balzer 11.10.03, 19:07 Nie zapomnimy Wam tego Szwedzi, nie zapomnimy. Zeszmaciliscie sie dzisiaj jak nigdy ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rolotomasi Re: Niech szlag trafi Szwecje 11.10.03, 20:12 Niech nie trafia, sami to zrobimy, im później, tym bardziej będzie bolało: wpierw czekanie na wyrok, a potem sam on. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Papiez dostanie Nobla w 2004 r. Cierpliwosci...! IP: *.dip.t-dialin.net 12.10.03, 18:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Papiez dostanie Nobla w 2004 r. Cierpliwosci. IP: *.dip.t-dialin.net 12.10.03, 18:47 Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: Niech szlag trafi Szwecje 11.10.03, 20:16 A co na Boga Szwedzi znów narobili?!!! Kolejny potop? (nie, chyba nie, bo bys się wtedy nie wściekał, tylko odwrotnie) Wyjaśnij,proszę, bo jam na wiosze siedząc ciemny jak tabaka w rogu. Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: pokojowy NOBEL=to w oslo dają 11.10.03, 20:32 Tak, ja też pomyśłałem, że autorowi wątku taki lapsus linguae się zdarzył. Ale kiedy Nobel ustanawiał swoja nagrodę, Norwegia była de facto częścią Szwecji, więc poniekąd Balzer ma rację. Można chyba to powiedzieć na dwa sposoby i każdy jest dobry. Norwegia ogłosiła formalnie niepodległość dopiero 17 maja 1905 roku. Przedtem była w unii personalnej ze Szwecją. Własnego króla nie mieli, tylko ich królem był własnie szwed. W norweskim parlamencie (taki istniał, choć był to parlament prowincji, a nie państwa) panoszyła i szarogęsiła się w straszliwy sposób szwedzka koteria. Więcej na tem temat może powiedzieć Popiel, Norweg z polskiego importu. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Umiesz liczyć 11.10.03, 20:32 licz na siebie !!! Podobno winien jest Boniek. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 To dobrze, że Tow Balzer wyklina... 11.10.03, 20:38 Sława! ... na Szwecję, kraj wzorcowego socjalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
sen.dzia.li Re: To smutne, że 11.10.03, 21:57 pare osób oszukało setki kobiet i setki mężczyzn (nieważne, że stały elektorat socjaldemokratów, nie trzeba chyba mieszać do tego polityki), którzy wydali swoje pieniądze, żeby móc zająć miejsca na trybunach sztokholmskiego stadionu. Akurat różnica między zespołami była tak duża, że różnica motywacji by jej nie zrównoważyła, gdyby wszyscy Szwedzi postawili na uczciwe i profesjonalne wykonywanie swoich zadań - nawet z mniejszym niz konkurenci zaangażowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz i czytelnik Re: To dobrze, że Tow Balzer wyklina... IP: *.g-mt.bostream.se 12.10.03, 11:45 Pytanie. Co lepsze: wzorcowy polski kapitalizm, czy wzorcowy szwedzki socjalizm? Odpowiedz Link Zgłoś
hansen Balzer. 11.10.03, 20:57 balzer napisał: > Nie zapomnimy Wam tego Szwedzi, nie zapomnimy. > Zeszmaciliscie sie dzisiaj jak nigdy ! He, he, Balzer, ciekawe, kto tak pisał o Polakach, gdy po zwycięskim meczu z Norwegią w Chorzowie (3:0) i wywalczeniu awansu do mistrzostw świata, następny mecz z Białorusią przegrali 1:4? Tez wtedy uważałeś, że zeszmaciliśmy się jak nigdy? ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: Balzer. IP: *.acn.pl / *.acn.pl 11.10.03, 23:16 hansen napisał: > balzer napisał: > > > Nie zapomnimy Wam tego Szwedzi, nie zapomnimy. > > Zeszmaciliscie sie dzisiaj jak nigdy ! > > He, he, Balzer, ciekawe, kto tak pisał o Polakach, gdy po zwycięskim meczu z > Norwegią w Chorzowie (3:0) i wywalczeniu awansu do mistrzostw świata, następny > mecz z Białorusią przegrali 1:4? Tez wtedy uważałeś, że zeszmaciliśmy się jak > nigdy? ) A czy ktoś ich za to chwalił ? Sytuacja dzisiejsza jest jednak nie zupełnie porównywalna . Nasi młodzieżowcy byli w podobnej sytuacji co Szwedzi a jednak grali do końca i wygrali . Szwedzcy seniorzy zbłaźnili się nie dlatego że nie pomogli Polakom ale dlatego że olali swoich kibiców którzy przyszli na stadion i chcieli zobaczyć swoją dobrą drużynę jak zwycięża i niepokonana kwalilifikuje sie do ME . A to że trzeba liczyć na siebie to oczywiste . Tym natomiast którzy twierdzą że nie warto wchodzić "tylnymi drzwiami" radzę przypomnieć sobie sytuację gdy Dania dostała się do turnieju o ME psim swędem (chyba za Jugosławię)i później te ME wygrała . Odpowiedz Link Zgłoś
hansen Wikul 12.10.03, 00:23 Gość portalu: wikul napisał(a): > A czy ktoś ich za to chwalił? Chwalił, może nie, ale usprawiedliwiali ich niemal wszyscy: a to, że nie warto się juz wysilać, skoro wszystko już rozstrzygniete, a to, co innego. Ukraińcy, walczący wówczas o baraże, na pewno nie byli tacy skorzy do usprawiedliwiania naszego olania meczu z Białorusią. > Sytuacja dzisiejsza jest jednak nie zupełnie porównywalna . A dlaczego? Według mnie jest identyczna: drużyna, pewna awansu, olewa kolejny mecz - dla niej - "o pietruszkę) > Nasi młodzieżowcy byli w podobnej sytuacji co Szwedzi a jednak > grali do końca i wygrali . Sądzisz, że robili to dla Szwecji? Ja sądzę, że dla siebie. > Szwedzcy seniorzy zbłaźnili się nie dlatego że nie pomogli Polakom ale > dlatego że olali swoich kibiców którzy przyszli na stadion > i chcieli zobaczyć swoją dobrą drużynę jak zwycięża i niepokonana > kwalilifikuje sie do ME . Tu się zgadzam, ale, że nie jestem szwedzkim kibicem, więc mnie to nie obchodzi. Nie rozumiem natomiast lamentów polskich kibiców nad słabą grą szwedzkiej drużyny. ) > A to że trzeba liczyć na siebie to oczywiste . Tym natomiast którzy twierdzą > że nie warto wchodzić "tylnymi drzwiami" radzę przypomnieć sobie sytuację > gdy Dania dostała się do turnieju o ME psim swędem (chyba za Jugosławię)i > później te ME wygrała . Tak, ale nie postawiłbym nawet złamanego grosza na to, że to samo przydarzyłoby sie Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Do hansena IP: *.acn.pl / *.acn.pl 12.10.03, 01:01 hansen napisał: > Gość portalu: wikul napisał(a): > > > A czy ktoś ich za to chwalił? > > Chwalił, może nie, ale usprawiedliwiali ich niemal wszyscy: a to, że nie warto > się juz wysilać, skoro wszystko już rozstrzygniete, a to, co innego. > Ukraińcy, walczący wówczas o baraże, na pewno nie byli tacy skorzy do > usprawiedliwiania naszego olania meczu z Białorusią. Ja ich nie usprawiedliwiałem , wręcz przeciwnie . > > Sytuacja dzisiejsza jest jednak nie zupełnie porównywalna . > > A dlaczego? Według mnie jest identyczna: drużyna, pewna awansu, olewa kolejny > mecz - dla niej - "o pietruszkę) > > > Nasi młodzieżowcy byli w podobnej sytuacji co Szwedzi a jednak > > grali do końca i wygrali . > > Sądzisz, że robili to dla Szwecji? Ja sądzę, że dla siebie. Oczywiście , że dla siebie . Szwedzi też powinni robić to dla siebie , dla prestiżu , dla reputacji i przede wszystkim dla kibiców itd. > > Szwedzcy seniorzy zbłaźnili się nie dlatego że nie pomogli Polakom ale > > dlatego że olali swoich kibiców którzy przyszli na stadion > > i chcieli zobaczyć swoją dobrą drużynę jak zwycięża i niepokonana > > kwalilifikuje sie do ME . > > Tu się zgadzam, ale, że nie jestem szwedzkim kibicem, więc mnie to nie > obchodzi. Nie rozumiem natomiast lamentów polskich kibiców nad słabą grą > szwedzkiej drużyny. ) Ja rozumiem , w rozmowie telefonicznej przed meczem , dziekując Listkiewiczowi za zwycięstwo polskiej młodzieżówki , szef szwedzkiej piłki zapewniał solennie że seniorzy Szwecji zagrają z pełnym zaangazowaniem . > > A to że trzeba liczyć na siebie to oczywiste . Tym natomiast którzy twierd > zą > > że nie warto wchodzić "tylnymi drzwiami" radzę przypomnieć sobie sytuację > > gdy Dania dostała się do turnieju o ME psim swędem (chyba za Jugosławię)i > > później te ME wygrała . > Tak, ale nie postawiłbym nawet złamanego grosza na to, że to samo > przydarzyłoby sie Polsce. Tu mam inne zdanie . Chyba najlepsza reprezentacja , jaką dysponowała Polska , do mistrzostw świata w 1974 zakwalifikowała się z ogromnym trudem i co tu dużo gadać dosyć szczęśliwie . Po roku ta reprezentacja mogła zdobyc mistrzostwo , była bowiem jedną z najlepszych na świecie . Przykładów jest wiele . Czesi , którzy od lat mają doskonałą reprezentację , nie grali w Korei . Chorwaci którzy na poprzednich mistrzostwach zdobyli III miejsce też . Turcja , moim zdaniem , jedna z najlepszych w tej chwili na swiecie będzie grać w barażach do ME , i Holandia , i Hiszpania , i Rosja , Belgii nie bedzie wcale . To jest urok i przekleństwo piłki nożnej . Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
hansen Re: Do hansena 12.10.03, 01:09 Gość portalu: wikul napisał(a): > Tu mam inne zdanie . Chyba najlepsza reprezentacja , jaką dysponowała > Polska , do mistrzostw świata w 1974 zakwalifikowała się z ogromnym trudem > i co tu dużo gadać dosyć szczęśliwie . No, wybacz - w trzydrużynowej grupie Polacy wygrali obydwa mecze u siebie, a z wyjazdowych - jeden zremisowali i jeden przegrali. To jednak robiło wrażenie. > Po roku ta reprezentacja mogła zdobyc mistrzostwo , > była bowiem jedną z najlepszych na świecie . Zaryzykowałbym twierdzenie, że w tamtym, konkretnym momencie była najlepsza. Pzdr. H. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Re: Niech szlag trafi Szwecje 11.10.03, 21:12 I bardzo dobrze sie stało. Nie mówiąc o wchodzeniu tylnymi drzwiami do ME - to niby dlaczego 11 kopaczy piłki z PL miałoby zagrać na ME w sposób mniej kompromitujący niż w eliminacjach? Niech jadą lepsi, choć i Anglia (zdaje się) też odpadła Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Stanowczo zaprzeczam 11.10.03, 21:26 pan.scan napisała: >> Niech jadą lepsi, choć i Anglia (zdaje się) też odpadła Turcja - Anglia 0:0 co oznacza Turcja baraże, Anglia awans Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Dzięki za info. 11.10.03, 21:46 Gdzieś wyczytałem, że to Angole muszą wygrać a TR remis. Możliwe, że wzrok już nie ten. Wobec tego powodzenia Turkom w barażach. W rewanżu: www.livescore.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ piłka okrągła jest a bramki dwie są 11.10.03, 21:55 Balzer, to zawody są. Po prostu jedna drużyna dzisiaj lepsza była. Perła Odpowiedz Link Zgłoś
n.krug Re: piłka okrągła jest a bramki dwie są 11.10.03, 22:00 Wiwat waleczni Łotysze. Odpowiedz Link Zgłoś
balzer Zagrywka nie fair 11.10.03, 22:06 4 lata temu była podobna sytuacja. Szwedzi mieli już pewny awans do ME 2000. O baraże walczyły Polska z Angia. Ostatni mecz Polska grała własnie ze Szwecja i przegrała go 0:2. Zasłużenie bo bylismy gorsi, ale wtedy Szwedzi sobie jakos nie odpuscili i zagrali "na całosc". Dzisiaj przegrali na własnym boisku z Łotwa grajaca od 70 minuty w "10", a pod koniec meczu nie strzelili rzutu karnego. Brak mi słow na takie zachowanie zwłaszcza po tym jak wczoraj uratowalismy awans ich "młodzieżowce". Reprezentacja Szwecji nie ma honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Zagrywka nie fair 11.10.03, 22:15 Głupstwa opowiadasz i doszukujesz się nie wiadomo czego. Było z Łotwą wygrać u siebie np. a nie na jakieś układy liczyć. Podobała Ci się gra reprezentacji tym razem? A poprzednio? No i o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
balzer Re: Zagrywka nie fair 11.10.03, 22:21 alfalfa napisał: > Głupstwa opowiadasz i doszukujesz się nie wiadomo czego. Było z Łotwą wygrać u > siebie np. a nie na jakieś układy liczyć. > > Podobała Ci się gra reprezentacji tym razem? A poprzednio? No i o to chodzi. Wtedy trenerem Polski był jeszcze Boniek, który nie miał zielonego pojecia o tym jak ustawic drużyne. Na układy nie liczyłem. Liczyłem na zwykłą przyzwoitosc i wole walki, a nie podkładanie sie rywalowi. Przeliczyłem sie niestety. Sprawdz sobie kiedy Szwecja przegrała ostatni mecz u siebie to sie przekonasz. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Zagrywka nie fair 11.10.03, 22:32 Ciągle jakieś spiski? Trza było wygrać wszystkie mecze, nie byłoby wątpliwości. To jest sport, bez przesady. No i nie udało się. Wielka rzecz. Nie byliśmy po prostu dość dobrzy. Teraz eliminacje do MŚ. Mam nadzieję, że zagramy walecznie jak z Węgrami chociaż słabosilni tak na prawdę jesteśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Balzer, przebacz IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.10.03, 22:25 W pierwszej chwili myślałam, ze Ty znowu o Noblu. I już chciałam pisać, że to Norwegia DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Dzidka Gópia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piast Re: Niech szlag trafi polskie szmaciarstwo IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.03, 22:27 > Kiedy ten naród zacznie liczyć na siebie??????? Odpowiedz Link Zgłoś
balzer Re: Niech szlag trafi polskie szmaciarstwo 11.10.03, 22:30 Gość portalu: Piast napisał(a): > > Kiedy ten naród zacznie liczyć na siebie??????? My wygralismy na Wegrzech (pierwszy raz w historii). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piast no i co z tego???????? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.03, 23:14 Odpowiedz Link Zgłoś
balzer To z tego 11.10.03, 23:19 ...że Szwedzi sie dzis zeszmacili. Za to nasza młodzieżowka awansowała z pierwszego miejsca (a mogli spokojnie przegrac, bo to miejsce mieli zapewnione, a zagrali do konca ratujac Szwedom dupy) Odpowiedz Link Zgłoś
hansen Re: To z tego 12.10.03, 00:28 balzer napisał: > ...że Szwedzi sie dzis zeszmacili. > Za to nasza młodzieżowka awansowała z pierwszego miejsca (a mogli spokojnie > przegrac, bo to miejsce mieli zapewnione, a zagrali do konca ratujac Szwedom > dupy) Jesteś pewien, że zagrali jak zagrali, tylko po to, by ratować Szwedom dupy? Odpowiedz Link Zgłoś
balzer Re: To z tego 12.10.03, 00:33 hansen napisał: > balzer napisał: > > > ...że Szwedzi sie dzis zeszmacili. > > Za to nasza młodzieżowka awansowała z pierwszego miejsca (a mogli spokojni > e > > przegrac, bo to miejsce mieli zapewnione, a zagrali do konca ratujac Szwed > om > > dupy) > > Jesteś pewien, że zagrali jak zagrali, tylko po to, by ratować Szwedom dupy? Awans młodzieżowka zapewniła sobie wczesniej a jednak grali do konca. Szwedzi odpuscili Łotyszom oddajac im 3 punkty za darmo. Jakos miesiac temu grajac z nami nie mieli problemu ze zwyciestwem i to na naszym terenie. Zachowali sie niehonorowo i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
hansen Re: To z tego 12.10.03, 00:54 balzer napisał: > Awans młodzieżowka zapewniła sobie wczesniej a jednak grali do konca. Grali do końca, ale dla siebie, dla własnej satysfakcji i własnego splendoru. Szwedów mieli gdzieś. Podobnie jak Szwedzi nas. > Szwedzi odpuscili Łotyszom oddajac im 3 punkty za darmo. Tak bywa, kiedy spotykają się: z jednej strony - gorsza drużyna, grająca o wszystko; z drugiej strony - lepsza drużyna grająca o nic. > Jakos miesiac temu grajac z nami nie mieli problemu ze zwyciestwem i to na > naszym terenie. Bo nie grali o pietruszkę. > Zachowali sie niehonorowo i tyle. Owszem, zgadzam się, zachowali się niehonorowo, ale tylko wobec wlasnych kibiców. Wobec Polaków nie mieli żadnych zobowiązań. Polacy również kiedyś zachowali się niehonorowo wobec własnych kibiców, poddając mecz z Białorusią (1:4), właśnie wtedy, gdy już mieli w kieszeni awans do mundialu. Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ ja Cię Balzer nie rozumiem właśnie 11.10.03, 22:30 wiem, że to trudne jest. Do zrozumienia oczywiście. Łotwa lepsza po prostu była. O ile Cię znam to nie mogę powiedzieć żeś tępy jest. A tu podstawowej rzeczy uznać nie chcesz... Perła Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan A ja czekam, kiedy 11.10.03, 22:32 Balzer napisze, że to przez szwedzkich Żydów w drużynie. Właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ no właśnie 11.10.03, 22:36 kogo Polacy mieli wysłać na te mistrzostwa? Czarnego który udaje Polaka? Toż to kpina jest. Z drużyn narodowych oczywiście. A co do Żydów... to ja myślę Scan, że oni sprzedali zawody te. I do tego nie zapłacą złodzieje Perła Odpowiedz Link Zgłoś
balzer Re: A ja czekam, kiedy 11.10.03, 22:38 pan.scan napisała: > Balzer napisze, że to przez szwedzkich Żydów w drużynie. Właśnie. Wypraszam sobie takie insynuacje. Nic nigdy do Żydow nie miałem. Czy Wy musicie do wszystkiego ładowac polityke, nawet do futbolu ? Odpowiedz Link Zgłoś
balzer a ja nie rozumiem Szwedow 11.10.03, 22:35 perla_ napisał: > wiem, że to trudne jest. Do zrozumienia oczywiście. Łotwa lepsza po prostu > była. > O ile Cię znam to nie mogę powiedzieć żeś tępy jest. A tu podstawowej rzeczy > uznać nie chcesz... > > Perła Futbolem interesuje sie całe życie. Znam potencjały obu drużyn. Widziałem ten mecz Szwedow i widzialem ich inne mecze. I mówie Ci że Szwedzi sie podłożyli. Gdyby to był pierwszy mecz a nie ostatni, wygraliby pewnie 3:0 Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ jedno pytanie jest 11.10.03, 22:38 balzer napisał: > wygraliby pewnie 3:0 a czemu nie 4:1 ? Odpowiedz Link Zgłoś
balzer Re: jedno pytanie jest 11.10.03, 22:39 perla_ napisał: > > a czemu nie 4:1 ? Jak chcesz niech bedzie 4:1 w każdym razie wygraliby bezproblemowo. Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ problem w tym... 11.10.03, 22:43 że jak szlag trafi Szecję to i EUROMIRA naszego jedynego przy okazji.... Myślę, że lepiej jak to na Żydów będzie. Perła Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Problemu by nie było, 11.10.03, 22:46 gdyby Polacy grali choćby jak Łotysze. Czego nie chcesz zauważyć. Ale zawsze możesz zmienić obywatelstwo na łotewskie albo szwedzkie. Po ME wrócić do polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
balzer Re: Problemu by nie było, 11.10.03, 22:48 pan.scan napisała: > gdyby Polacy grali choćby jak Łotysze. Czego nie chcesz zauważyć. Ale zawsze > możesz zmienić obywatelstwo na łotewskie albo szwedzkie. Po ME wrócić do > polskiego. To jakim cudem pokonalismy łotewska "potege" miesiac temu na ich terenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Problemu by nie było, 11.10.03, 22:50 U siebie było wygrać z Łotwą!!! A nie frajerskie 0-1 z przypadkowej bramki przerąbać! Właśnie tych 3 pkt. zabrakło! Odpowiedz Link Zgłoś
balzer Re: Problemu by nie było, 11.10.03, 22:56 alfalfa napisał: > U siebie było wygrać z Łotwą!!! A nie frajerskie 0-1 z przypadkowej bramki > przerąbać! Właśnie tych 3 pkt. zabrakło! W pełni sie z Toba zgadzam. Niestety ktos dał posade trenera Bonkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Re: Problemu by nie było, 11.10.03, 22:53 Nie wiem; myślę, że wówczas nasi byli bardziej pijani. Łotysze wyciagnęli z tego wnioski. balzer napisał: > To jakim cudem pokonalismy łotewska "potege" miesiac temu na ich terenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: a ja nie rozumiem Szwedow 11.10.03, 22:41 Nawet gdyby. Jakby Polska się zakwalifikowała to też byś nie wolał żeby jako druga weszła Łotwa? Można póxniej trafić na tego "drugiego" i dla Szwedów (czy kogokolwiek) lepiej żeby to była Łotwa. Odpowiedz Link Zgłoś
balzer Re: a ja nie rozumiem Szwedow 11.10.03, 22:43 alfalfa napisał: > Nawet gdyby. Jakby Polska się zakwalifikowała to też byś nie wolał żeby jako > druga weszła Łotwa? Można póxniej trafić na tego "drugiego" i dla Szwedów (czy > kogokolwiek) lepiej żeby to była Łotwa. No to ciekawe czemu 4 lata temu Szwedzi woleli żeby weszła silna Anglia niż przecietna Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ Górnik Łęczna jest 11.10.03, 23:05 bramkarz Poloni Warszawa "zapomniał", że o końcu zawodów sędzia decytuje. I zdażył się gol stulecia. Balzer, zawodnicy to ludzie są... Perła Odpowiedz Link Zgłoś
balzer Re: Górnik Łęczna jest 11.10.03, 23:09 perla_ napisał: > bramkarz Poloni Warszawa "zapomniał", że o końcu zawodów sędzia decytuje. I > zdażył się gol stulecia. > Balzer, zawodnicy to ludzie są... > > Perła Że takie rzeczy dzieja sie na codzien w klubach piłkarskich (nie tylko polskich) to mnie nie dziwi (już sie przyzwyczaiłem), ale reprezentacja to co innego. Oni reprezentuja cały kraj, ludzi którzy sie z nimi utożsamiaja. Watpie by Szwedzi byli dumni ze swojej drużyny po tym co dzis zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ Balzer, powiedz uczciwie... 11.10.03, 23:18 czy sądziesz, że zawodnik Poloni sprzedał zawody sportowe? Przeciez to co on zrobił toz to dywersja jest. Przy kamerach do tego. Perła Odpowiedz Link Zgłoś
balzer Re: Balzer, powiedz uczciwie... 11.10.03, 23:27 perla_ napisał: > czy sądziesz, że zawodnik Poloni sprzedał zawody sportowe? > Przeciez to co on zrobił toz to dywersja jest. > Przy kamerach do tego. > > Perła To wie tylko on sam. Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ Re: Balzer, powiedz uczciwie... 11.10.03, 23:30 balzer napisał: > perla_ napisał: > > > czy sądziesz, że zawodnik Poloni sprzedał zawody sportowe? > > Przeciez to co on zrobił toz to dywersja jest. > > Przy kamerach do tego. > > > > Perła > > To wie tylko on sam. ponieważ BALZER NIE WIESZ TEGO, NIE OSKARŻEJ INNYCH O ZESZMACENIE SIĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
balzer Re: Balzer, powiedz uczciwie... 11.10.03, 23:35 perla_ napisał: > balzer napisał: > > > perla_ napisał: > > > > > czy sądziesz, że zawodnik Poloni sprzedał zawody sportowe? > > > Przeciez to co on zrobił toz to dywersja jest. > > > Przy kamerach do tego. > > > > > > Perła > > > > To wie tylko on sam. > > ponieważ BALZER NIE WIESZ TEGO, NIE OSKARŻEJ INNYCH O ZESZMACENIE SIĘ. Nie widzisz róznicy ? SZWEDZI SIE ZESZMACILI ! Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ Re: Balzer, powiedz uczciwie... 11.10.03, 23:39 widzę różnicę. Otóż żaden zawodnik Szwecji nie zrobił tego co nasz rodzimy zawodnik. Ty Balzer dyletantem jesteś. Prostych spraw nie rozumiesz. Nawet nie wiesz po co piłka nożna jest. Perła Odpowiedz Link Zgłoś
balzer Re: Balzer, powiedz uczciwie... 11.10.03, 23:52 No dobra wyjasnie Ci to, choc Ty i tak wiesz o co chodzi. Łeczna i Polonia jak i wszystkie zespoły w Ekstraklasie graja na mniej wiecej tym samym poziomie, wiec każdy wynik jest możliwy. Miedzy Szwecja a Łotwa jest różnica kilku klas. Remis byłby sensacja, a co dopiero przegrana na własnym boisku. Przejrzyj bilans spotkan Szwecji z ostatnich lat - przegrali jakis mecz ? Nawet z Anglikami potrafili wygrywac. To tak jakby Polska przegrała u siebie z Andora czy Liechtensteinem - wyobrażasz to sobie ? Szwedzi sie podłożyli i nie ma co do tego żadnych watpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ Re: Balzer, powiedz uczciwie... 12.10.03, 00:06 uciekasz o istoty sprawy Balzer. Otóż to co zdarzyło sie na boisku w Łęcznej, świadczy, że wszystko w sporcie możliwe jest. Nie mów mi Balzer, że to co zrobił bramkarz warszawski mieści się w zachowaniach sportowca. Wysiadła psychika po prostu. Skoro tak, to też możliwe, iż w omawianych zawodach było tak. Perła Odpowiedz Link Zgłoś
balzer Re: Balzer, powiedz uczciwie... 12.10.03, 00:20 perla_ napisał: > uciekasz o istoty sprawy Balzer. > Otóż to co zdarzyło sie na boisku w Łęcznej, świadczy, że wszystko w sporcie > możliwe jest. Nie mów mi Balzer, że to co zrobił bramkarz warszawski mieści się > > w zachowaniach sportowca. Wysiadła psychika po prostu. > Skoro tak, to też możliwe, iż w omawianych zawodach było tak. > > Perła Skad wiesz, że wysiadła mu psychika, a po prostu nie sprzedał tego meczu ? Masz gwarancje ? - nie Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ Re: Balzer, powiedz uczciwie... 12.10.03, 00:30 balzer napisał: > perla_ napisał: > > > uciekasz o istoty sprawy Balzer. > > Otóż to co zdarzyło sie na boisku w Łęcznej, świadczy, że wszystko w sporc > ie > > możliwe jest. Nie mów mi Balzer, że to co zrobił bramkarz warszawski mieśc > i > się > > > > w zachowaniach sportowca. Wysiadła psychika po prostu. > > Skoro tak, to też możliwe, iż w omawianych zawodach było tak. > > > > Perła > > Skad wiesz, że wysiadła mu psychika, a po prostu nie sprzedał tego meczu ? > Masz gwarancje ? - nie Widzisz Balzer..., wszystko można sprzedać. Ale nie tak do kurwy nędzy!!! I Ty niby na sporcie się znasz???!!!! Nie ośmieszaj się Balzer. Ludzie to dziwny stwór jest. Perła Odpowiedz Link Zgłoś
balzer Re: Balzer, powiedz uczciwie... 12.10.03, 00:36 perla_ napisał: > balzer napisał: > > > perla_ napisał: > > > > > uciekasz o istoty sprawy Balzer. > > > Otóż to co zdarzyło sie na boisku w Łęcznej, świadczy, że wszystko w > sporc > > ie > > > możliwe jest. Nie mów mi Balzer, że to co zrobił bramkarz warszawski > mieśc > > i > > się > > > > > > w zachowaniach sportowca. Wysiadła psychika po prostu. > > > Skoro tak, to też możliwe, iż w omawianych zawodach było tak. > > > > > > Perła > > > > Skad wiesz, że wysiadła mu psychika, a po prostu nie sprzedał tego meczu ? > > Masz gwarancje ? - nie > > Widzisz Balzer..., wszystko można sprzedać. Ale nie tak do kurwy nędzy!!! > I Ty niby na sporcie się znasz???!!!! > Nie ośmieszaj się Balzer. > Ludzie to dziwny stwór jest. > > Perła Nie mówiłem że sprzedali, tylko że odpuscili. Tak czy inaczej reprezentacja Szwecji dzis sie zeszmaciła. Jak tego nie widzisz to już niewiem jak Ci to tłumaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ Re: Balzer, powiedz uczciwie... 12.10.03, 00:46 balzer napisał: > perla_ napisał: > > > balzer napisał: > > > > > perla_ napisał: > > > > > > > uciekasz o istoty sprawy Balzer. > > > > Otóż to co zdarzyło sie na boisku w Łęcznej, świadczy, że wszyst > ko w > > sporc > > > ie > > > > możliwe jest. Nie mów mi Balzer, że to co zrobił bramkarz warsza > wski > > mieśc > > > i > > > się > > > > > > > > w zachowaniach sportowca. Wysiadła psychika po prostu. > > > > Skoro tak, to też możliwe, iż w omawianych zawodach było tak. > > > > > > > > Perła > > > > > > Skad wiesz, że wysiadła mu psychika, a po prostu nie sprzedał tego me > czu ? > > > Masz gwarancje ? - nie > > > > Widzisz Balzer..., wszystko można sprzedać. Ale nie tak do kurwy nędzy!!! > > I Ty niby na sporcie się znasz???!!!! > > Nie ośmieszaj się Balzer. > > Ludzie to dziwny stwór jest. > > > > Perła > > Nie mówiłem że sprzedali, tylko że odpuscili. Tak czy inaczej reprezentacja > Szwecji dzis sie zeszmaciła. Jak tego nie widzisz to już niewiem jak Ci to > tłumaczyc. ja to rozumiem Balzer, bo to w psychice ludzkiej jest. A Ty kurwa oskarżasz Maród jakiś za złą grę paru gości właśnie. I może byś się tak Balzer zajął tym co dzieje się w lidze polskiej. Bo ja wiele rozumiem, ale to co się w Łęcznej to ja kurwa nigdy nie zrozumię. No dobrze Balzer, Tyś fachowcem jest. Co to było w tej Łęcznej? Jesteś w stanie wyjaśnić? Perła Odpowiedz Link Zgłoś
balzer Re: Balzer, powiedz uczciwie... 12.10.03, 00:56 perla_ napisał: > balzer napisał: > > > perla_ napisał: > > > > > balzer napisał: > > > > > > > perla_ napisał: > > > > > > > > > uciekasz o istoty sprawy Balzer. > > > > > Otóż to co zdarzyło sie na boisku w Łęcznej, świadczy, że w > szyst > > ko w > > > sporc > > > > ie > > > > > możliwe jest. Nie mów mi Balzer, że to co zrobił bramkarz w > arsza > > wski > > > mieśc > > > > i > > > > się > > > > > > > > > > w zachowaniach sportowca. Wysiadła psychika po prostu. > > > > > Skoro tak, to też możliwe, iż w omawianych zawodach było ta > k. > > > > > > > > > > Perła > > > > > > > > Skad wiesz, że wysiadła mu psychika, a po prostu nie sprzedał te > go me > > czu ? > > > > Masz gwarancje ? - nie > > > > > > Widzisz Balzer..., wszystko można sprzedać. Ale nie tak do kurwy nędz > y!!! > > > I Ty niby na sporcie się znasz???!!!! > > > Nie ośmieszaj się Balzer. > > > Ludzie to dziwny stwór jest. > > > > > > Perła > > > > Nie mówiłem że sprzedali, tylko że odpuscili. Tak czy inaczej reprezentacj > a > > Szwecji dzis sie zeszmaciła. Jak tego nie widzisz to już niewiem jak Ci to > > tłumaczyc. > > ja to rozumiem Balzer, bo to w psychice ludzkiej jest. A Ty kurwa oskarżasz > Maród jakiś za złą grę paru gości właśnie. > I może byś się tak Balzer zajął tym co dzieje się w lidze polskiej. Bo ja wiele > > rozumiem, ale to co się w Łęcznej to ja kurwa nigdy nie zrozumię. > No dobrze Balzer, Tyś fachowcem jest. Co to było w tej Łęcznej? Jesteś w stanie > > wyjaśnić? > > Perła Piszac "Szwecja" miałem na mysli oczywiscie I reprezentacje Szwecji w piłce nożnej, ale chyba nie bede tego za każdym razem pisał. Wiadomo chyba że nie oskarżam narodu szwedzkiego - nie badzmy smieszni Co do Łecznej to sa 3 możliwosci: Przypominam że bramka padła na 3 minuty przed zakonczeniem spotkania i była decydujaca co do przydziału drużynom punktow (przedtem był remis) 1) Bład bramkarza, który usłyszał gwizdek ale nie wiadomo skad (trybuny) i sadził że gra jest przerwana. 2) Bład sedziego zagwizdał nieprawidłowo, próbował wycofac sie ze swojej decyzji twierdzac że nie przerwał gry (ta wersja jest oczywiscie najmniej prawdopodobna) 3) Bramkarz "sprzedał" mecz, a że do konca pozostały 3 minuty i uznał że okazja do "podkładki" już sie nie trafi i zrobił to co zrobił. Gdyby to była ostatnia kolejka i decydowałoby sie np. mistrzostwo Polski mielibysmy gruba afere i pewnie kolejna komisje sledcza Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ Re: Balzer, powiedz uczciwie... 12.10.03, 01:17 Balzer, ile lat ma piłka nożna? Ja rozumiem, że Ty doszukujesz się "sił finansowych" w tym. Łotwa nie kupiła meczu, Szwecja nie sprzedała go. Szwedzi po prostu oleli to. I mieli prawo do tego. A Wiesz kto to prawo im dał? Polacy właśnie. A w Łęcznej było coś czego nikt nie zrozumie. Facet pownien natychmiast wykłuczony z rozgrywek być. A Ty chcesz komisji kolejnej... Perła Odpowiedz Link Zgłoś
balzer Re: Balzer, powiedz uczciwie... 12.10.03, 01:29 perla_ napisał: > Balzer, ile lat ma piłka nożna? > Ja rozumiem, że Ty doszukujesz się "sił finansowych" w tym. > Łotwa nie kupiła meczu, Szwecja nie sprzedała go. > Szwedzi po prostu oleli to. > I mieli prawo do tego. A Wiesz kto to prawo im dał? Polacy właśnie. > A w Łęcznej było coś czego nikt nie zrozumie. Facet pownien natychmiast > wykłuczony z rozgrywek być. > A Ty chcesz komisji kolejnej... > > Perła No własnie - "oleli to" czyli sie zeszmacili - wreszcie do tego doszedłes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piast Re:szmaciarze odpadli!!!!!!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.03, 23:21 > ZAMIAST ZWALAĆ NA SZWEDÓW WYSTARCZY PRZYJRZEĆ SIĘ TYM SPRZEDWAWCZYKOM. Odpowiedz Link Zgłoś
balzer Re:szmaciarze odpadli!!!!!!!! 11.10.03, 23:27 Gość portalu: Piast napisał(a): > > ZAMIAST ZWALAĆ NA SZWEDÓW WYSTARCZY PRZYJRZEĆ SIĘ TYM SPRZEDWAWCZYKOM. Jakim sprzedawczykom ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzymek Re: Niech szlag trafi Szwecje IP: 213.241.2.* 12.10.03, 01:13 tylko kolego,to niestety nie szwedzi sa winni, ale nasza reprezentacja,bo wczesniej tracilismy p-kty,ktore byly do zdobycia,no ale moze cos z tej druzyny bedzie na przyszlosc, zobaczymy pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
balzer Obejrzałem własnie mecz Szwecja - Łotwa 12.10.03, 01:27 I w 100% potwierdziłem co pisałem wczesniej. Szwedzi z premedytacja chcieli przegrac ten mecz. Co za swinstwo ! Tym co oni wyprawiali na boisku powinna sie zajac FIFA. Z trzech, pieciu metrów do pustej bramki kilka okazji to walili 10 metrów od bramki, aby tylko nie trafic. Bramke stracili po tym jak Verpakowskis po minieciu kilku obroncow 3 czy 4 niezatrzymywany(!) prawie wjechał do bramki. No i wreszcie karny dla Szwecji, do piłki podbiega Markus Ahlback i... strzela nad bramka !!! Kurwa, co za szmaty ! Mam nadzieje że szybko odpadna z ME, bo tacy szmaciarze nie zasługuja wogle na gre w mistrzostwach. Odpowiedz Link Zgłoś
hansen Re: Obejrzałem własnie mecz Szwecja - Łotwa 12.10.03, 01:32 balzer napisał: > Kurwa, co za szmaty ! > Mam nadzieje że szybko odpadna z ME, bo tacy szmaciarze nie zasługuja wogle > na gre w mistrzostwach. Balzer, Ty chyba nie powinieneś oglądać meczów piłki nożnej. Pod ich wpływem jakieś niskie instynkty z Ciebie się uwalniają... ) Odpowiedz Link Zgłoś
balzer Re: Obejrzałem własnie mecz Szwecja - Łotwa 12.10.03, 01:33 hansen napisał: > balzer napisał: > > > Kurwa, co za szmaty ! > > Mam nadzieje że szybko odpadna z ME, bo tacy szmaciarze nie zasługuja wogl > e > > na gre w mistrzostwach. > > > Balzer, Ty chyba nie powinieneś oglądać meczów piłki nożnej. Pod ich wpływem > jakieś niskie instynkty z Ciebie się uwalniają... ) Krew człowieka zalewała jak to sie ogladało, jak sie nie wsciec gdy sie widzi taka "podkładke". Nawet nie próbowali walczyc o wynik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scandynawian dream Re:Ty debilu znad wisły!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.03, 01:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re:Ty debilu znad wisły!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.pl / *.acn.pl 12.10.03, 01:57 Chciałeś coś powiedzieć ? Tylko nie wiesz co i do kogo ? A może pisałeś do siebie ? Czy Wisła już omija Toruń ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek NIECH ZYJE SZWECJA IP: *.ppp.tiscali.fr 12.10.03, 17:00 I bardzo dobrze ze przerzneli z Lotwa. My do Portugali nie pojedziemy i tez b. dobrze, bo znowu mielibysmy marzenia, wywiady, ksiazki, biografie, a tak do roboty i od nowa po kolei: to pilka jest, a to bramka nasza, tam murzynek Bambo, a tu Hajto . .. itd, itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Machlojstwo!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.03, 17:47 Trzeba sprawdzic czy koncern Ericsson nie otrzymał jakiegoś kontraktu na Łotwie w zamian za porażkę Szwedów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytajacy Re: Machlojstwo!!! IP: *.aei.ca 12.10.03, 18:53 Szedl droga glupek, i walnal sie glowka w slupek. Powiedzial ze nic sobie nie uszkodzil, ale posta splodzil. Pzdr dla wszystkich omamotow tego FA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DoTS sZWeCJA UBer ALLeS !!! teleGram IP: *.cm-upc.chello.se 12.10.03, 20:11 walensanska krucjata kkktolikow z poludnia ktorzy msczac za chstoHoffe pod egidom: ogniem ! i mleczem ! i cHlebem ! i SOL za Darmo !!! SOLI DARMO !!! ___________________________________________________ czyzby smierc ANI naszej pieknej ministerki wam jeszcze nie wystarczy ??? GROZICIE NAM PROTESTANTOM ??? W O J N A KRZYZOWAwalesiakow? LICZYCIE NA VATYKAN ? VATYKAN JUZ ZAJETY...przez naSzych SVERJE FOR FARJE SFENSK !!! FAN TA TJENSZKOhoWA !!! FAN TA POVEJEVEL!!! FAN TA VATIKANSKAPEDOFILER!!! JEWLA SZIIT !!! Odpowiedz Link Zgłoś
balzer Łotwa uber Szwecja 12.10.03, 21:14 Wasza I reprezentacja zeszmaciła sie wczoraj i tyle. To ma byc wdziecznosc za to, że uratowalismy tyłki Waszej młodzieżowce ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Re: sZWeCJA UBer ALLeS !!! teleGram IP: *.acn.pl / *.acn.pl 12.10.03, 22:17 Gość portalu: DoTS napisał(a): > walensanska krucjata kkktolikow z poludnia ktorzy > msczac za chstoHoffe pod egidom: ogniem ! i mleczem ! > i cHlebem ! i SOL za Darmo !!! SOLI DARMO !!! > ___________________________________________________ > > czyzby smierc ANI naszej pieknej ministerki > wam jeszcze nie wystarczy ??? > GROZICIE NAM PROTESTANTOM ??? > > W O J N A > > KRZYZOWAwalesiakow? > > LICZYCIE NA VATYKAN ? > > VATYKAN JUZ ZAJETY...przez naSzych > > SVERJE FOR FARJE SFENSK !!! > > FAN TA TJENSZKOhoWA !!! > > FAN TA POVEJEVEL!!! > > FAN TA VATIKANSKAPEDOFILER!!! > > JEWLA SZIIT !!! > Co ty bierzesz , człowieku . Odstaw to czym prędzej , szkoda zdrowia . Odpowiedz Link Zgłoś
zupagrzybowa Szwedzki Ludowy Dom Wariatow SLD-v !!! 13.10.03, 02:23 Gość portalu: wikul napisał(a): > Gość portalu: DoTS napisał(a): > > > walensanska krucjata kkktolikow z poludnia ktorzy > > msczac za chstoHoffe pod egidom: ogniem ! i mleczem ! > > i cHlebem ! i SOL za Darmo !!! SOLI DARMO !!! > > ___________________________________________________ > > > > czyzby smierc ANI naszej pieknej ministerki > > wam jeszcze nie wystarczy ??? > > GROZICIE NAM PROTESTANTOM ??? > > > > W O J N A > > > > KRZYZOWAwalesiakow? > > > > LICZYCIE NA VATYKAN ? > > > > VATYKAN JUZ ZAJETY...przez naSzych > > > > SVERJE FOR FARJE SFENSK !!! > > > > FAN TA TJENSZKOhoWA !!! > > > > FAN TA POVEJEVEL!!! > > > > FAN TA VATIKANSKAPEDOFILER!!! > > > > JEWLA SZIIT !!! > > > > > Co ty bierzesz , człowieku . Odstaw to czym prędzej , szkoda zdrowia . ---------------------------------------------------------------------- Tam nie ma 1go normalnego czlowieka...! Tu tez.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kafar Za to Szwedki przerżnęly final MŚ z Niemkami 1:2 ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.03, 22:23 Dziś w Los Angeles. Odpowiedz Link Zgłoś
institoris1 Re: Niech szlag trafi Szwecje 13.10.03, 02:49 balzer napisał: > Nie zapomnimy Wam tego Szwedzi, nie zapomnimy. > > Zeszmaciliscie sie dzisiaj jak nigdy ! po mojemu to wystarczylo wygrac z Lotyszami w Polsce i laska Szwedow do niczego nie bylaby nam potrzebna. Ale, jak to pisal Jaroslaw Hasek, z pilkarskimi "srednimi mocarstwami" pokroju Lotwy nie potrafimy sobie obecnie poradzic...I dobrze, ze nie trafilismy do barazy, bo jeszcze (nie daj Boze!) przyszloby sie nam zmierzyc z Walia czy Slowenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem Niech szlag trafi Szwecje [PPPT] IP: 213.216.66.* 13.10.03, 12:04 Niech szlag trafi Szwecje Kraj Pełen Pijanych Pedofilnych Tygrysków... 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem Re: Dlaczego "tygrysków"? /nt IP: 213.216.66.* 13.10.03, 12:20 mogło ciebie nie być gdy błazner wypłakiwał oczeta nad zastrzelonym tygrysem przez amerykanskiego pedofila w bagdadzie. a tygrysków dlatego ze to sie nadaje do kubusia puchatka. 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
galba A, pamiętam tego zamordowanego tygryska /nt 13.10.03, 12:24 Gość portalu: siedem napisał(a): > mogło ciebie nie być gdy błazner wypłakiwał oczeta nad zastrzelonym tygrysem > przez amerykanskiego pedofila w bagdadzie. a tygrysków dlatego ze to sie nadaje > > do kubusia puchatka. > > 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
balzer "Wolnosciowiec" [:)] siódemka... 13.10.03, 13:03 ...był oczywiscie za Szwecja. Odpowiedz Link Zgłoś
zupagrzybowa Re: Niech szlag trafi Szwecje [PPPT] 13.10.03, 13:50 Pozalujesz jak WaZa przyjdzie z PolNocy ............i odKatoLiczy!!! zg Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Waza już przyszła 13.10.03, 13:58 i zrobiła dokładnie odwrotnie ! zupagrzybowa napisała: > Pozalujesz jak WaZa przyjdzie z PolNocy > ............i odKatoLiczy!!! > zg Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_marianek Re: Niech szlag trafi Szwecje 13.10.03, 12:17 Polscy pilkarze po raz kolejny dali dupy. A wiekszosc forumowiczow odsadza od czci i wiary Szwedow. Gdyby Polacy potrafili grac w pilke, niewazne byloby jak graja inne zespoly! Nie da sie osiagac sukcesow na plecach innych, samemu gowno umiejac. Odpowiedz Link Zgłoś
vincent_w Re: Niech szlag trafi Szwecje 13.10.03, 12:24 Balzer >>>> kibic....hm rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś