Dodaj do ulubionych

Właśnie mnie okradziono...

18.05.04, 23:30
Kilka godzin temu z budowy mojego domu w Nowej Wsi ukradziono 2 telefony
komorkowe, gdyby ktos przypadkiem oferowal Wam ponizsze telefony, prosze
bardzo o info na priv :
Nokia 6210, IMEI :350769207306024
Ericsson T65, IMEI : 350316-45-264322-0-06

dobrej nocy
bastek
Obserwuj wątek
    • cat_s Re: Właśnie mnie okradziono... 18.05.04, 23:52
      Wyrazy współczucia :-(
      cat_s
      • stary.prochazka Re: Właśnie mnie okradziono... 19.05.04, 01:03
        na policję chyba nie ma co liczyć ale chyba da się je jakoś zablokować u
        operatora?
        • sqh Re: Właśnie mnie okradziono... 19.05.04, 08:31
          :-(

"Jedynym polskim operatorem stosującym blokadę aparatu za pomocą kodu IMEI jest
          Polkomtel (sieć Plus GSM). Jednak i tu droga do zablokowania telefonu i
          wpisania go na czarną listę jest bardzo trudna - trzeba przedstawić
          zaświadczenie z policji o kradzieży oraz dowód zakupu. Blokowane są poza tym
          wyłącznie telefony zakupione w punktach sprzedaży Plusa, a blokada działa
          jedynie w obrębie tej sieci (w Erze i w Idei - już nie)."

gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,52981,1537574.html

Ja komórek nie używam i nawet nie wiem, gdzie się te numery sprawdza.
          • stary.prochazka Re: Właśnie mnie okradziono... 19.05.04, 09:14
            no to złodzieje komórek mają raj w tym kraju, szczególnie dzięki Idei i Erze:-(
          • kemot8 Re: Właśnie mnie okradziono... 20.05.04, 19:25
            moze cos sie wreszcie zmieni:
            "Wczorajsze posiedzenie sejmowej Komisji Infrastruktury nad nową ustawą o Prawie
            Telekomunikacyjnym powinno zainteresować użytkowników telefonów komórkowych.
            Niektóre z bardziej ciekawych przepisów to zakup telefonów na kartę za okazaniem
            dowodu, czy też prawo użytkownika telefonu komórkowego do zachowania swojego
            numeru w momencie zmiany operatora.(...)operator będzie miał obowiązek
            zablokowania telefonu komórkowego, jeżeli użytkownik zgłosi operatorowi kradzież
            aparatu."
            news.di.com.pl/?lp=6300
            • stary.prochazka Re: Właśnie mnie okradziono... 20.05.04, 21:13
              prawo do zachowania numeru uważam ze lekkie przegięcie i tu już można by dać
              spokój operatorom bo jednak czasem dobrze wiedzieć czy ktoś ma w Erze czy w
              Idei a tak chyba nie będzie można rozpoznać.W Idei jest chyba na przykład tak
              że w tym nowym pakiecie 20 minut za 1,50 te 20 minut tak naprawdę jest tylko do
              innych użytkowników Idei a jak ktoś będzie miał numer na 501 ale telefon w
              Plusie?
              ale to z blokowaniem to rzeczywiście jest coś, choć zdawało mi się ze to już
              obowiązuje bo wcześniej o tym mówiono.
              No ale telefonu to juz ci chyba żaden przepis nie wróci, niestety:-(
    • altu Re: Właśnie mnie okradziono... 21.05.04, 09:06
      hmm..
      szkoda, ze nie jestes synem poslanki :)

miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,2085277.html?nltxx=1077927&nltdt=2004-05-21-04-05
      • bbastek13 Re: Właśnie mnie okradziono... 21.05.04, 10:15
        ubawił mnie ten artykuł :)
    • zforum Re: Właśnie mnie okradziono... 22.05.04, 09:58
      Prawda jest taka, że w tej okolicy kradną wszystko co się da i kiedy się da...
      Mnie też okradziono podczas budowy domu, na szczęście poniosłem niewielkie
      straty. Innym razem niewiele brakowało, aby doszło do kradzieży na bardzo
      znaczną sumę - na szczęście coś spłoszyło włamywaczy i nie zdążyli wynieść
      zdemontowanych grzejników - nowych, z całego budynku. A niedaleko ode mnie
      zbieracze złomu gwizdnęli komuś pół bramy z niezamieszkanej posesji! Znam
      jeszcze wiele podobnych przypadków, choć mieszkam tam zaledwie od kilku lat.
      • bbastek13 Re: Właśnie mnie okradziono... 22.05.04, 21:31
        powiem Ci, że to też nie pierwszy raz kiedy mnie okradziono, przy budowie domu
        moich rodzicow tez wyniesli nam juz pomontowane urządzenia (np hydrofor), ale
        pierwszy raz spotkałem się z taką beszczelnością - pracowaliśmy we 4 osoby na
        budowie, (ja z tatą i jeszcze jednym gościem tynkowaliśmy piętro, a moj brat
        siedzial na rusztowaniu z tylu domu i przyklejal styropian do ściany) a dwóch
        żuli ok.40 lat po prostu wlazło, przeszło się po budynku i zgarnęli co miało
        jakąkolwiek wartość. My z góry nic nie widzielismy, a brat zobaczył ich jak
        biegli do samochodu, zanim zszedl z rusztowania juz bylo za pozno.
        W ten sam sposób okradziono ciotkę mojej żony, ale juz nie podczas budowy, a w
        normalnym zamieszkanym domu jednorodzinnym. Wszyscy byli w domu,a wyparowaly
        potfele, telefony, bizuteria...
        Ale z tymi budowami to juz naprawde przegiecie, wszystkich moich sąsiadow z
        ulicy podczas budowy okradano, wyjmowano zamontowane juz okna, wycinali
        poinstalowane grzejniki (a woda wylana z instalacji niszczyła świeżo położony
        parkiet)nie gardzą nawet cementem....
        Dorwalbym taką gnidę to bym łeb ukręcił na miejscu...
        • stary.prochazka Re: Właśnie mnie okradziono... 23.05.04, 13:17
          a czy dowiedziałeś się może od pana policjanta że to "charakteryzuje się niską
          szkodliwością społeczną" i nie warto tego w ogole zgłaszać, "no i po co to
          panu?" albo coś w tym rodzaju?Jak policja na to reaguje?
          • bbastek13 Re: Właśnie mnie okradziono... 23.05.04, 14:55
            > a czy dowiedziałeś się może od pana policjanta że to "charakteryzuje się
            niską
            > szkodliwością społeczną" i nie warto tego w ogole zgłaszać, "no i po co to
            > panu?" albo coś w tym rodzaju?Jak policja na to reaguje?
            nic z tych rzeczy, spisał protokół, przepytał, numery telefonów dodał podobno
            do jakiejś bazy skradzionych aparatów i powiedział, że zdarza sie że takie
            telefony odnajdują się przy okazji np rewizji w melinach czy podczas
            zatrzymania przestępców. Byl mily, pogadalismy z 15 minut i tyle.
            • stary.prochazka Re: Właśnie mnie okradziono... 23.05.04, 19:26
              no to dobrze, że przynajmniej policja jakoś działa, nie pokładałbym co prawda
              wielkich nadziei ale jednak jakaś szansa na odzyskanie telefonu jest.W moich
              okolicach też nie jest z nimi źle; raz miałem z nimi do czynienia i nie mogę
              narzekać.
        • zforum Re: Właśnie mnie okradziono... 27.05.04, 14:03
          Na szczęście u mnie nie było jeszcze wody w grzejnikach - wszystkie były
          zdemontowane i "czekały" na wyniesienie przy wejściu. Chciałbym dodać jeszcze
          jedno - sąsiada z działek w mojej okolicy bardzo ciężko pobito gdy nakrył
          złomiarzy jak go okradają...
          • edzioszka Re: Właśnie mnie okradziono... 27.05.04, 15:13
            do mojej sasiadki ktoś wszedł po balkonach na 4 piętro i wyniósł z domu co
            cenniejsze przedmioty <np. obrączkę, pamiątkę po zmarłym mężu>.. w tym samym
            dniu zginął jej również nowiutki samochód - ktoś wiedział dokładnie, iż wybywa
            na weekend <rzadko wyjeżdża>.. czasem coś co ginie moze i nie ma wielkiej
            wartości rynkowej ale bezcenne się okazuje dla tego, któren rzecz ową traci..
            • stary.prochazka Gang? 29.05.04, 11:55
              wczorajsza "Rzeczpospolita" podaje:

"Do pięciu włamań do domów jednorodzinnych doszło minionej nocy w okolicach
              Pruszkowa. Bandyci włamali się przez drzwi balkonowe, gdy właściciele spali.
              Rabowali karty kredytowe oraz biżuterię. Celem były samochody ale nie udało się
              ich ukraść(...)"
              • sqh Re: Gang? 31.05.04, 12:17
                stary.prochazka napisał:

> "Bandyci włamali się przez drzwi balkonowe, gdy właściciele spali.
                > (...) Celem były samochody ale nie udało się ich ukraść"

Samochodem do mieszkania przez balkon trudno jest wjechać, a co dopiero
                wyjechać zeń cichaczem :-)))
                • stary.prochazka Re: Gang? 31.05.04, 19:42
                  chyba ze znajomi zwracaja sie do ciebie per Kwinto:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka