
karola1705 Re: dziś na placu zabaw- imiona 03.09.18, 22:31 Siedząc na balkonie mam widok na pobliski plac zabaw więc słyszę też imiona dzieci nawoływanych przez rodziców. Usłyszałam: Małgosia, Paulina, Antek (masowo), Filip, Oliwia, Wiktoria. Odpowiedz Link Zgłoś
humbelina Re: dziś na placu zabaw- imiona 18.04.19, 10:05 A dziwne, bo ja nie spotkałam jeszcze żadnego Antka, poza jednym, który w zeszłym roku pojawił się w rodzinie męża. Zupełnie nie widzę tej popularności. Odpowiedz Link Zgłoś
karola1705 Re: dziś na placu zabaw- imiona 08.09.18, 19:15 Dziś na sali zabaw: kilka Julek, Laura i Filip, Milena, Ewelinka, Ania, Hania i Ola (siostry), Emilka, Marta, Karolina, Florian, Livia, Mikołaj, Oliwia, Zbyś, Robert, Zosia, Alicja, Wiktoria. To tylko te, które akurat zapamiętałam. Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: dziś na placu zabaw- imiona 17.04.19, 10:14 W poniedziałek na osiedlowym placu zabaw spotkałam rodzeństwo Malwinę i Mateusza. Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: dziś na placu zabaw- imiona 19.04.19, 19:48 A dziś na osiedlowym placu zabaw była Amelka. Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: dziś na placu zabaw- imiona 02.05.19, 20:48 Przedwczoraj na osiedlu było zatrzęsienie maluchów, ale usłyszałam tylko dwa imiona: Amelka i Kinga. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: dziś na placu zabaw- imiona 03.05.19, 00:50 Kochana to problem z uszami w takim razie Odpowiedz Link Zgłoś
maryann Re: dziś na placu zabaw- imiona 02.05.19, 21:30 A my mamy na placu zabaw jedną dziewczynkę, na którą mama woła Luna (chyba się nazywała Lucyna). Zdrobnienie bardzo mi się podoba, bo po hiszpansku oznacza księżyc, więc ma w sobie trochę magii Odpowiedz Link Zgłoś
meggan79 Re: dziś na placu zabaw- imiona 04.05.19, 10:25 Leonidas (jeszcze Hamburg) Odpowiedz Link Zgłoś
meggan79 Re: dziś na placu zabaw- imiona 09.05.19, 22:30 Maksymilian,też Polak,nazywany Maksik lub Milian( to słyszałam pierwszy raz, myślałam najpierw,że to Emilian) Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: dziś na placu zabaw- imiona 19.05.19, 16:38 Dziś na spacerze: Zosia, Klara, Rafał, Kamil. Umknęło mi imię jednej z dziewczynek. Ostatnio odkryłam, że u mnie w okolicy królują Amelki i Lenki... a przynajmniej ja dość często natykam się na te imiona Rzadziej Oliwia, Marysia, Hania, Maja, wczoraj w sklepie trafiła się Nikola. Z chłopców Jaśki, Staśki, tydzień temu w Tykocinie spotkałam dwóch Maksów. Julek i Kubusiów jakoś nie spotykam Ale i tak najczęściej trafiają się Amelki i Lenki Odpowiedz Link Zgłoś
djboruta Re: dziś na placu zabaw- imiona 19.05.19, 19:31 U mnie: Alek, Michał, Staś x 2, Jaś x 2, Zosia, Leo, Gabrysia, Malwinka, Mikołaj, Franek Odpowiedz Link Zgłoś
penelope.ia Re: dziś na placu zabaw- imiona 25.05.19, 10:13 Mali bracia Ksawery i Julian. Zestaw bardzo w moim guście Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: dziś na placu zabaw- imiona 25.05.19, 18:08 Dziś w tramawju stałam, gdy na siedzeniu rozpierał się na oko 7-letni Cezary. Obok siedziała jego siostra mniej więcej w tym samym wieku, niestety jej imię nie padło. Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: dziś na placu zabaw- imiona 25.05.19, 19:00 Nikola i jej dwóch braci (nie poznałam imion) Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: dziś na placu zabaw- imiona 26.05.19, 20:18 Zuzia (ta sama co wczoraj), dwie Ole, Szymon, Maciek, Patrycja, Ula Odpowiedz Link Zgłoś
maryann Re: dziś na placu zabaw- imiona 27.05.19, 12:40 U nas na osiedlu jest rodzenstwo - Maurycy i Wladek, niedawno zauważyłam, ze mama jest w zaawansowanej ciąży, a dziś dowiedzialam się, że będzie trzeci chlopiec - Fryderyk Odpowiedz Link Zgłoś
inga.a.m.r Re: dziś na placu zabaw- imiona 31.05.19, 18:34 Dzisiaj spotkaliśmy 2x bliźniaki. Byli bracia - Franciszek i Mikołaj oraz siostry o pięknych imionach - Józefina i Klementyna Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: dziś na placu zabaw- imiona 31.05.19, 20:20 Dzisiaj u nas na podwórku był Kuba. Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: dziś na placu zabaw- imiona 01.06.19, 12:31 Wyobraź sobie, że tylko jeden W mojej okolicy jakoś rzadko słyszę to imię. Jak już wcześniej wspomniałam, często trafiają się Amelki, Lenki, Maje, Marysie, dużo jest też Stasiów i Jasiów. Dzisiaj w Lidlu trafiła się Julia, jakoś rzadko przeze mnie spotykana. A Kubusiów praktycznie brak Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: dziś na placu zabaw- imiona 01.06.19, 18:09 Trudno mi w to uwierzyć. Mi kubuś wyskakuje z lodówki itp itd. Co ta za bezkubusiowy region??? Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: dziś na placu zabaw- imiona 01.06.19, 20:28 Białystok. Z "dzisiejszych" imion dorzucam Zuzię, Olę, dwóch Filipów, Marcela, Maję, Julka, Natalkę. Odpowiedz Link Zgłoś
humbelina Re: dziś na placu zabaw- imiona 07.06.19, 07:35 U mnie też mało Kubusiów ( nawet od córki nie słyszałam o żadnym) Za to Filipów zatrzęsienie. Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: dziś na placu zabaw- imiona 07.06.19, 18:44 A skąd jesteś? Co to za region, w którym tak łatwo o Filipa?... W sumie u mnie też często się trafia Filip. Dzisiaj spotkałam jednego, tydzień temu dwóch. Wczoraj spotkałam małą Emmę, dzisiaj Malinkę i jej brata. Z najulubieńszym imieniem (wielokrotnie wspominanym w innych postach) spotykam się tylko w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: dziś na placu zabaw- imiona 08.06.19, 18:22 Może nie na placu zabaw, ale w sklepie: spotkałam na oko dwu lub trzyletniego Leszka Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: dziś na placu zabaw- imiona 08.06.19, 23:34 Ciekawe, czy nie był Lechem... Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: dziś na placu zabaw- imiona 10.06.19, 15:08 Ja w Żabce spotkałam małą Sylwię. Odpowiedz Link Zgłoś