Dodaj do ulubionych

Zaległości płacowe w "Odrze" wynoszą ok. 650 t...

IP: *.qc.sympatico.ca 11.08.02, 15:39
Jesli szwaczki odchodzily na szesc godzin dziennie od pracy to
dlaczego trzeba im placic pensje? Raczej powinno sie je zwolnic
i nie byloby klopotow.
Stoczniowe bojowki nie sa wlasciwym sposobem na rozwiazywanie
takich sporow w niezaleznych zakladach pracy. Mam nadzieje, ze
bede mieli sporo czasu w kryminale na przemyslenie swojego
postepowania.
Obserwuj wątek
    • Gość: Alex Arad Re: Zaległości płacowe w IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.08.02, 17:07
      Ma pytanie : czy wiadomo jaka jest struktura własności tej
      firmy, bo mam wrażenie że jest to spółka pracownicza i
      częsciowa firma prywatne. W związku z tym politycy powinni być
      jak najdalej od tej sprawy, już zajęli się stocznią...
      • Gość: snajper Re: Zaległości płacowe w IP: *.acn.waw.pl 11.08.02, 20:17
        Gość portalu: Alex Arad napisał(a):

> Ma pytanie : czy wiadomo jaka jest struktura własności tej
        > firmy, bo mam wrażenie że jest to spółka pracownicza i
        > częsciowa firma prywatne. W związku z tym politycy powinni być
        > jak najdalej od tej sprawy, już zajęli się stocznią...

Jest to spółka pracownicza. Połowę udziałów mają szwaczki niewypłacające sobie
        pensji. Pakiet kontrolny ma prywatny biznesmen. Spółka pracownicza JEST firmą
        prywatną.

Pozdrawiam.
        • Gość: gomez Re: Zaległości płacowe w IP: *.dipool.highway.telekom.at 11.08.02, 21:27
          a polska to zaiste dziwny kraj.mozna nie placic pracownikom po pol roku i prawo
          milczy .kiedy jednak zlodziej dostanie pare razy w morde to robi sie afera
          • Gość: kszatek Zaległości płacowe w IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 11.08.02, 21:36
            gomez, nie powinienes juz isc spac? - dostaniesz dwoje z klasowki i twoja
            kariera mysliciela skonczy sie na szostej klasie. a szkoda byloby, bo swietego
            zapalu w tobie wiecej niz u dzieci z wypraw krzyzowych. w miedzyczasie,
            postaraj sie przyswoic troche zasad z zycia doroslych np. ze nie wywiazywanie
            sie z umow nie jest scigane z urzedow (na tym polega wolnosc umow - fundament
            demokracji w gospodarce), natomiast napasc fizyczna jest (pomiedzy rownymi -
            od mniej wiecej czasow rzymskich). to nie sa wymysly polskie. oczywiscie
            inaczej jest w korei pn, gdzie na pewno cie brakuje...
            • Gość: gomez Re: Zaległości płacowe w IP: *.dipool.highway.telekom.at 11.08.02, 21:44
              a nie powinien zes siegnac drogi kszatku do tego co ci mowiono w domu o zwyklej
              ludzkiej uczciwosci.jesli ci o tym mowiono oczywiscie.dla porownania powiem ci
              jesze ze kriera walusia w kazdym cywilizowanym panstwie zakonczyla by sie
              bardzo szybko .w ciagu nkilkunastu dni od dnia w ktorym zapomnial zaplacic
              pracownikom.poniewaz u nas to kariera sie nie skonczyla wyrokiem to dostal po
              mordzie.a teraz idz spac kszatku
              • Gość: kszatek Zaległości płacowe w IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 11.08.02, 22:02
                ok, gomez, poniewaz widze wartosc edukacyjna w tej dyskusji, nie dam ci
                spokoju, nawet jesli masz przespac wywolanie do tablicy...
                prosta uczciwosc ludzka wg moich rodzicow:
                'jesli nie wiesz, ze ukradl nie nazywaj zlodziejem'
                'jesli chcesz wyrownac rachunki, to w pojedynke ale nigdy grupa przeciwko
                jednemu'
                (pierwsze praktycznie biblijne, a drugie to podworkowa zasada honoru)

dodatkowo, prawo w znacznym stopniu odzwierciedla system moralny (jego zasady
                nie stoja w sprzecznosci), ktorym kieruje sie wiekszosc ludzi - i to co cie w
                tym wkurza, wiekszosc od dawien dawna uznaje za konieczne, zeby przezyc w
                spoleczenstwie. ja sobie np nie pozwole, zeby byle smiec, leppier czy
                stoczniowiec skazywal mnie na kare chlosty bez sadu - oczywiscie jesli bedzie
                wiecej gomezow to moge przegrac i wtedy zostaje podziemie lub emigracja sad(((

pozdrawiam
                • Gość: gomez Re: Zaległości płacowe w IP: *.dipool.highway.telekom.at 11.08.02, 22:14
                  drogi kszatku rzecz polega na tym ze sady w polsce przestaly juz dawno
                  funkcjonowac.dlatego jak sadze coraz czesciej bedzie dochodzilo do
                  samosadow.pozdrawiam spij dobrze
                  • Gość: kszatek Zaległości płacowe w IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 11.08.02, 22:20
                    z tym trudno sie nie zgodzic, ale to nie usprawiedliwia samosadow, ide sie
                    napic bo jutro do roboty i nie bedzie kiedy. pozdrawiam gomez. zycze sukcesow
              • Gość: wikul Re: Zaległości płacowe w IP: *.acn.waw.pl 11.08.02, 22:47
                Gość portalu: gomez napisał(a):

> a nie powinien zes siegnac drogi kszatku do tego co ci mowiono w domu o
                zwyklej
                >
                > ludzkiej uczciwosci.jesli ci o tym mowiono oczywiscie.dla porownania powiem
                ci
                > jesze ze kriera walusia w kazdym cywilizowanym panstwie zakonczyla by sie
                > bardzo szybko .w ciagu nkilkunastu dni od dnia w ktorym zapomnial zaplacic
                > pracownikom.poniewaz u nas to kariera sie nie skonczyla wyrokiem to dostal po
                > mordzie.a teraz idz spac kszatku

Nadajesz zdaje się z Austrii a więc w twoim przekonaniu z tzw.cywilizowanego
                kraju . Przed laty w Wiedniu dokad wyjechałem za chlebem z komunistycznego
                raju , przebywałem prawie rok starając się zarobić . Pracowałem czterokrotnie
                u trzech pracodawców i żaden nie wywiazał się w pełni z zobowiązań płacowych .
                Pierwszy zapłacił nam 10 % (!!!) z tego co nam sie należało . Na policji
                udawali że nie wiedza o co chodzi a w końcu spławili nas do zwiazków
                zawodowych . W slamsie na Laudongasse 18 gdzie mieszkalismy nachodził nas
                nieustannie urzędnik z administracji i strasząc policją wyłudzał od nas co jakś
                czas drobne pieniadze nie wydając żadnych pokwitowań . Gdybyśmy przyjęli
                filozofię prezentowana przez niektórych dyskutantów , powinnismy go nap......
                a po kolejnym razie urżnąć mu łeb .
                • alfalfa Re: Zaległości płacowe w 11.08.02, 23:01
                  Panie Wikul, nie spodziewałem sięsmile
                  pzdr.
                  ps. to samo spotkało mojego teścia w Niemczech - inwestor płacił zliczki aż
                  stwierdził że koniec płacenia. Też zapłacił w sumie ok. 10-15% należności. Czy
                  takie zachowania to w Europie standard?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka