Dodaj do ulubionych

Poleccie dobrego dentyse !!!!!

28.12.05, 22:41
Kto moze niech poleci dobrego dentyste w Pruszkowie, dobrego tzn za
przystepna cene (tak ze 100 zl za zeba lacznie) i robiacego solidnie zeby.
Np: leczenie kanalowe tak by plomba trzymala sie kilka lat a nie tak jak
mialem ostatnio jeden rok:(. Teraz musze cholercia usunac tego zeba dlatego
tak was mecze z tym dobrym dentysta , bo do tego ktorego chodzilem juz nigdy
nie pojde, wystarczy ze mi jednego zeba zalatwili!!!!!!! A myslalem ze to
jest dobra klinika a tu prosze pozory myla..... i was przestrzegam nie dajcie
sie zwiesc klinikom stomatologicznym i tam mozna trafic na parciarzy a do
tego karza sobie slono placic za kazda usluge , nawet za to ze siadasz na
fotel hehe ;)

==
trele morele
Obserwuj wątek
    • grzegorz1976 Re: Poleccie dobrego dentyse !!!!! 28.12.05, 23:05
      .....
    • uasiczka Re: Poleccie dobrego dentyse !!!!! 29.12.05, 08:06
      o której klinice mówisz? ja teraz leczę zęby w klinice na brzozowej i nie jest
      tanio - ale wydaje mi się że dobrze - z tamtąd masz takie złe doświadczenia??
      • grzegorz1976 Re: Poleccie dobrego dentyse !!!!! 29.12.05, 09:57
        no niestety wlaśnie z tamtąd , na pocieszenie mogę powiedzieć że to bylo ze 2
        lata temu , więc od tamtej pory może coś się zmienilo. Nie zmienia to jednak
        faktu ze stracilem zaufanie do kliniki stomatologicznej i szukam dobrego
        dentysty za przystepna cene w mysl zasady nie wszystko drogie znaczy dobre !
        niestety widze ze tutejsi forumowicze albo nie lubia tematu dentysty albo nie
        maja kogo polecic, wydaje mi sie raczej ta 1 opcja :)
        A moze sie myle?

--
        68 grosikow poza sieciunia
        • uasiczka Re: Poleccie dobrego dentyse !!!!! 29.12.05, 11:03
          no to jak tak - to ja sie dołączam do pytania
          odpada jednak Dental classic - na wojska polskiego w pawilonach - tam też mi
          nie było dobrze
    • milenkaj Re: Poleccie dobrego dentyse !!!!! 29.12.05, 11:25
      mila i dobra pani dentystka przyjmuje w jednym z trzech wiezowcow za pawilonami
      przy wojska pol.
      to jest ten wiezowiec najblizej budynku pzu
      • uasiczka Re: Poleccie dobrego dentyse !!!!! 29.12.05, 11:32
        a można numer telefonu (na priva) poprosić
      • grzegorz1976 Re: Poleccie dobrego dentyse !!!!! 29.12.05, 12:03
        ja tez bym poprosil o namiary na ta mila pania dentystke ... mam nadzieje ze to
        nie jest moja kolezanka z klasy ktora ciagnalem za wlosy ;) bo wtedy na fotelu
        dala by popalic ;) hehehe
    • derekpl Re: Poleccie dobrego dentyse !!!!! 29.12.05, 12:08
      Ja moge polecic mila Pania dentystke, lecze sie u niej razem z zona (zona od kilku lat) i jestesmy zadowoleni, z tego co wiem, to prowadzi takze dzialalnosc w ktorejs ze szkol - ale tu nie mam pewnosci, mialem u niej "przyjemnosc" leczyc kanalowo jednego zeba - wszystko pozadnie, poprawki (swojej pracy) i przeglady bezplatne.
      Gabinet miesci sie kolo kolejki WKD pruszkow w budynku gdzie miesci sie sklep komputerowy pierwsze pietro wejscie od tylu.
      nr. tel. 609217981
      Rozsatne ceny, polecam profesjnalnie i fachowo.
    • basiak63 Re: Poleccie dobrego dentyse !!!!! 29.12.05, 12:17
      Od kilku lat leczę zęby w Dental Classic. Jestem bardzo zadowolona.
      Polecam szczególnie jedną dentystkę.Jeżeli chcesz, nmogę ci podać namiary na
      priv.
      • kaliaa Re: Poleccie dobrego dentyse !!!!! 22.01.06, 09:08
        Ja rowniez polecam dentyski z gabinetu Dental Classic w pawilonach na 1 pietrze
        na wojska polskiego. Polecam zarowno p. Zebrecka jak i Chlebowska, ceny sa
        standartowe tj plomba od 80 do 100 zl, nowoczesny sprzet, bardzo mile podejscie
        do pacjenta. Dodam ze ja bojaca duda dentystyczna od lat tam lecze zeby i
        naprawde chadzam tam moze nie z przyjemnoscia bo jakby to nie bylo dentysta to
        dentysta :(, ale bez weikszego strachu.
    • ewa.c3 Re: Poleccie dobrego dentyse !!!!! 29.12.05, 12:20
      Ja polecam p. Mariana Halkiewicza w Pruszkowie na ul.Cegielnianej 48. To taki
      domek wolnostojący koło Pax-u. Może gabinet nie wygląda odjazdowo , ale bardzo
      miły lekarz. Polecam dla dzieci , bo nic na siłę i bardzo delikatny. Chodzimy do
      niego całą radziną a w zasadzie już w kilka rodzin. Niestety są długie terminy ,
      ale z bólem od ręki przyjmuje. Podam telefon 022-728-86-36. I nie bierze
      kosmicznych pieniędzy. Niestety nie ma rtg na miejscu więc trzeba po mieście się
      pobujać. :)
      • vigga Re: Poleccie dobrego dentyse !!!!! 12.01.06, 22:39
        Ja też baaardzo polecam dr Halkiewicza! Cała moja rodzina do niego chodzi i
        wszyscy są zadowoleni. To dentysta bardzo solidny. Może nie robi plomb super
        szybko, ale własnie bardzo dokładnie i można miec pewność że nic nie wypadnie,
        co się zdarzało moim rodzicom po wizytach u innych dentystów.
        Nie jest też bardzo drogi bo bierze ok 80 zł.
    • grzegorz1976 Re: Poleccie dobrego dentyse !!!!! 29.12.05, 19:25
      dziekuje wszystkim za pomoc :) teraz pozostaje kwestia wyboru , no chyba ze
      ktos jeszcze wyskoczy z jakims poleceniem
      • kol Re: Poleccie dobrego dentyse !!!!! 29.12.05, 21:28
        Ja z dzieckiem - 5-latkiem, chodzimy do Dentiki na Wojska Polskiego. Nazwisk
        dentystek nie pamietam, ale narzekac nie moge. Sam jestem straszny panikarz, ale
        nie zdazylo sie, abym wyrywal sie z fotela. Kobieta jest cierpliwa. Podobnie z
        moim dzieckiem, ktorej po kazdej wizycie wychodzi z malym samochodziskiem i dal
        sobie tam wyrwac zeba!! A ze to kosztuje... ehhh. Jak sobie przypomne jak mnie
        bolalo, to stwierdzam, ze dla mojego zdrowia psychicznego lepiej zaplacic i nie
        cierpiec.
        adres: www.dentika.pl
        • uasiczka Re: Poleccie dobrego dentyse !!!!! 30.12.05, 13:48
          zapisałam się do dentiki na wtorek - w środę dam znać jak było

ps. cennik na stronce którą podałeś nie jest przerażający ;)
          • kol Re: Poleccie dobrego dentyse !!!!! 30.12.05, 20:30
            I jak bylo w Dentice? Tak zle, ze nic nie mowisz, czy wrecz przeciwnie? ja
            bylem dzisiaj. Kolejna stowa poszla ehhhh:)
            • uasiczka Re: Poleccie dobrego dentyse !!!!! 03.01.06, 13:39
              dzisiaj idę - jutro dam znać
              • uasiczka Re: Poleccie dobrego dentyse !!!!! 04.01.06, 08:04
                już byłam i okej - a przynajmniej połowę taniej (hihi) prawdę mówiąc "pracę"
                trudno mi oceniać bo nie widzę i nie wiem.

czeka mnie kanałowe to się zdążę pożądnie zorientować

a jeśli możesz napisać u której lekarki ty się leczysz? jeśli nie tu to na priva
    • izaq Re: Poleccie dobrego dentyse !!!!! 29.12.05, 22:15
      Witam,
      z czystym sumieniem moge polecic pania Figure, ktora przyjmuje w gabinecie na
      Promyka. Ceny niewygorowane (plomba 70 PLN), a obsluga bardzo mila i fachowa.
      Znalazlam ja na tym forum i wyleczylam sobie u niej zeby ja i cala moja rodzina.
      Pozdr,
      Izaq
      • wisnia74 Re: Poleccie dobrego dentyse !!!!! 30.12.05, 14:12
        polecam super dentystkę - miłą i ładną - P.Ewę Markowicz. Przyjmuje na tyłach
        pizzerii Corrado, po schodach w dół.
    • milenkaj Re: Poleccie dobrego dentyse !!!!! 02.01.06, 15:37
      ooops, troche sie spoznilam :/
      jesli nie to naturalnie wysle niebawem na priv.

ps. dentike omijam szerokim lukiem. robilam dolna osemke, malo przyjemne z
      natury jest jej leczenie ale sposob w jaki obeszla sie ze mna pani dentystka,
      dlugo pozostanie w mej pamieci jako bardzo niemile doswiadczenie brr
      • uasiczka Re: Poleccie dobrego dentyse !!!!! 04.01.06, 08:05
        chodzi tylko "sposób obejścia" czy o jakość roboty? tzn że potem boli czy
        wypada?
        • grzegorz1976 Re: Poleccie dobrego dentyse !!!!! 04.01.06, 10:17
          dobry dentysta(sadysta) ;) to :
          pkt a) za rozsadna cene czyli mniej niz w klinikach stomatologicznych
          pkt b) mile obejscie sie z pacjentem poprostu tak ze chcesz tam przyjsc jeszcze
          raz.
          pkt c) plomba powinna trzymac przynajmniej 10 lat
          pkt d) a po leczeniu kanalowym zab minimum 5 lat zdrowy
          i to by bylo chyba na tyle , jak cos mi sie przypomni to dopisze
          Pamietam kiedys u dentystki w milanowku zaplacilem srednio za plombe 50
          zlotych , ale jak ona mi zrobila plomby to do dzisiaj sie trzymaja a minelo ok
          10 lat. Ale do milanowka nie bede jezdzil za kazdym razem jak mam zab do
          zrobienia a poza tym nie wiem czy tam jeszcze jest ta dentystka.
          Pozdrawiam wszystkich lubiacych i nie lubiacych dentystow :)

--
          Zycie jest piekne dopoki nie usiadziesz na fotelu dentystycznym :)
          • uasiczka Re: Poleccie dobrego dentyse !!!!! 04.01.06, 10:51
            kłopot tylko: skąd mam wiedzieć czy "dzisiejsza" plomba wytrzyma ileś tam lat...
          • milenkaj Re: Poleccie dobrego dentyse !!!!! 04.01.06, 10:52
            Re: Poleccie dobrego dentyse !!!!!
            uasiczka 04.01.06, 08:05 + odpowiedz

chodzi tylko "sposób obejścia" czy o jakość roboty? tzn że potem boli czy
            wypada?

-----------
            bylam tam 2 razy: kilka lat temu osemka przebijajac sie naderwala mi kawalek
            dziasla. poszlam i bylo ok. znieczulenie, wyciecie itp. spoko.
            drugi raz rok temu, trafilam z bolacym zebem, strasznie sie spaskudzil, pani
            denstystka od razu przystapila do akcji, znieczulenie dala takie ze dopiero
            rano puscilo, reke pchala mi na sile do gardla, malo sie tam nie udusilam,
            prosilam ja o czestsze przerwy bo mam odruchy wymiotne a ona dalej swoje. bez
            uprzedzenia wsadzila trucizne. wyszlam obolala.
            oczywiscie nigdy juz tam nie trafilam, poszlam do mojej. i juz nie chcialam
            wymiotowac za kazdym razem gdy przykladala mi wiertlo do zeba
    • biankalow Re: Poleccie dobrego dentyse !!!!! 04.01.06, 11:03
      ostrzegam przed pania dentystka z ul. wandy w pruszkowie (p. malgorzata). u
      wszystkich pacjentow odkrywa prochnice ukryta i rozwierca prawie wszystkie zeby
      (na szczescie nie na jednej wizycie) :))). dowiedzialam sie od innych
      dentystow, ze nie ma prawa rozwiercac zeba "na czuja" gdy kolor zeba wydaje sie
      jej podejrzany, musi zlecic zrobienie rtg. a o dziwo prawie kazdy moj zab
      byl "podejrzany". nawiedzona pani, ze sprzetem chyba z lat 50-tych. nie radze
      jej odwiedzac.
    • grzegorz1976 Re: Poleccie dobrego dentyse !!!!! 06.01.06, 10:17
      Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś propozycje to bardzo proszę...
      • suvarek Re: Poleccie dobrego dentyse !!!!! 06.01.06, 10:20
        Propnuję dr Roszkowskiego - gabinet vis a vis Lidla w pawilonach przy parkingu
        ul.Wojska Polskiego - dentysta sam sie boli bólu pacjenta :-) , bez znieczulenia
        ani rusz..
    • grzegorz1976 Re: Poleccie dobrego dentyse !!!!! 10.01.06, 10:46
      Postanowilem sie przypomniec , byc moze nie kazdy mial szanse sie
      wypowiedziec....
      Kazde polecenie traktuje powaznie, a zabek czeka na mozliwie najszybsze
      podjecie decyzji :)
    • mmena Re: Poleccie dobrego dentyse !!!!! 13.01.06, 11:35
      Polecam dr Lipniacką z gabinetu Zubar. Ul. Kosynierów 1, tel. 728.80.00.
      Odbudowała mi ząb i poleciła zrobić RTG. Gdy robiłam badanie lekarz nie
      wiedział o który ząb ma prześwietlić - był tak zrobiony, że wyglądał jak w
      całości mój własny.
      Teraz RTG jest w gabinecie i nie trzeba nigdzie biegać. B. to wygodne. Chodzę
      do niej od lat. Dobrze wspominam ją z czasów ciąży - zawsze dbała by było mi
      wygodnie na fotelu.
      • grzegorz1976 Re: Poleccie dobrego dentyse !!!!! 21.01.06, 22:35
        Może ktoś jeszcze chce sie wypowiedziec w tej sprawie?
        • filemona1973 Re: Poleccie dobrego dentyse !!!!! 23.01.06, 21:41
          A może tutaj :-))
          www.dentart.pl/strona.htm
          • grzegorz1976 Re: Poleccie dobrego dentyse !!!!! 23.01.06, 21:52
            Hmmmm wszystko ladnie pieknie ..... kraina mlekiem i miodem plynaca ... tylko
            pewnie ceny z kosmosu :) a moze sie myle?

• grzegorz1976 Re: Poleccie dobrego dentyse !!!!! 14.02.06, 09:28
            Mam uprzedzenia do tego typu "specjalistycznych" w cudzyslowie gabinetow
            stomatologicznych. Jesli ktos chce jeszcze podzielic sie uwagami na temat jak
            wyzej bardzo prosze. Kazda uwaga moze byc cenna na miare zlota ;)

podpisano
            Baltazar Gąbka

• kahewa Re: Poleccie dobrego dentyse !!!!! 14.02.06, 14:01
              Grzesiek-zacząłeś pisać ten post w grudniu ubiegłego roku......minęły dwa
              miesiące-czy ten ząb jescze żyje???..................
              • kaliaa Re: Poleccie dobrego dentyse !!!!! 14.02.06, 19:08
                kahewa - sie usmialam - dobre :)
              • grzegorz1976 Re: Poleccie dobrego dentyse !!!!! 15.02.06, 10:19
                hehe dobre :) , odnośnie zęba to on kwalifikuje sie tylko do jednego wyrwać
                wyrwać i jeszcze raz wyrwać najlepiej z moją głowa to i problemów z zębami nie
                bedzie notabene ten ząb popsuła mi jedna z tych "specjalistycznych klinik
                stomatologicznych". Niestety w dziecinstwie mialem przykre spotkania z dentystą
                i od tamtej pory mam straszny opór żeby do niego pójść .... może ktoś zna dobry
                sposób na to żeby zmusić się do pojścia...?

Podpisano Ząbek Nieżywy
                • uasiczka Re: Poleccie dobrego dentyse !!!!! 01.09.06, 08:14
                  niniejszym bardzo polecam chirurga dentystycznego z DENTIKI (Gustaw BAranowski)
                  wyrywał mi wczoraj ósemkę - zajęło to 10 minut i zupełnie nic nie bolało
                  po przejściu znieczulenia też nic
                  naprawdę super - polecam
            • sqh Re: Poleccie dobrego dentyse !!!!! 14.02.06, 23:57
              Ja już polecałem w jednym z dawniejszych wątków dentystycznych - dr Marian
              Halkiewicz, Cegielniana 18. Korzystam, bo gabinet ten mam prawie pod nosem, ale
              nawet gdybym nie miał, to i tak bym tam chodził. Lata mijają, a wszystkie
              plomby mi się trzymają :-)
              • luka80 wszystko byle nie DENTIKA 25.11.06, 12:34
                Przede wszystkim niemiła obsługa, niezależnie od dentystki( poza jedną
                przesympatyczną panią od pomocy dentystycznej). Niemal za każdym razem musiałam
                czekać pod gabinetem co najmniej pół godziny, ponieważ przyszedł pacjent z bólem.
                Dzisiaj mnie trafiło, jak kolejny raz musiałabym czekać minimum 40 minut, mimo
                że umawiałam się 2 tygodnie wcześniej!!!
                Bo co to mnie obchodzi, że ktoś nie dba o swoje zęby i przychodzi dopiero
                umierający i co mnie to obchodzi, że dentystka chce zarobić, a wszystko dzieje
                się kosztem mojego czasu. Na dodatek ostatnio podnieśli sobie ceny, szkoda że
                nie podnieśli jakości obsługi.
                PS.
                Oczywiście zrezygnowałam z czekania i wogóle z usług Dentiki. Bo nie wiem ile
                pacjenci mają znosić takie traktowanie.
                Mam nadzieje, że jest to mój mały wkład w to, żeby w końcu coś się w tym kraju
                zmieniło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka