aleks44 02.04.05, 22:08 Byl z nami przez tyle czasu,zrobil bardzo duzo dla nas wszystkich, dlaczego musial odejsc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
assasin76 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 08:17 już nie cierpi...tak bardzo Go brak...:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 11:06 iycie to - pomarł poeta Toż rymym ślintać se godzi Łostatni jo wierszokleta Dyć dusza durś płaczka rodzi I gańbić se tym niy byda Ni tropić zaś nożyczkami Chca - bestoż tukej z niom ida Wybeczeć tymi rymami Mie niy trza kiru żałoby Chorongwi tysiyncy mszy Bele to szkryfnońć tu szło by Papiyż z Ponboczkym - Łon wiy Coby se tropić - niy pedzioł Spokojnie poszoł do Boga Dyć wiyncy łod nos już wiedzioł Za to dać gowa tyż moga Rym niychej świyczkom jest życia Ło kerym szkryfloł do końca Choć niyporadnie go klyca Zdo mi sie - ździybko w niym słońca. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 12:53 Śmierzć biere ku Zyciu!!! Oglądam w tvn na zywo ukochanego Papieża w Sali Klementyńskiej w trumnie i jego pożegnanie przez Watykan. Pater Noster.... Wspomnienia mam piękne, tam nam uścisnął dłoń, kazdemu osobiście podczas pobytu członków Zwiazku Podhalan z całego świata na Rekolekcjach w San`t Ellia oraz w Rzymie. Bóg zapłoć Ci za To Ojcze Święty i za te piękne zdjęcia, które z tego spotkania z Tobą mamy. Cały świat z Nim się żegna dzisiaj w Watykanie. www.ewtn.com/johnpaul2/life/index.asp Odpowiedz Link Zgłoś
henia_bochenek Re: Jan Paweł II nie żyje 04.04.05, 01:33 Tak... Bog zaplac Ci Ojcze Swiety za wszystko, za madre slowa, za chwile ogromnych wzruszen, za to, ze byles taki normalny, prawdziwy, wrazliwy, kochajacy i madry. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiasuper1 Re: Jan Paweł II nie żyje 06.04.05, 08:37 Niestety Papieża już nam nikt i nigdy nie zastąpi. _____________________ www.dlakobiet.xu.pl Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Jan Paweł II nie żyje 06.04.05, 16:55 to Masz piekne wspomnienia,ja niestety widzialem Papieza tylko raz ,w Starym Saczu Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Jan Paweł II nie żyje 06.04.05, 17:52 pamietam jak papiez byl w nowym saczu,znajomi sie wybrali ja nie,bo generalnie rzecz biorac nie lubie tlumow:( Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Jan Paweł II nie żyje 06.04.05, 19:50 ja tez nie lubie tlumow,ale chcialem zeby dzieciaki choc raz zobaczyly Ojca Swietego,wiec pojechalismy i nie zalujemy,bylo wspaniale dobra organizacja,tylko trzeba bylo kilka km na piechotke zaliczyc Odpowiedz Link Zgłoś
majak_m Re: Jan Paweł II nie żyje 06.04.05, 20:32 Mnie tez bylo dane widziec Ojca Swietego tylko w Starym Saczu. No, ale jak moglem wtedy nie byc, skoro z buta to zaledwie 6km od mojego domu. To bylby grzech! Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Jan Paweł II nie żyje 06.04.05, 22:44 tak dokladnie pamietam te 6 km,troszke deszczyku ,a potem sloneczko Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Jan Paweł II nie żyje 06.04.05, 22:55 faktycznie jak tak blisko bylo to grzech nie isc:) Odpowiedz Link Zgłoś
majak_m Re: Jan Paweł II nie żyje 06.04.05, 23:17 Oltarz ciagle stoi i teraz odbywaja sie tam Msze, czuwania czy cus tam jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Jan Paweł II nie żyje 07.04.05, 06:38 o to moze bedzie ciagle jeszcze stal jak przyjade do kraju,to mi pokazesz ten oltarz:) Odpowiedz Link Zgłoś
majak_m Re: Jan Paweł II nie żyje 07.04.05, 17:20 Raczej nie wierze w to, zeby komus przyszlo teraz do glowy go rozbierac. Tak wiec napewno bedziesz miala okazje go zobaczyc, obiecuje :))) Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Jan Paweł II nie żyje 07.04.05, 20:54 tak to prawda chyba nikomu teraz nie przyjdzie do glowy rozebranie oltarza,choc jak historia mowi, to los taki,spotkal jakis oltarz chyba z Nowego Targu,z ktorego drzewo wykorzystano na budowe domu jakiegos partyjniaka z milicji.Ciupazka na pewno bedzie wiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
majak_m Re: Jan Paweł II nie żyje 07.04.05, 21:27 Oj, wiem cos na ten temat. Byl rowniez reportaz w Uwadze na TVN'ie. Moj ojciec tez cos mi kiedys o tym wspominal. Pewnie zna szczegoly "operacji". W koncu przepracowal 30 lat w logistyce. Ech, takie nieciekawe czasy byly. Ale to se newrati. Przede wszystkim dzieki NIEMU! Oltarzom Papieskim teraz nic nie grozi. Przynajmniej ze strony ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: dzisiaj o 18 jest Msza 06.04.05, 17:51 ja wczoraj bylam na mszy wieczorem,poswieconej papiezowi i musze przyznac ze bylo duzo osob,chociaz tutaj jest niepolskie srodowisko Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*) śpiewamy "Barkę" 07.04.05, 11:44 O, Panie.... www.marhan.pl/Zaczarowane47.html Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*) śpiewamy "Barkę" 07.04.05, 23:11 Ciupazko,wlasnie wrocilem przed chwilka z kosciola,oj pospiewali sobie ,pospiewali,ja niestety nie, bo slabo znalem slowa Barki.Dopiero teraz dowiedzialem sie o histori tej piesni,zawsze myslalem,ze to Polska piesn. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*) śpiewamy "Barkę" 07.05.05, 20:36 Oj, jutro też pośpiewamy, mija miesięcznica od dnia pogrzebu. Popatrzcie na zdjęcia po śmierci Karola Wojtyły Jana Pawła II. Toż to była manifestacja w Krakowie: www.krakowpo2kwietnia.za.pl/ Piękne te foty dostałam na FZ od Krakusów, dzielę się z Wami nimi, bo piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*) śpiewamy "Barkę" 07.05.05, 20:39 Tu są wszystkie pieśni i nie tylko, piękna strona o Nim: papiez.coolinc.info/ Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*) śpiewamy "Barkę" 07.05.05, 21:02 niestety piesni nie moge otworzyc,straszne wolno dzisiaj mi net chodzi nie wiem dlaczego,a zdjecia ogladnalem ,bardzo piekne,az lza sie w oku kreci dziekuje Ci Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*) śpiewamy "Barkę" 07.05.05, 21:16 oj zebys wiedzial ze sie wielka lza w oku kreci,zdjecia ogladnelam tez,ciupazko dzieki za wspomnienie i podzielenie sie z nami ! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*) śpiewamy "Barkę" 07.05.05, 21:47 Jan Paweł II w Polsce: www.mateusz.pl/jp99/ Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*) śpiewamy "Barkę" 07.05.05, 22:26 dzieki ciupazkko! Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*) śpiewamy "Barkę" 08.05.05, 08:53 to dobrze ze ,chcemy pamietac,ale czy na pewno wszyscy ???? kiedys przeczytalem ,ze "juz dosc na ten temat sie powiedzialo i teraz powinno sie zajac swoimi sprawami"oczywiscie ze mozna i tak,ale dlaczego ktos ma mnie pouczac czy mam kogos wspominac czy nie. Uwazam ,ze anonimowosc w internecie,niektorym pozwala na wypowiedzi,ktorych nigdy by nie bylo,gdyby sie pod nimi podpisywalo imieniem i nazwiskiem,a o czy to swiadczy,oczywiscie to nie tylko chodzi o temat Ojca Swietego pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*) śpiewamy "Barkę" 08.05.05, 19:06 internet tez stwarza mozliwosc plecienia glupot ile sie wlezie,na durniow nie ma co zwracac uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*) śpiewamy "Barkę" 08.05.05, 19:41 to prawda,dlatego jak sie pisze ,to powinno sie bracza to odpowiedzialnosc Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*) śpiewamy "Barkę" 08.05.05, 19:44 i dlatego jezeli chodzi o fora dyskusyjne to siedzie tutaj bo jest fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*) śpiewamy "Barkę" 08.05.05, 20:21 ja tez mam takie zdanie o forum NS Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: (*)(*)(*)(*)(*) śpiewamy "Barkę" 03.09.05, 21:55 Minęło 5 miesięcy... Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: (*)(*)(*)(*)(*) śpiewamy "Barkę" 04.09.05, 04:27 czas leci bardzo szybko.............................. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: (*)(*)(*)(*)(*) śpiewamy "Barkę" 04.09.05, 10:51 to fakt,czy zapomnimy ?? chyba nie Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Uśmiechamy się z J. Pawlem II 20.09.05, 10:28 On był zawsze uśmiechnięty...uśmiechnij sie i Ty! www.bl.czeslaw.opole.opoka.org.pl/papiez.html Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Uśmiechamy się z J. Pawlem II 20.09.05, 14:58 to byl Wielki Czlowiek i prawie zawsze z usmiecheem na ustach Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Uśmiechamy się z J. Pawlem II 20.09.05, 21:01 to miło, że znowu Go wspominacie tak usmiechajmy się i bądźmy zawsze dla siebie życzliwi Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Uśmiechamy się z J. Pawlem II 21.09.05, 00:45 wlasnie,wspominajmy GO od czasu do czasu:) Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: (*) pół roku mija...2 października 30.09.05, 18:37 ...A dla przypomnienia.... 3 października 1978 roku X St. Dziwisz razem z kardynałem Karolem Wojtyłą przyjechali do Rzymu na konklawe. Zamieszkali w Kolegium Polskim przy Piazza Remuria 2. Ostatni raz zawieziono kardynała Wojtyłę do Watykanu 16 października 1978 roku. Wszyscy ten dzień pamiętamy! Podobno po wezwaniu ks. St. Dziwisza do Watykanu, już po wyborze , nowy Papież, Karol Wojtyła miał powiedzieć: "Ale dali szkołę" i jeszcze: "Stasiu Dziwisz, czy się nie dziwisz?" Osobisty sekretarz Ojca świętego - to najważniejsza osoba po Papieżu w Watykanie. Abp St. Dziwisz wiernie czuwał przy umierającym Janie Pawle II. Trzymał Papieża za rękę, gdy odchodził do wieczności. Jeszcze za życia Ojciec Święty uczynił swojego sekretarza wykonawcą swojego testametu. 3 czerwca 2005 roku Benedykt XVI mianował go czwartym w historii arcybiskupem metropolitą krakowskim po kard. Adamie Stefanie Sapieże, kard. Karolu Wojtyle, i kard. Franciszku Macharskim, a w dniu 29 czerwca abp St. Dziwisz odebrał z rąk Benedykta XVI Ojca Świętego paliusz metropolity. Poł roku pośmierci Jana Pawła II a tyle sie wydarzyło... My o Nim nadal pamiętamy i dziękujemy Mu za wszystko co dla świata i Polski dokonał. Wieczne odpoczywanie... (*)(*)(*)(*)(*) Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: (*) pół roku mija...2 października 30.09.05, 23:23 w 1978,pamietam jak zostal Papiezem,kto by pomyslal,taki kawal czasu przelecial,ale dopiero kilkanascie ostatnich lat uzmyslowilo mi jakim Jest ,obecnie Byl czlowiekiem.Tego sie nie zapomina.Niestety drugiego takiego czlowieka juz nie bedzie.abp Dziwisz,ja wiem ???,to trzeba czasu ,z TYM trzeba sie urodzic Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: <> DZIEŃ PAPIESKI - 16.X.. <> 16.10.05, 09:01 (Pamiętamy?! (głośniki, film) www.papiez.max.boo.pl/papiez.html (*)(*)(*)(*)(*) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: <> DZIEŃ PAPIESKI - 16.X.. < 16.10.05, 16:09 wiecie, film o papiezu bedzie na tvn 19 pażdziernika o 20.10 Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: <> DZIEŃ PAPIESKI - 16.X.. < 16.10.05, 18:48 niestety nie mam tv ale sie zastanawiam nad zalaczeniem polskiej tv Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: <> DZIEŃ PAPIESKI - 16.X.. < 17.10.05, 00:17 Zostały wspomnienia: papiez.pap.com.pl/cgi-bin/index.pl Odpowiedz Link Zgłoś