Gość: Kazu IP: *.man.czest.pl 10.02.05, 22:44 Widzę i słyszę właśnie. Okropność. Ci rozgorączkowanie faceci będa niebawem rzadzić Polską. A fe... Ich tzw. klasa polega na tym, że obsrywają nieobecnych w studio. Obrzydliwość. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Chermanbrónner Re: Troglodyci u Lisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 22:50 Ale przecież jest tam też przedstawiciel Prześwietnej GW, słuchaj Beylina. On cię umocni w poglądach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokrybala Re: Troglodyci u Lisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 23:59 Daj spokój. Cóz to za monstra. Jeden typowy nieudacznik, klasyczny przykład goscia, któremu jedyne co w zyciu wyszło to włosy. W dodatku uwierzył w swoja genialność. Typowy obywatel miasta królewskiego Krakowa, bo jak mozna ocenić, że kandydat na premiera chcąc poszlifować język angielski (co sie chwali) załatwia sobie stypendium z British Council na wyjazd na wyspę. Facio chyba zarabia wystarczająco dużo, by samemu zapłacić, a stypendium zostawić dla jakiegoś młodszego i bez kasy. Drugi - kurdupel z wyraźnym kompleksem napoleona i jakims szaleństwem w oczach. Trzedci dla odmiany wielki jak perszeron, jakiś nieproporcjonalny, mógłby grać mutanta. Gdy tak sie na nich patrzyło, to robiło się smutno, bo wygladali, jakby to był program o jakimś zakładzie dla uposledzonych - z udziałem trzech przedstawicieli. Tragedia! Fajna by była z nich rada ministrów - dodać jeszcze drugiego kaczora, dodac tego od odczynu wasermanna, ludka dorna... Trzeba chyba kupić dom w Toskani bez TV Polonia, żeby ich nie oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Troglodyci u Lisa 11.02.05, 00:07 wszystko sie zgadza, ale kwestie wygladu i dziwactw byloby nieistotne, gdyby panowie mowili konkrety a tymczasem ja mam wrazenie, ze Rokita i Kaczynski chyba niewiele rozmawiali o przyszlosci, bo tak naprawde zgodzili sie tylko co do jednego - nie podzielą sie władzą. poza tym na kazdy temat mieli inne zdanie i jezeli to ma byc koalicja przyszlych przywodcow to ja sie pakuję. Melbourne czeka ;) do tego jeszcze kultura prowadzenia dyskusji, a raczej jej brak "erudyci" :/// Odpowiedz Link Zgłoś
hanatol Re: Troglodyci u Lisa 11.02.05, 00:11 A Bochniarz to jako kto tam była ? Za prywatyzacje TP SA to do pudła powinna trafić, a nie do telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokrybala Re: Troglodyci u Lisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 00:22 hanatol napisał: > A Bochniarz to jako kto tam była ? No i widać, że jesteś niezorientowany. W towarzystwie nie mówi się Bochniarz tylko Nika :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dqw Re: Troglodyci u Lisa IP: *.aster.pl 11.02.05, 00:13 1. Mówili konkrety, np. kwestia konstytucji Polski i Europy, gospodarka, NPR, lustracja, Senat itp. zresztą to i tak zależało w większości od pytań Lisa 2. Nie rozmawiali wiele o przyszłości bo temat zdominowała lustracja dzięki pytaniom Lisa między innymi. Choć mówili też trochę o programach, patrz punkt 1. 3. Podzielą się władzą i powiedzieli to wyraźnie. Koalicja Pis i PO 4. Na dużą część tematów mieli to samo zdanie 5. Jak Ci się nie podoba ta 'kultura' to trzeba było przerzucić się na Debatę Słuchaj brzuchem a nie uchem. Raczej piszesz jak chciałbyś żeby było a nie jak było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dqw Re: Troglodyci u Lisa IP: *.aster.pl 11.02.05, 00:16 Miało być: Słuchasz brzucjem a nie uchem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deeq Re: Troglodyci u Lisa IP: *.aster.pl 11.02.05, 00:17 Miało być: Słuchasz brzuchem a nie uchem. Odpowiedz Link Zgłoś
hanatol Re: Troglodyci u Lisa 11.02.05, 00:21 Kwestia konstytucji. Rokita: Konstytucja jest be, ale jak sie okaże, że 24 kraje unii przyjeły konstytucje to konstytucja bedzie cacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokrybala Re: Troglodyci u Lisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 00:24 Odpowiadasz na : hanatol napisał: > Kwestia konstytucji. > > Rokita: > > Konstytucja jest be, ale jak sie okaże, że 24 kraje unii przyjeły konstytucje t > o > konstytucja bedzie cacy. O sprawie konstytucji to Jan Maria Krzywousty nie powinien się wypowiadać, lecz zgodnie z zawołaniem Nicea albo smierć popełnić spuku na krakowskim rynku. Wielki perszeron mu to zasugerował, ale krzywousty udawał, że nie słyszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qweds Re: Troglodyci u Lisa IP: *.aster.pl 11.02.05, 00:32 Oczywiście, że nie. Konstytucja jest be, dodatkowo można bez niej żyć. Jak się okaże, że 24 kraje unii przyjęły konstytucję to nie będziemy mieli wyboru, bo skazalibyśmy się na izolację polityczną. To co napisałeś to manipulacja Odpowiedz Link Zgłoś
hanatol Re: Troglodyci u Lisa 11.02.05, 00:41 > Konstytucja jest be, dodatkowo można bez niej żyć. Jak się okaże, że 24 kraje > unii przyjęły konstytucję to nie będziemy mieli wyboru, bo skazalibyśmy się na > izolację polityczną. To co napisałeś to manipulacja Ja oczekuje jasnych odpowiedzi. Albo są za albo przeciw. Tymczasem stanowisko PO jest takie: Jesteśmy przeciw. No, chyba żebyśmy ruszyli owczym pędem. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Troglodyci u Lisa 11.02.05, 00:33 sluchaj uchem... nie ma to jak powazna rozmowa i rzeczowe argumenty :/ w kazdym razie nie pierwszy to raz i nie ostatni, kiedy rozne osoby zupelnie inaczej interpretuja to, co widza. ja zobaczylem brak jakiegos sensownego porozumienia miedza Kaczynskim i Rokita poza tym piszac o dzieleniu sie wladza (teraz musze lopatologicznie, bo nie kazdy radzi sobie z czytaniem ze zrozumieniem) chodzilo mi o mozliwosc stworzenia koalicji z trzecim ugrupowaniem, bo przeciez w kazdych prawie wyborach jest spory rozdzwiek miedzy sondazami przedwyborczymi a faktycznymi wynikami, wiec kto wie jak to sie ulozy tym razem. Moze sie okazac, ze przy takiej postawie liderow PO i PiS beda tworzyc rzad mniejszosciowy, ktory z zalozenia bedzie slaby. Ale skoro panowie juz teraz butnie sie odcinaja, ze wladza sie nie podziela, to moze jednak nie jest im tak daleko do SLD :/// poza tym nie wiem o jakich konkretach mowisz? niejako wbrew sobie, ale napisze, ze np racje mial Giertych krytykujac postawe Rokity wobec kwestii referendum. no bo co to ma byc? podchody w grupie starszakow, czy polityka miedzynarodowa? * * * a Debate bardzo chetnie bym obejrzal, ale dwoch na raz sie nie da. ta walka o ogladalnosc jest troche bez sensu, bo w tym przypadku traca wlasnie widzowie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: Troglodyci u Lisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 01:10 > a Debate bardzo chetnie bym obejrzal, ale dwoch na raz sie nie da. ta walka o > ogladalnosc jest troche bez sensu, bo w tym przypadku traca wlasnie widzowie :/ Polsat robi powtorke :D albo mozna nagrać. Prawica = populizm i tyle!!! Juz nie mogę ich ogladac bo rzygac mi sie chce. Rozpipszą całe państwo! za czasow SLD przynajmniej mielismy wzrost gospodarczy - pierwszy od kilku lat. Myslicie, ze prawicy też nie zje korupcja? Wątpie! a oni wszystkązniszczą co zrobiła lewica. A LPR niech spada, antykoncepcja nie, kara smierci nie ,eutanazja nie ale chodzic do kosciola gdzie same pedofile to TAK! Musze konczyc bo polityka i głupota ludzi dziala na mnie jak płachta na byka! :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazu Rokita do szpiku kości... IP: *.man.czest.pl 11.02.05, 09:23 Rokita jest śmieszny do szpiku kości... . Chciał umierać za Niceę (Nicea albo pierdź) a teraz w sprawie konstytucji idzie w stadzie owieczek. Baranków. I to gdzieś pod koniec stada. Rokita to już prawie mąż stanu, gdyby nie ten śmieszny kapelusik. W ogóle to kocham go z inicjatywę 3/4. To było genialne. On nie jest doceniony - zamiast niego, Suchocka zbierała oststnio jakieś fanty od kościelnych. A przecież to on rządził, a Suchocka figurowała. Dzięki niemu moje dziecko ma dwie lekcje matematyki i dwie religii. By było głupsze i wybrało Rokitę na premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Rokita do szpiku kości... IP: 212.87.3.* 11.02.05, 10:04 No ale wracjac do tematu, Lis jak zwykle ma 'wspanialych' rozmowcow, najbardziej mi sie podobalo jak sobie kiedys zaprosil Zakowskiego, Najsztuba i Olejnik i tak sobie kadzili jacy sa wspaniali, obiektywni, yntelygentny etc. Wytrzymalam kilka minut do momentu gdzy ci ynteligentni za najwazniejsze wydarzenie roku 2004 uznali .... afere Starachowicka. Niestety odwagi by zrobic program naprawde ciekawy i obiektywny zapraszajac prawdziwych konkurentow a nie pochlebcow czyli Skowronskiego i Gawryluk, Miecugowa to juz Lisowi nie starczylo. Program ogladam od przypadku do przypadku, ale to co widzialam do tej pory bylo tragicznie banalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: Rokita do szpiku kości... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 10:31 -------------------------------------------------------------------------------- >No ale wracjac do tematu, Lis jak zwykle ma 'wspanialych' rozmowcow, >najbardziej mi sie podobalo jak sobie kiedys zaprosil Zakowskiego, Najsztuba i >Olejnik i tak sobie kadzili jacy sa wspaniali, obiektywni, yntelygentny etc. >Wytrzymalam kilka minut do momentu gdzy ci ynteligentni za najwazniejsze >wydarzenie roku 2004 uznali .... afere Starachowicka No dla ścisłości to aresztowanie Pęczaka, ale masz rację - to było wyjątkowo żenujące widowisko z udziałem czwórki zdecydowanie przecenianych dziennikarzy. Mnie bardziej zastanawia, że 3-krotnie Lis zaprosił do swego programu Rokitę, szczególnie jednak żenująca była druga wizyta JMR jako tego, który najbardziej zasłużył sie w 2004 roku obok M. Żebrowskiego i O. Jędrzejczak. O ile w 2003 roku Rokita mógł być bohaterem pozytwynym, w 2004 bardziej na to miano zasłuzył chociażby Marek Belka, no ale wiadomo, że teraz wypada przypodobać się innej opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Re: Rokita do szpiku kości... IP: *.icpnet.pl 11.02.05, 11:44 Wczorajszy spektakl przywódców prawicy ukazał ich żenujący poziom, który dla normalnego Polaka wychowanego w kraju jest i będzie niezrozumiały. Ta trojka to zapyziale urzędasy, którzy dla narodu nic nie zrobią. Czy Ci panowie nic nie nauczyli się od narodów europejskich? Oni żyją historią i histerią ale do rządzenia krajem nie dorośli!!! Ja mam w nosie to co się stanie, a młodym radzę uczyć się i myśleć o EUROPIE, bo ojczyzna będzie tam gdzie mozna będzie lepiej i uczciwiej zarobić. Tacy panowie jak Rokita, kaczyński, a tym bardziej Giertych nie spowodują wzrostu gospodarczego kraju. Zamiast gospodarką zajmą sie przez następne 4 lata dekomunizacją i zmianą konstytucji. Dla nich produkcja jest terminem ekonomicznym, a nie kryterium bytu narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Rokita do szpiku kości... 11.02.05, 11:46 a to o to chodzilo w tym programie z Zebrowskij i Jedrzejczak bo nie widzialem od poczatku i nie moglem znalezc jakiegos wspolnego mianownika dla zaproszonych gosci :D Odpowiedz Link Zgłoś
flora1 Re: Zasłużony Marek Belka 11.02.05, 12:59 Ciekawe czym tak się zasłużył Marek Belka, tym że tak skutecznie założył czapkę niewidkę że już wszyscy głośno pytają gdzie jest sternik? ;) Bo tak naprawdę niby nasz Premier jest, a jakoby go nie było... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: Zasłużony Marek Belka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 16:36 > Ciekawe czym tak się zasłużył Marek Belka, tym że tak skutecznie założył czapkę > > niewidkę że już wszyscy głośno pytają gdzie jest sternik? ;) > Bo tak naprawdę niby nasz Premier jest, a jakoby go nie było... ;) Belka nie pcha się do mediów, ale za to spokojnie wykonuje obowiązki. Rząd prowadzi politykę przez duże P a miedia intersuje polityka przez p małe. Jak Rokita zostanie premierem wszędzie będzie pełno jego jajowatej fizjonomii, ale nie wiem, czy Polska na tym dobrze wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazu Lis stara się być tryndy... IP: *.man.czest.pl 11.02.05, 12:58 Jaki to mamy dziś trynd, towarrzyszu? Bo nie chce wyjść na głupka! To były, zda się kiedyś, pierwsze słowa na dzień dobry. Lis poprzez swoje programy daje dowód na to, że też codziennie zadaje takie pytanie. I jego kamraci żunałisty podobnież. Oni chcą być poprawni. Może Żakowski od tej sfory trochę odstaje. Najsztub zaś przoduje w tym towarzystwie. On tak się wysforował, że chce nawet dobijać postkomuchów. Cz to nie śmierdzi czymsik? Odpowiedz Link Zgłoś
flc99 Re: Lis stara się być tryndy... 11.02.05, 13:40 Pan Tomasz powinien pomyśleć o drobnej wymianie gości. Ci staja sie już nudni. Z LPRu koniecznie powinno znaleźć się miejsce dla szympansa który nazywa się Strąk. To ten który oburzył sie kiedy jakiś student bodaj nazwał go kartoflem. W rzeczy samej miał rację (student oczywiście). Byłoby zdecydowanie śmieszniej. Ponoc facet odróżnia banana od ogórka, czyli nie jest źle. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Re: Troglodyci u Lisa 11.02.05, 18:06 Ja dziekuje za taki wzrost gospodarczy, kiedy ludzie nie maja pieniedzy na podstawowe potrzeby. Raty w sklepach wciaz obnizaja, bo ludzie nie maja za co kupowac. I wciaz wybuchaja nowe afery gospodarcze z zwiazku z wypompowywaniem pieniedzy z budzetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: Troglodyci u Lisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 22:01 gosia_chello napisała: > Ja dziekuje za taki wzrost gospodarczy, kiedy ludzie nie maja pieniedzy na > podstawowe potrzeby. > Raty w sklepach wciaz obnizaja, bo ludzie nie maja za co kupowac. > > I wciaz wybuchaja nowe afery gospodarcze z zwiazku z wypompowywaniem pieniedzy > z budzetu. zawsze lepszy wzrost nizspadek. Poczekaj aż zacznie rządzić prawica... Juz czuje jak spaaaaaaadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: Troglodyci u Lisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 22:07 A ja nie ;) Ale niestety się przekonamy. Tak to już jest w polsce prawica-lewica-prawica-lewica-prawica itd. i tak do konca... Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Otóż to - kochana Pani :):) 12.02.05, 16:44 -"Musze konczyc bo polityka i głupota ludzi dziala na mnie jak płachta na byka! :/" Odpowiedz Link Zgłoś
bez_mapy Re: Troglodyci u Lisa 11.02.05, 18:10 A czemu Lis nie zaprosił czołowego mulata IIIRP, pana Andrzeja L. Przecież on też ma szansę na rządy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abik Re: Troglodyci u Lisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 21:42 Roman Giertych do domu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntoniNA Banderas Re: Troglodyci u Lisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 09:39 Dlaczego nie ma wątku o Romanie Giertychu? Odpowiedz Link Zgłoś
wieslawa-siemiatkowska Re: Troglodyci u Lisa 13.02.05, 10:14 I warto się czepiać twoim zdaniem? Redaktor&Derektor Fox musi zapraszać do co 2 programu: Mefistofla, Gier-boya i Donalda. Chciałby również Dyzmę ale ten to się skubany opiera. Nie to co Ja – Ja nigdy się nie opieram. Opiera mnie moja 45-letnia pralka marki „Frania”. -- Wiesława Siemiankowska jest moją szczerą przyjaciółką i jestem z tego dumna do kwadratu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazu Re: Troglodyci u Lisa IP: *.man.czest.pl 13.02.05, 12:54 A i napisz, że chodzi bez remontu? Ta pralka Frania? Pies ich drapał z nadredaktorem derektorem Foxem. Ale zaś chamstwu trza się przeciwstawiać, czy nie? A może nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Troglodyci u Lisa IP: *.it-net.pl 13.02.05, 14:05 ale ten rokita jest pazerny na władzę, coraz trudniej mu sie z tym kryć , u lisa juz czul sie prawie jak premier Odpowiedz Link Zgłoś