Dodaj do ulubionych

Czy w Pruszkowie jest sklep medyczno-zielarski?

11.03.07, 19:23
Pytanie jak w temacie wątku.
Jesli znacie takie miejsce to prosze o namiary.
Pozdrawiam
Iwa
Obserwuj wątek
    • erleusortok Re: Czy w Pruszkowie jest sklep medyczno-zielarsk 11.03.07, 19:33
      Medyczny, tzn. z rozmaitym sprzętem medycznym (opatrunki, laski, stetoskopy itp.) jest na tzw. 'dużym Manhattanie', taki ze sprzętem rehabilitacyjnym itp. jest też na Kraszewskiego (okolice Kościoła Św. Kazimierza). Natomiast sklep zielarski (Herbapol) jest na Kościuszki, między wylotem ul. Drzymały a McDonaldem.
      • iwa2004 Re: Czy w Pruszkowie jest sklep medyczno-zielarsk 12.03.07, 10:41
        Wielkie dzieki za informacje.
        A gdzie jest tzw. "duży Manhattan" jakie to rejony? Nie bardzo kojarzę.
        Pozdrawiam
        Iwa
        • sqz Re: Czy w Pruszkowie jest sklep medyczno-zielarsk 12.03.07, 11:05
          Jest jeszcze zielarz na komorowskiej :)
        • erleusortok którędy na Manhattan? 12.03.07, 11:06
          Może to wcale się nie nazywa Manhattanem? Bolesława Prusa, bodajże 41, między
          Ceramiczną/Puchatka a Cmentarną/Gordziałkowskiego, idąc od Puchatka po lewej
          stronie jest wejście na targowisko (lub raczej pawilonowisko). I w jednym z
          pawilonów gdzieś na końcu po prawej stronie jest - a przynajmniej zawsze był -
          sklep medyczny. Plecami ówże 'Manhattan' styka się z targowiskiem miejskim,
          razem zajmują przestrzeń między Prusa a Komorowską.
          • zwierz.alpuhary Re: którędy na Manhattan? 12.03.07, 12:19
            to jest Manhattan w bardziej cywilizowanej postaci, który pierwotnie istniał "na
            dziko" na pustej działce przy ul. Niecałej i Wojska Polskiego a wcześniej na
            Kraszewskiego (jedna część przy B. Prusa a druga przy WKD). Ale to było na pocz.
            lat 90, więc to już prehistoria: stoliki, błocko i wszechobecny rosyjski:-)
            • ewa.c3 Re: którędy na Manhattan? 13.03.07, 08:45
              heheh, pamięć ludzka jest ulotna. Zupełnie wymazał mi się z pamięci obrazek
              Kraszewskiego ze straganami.A faktycznie tak było :)Ponieważ uruchomiłam dane z
              tamtych lat przypomniał mi się inny motyw z Kraszewskiego, z jeszcze
              wcześniejszych lat.Kilometrowa kolejka po papier toaletowy. I uśmiechnięte
              twarze ludzi , którzy zdobyli ten rarytas i szli obwieszeni obwarzankami
              papieru.Tego się nie da opisać , to trzeba przeżyć.
    • iwa2004 Dzięki 12.03.07, 12:37
    • bbastek13 Re: Czy w Pruszkowie jest sklep medyczno-zielarsk 13.03.07, 09:44
      jest jeszcze na Wojska Polskiego przy pętli autobusowej
    • alex_ja Re: Czy w Pruszkowie jest sklep medyczno-zielarsk 13.03.07, 12:52
      i firmowy sklep herbapolu na ul ołówkowej w połowei płotu tegoz zakładu mniej
      więcej na przecieko kwiaciarni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka