Dodaj do ulubionych

Za i przeciw cenzury

24.04.17, 21:17
Jak sie na forum wszyscy znaja to przyjemnie se pogadac i wymienic ostatnie plotki n/t gluptakow u wladzy.

Tyle, ze brak cenzury przyciaga szajbnietych. Dawno juz nie widzialem forumowicza, ktory dyskutuje sam ze soba tworzac kilkunastowpisowe watki. Co nim kieruje tego niezbyt rozumiem? Forum jest pomyslane jako miejsce dyskusji z innymi i miejsce wymiany pogladow. Moze lubi patrzec sie na swoje wpisy. Narcyzm teraz w modzie za Atlantykiem.

Brak cenzury przyciaga takze sawuszkinowcow. Cena ropy spada i pieniadz w Rosji zanika. Trza wiec oszczednie szukac sposobu na indoktrynacje Poljakow by dalej sie klocili wewnetrznie, rozwalali unie europejska i by sie odwalili od Ukrainy. I takie niszowe, bezcenzurowe i niezle uczeszczane forum wygada atrakcyjnie w cotygodniowych raportach dla oficera prowadzacego.

To moze jednak cenzue wprowadzic i za morde tego i owego wziac?

Wieczny dylemat pieknoduchow.

PF
Obserwuj wątek
    • cepekolodziej Re: Za i przeciw cenzury 24.04.17, 21:34
      Tego forumowego onanistę wykasowałem. Nie widzę.

To dostępne rozwiązanie. Nie decyduje za mnie ktoś z zewnątrz. Decyzję podejmuję ja. Ja sam.

A tego - kto to sawuszkinowcy?
      • polski_francuz Re: Za i przeciw cenzury 24.04.17, 21:40
        Propagandzisci Putina. Dali sie pozna na forum swiat. Ustawiaja polski swiatopoglad.

PF
        • monalisa2016 Re: Za i przeciw cenzury 24.04.17, 21:53
          No, no pefcia chce miec tylko forum dla siebie, dla głoszenia własnych profesorskich poglądów. smile
          • cepekolodziej Re: Za i przeciw cenzury 24.04.17, 22:10

Raczej nie. Nie widzę, żeby chciał.

A co do tego onanisty, czy forumowego masturbanta - ma absolutnie rację. Chce gość gadać sam z sobą - niech se założy własnego bloga, czy kupi sobie coś na kształt pamiętnika - i tam wylewa te swe niby-wytnij-wklej-opinie.
            • monalisa2016 Re: Za i przeciw cenzury 24.04.17, 22:22
              cepekolodziej napisał:

>
              > Raczej nie. Nie widzę, żeby chciał.
              >
              > A co do tego onanisty, czy forumowego masturbanta - ma absolutnie rację. Chce g
              > ość gadać sam z sobą - niech se założy własnego bloga, czy kupi sobie coś na ks
              > ztałt pamiętnika - i tam wylewa te swe niby-wytnij-wklej-opinie.
              >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
              Nie ma obowiązku czytania prostackich wpisów na forum, obowiązuje tolerancja innego zdania.
              Chce niech pisze, a ja nie muszę jego propagandy czytać albo sie nią zajmować w postaci podbijania mu wątków > to jest tolerancja a nie wołanie zaraz o cenzurę.
        • lont12 Re: Za i przeciw cenzury 24.04.17, 23:17
          Sawuszkinowców wymyślili paranoiści. Sam zostałem przez nich oskarżony o współpracę z Putinem, więc znam się na rzeczy.
          • polski_francuz Prawo Gaussa-Sawuszkina 25.04.17, 09:24
            Polityczny wplyw Putina maleje z kwadratem odleglosci. I w Australii juz go prawie nie ma.

Ale u Was krolowa ma wplyw. Co wskazuje na podobna szajbesmile

PF
            • lont12 Re: Prawo Gaussa-Sawuszkina 25.04.17, 11:25
              > Polityczny wplyw Putina maleje z kwadratem odleglosci. I w Australii juz go prawie nie ma.

Nie "prawie nie ma", tylko "wcale nie ma" poza tym że portret Putina można zakupić w sklepach gejowskich wink
              • pijatyka Re: portret Putina w sklepach gejowskich 13.05.17, 02:20

Teraz to ranisz syfci uczucia religijne ;->
    • monalisa2016 Re: Za i przeciw cenzury 24.04.17, 22:10
      Pefcia wytłumacz nam co masz przeciw ze maksimum sobie pisze i podbija watki?
      Nie chcesz akceptować jego poglądów nie czytaj jego wpisów czy wątków, kto cie do tego zobowiązuje?
      NIKT!
      Forum jest ogólnodostępne i każdy może wyrażać na nim swoje poglądy, skoro mnie nie interesują pewne nicki czy wpisy po prostu nie czytam ich, czy to jest trudne do zrozumienia?
      Więcej tolerancji jak i akceptacji innego zdania jak i innego nicku ci życzę.
      • cepekolodziej Re: Za i przeciw cenzury 24.04.17, 22:13

Szanowna,

Forum ma właścicieli. Jeśli stanie się poletkiem jednego czy dwóch masturbantów, właściciele mogą uznać ,że nie ma co dalej podtrzymywać jego istnienia.

I tyle.

A byłoby szkoda.
        • monalisa2016 Re: Za i przeciw cenzury 24.04.17, 22:26
          Forum jest dochodem i pieniądzem, nie zapominaj tego.
          Naucz sie tolerancji, zarówno ty jak i pefcia jak i wiele innych tu nie świecicie przykładami a byście już wołali o cenzurę.
          • cepekolodziej Re: Za i przeciw cenzury 24.04.17, 22:30
            >> Naucz sie

Nie mam się czego uczyć.

Nie jestem zwolennikiem cenzury. Gość mnie śmiertelnie nudzi, więc skorzystałem z ustawień Forum i wykasowałem palantynistycznego nicka.

I - jak mawiąją Rosjanie - pa wśom.
            • monalisa2016 Re: Za i przeciw cenzury 24.04.17, 23:00
              Kultura inteligentnego człowieka na tolerancji i akceptacji drugiego zdania, poglądu czy człowieka, jak sie ktoś z czyimś poglądem, zdaniem, ... nie zgadza powinien sie danej osoby zapytać albo przedyskutować sprawę a nie zaraz wołać o cenzurę by panowało jedno tylko zdanie jak w totalitaryzmie czy dyktaturze.
              Przyjaźń czy kandydatów do dyskusji samemu sie wybiera, nie ma żadnego obowiązku zadawania sie w dyskusję czy prowokację człowieka który nie pasuje komuś.
              Nie interesują mnie pewne watki, pewne zdania, pewna propaganda, nie czytam, nie wdaje sie w dyskusje i nie krzyczę o jedna linie dyskusji czy cenzurę.
              Piszesz nudzi, kto nakłada na ciebie obowiązek czytania jego wpisów?
              ŻADEN.

Zachowujecie sie jak w dyktaturze, ma być jedno powszechne zdanie zgodne z waszą linią, innego nie akceptujecie, dorośnijcie wreszcie do czegoś!
              • monalisa2016 Re: Za i przeciw cenzury 24.04.17, 23:02
                monalisa2016
                sorry powinno być:
                Kultura inteligentnego człowieka polega na tolerancji i akceptacji drugiego zdania, ...
                • piq bredzisz albo nie rozumiesz pojęć:... 26.04.17, 15:24
                  ...cywilizowany człowiek pozwala każdemu wygłosić swoje zdanie, ale wcale nie musi go tolerować lub akceptować.

Cywilizowany człowiek pozwala matołom wygłaszać brednie, ale mówi wprost, że są matołami, a ich brednie są durne. W określonych wypadkach spuszcza manto.

Wolność łączy się nierozerwalnie z odpowiedzialnością za czyny wynikające z wolności, żabko
                  • monalisa2016 Re: bredzisz albo nie rozumiesz pojęć:... 26.04.17, 15:30
                    Co chciałeś pokazać twoim postem ze jesteś cywilizowanym czego nie można wyczytać z treści twojego postu.smile
              • cepekolodziej Re: Za i przeciw cenzury 24.04.17, 23:04
                >> Piszesz nudzi, kto nakłada na ciebie obowiązek czytania jego wpisów?

Przecież napisałem (chyba już ze 3 razy!), że gościa wykasowałem. Że nie czytam, nie widzę.

Jeszcze będziesz powtarzać swoje?

To też już nudzi.
                • monalisa2016 Re: Za i przeciw cenzury 24.04.17, 23:10
                  cepekolodziej napisał:

> >> Piszesz nudzi, kto nakłada na ciebie obowiązek czytania jego wpisów?
                  >
                  >
                  > Przecież napisałem (chyba już ze 3 razy!), że gościa wykasowałem. Że nie czytam
                  > , nie widzę.
                  >
                  > Jeszcze będziesz powtarzać swoje?
                  >
                  > To też już nudzi.
                  >

Cytat z twojego postu:
                  Gość mnie śmiertelnie nudzi

Masz twój sposób na nieczytanie jego postów i to sie chwali.
                  Mnie w ogóle nie przeszkadza ze pisze, po prostu nie czytam propagandy, nie mam nawet zainteresowania nią.
    • qwardian Re: Za i przeciw cenzury 25.04.17, 10:59

W jakieś fazie forumowego bytu prawie każdy przechodzi stan wzmożenia. Taki osobnik charakteryzuje się tym, że chce przygnieść pozostałych. Każdy na swój sposób, Krzyś i Margaryna reagują biegunką, jeden w mnożonych wątkach, drugi wewnątrz spuszcza na pozostałych tasiemce...
      • polski_francuz Re: Za i przeciw cenzury 25.04.17, 11:39
        Tyz prawda

PF
    • xiazeluka Precz, faszysto 25.04.17, 11:25
      Tylko amator zamordyzmu może rozważać na poważnie wprowadzanie cenzury. Nie pochlebiaj sobie mianem "pięknoducha", boś faszysta, a nie esteta.
      • polski_francuz Re: Precz, faszysto 25.04.17, 11:38
        Faszysta, miszczu, nie rozwaza publicznie za i przeciw. Znow emocje ci przeslaniaja rozsadek.

PF
        • xiazeluka Re: Precz, faszysto 25.04.17, 14:14
          Porozważaj za i przeciw mordowanie Żydów, filozofie.
          • polski_francuz Re: Precz, faszysto 25.04.17, 14:24
            Od cenzury do mordowania Zydow to duzy krok. Tak duzy, ze mozna sobie sciegna uszkodzic.

à+

PF
            • xiazeluka Re: Precz, faszysto 26.04.17, 07:45
              Było o filozofowaniu za i przeciw. O faszystowskim terrorze lubisz sobie podywagować, więc dlaczego uchylasz się od rozważania za i przeciw eksterminacji Żydów? Wszak o teoretyczne rozważania chodzi?

Hipokryzja politpoprawniaków jest banalna w swej powszechności.
              • polski_francuz Re: Precz, faszysto 26.04.17, 13:44
                "więc dlaczego uchylasz się od rozważania za i przeciw eksterminacji Żydów?"

Bo watek jest na inny temat. A ja jak Tolstoj ide po kolei: "erste Kolonne marschiert, zweite Kolonne marschiert, dritte Kolonne marschiert..."

PF
                • xiazeluka Re: Precz, faszysto 27.04.17, 09:46
                  Typowy unik hochsztapler przyłapanego na kancie.

Mój drogi, Mła zarzucił Ci faszyzm, na co odparłeś, że to nie faszyzm, bo sobie "rozważasz publicznie za i przeciw". No to porozważaj sobie publicznie za i przeciw eksterminacji Żydów, no co za różnica, jaki problem się "publicznie rozważa" w warunkach niefaszystowskich?
                  • polski_francuz Re: Precz, faszysto 27.04.17, 10:24
                    Nu, kolego wnioski sa inne. Jesli sie nie zgadzasz z moim stwierdzeniem "że to nie faszyzm, bo sobie "rozważasz publicznie za i przeciw"" to udowodnij, ze faszyzm jest z tym kompatybilny.

Kilku faszystow, ktorzy mi przychodza do glowy rozwazali, i owszem, publicznie "za i przeciw" ale robili to dla picu i tych co byli "przeciw" wtracali do lochow.

Ale moze ty masz inne przyklady faszystow, ktorzy rozwazali z dobra wola "za i przeciw" by sie w koncu dac przekonac to takiej czy innej opinii?

Jesli masz, to je upublicznij i chetnie je rozwaze z cala polsko-zabojadska dobra wola na jaka mnie stac. Jak nie masz to ugnij kark jak siem nalezy.

PF
                    • xiazeluka Re: Precz, faszysto 27.04.17, 11:52
                      Ależ naturalnie, zgoda: nie ma żadnego faszyzmu. Możesz sobie dywagować bez żadnych przeszkód. No to dywaguj: rozważ za i przeciw eksterminacji Żydów.
      • sz0k A propos, zastanwiam się nad jedną rzeczą 26.04.17, 10:53
        Czy wolnościowcy nie mają swoistego dylematu między cenzurą a prywatną własnością? Przecież wielokrotnie spotykam się z powtarzanym jak mantra stwierdzeniem, że "prywatny właściciel może w swojej prywatnej stacji telewizyjnej/gazecie/radiu/portalu internetowym, pokazywać co chce, bo to przecież jego prywatna własność". Znaczy się może też wprowadzić cenzurę na dowolne rzeczy jeśli tylko taka będzie jego wola a my jako konsumenci możemy co najwyżej (zgodnie z prawami wolnego rynku) "zagłosować" naszymi kliknięciami/oglądalnością i przenieść się do innego medium, jeśli to konkretne nam nie odpowiada.
        Skąd więc to ciągle powracające "oburzanko" na GWniane cenzurowanie? Są przecież u siebie to mogą cenzurować co im się żywnie podoba, nie?
        • hymenos Dylematu nie ma. 26.04.17, 11:59
          sz0k napisał:

> Czy wolnościowcy nie mają swoistego dylematu między cenzurą a prywatną własnośc
          > ią?

Idąc tropem myśli kardynała sz0k, jeśli katobiznesmen zbuduje autostradę do piekła, to z tego tytułu, ze jest właścicielem drogi będzie mu można decydować, którą stroną może się poruszać pojazd, który na dodatek musi prowadzić kierowca z katolickim atestem. Dylematu nie ma, gdyż nikt nie mówi kogo ma zatrudnić ojciec Rydzyk w swojej rozgłośni i jakie tematy ma ta rozgłośnia podejmować. Jeśli jednak Tusk zakazałby działalności lub ingerował czy ograniczał treści publikowane i pokazywane w TV Trwam, byłaby to cenzura. Jeśli jednak właściciel portalu typu Agora organizuje forum publiczne, na którym wypowiadają się ludzie bez żadnych warunków wstępnych, to właścicielem wypowiedzi i osobą odpowiedzialną za nią jest uczestnik tego forum, czyli np. sz0k lub hymenos. Agorze nic do tego.
          • sz0k Czyżby? 26.04.17, 12:34
            hymenos napisał:

> na którym wypowiadają się ludzie bez ża
            > dnych warunków wstępnych

Jesteś pewien, że nie ma żadnych "warunków wstępnych"?
            • hymenos Re: Czyżby? 26.04.17, 12:46
              sz0k napisał:

> Jesteś pewien, że nie ma żadnych "warunków wstępnych"?

A postawił Ci ktoś jakiś warunek wstępny poza idiotyczną netykietą?
              • sz0k Re: Czyżby? 26.04.17, 12:59
                hymenos napisał:

> sz0k napisał:
                >
                > > Jesteś pewien, że nie ma żadnych "warunków wstępnych"?
                >
                > A postawił Ci ktoś jakiś warunek wstępny poza idiotyczną netykietą?

Nie pamiętam, ale pewnie jakiś tam regulamin się akceptowało w momencie zakładania konta. Ja do niego nigdy nie przywiązywałem żadnej wagi, ale niewątpliwie istnieje:
                pomoc.gazeta.pl/pomoc/1,154322,11261764,Regulamin_uzytkownika_Serwisow_Internetowych_Agory.html
                Jak masz ochotę to możesz przez niego przebrnąć, zakładam że Ogóra może sobie na jego podstawie cenzurować co tam akurat uzna za "niesłuszne" i "łamiące regulamin".
                • hymenos Re: Czyżby? 26.04.17, 13:08
                  Więc problem nie w cenzurze a w prawie prywatnego właściciela do tworzenia prywatnych regulaminów a tak naprawdę, to sedno tkwi w tym, że prywatni właściciele tworzą regulaminy, których sami nie przestrzegają. Piszą, że niedozwolone jest łamanie prawa a stawiają społecznych wycinaczy.
                  • sz0k Re: Czyżby? 26.04.17, 13:14
                    hymenos napisał:

> Więc problem nie w cenzurze a w prawie prywatnego właściciela do tworzenia pryw
                    > atnych regulaminów

_Problemem_ jest, że prywatny właściciel może tworzyć swój prywatny regulamin? No, no... Ujmij to jak chcesz, dla mnie nadal wygląda to na... dylemat wolnościowca.
                    • hymenos Re: Czyżby? 26.04.17, 14:02
                      sz0k napisał:

> _Problemem_ jest, że prywatny właściciel może tworzyć swój prywatny regulamin?
                      > No, no... Ujmij to jak chcesz, dla mnie nadal wygląda to na... dylemat wolności
                      > owca.

Nie bardzo. Albo prywatny właściciel działa w prywatnej przestrzeni albo buduje coś w przestrzeni publicznej. Wolno mu tak i tak. Prywatny regulamin to nic innego jak określenie zasad według, których osoby postronne będą mogły uczestniczyć w przedsięwzięciu. Gdzie tu widzisz problem?? Wolność nigdy nie była wartością bezwzględną i nie ogranicza jej chociażby kodeks drogowy na takiej prywatnej autostradzie. Rydzyk buduje sobie portal katolicki i ogranicza tematyką wpisów na forach na portalu do tematyki pro-katolickiej, Agora buduje fora publiczne i ogranicza wpisy wyłącznie do zgodności z prawem. Sorry, ale dylematu nie widzę, dopóki oczywiście jakiś PiS czy inne badziewie nie będzie ingerowało w tego typu przedsięwzięcia.
                      • sz0k Re: Czyżby? 26.04.17, 14:45
                        hymenos napisał:

> Gdzie tu widzisz problem??

Ja widzę? Toć Ty to napisałeś.

> Wolność nigdy nie była wartośc
                        > ią bezwzględną

Dla prawdziwych wolnościowców była i jest. Tzn. kończy się oczywiście tam gdzie zaczyna się wolność drugiego. No i znowu wracamy do wyjściowego "dylematu" - moja wolność do bazgrania na portalu Ogóry kończy się w momencie wkraczania na teren wolności Ogóry do dysponowania swoim portalem i tym co jest na nim widoczne. Ergo lamenty wolnościowców o cenzurowaniu treści przez Ogórę są cokolwiek schizofreniczne.
                        To tak jak ja bym nabazgrał sprejem na ścianie Twojego domu: "Hymenos jest gupi", Ty byś to zamalował, a ja zacząłbym się użalać nad skandalicznym łamaniem wolności słowa w Twoim wykonaniu.

> i nie ogranicza jej chociażby kodeks drogowy na takiej prywatnej
                        > autostradzie.

Ależ oczywiście, że ogranicza.

> Sorry, ale dylematu nie widzę

OK, czyli nie masz problemów z cenzurowaniem prywatnych forów wg. uznania ich właścicieli.
                        • hymenos Re: Czyżby? 26.04.17, 15:58
                          sz0k napisał:

> OK, czyli nie masz problemów z cenzurowaniem prywatnych forów wg. uznania ich w
                          > łaścicieli.

Zgadza się. Wzbudza we mnie natomiast sprzeciw wobec ogłaszania "to form jest nie jest cenzurowane" i wprowadzanie na nim cenzury, która na dodatek nie podlega żadnym regułom. Poza tym drobna uwaga, właścicielem forum nie musi być właściciel portalu. Dopuszczam tu różne rozwiązania, jednak każdorazowo domagam się jasnych reguł i braku ingerencji zewnętrznej (przede wszystkim państwowej)
                  • kalllka Re: Czyżby? 26.04.17, 13:41
                    ...wstawiają społecznych /wycinaczy / z oszczędności.
                    Powinni być profesjonalnymi modami ale to kosztuje, dlatego pracują tacy którzy chcieli byc /z różnych powodów/ ' operatorami ' i pracuja na tzw 'nosa'
                    na gazetowych forach brakuje tez logicznej-spójnej reguły dyskutowania /bezpieczeństwa systemu i zabezpieczeń prywatnych kont -wszystko polega na przestarzałym algorytmie wróg-przyjaciel/ tak przynajmniej widać na rzut oka i stad tyle nieporozumień, uporu kłótni i wrogości wśród swoich ., uporu w bezmyślności w statystykach-
                    ergo, w 'cenzurze'
                    • hymenos Re: Czyżby? 26.04.17, 14:05
                      kalllka napisała:

> ...wstawiają społecznych /wycinaczy / z oszczędności.
                      > Powinni być profesjonalnymi modami ale to kosztuje, dlatego pracują tacy którz
                      > y chcieli byc /z różnych powodów/ ' operatorami ' i pracuja na tzw 'nosa'
                      > na gazetowych forach brakuje tez logicznej-spójnej reguły dyskutowania /bezpie
                      > czeństwa systemu i zabezpieczeń prywatnych kont -wszystko polega na przestarza
                      > łym algorytmie wróg-przyjaciel/ tak przynajmniej widać na rzut oka i stad tyl
                      > e nieporozumień, uporu kłótni i wrogości wśród swoich ., uporu w bezmyślności
                      > w statystykach-
                      > ergo, w 'cenzurze'

No tak, jednak jeśli ktoś podejmuje się biznesu nazwanego HydeParkiem z racji jego rzeczywistych cech, to umiejętność jego prowadzenia leży po stronie ktosia.
                      • kalllka Re: Czyżby? 26.04.17, 15:30
                        No właśnie, moim wpisem podważam istnienie tzw cenzury na forach gazety /Agora/
                        To co tu istnieje to namiastka zarzadzania data, kompetencji pracownikow, za to szeroka panorama ignorancji braku zorganizowania i spójności systemowej.
                        Jak się to wszystko połączy to wychodzi tragikomiczna franczyza:' w za i przeciw' ...cenzury.
                        • monalisa2016 Re: Czyżby? 26.04.17, 15:34
                          Zostawcie pewcię w spokoju on żyje jeszcze kategoriami PRLu. smile
        • xiazeluka Re: A propos, zastanwiam się nad jedną rzeczą 26.04.17, 12:48
          Wolnościowcy nie widzą konfliktu między prywatną cenzurą a prywatną własnością. Zauważ, wielebny, że prywatnie możesz sobie tego posthaszowego jełopa wygasić, jednak polski_żabojad rozważał uroki cenzury odgórnej. To dwie różne rzeczy.
          • sz0k Re: A propos, zastanwiam się nad jedną rzeczą 26.04.17, 13:02
            xiazeluka napisała:

> Wolnościowcy nie widzą konfliktu między prywatną cenzurą a prywatną własnością.
            > Zauważ, wielebny, że prywatnie możesz sobie tego posthaszowego jełopa wygasić,
            > jednak polski_żabojad rozważał uroki cenzury odgórnej. To dwie różne rzeczy.

No ale mówił o "odgórnej cenzurze" Ogóry, której ten portal jest własnością. Nie mówimy o państwowej cenzurze, która zakazywałaby prywaciarzowi Adasiowi publikowania czegoś na jego portalu.
            To jak, może Ogóra decydować co będzie widoczne na ich własnym portalu czy nie może?
            • xiazeluka Re: A propos, zastanwiam się nad jedną rzeczą 27.04.17, 09:51
              Polski_żabojad wysłowił się o "wiecznym dylemacie", zatem Mła przyjmuje, że marzenia o cenzurze nie dotyczą jedynie prywatnego forum JZ, lecz odgórnej cenzury wszędzie. Polski_żabojad przesiąknięty jest politpoprawnością, a ponieważ na zachodzie coraz poważniej wolność słowa jest ograniczana, to Mła przyjmuje, że jednak jego fantazje są bardziej ogólne od jednostkowego przypadku Akwanetu.

Oczywiście Ogóra może swobodnie rozporządzać swoją własnością, a więc zawartością swojego portalu. Skąd to niemądre pytanie?
              • polski_francuz Re: A propos, zastanwiam się nad jedną rzeczą 27.04.17, 10:34
                Miszczu, sprecyzuj moze czy siem pytasz czy tez stwierdzasz?

Przyjmujac pierwsza hipoteze to nie marzy mi siem otwarcie ogolnie panujacej cenzury. Jesli juz to jestem za tym, zeby ten czy ow zacenzurowal swe wpisy zgodnie z Pentalogiem i by wpisy: (i) mialy sens; (ii) ich nie bylo zbyt duzo; (iii) nie odpowiadaly na swoje wlasne wpisy; (iv) nie byly zbyt dlugie; (v) byly zrozumiale.

Autocenzura jest lepsza od cenzury. Pozostaje pytanie co nalezy uczynic jesli ktos jej nie stosuje.

PF
                • xiazeluka Re: A propos, zastanwiam się nad jedną rzeczą 27.04.17, 11:53
                  "Pozostaje pytanie co nalezy uczynic jesli ktos jej nie stosuje."

No przecież Mła już raz powiedział: jesteś faszystą. Nie musisz tego co wpis dowodzić.
                  • polski_francuz Re: A propos, zastanwiam się nad jedną rzeczą 27.04.17, 14:44
                    Rozmawiaj. Nie mow do siebie.

PF
                    • xiazeluka Re: A propos, zastanwiam się nad jedną rzeczą 27.04.17, 15:03
                      "Rozmawiaj"

O, właśnie. Gdzie odpowiedź na pytanie o filozoficzne roztrząsanie za i przeciw zagładzie Żydów?

"Pozostaje pytanie co nalezy uczynic jesli ktos jej nie stosuje."

Z maksymalnie dużą dobrą wolą: co ma uczynić np. PF gdy uzna, iż ktoś w rozmowie z nim nie zastosował autocenzury? Czy chodzi o coś więcej?
                      • polski_francuz Re: A propos, zastanwiam się nad jedną rzeczą 27.04.17, 15:31
                        "Gdzie odpowiedź na pytanie o filozoficzne roztrząsanie za i przeciw zagładzie Żydów?"

Tam gdzie jest watek poswiecony temu tematowi. Gzdzie sie wpisalbym jeslibym uznal, ze mam na tyle n/t do powiedzenia by sie wpisac.

"Z maksymalnie dużą dobrą wolą: co ma uczynić np. PF gdy uzna, iż ktoś w rozmowie z nim nie zastosował autocenzury? Czy chodzi o coś więcej?"

Chodzi o zasady, ktore ulatwiaja zycie spoleczne. Dekalog ulatwia zycie w spoleczenstwie. Pentalog ulatwia zycie forumowe. Gdy ktos sie nie stosuje do Pentalogu to moje akcje sa nastepujace:
                        a) radze by go stosowal;
                        b) pokazuje czym sie konczy niestosowanie (cenzura).

PF
                        • xiazeluka Re: A propos, zastanwiam się nad jedną rzeczą 28.04.17, 08:06
                          "Tam gdzie jest watek poswiecony temu tematowi."

To jest ten sam temat. Analogia nie jest trudna, więc wniosek jest oczywisty: tchórzysz. Bo chyba nie twierdzisz, że "rozważanie za i przeciw" dotyczy tylko zagadnienia cenzury?

"Pentalog ulatwia zycie forumowe"

No to złamałeś zasady tego swojego pentalogu, ponieważ:

1. Twoje wpisy są nonsensowne (udajesz, że tematyka rozważań może być tylko jedna)
                          2. Jest ich zbyt dużo (udając powyższe mnożysz bez potrzeby wpisy)
                          3. Dyskutujesz sam ze sobą (vide p. 1)

Naruszyłeś 3 z 5 własnych zasad. Jednym słowem: utrudniasz życie forumowe, nie stosujesz autocenzury, naruszasz pentalog. Wstydź się.
                          • polski_francuz Re: A propos, zastanwiam się nad jedną rzeczą 28.04.17, 08:43
                            "No to złamałeś zasady tego swojego pentalogu..."

Autocenzura pyta sie jeno wlasnego sumienia. I w moim nic nie zlamalem. A ze dyskusja oddala sie od zdrowego rozsadku i wiele nie przynosi, proponuje ja zakonczyc.

PF
                            • xiazeluka Re: A propos, zastanwiam się nad jedną rzeczą 28.04.17, 10:18
                              Faszysta, hipokryta i tchórz.
                              • polski_francuz Re: A propos, zastanwiam się nad jedną rzeczą 28.04.17, 20:32
                                Qui moi?

Nie sadze.

PF
                                • xiazeluka Re: A propos, zastanwiam się nad jedną rzeczą 29.04.17, 01:24
                                  Tak, Ty jesteś faszystą, hipokrytą i tchórzem. Manekinem wytresowanym politpoprawnością.
                                  • polski_francuz Re: A propos, zastanwiam się nad jedną rzeczą 29.04.17, 09:48
                                    Wyzywac kazdy potrafi. Widzielem takich, wracajac z Polibudy do domu, przy budce z piwem kolo mostu Szczytnickiego. Epitety lecialy jedne po drugim. A ludzie byli przeciez zalosni i przegrani.

Hipokryta? No coz, pamietam uscisnelem reke kiedys koledze, ktory byl smutny bo go wywalili z szefowania laboratorium. I On mi powiedzial, akceptuje Twoje slowa pocieszenia bo wiem, ze mowisz co myslisz. Wiec ludzie, z ktorymi pracuja na co dzien mysla, ze mowie co mysle.

Faszysta? Nie wiem co z tym epitetem poczac. Nikt mi jeszcze tego nie zarzucal. Moze zdecydowanie? Ale z doswiadczenia przemyslowego i uniwersyteckiego wiem, ze i podwladnie i koledzy potrzebuja kogos, kto wie czego chce. Nawet jesli jego poglady sa uproszczone by latwiej moc cel wyznaczyc i skuteczniej motywowac.

A co do odwagi? Mysle, ze gotow oddac zycie za Ojczyzne. Tata, jako szczeniak jeszcze, bral udzial w akcji Burza i nie chcialbym byc od Niego gorszy. Tyle czy Polska potrzebuje dzis odwagi? Nie sadze, potrzebuje rozsadku, wyksztalcenia, by mogla rosnac w sila i znaczyc w turbulencjach, ktore nas czekaja i w Europie i na calym swiecie.

PF
                                    • xiazeluka Re: A propos, zastanwiam się nad jedną rzeczą 30.04.17, 15:12
                                      To nie są wyzwiska. To jest opis Twojej nieciekawej osoby. Nie pochlebiaj sobie.

Jesteś hipokrytą, ponieważ deklarujesz jedno, a robisz drugie.
                                      Jesteś faszystą, ponieważ pieścisz myśl o cenzurze.
                                      Jesteś tchórzem, ponieważ nie stać Cię na bycie konsekwentnym.
                                      • polski_francuz Ciekawa osoba 30.04.17, 16:01
                                        Starczy moze o mnie. Popatrzmy sie na Ciebie. Wyzywasz innych na forach. Jednego z kolegow ochrzciles kretynem, ja stalem sie tchorzem i hipokryta.

Za kogo sie bierzesz? Za ksiecia? Za sedziego Trybunalu Forumowego?

Voyons kolego, czara mojej cierpliwosci tez zaczyna sie powoli przelewac.

Ilez mozna?

PF
                                        • xiazeluka Re: Ciekawa osoba 30.04.17, 16:25
                                          Jesteś ślepy czy masz nawrót analfabetyzmu? To nie wyzwiska, lecz fakty. Jesteś hipokrytą, faszystą i tchórzem nie dlatego, że taki jest kaprys Wielkoxiążęcej Mości, lecz z powodu Twoich tekstów, którymi dowodzisz posiadania wyżej wymienionych przykrych cech. Mła powtarza to Ci po raz 2453.
                                        • pijatyka Re: Za kogo sie bierzesz? Za ksiecia? 30.05.17, 05:48

Przerost Wielkoxiążęcego ego ;->

• xiazeluka Re: Za kogo sie bierzesz? Za ksiecia? 30.05.17, 08:17
                                            Mła Wielkoxiążęca Mość jest łaskawym panem, więc daruje Cię zdrowiem. Ruszaj precz, dobry człowieku.
              • sz0k Re: A propos, zastanwiam się nad jedną rzeczą 28.04.17, 09:14
                xiazeluka napisała:

> Oczywiście Ogóra może swobodnie rozporządzać swoją własnością, a więc zawartośc
                > ią swojego portalu. Skąd to niemądre pytanie?

Z kilkunastoletniego doświadczenia bytności na tym forum i wyczytywania co i raz powracających szlochów wolnościowców jak to "zostali wycięci", albo "zbanowani".
                • xiazeluka Re: A propos, zastanwiam się nad jedną rzeczą 28.04.17, 10:18
                  Jakoś Mła nie pamięta takich szlochów, no, ale może zapomniał wypić rano letycynę.
    • ada08 Re: Za i przeciw cenzury 25.04.17, 12:11
      Za i przeciw cenzury?

Dziwne sformułowanie. Z jakiej to gramatyki? (Pytam z ciekawości).
      Jestem przeciwna cenzurze, ale gdyby ktoś zaczął piszących tu wspierać
      gramatycznie, to i ja bym się zapisała na taki kurs. I innym też bym radziła.
      A.
      • polski_francuz Ciekawosc droga do piekla 25.04.17, 12:20
        "Dziwne sformułowanie. Z jakiej to gramatyki? (Pytam z ciekawości)."

Dam dwie odpowiedzi, wybierzesz sobie te, ktora Ci pasuje:
        a) jezyk jest zywy i sie rozwija w miare wydarzen i rozwoju spoleczenstwa. Ci piszacy, niegdys poeci czy pisarze a dzis, ci czytani, go tworza. Gramatyka jest proba regulacji jezyka à posteriori.

b) jezyk elektronicznych srodkow przekazu rzadzi sie swymi prawami. 4U znaczy for you itd.

PF
        • ada08 Re: Ciekawosc droga do piekla 25.04.17, 13:35
          Ciekawość pierwszy stopień do piekła. Tak brzmi to polskie porzekadło.
          Reszta Twojej wypowiedzi to paplanina wykształciucha.

Wracając do sprawy cenzury:
          nie mam nic przeciwko temu, że na to zasłużone (wink forum wtargneli ławą inni, ich prawo,
          to jest forum otwarte. Nie mogę się jednak pogodzić z tym, że oni tak masakruja język polski!
          W czym ochoczo im pomagasz.
          A.
          • polski_francuz Re: Ciekawosc droga do piekla 25.04.17, 14:19
            "W czym ochoczo im pomagasz."

Wole Ochote niz Zoliborz.

PF

P.S. Prawdziwi mezczyzni tez musza jakos pogodzic z tym, ze kobity rosna w potegesmile
          • monalisa2016 Re: Ciekawosc droga do piekla 25.04.17, 14:27
            ada08 napisała:

> Wracając do sprawy cenzury:
            > nie mam nic przeciwko temu, że na to zasłużone (wink forum wtargneli ławą inni, i
            > ch prawo,
            > to jest forum otwarte. Nie mogę się jednak pogodzić z tym, że oni tak masakruja
            > język polski!
            > W czym ochoczo im pomagasz.
            > A.
            ........................
            Jednym słowem domagasz sie forum dla tych co kończyli polskie "uniwersytety" tak jak pefcia, inni z nabytym językiem wara z tego forum? smile
            To brzmi powoli Polska dla Polaków. smile, smile, smile
    • institoris2 oczywiscie, ze cenzura jest przydatna 25.04.17, 16:44
      szczegolnie dla wszelkiego rodzaju zamordystow, przekonanych o wlasnej racji, a cierpiacych na brak argumentow.
      Nie ma to jak kontrola nad innymi, a "sluszny" pretekst zawsze sie znajdzie.
      A to ochrona dzieci przed pornografia, a to zwalczanie terrorzmu przy likwidacji gotowki itd. itp.
    • pijatyka Wystarczy wariant... 14.05.17, 04:09

...minimum
    • hymenos Precz z cenzurą! 30.05.17, 08:39
      Człowiek musi sam odpowiadać za swoje ględzenie. Od kiedy to pięknoduchom przeszkadza tablica ogłoszeń, czyli coś w jaki sposób jeden szajbnięty traktuje aqua?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka