Dodaj do ulubionych

Kuba Wojewodzki a goscie

30.10.02, 15:31
Ostatnio dosc duzo uwagi poswiecam programowi Kuby. Uwazam, ze ta produkcja
czyni znaczne postepy - i to dosc wyrazne - ale... ja oczekuje od tego
programu jakiegos spektakularnego goscia. Kogos kto skonfrontowalby Kube
Wojewodzkiego na wielu plaszczyznach: dziennikarskiej, humorystycznej,
telewizyjnej i zwyklej ludzkiej. Dobry w takiej roli na pewno bylby Muniek
Staszczyk. Ciekawe czy Kuba bedzie mial odwage zaprosic go do swojego
programu...

Obserwuj wątek
    • Gość: lepal Re: Kuba Wojewodzki a goscie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.02, 16:19
      Obawiam się, że odwagi to mu nie zabraknie na Muńka (znają się od dawna, jak pamiętam z prasy
      muzycznej). Wydaje mi się, że to nie kwestia odwagi w zapraszaniu gości ale w nim (Wojewódzkim)
      samym. Jak komuś działa na nerwy (mi osobiście działa tylko w Idolu) to nie będzie miało znaczenia
      kogo zaprosi. Z drugiej strony też ciekaw byłbym Muńka (tak jak Kazika, Tymona, Maleńczuka,
      Kodyma) w zestawieniu z p. Kubą, szcególnie w jego, nie zawsze stgrawnym programie (piszę "nie
      zawsze", bo dwa odcinki jego Talk Show uważam za udane).
      p.s. chcesz Muńka to napisz do nich, w napisach końcowych widziałem chyba adres majla (?), ale nie
      wyhaczyłem dokładnie.
      • Gość: Dilo Re: Kuba Wojewodzki a goscie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.02, 13:34
        Mnie on nie drazni nawet w Idolu. Gdyby nie jego odwazna i kontrowersyjna
        postawa to byloby duzo mniej ciekawie. Ale wracajac do jego programu
        autorskiego, bo tego chyba dotyczy ten watek, to Kazik jest fajna propozycja, a
        w zestawie np. z Golota ;))) yeeah :)
        Ciekawe czemu na razie nie ma tam za duzo politytkow (no moze oprocz
        Rutkowskiego...) Dajcie Leppera! :) Chetnie zobaczylbym tez tych ktorzy
        oficjalnie powiedzieli ze w stosunku do KW sa na NIE, czyli Markowski,
        Holdys... ciekawe czy autorzy nie maja odwagi ich zaprosic, czy tamci po prostu
        nie chca lub po prostu nie maja odwagi...
        • Gość: telemasca Re: Kuba Wojewodzki a goscie IP: *.acn.waw.pl 31.10.02, 22:17
          Markowski ostatni powiedzial ze Wojewodzki jest tak niesympatyczny w programie
          Idol ze jakby go spotkal na ulicy to by mu nawet reki nie podal. Smutne nie?
          • Gość: magma show Wojewody cienki jak on sam IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.02, 13:32
            Oglądałam ostatni program KW - o osobach i sytuacjach ekstremalnych. Takie
            przynajmniej było zamierzenie. Pierwszy gość i owszem - ciekawy i ekstremalny.
            Ale potem - Martyna - kobieta o której ekstremalnych pasjach jak czyszczenie
            spluwy rozpisywały się już wszystkie pisma bardziej kolorowe - wojewoda nie
            popisał się tutaj niczym, oprócz zgrabnego wtrętu że jakoby on sam też jest
            ekstremalny - jeżdzi na rajdach:-))) Potem było jeszcze gorzej - Grażyna
            Wolszczak, przeciwstawiona Martynie, jako kobieta ekstremalnie...no właśnie -
            jaka? uległa, mało przebojowa...jakoś nie udało się KW wtłoczyć pani Grażyny w
            tę rolę. Ale clou programu to występ L Niemczyka i W Goszcza jako mężczyzn
            ekstremalnych. Pan Leon ekstremalnie nie łapał żarcików i uszczypliwości Kuby,
            praktycznie nie był w stanie sensownie odpowiedzieć na żadne pytanie, natomiast
            Waldek Goszcz to chyba miał być przykład na mężczyznę ekstremalnie pustego -
            Ken wydmuszka ( patrz - na pytanie Kuby czy jest macho, Waldek odpowiedział że
            nie, bo przecież grał w serialu mężczyznę romantycznego - bez komentarza -
            argument na poziomie programu).
            Czy KW, będąc inteligentnym, błyskotliwym nawet, mającym szerokie
            zainteresowania i niemałą wiedzę na temat show-biznesu człowiekiem, wspieranym
            przez sztab ludzi nie jest w stanie zrobić programu na nieco wyższym poziomie?
            Jestem naprawde zawiedziona - obserwując KW w Idolu, i wcześniej słuchając w
            radiu, obiecywałam sobie naprawde dobrego, wymagającego lekkiego choćby wysiłu
            intelektualnego programu - a tu co? Kiszka. Myślicie, że będzie lepiej? I czy
            przyczyną słabości programu są goście?
      • Gość: Oleńka Re: Kuba Wojewodzki a goscie IP: *.it-net.pl 11.11.02, 20:57
        No i proszę-chcieliście Muńka; był Muniek. Chcieliście Maleńczuka-był
        Maleńczuk ;) Jakby nie patrzeć, to dla Qby nie lada wyróżnienie, że artyści,
        którzy na ogół od takich programów trzymają się z daleka, przyjęli zaproszenie
        do tego programu. Odcinek z nimi obejrzałam naprawdę z dużym zainteresowaniem.
        Punkt dla Wojewódzkiego. Program naprawdę z odcinka na odcinek jest coraz
        lepszy i coraz bardziej spycha na margines Jagielskiego ze swoim dość już
        przestarzałym show...
        • hesperyda Re: Kuba Wojewodzki a goscie 11.11.02, 21:16
          Zgadzam się z Tobą Oleńka! Program się robi coraz lepszy, może nawet rokuje na
          przyszłość. Wojewoda zaczyna mieć troche dystansu do siebie (mistrzowskie
          zagranie z tymi wypowiedziami o jego osobie!!), zaczynam nabierać chęci do
          oglądania... Ale Ala Janosz naprawdę niewiele odstaje od Kaji Paschalskiej...
          No ale wybrał, to musi promować...
    • Gość: P-77 Re: Kuba Wojewodzki a goscie IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.02, 12:51
      Ostatni program – zdecydowanie najlepszy, choć obawiam się, że to szczyt
      możliwości Kuby. Drobne minusy to śpiewająca wizjonerka (nie wiem po co) i
      gadżety w rozmowie z Muńkiem – ściągnięte od Jagielskiego. No i audiotele w
      sprawie Alicji Janosz. Kapitalny był pomysł posadzenia obok siebie Janosz i
      Maleńczuka – kompletnie różnych pod każdym względem wykonawców. Co ciekawe
      Alicja nawet zaskoczyła in plus w miarę inteligentnymi odpowiedziami, choć nie
      podobało mi się wywlekanie sprawy jej skrzywdzenia przy okazji „Piotrusia
      Pana” – taki Henryk Gołębiewski ma dużo więcej doświadczeń w tym wzglęzie a
      umiał dyskretnie ominąć ten temat. To jednak jest różnica klasy.
      Poza tym wreszcie miałem okazję usłyszeć w całości piosenkę „Moje pieniądze” na
      liście Trójki jest ona daleko w poczekalni.

• Gość: Oleńka Re: Kuba Wojewodzki a goscie IP: *.it-net.pl 13.11.02, 13:37
        Gość portalu: P-77 napisał(a):

Mi osobiście nie wydaje się, żeby ostatni odcinek był Mont Everestem Qby-
        owszem, bardzo dobry, ale mi co najmniej w równym stopniu podobał się program
        z Henrykiem Gołębiewskim, czy ten z Piotrem Najsztubem. Kwestia doboru gości i
        poruszanego tematu. Wydaje mi się, że Kuba może jeszcze nas zaskoczyć-
        oczywiście, jeśli nie zacznie szarżować (co mu się zdarza)...

> Drobne minusy to śpiewająca wizjonerka (nie wiem po co) i
        > gadżety w rozmowie z Muńkiem – ściągnięte od Jagielskiego.

Hmmm... Nie wiedziałam, że Jagielski ma wyłączność na owe "gadżety"... Z tego
        co mi wiadomo, to nie on pierwszy wykorzystywał je w swoim programie-było
        przed nim paru; choćby w zagranicznych talk show.
        • Gość: Anka Re: Kuba Wojewodzki a goscie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.02, 00:45
          Ostatni program byl dobry. Kayah sie zachowala dosc zabawnie mowiac, ze nie zna
          pani Minge. Przebuieranka spodni byla zabawna a Kuba na nozkach-patyczkach
          wygladal groteskowo.
          • Gość: Kacper Re: Kuba Wojewodzki a goscie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.02, 17:52
            Zdecydowanie fajny byl ten niedzielny program!
            Dynamika, brak nudnych przeciagniec, interesujace tematy, zabawni goscie...
            Wojewodzki idzie do gory!!!

Pozdroofki
            Kacper
            • zarlaczka Re: Kuba Wojewodzki a goscie 20.11.02, 02:30
              Zgadzam się w zupełności, że programy Kuby są coraz bardziej interesujące.
              Uśmiałam się do łez z Lenina, a właściwie z głupoty naszego wymiaru
              sprawiedliwości. A Kubę cenię za to, że się potrafi śmiać z siebie, a niewielu
              jest takich.
              Żarłaczka
              • Gość: Hans Kloss Re: Kuba Wojewodzki a goscie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.02, 16:15
                Co prawda to prawda...
                Zmiany, ktore zachodza w programie, powoduje, ze kolejny odcinek, niedzielny,
                obejrze z przyjemnoscia i niecierpliwe bede na niego czekal... Czym nas
                zaskoczy Kubel tym razem?
                • Gość: Maciek Re: Kuba Wojewodzki a goscie IP: gil:* / 192.168.0.* 20.11.02, 17:17
                  Ee, nie przesadzacie z tymi pochwałami? ja miałem wrażenie, że KW w ogóle nie
                  dopuszcza do głosu swoich gości, a naprawdę ciekawiło mnie co Kayah ma do
                  powiedzenia, a została gaszona po pierwszym zdaniu jakiś wymuszonym dowcipem
                  czy pseudo-pointą Wojewódzkiego. Cięzko mają ci gości, muszą być strasznie
                  mocni, żeby jakoś się przebić. Tak naprawdę czego np. dowiedzielismy się o
                  Kayah z tego programu - chyba niczego. Aha, że jej się buty pani Minge
                  podobały.A reszta nie za bardzo.
                  • hesperyda Re: Kuba Wojewodzki a goscie 20.11.02, 21:06
                    Aczkolwiek przychylam się do opinii, że program KW staje się coraz lepszy, to
                    zgadzam się z Maćkiem, że daleka droga przed nim jeszcze...
                    Jednak stwierdzam, że Kuba Wojewódzki ma wielką, niezaprzeczalną zaletę -
                    śmieje się nie tylko z innych, ale umie się śmiać z siebie, ma dystans do
                    własnej osoby i do tego co robi. Mam nadzieję że z czasem nacieszy się swoją
                    obecnością w programie, zaspokoi swoje narcystyczne JA i pozwoli trochę więcej
                    zaistnieć swoim gościom.
    • Gość: zzz Re: Kuba Wojewodzki a goscie IP: *.chello.pl 20.11.02, 23:38
      Niestety program nie robi zadnych postepow. Bylo lepiej po ostrej wizycie
      Najsztuba. Wojewodzki opamietal sie na dwa trzy odcinki. Teraz znowu
      jego ego bierze gore nad zdrowym rozsadkiem. W ostatnim programie
      bylo za duzo gosci. Kayah nie zdazyla powiedziec ani slowa. Odpowiadal
      tylko na glupkowate pytania Wojewodzkiego. Najlepszy byl fragment z
      Sipowiczem. Facet powiedzial cos ciekawego. Jesli pojdzie to w tym
      kierunku to czarno widze przyszlosc tego programu (nawet na antenie
      Polsatu).
      • Gość: Anka Re: Kuba Wojewodzki a goscie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.02, 01:07
        Wojewodzki jest coraz lepszy. Po wywiadzie w Vivie podoba mi sie bardziej, ale
        to moze wplyw ,,massmediów''.
        • Gość: Daria Re: Kuba Wojewodzki a goscie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.02, 14:07
          A moze po prostu chlopak obserwuje, uczy sie i wprowadza pewne zmiany w zycie.
          Ja osobiscie nie wierze w spiskowa teorie kreowania postaci przez massmedia, do
          tego stopnia... nie dotyczy Ibisza i Martynki ;)

Da lub nie Da, ale zawsze Daria
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka