wuster 11.07.05, 12:47 Są czy ich nie ma? W mieście ich nie widać. Nad jeziorem są tylko pojazdy z miejscowymi rejestracjami. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczypior74 Re: TURYŚCI 12.07.05, 09:12 Są, są :o) W niedzielę przyjechali :o) Ze Śląska - sztuk trzy. Odpowiedz Link
rzapa1 Re: a moze to winna braku deptaku?? hehehehehe 19.07.05, 11:26 a ja myślę, że to raczej wina tego, że w Złocieńcu nic się nie dzieje. Oprócz Szant nad Drawą nie ma żadnej innej imprezy. Poza tym brak bazy noclegowej, oprócz stanicy, ale z tego co słyszałem to ceny tam są kosmiczne. Turystów nic nie ciągnie do Złocieńca. Wszyscy wolą spędzić ten czas nad wodą w pobliskich miejscowościach, wioskach. Za takie same pieniądze jak w mieście, no i na pewno ciekawiej. Odpowiedz Link
wuster Re: a moze to winna braku deptaku?? hehehehehe 19.07.05, 15:37 Po części zapewne tak. Nie ma w mieście miejsca niedostępnego dla tzw. elementu gdzie spokojnie można spożyć trochę złocistego płynu (ogródka piwnego z prawdziwego zdażenia - na deptaku znalazłoby się z czasem takie miejsce). Odpowiedz Link
qrka2 Re: a moze to winna braku deptaku?? hehehehehe 19.07.05, 16:54 Czyli lepiej utrudnic zycie mieszkancom zlocienca zeby turysci mogli sie napic piwa?;-)z tego co wiem jest kilka miejsc z zlocistym plynem:-)i to nie takich zlych Odpowiedz Link
szczypior74 turystka 22.07.05, 14:29 > a ja myślę, że to raczej wina tego, że w Złocieńcu nic się nie dzieje. To nie dokładnie tak. Osobiście uwielbiam miejsca ciche i spokojne. Nic się musi dziać. Sama wymyślam sobie atrakcje. Dlatego jeśli planuję urlop to na końcówkę sierpnia lub poczatek września. Złocieniec jest super, ale jego problemem jest spora odległość od jezior. To - o ile dobrze pamiętam - siedmiokilometrowy odcinek do pokonania. A to zniechęca. Nie każdy ma samochód. Nie każdego stać na codzienne przejazdy rzadko kursującym autobusem (z tego co wiem w niedzielę nie jeździ wcale). Autostop jest nie zawsze bezpieczny. Jeśli rozbijasz namiot nad samym jeziorem pojawia się problem prowiantu. Nad morzem, a nawet innych miejscowościa Pojezierza Drawskiego od pola namiotowego do najbliższego sklepiku jest zwykle kilka kroków. A w samym mieście... Nie wiem jak jest teraz. W Złocieńcu byłam ostatni raz 5 lat temu. Ale brakowało lodziarnio-cukierni z "ogródkiem" i podwórkowych kawiarenek. Oprócz Szant nad Drawą nie ma żadnej innej imprezy. Poza tym brak bazy noclegowej, oprócz stanicy, ale z tego co słyszałem to ceny tam są kosmiczne. Turystów nic nie ciągnie do Złocieńca. Wszyscy wolą spędzić ten czas nad wodą w pobliskich miejscowościach, wioskach. Za takie same pieniądze jak w mieście, no i na pewno ciekawiej. Odpowiedz Link
rzapa1 Re: turystka 22.07.05, 14:58 No w porównaniu z tym co by lat 5 temu to trochę sięzmieniło. Ale niewiele :))) Można zatrzymać się w ośrodku nad jeziorkiem Dłusko - jeżeli chce się być bliżzej mmiasta. Ale tak na prawdę po co?? Miasto samo w sobie nie przyciąga turystów. Nic się nie dzieje. A powinno, bo nawet turyści mają z czasem dośc piasku na plaży i zobaczyli by coś ciekawego. Co do autobusów to sytuacja nie poprawiła się. Problem prowiantu też raczej nie, bo jeśli już znajdzie się ktoś kto coś nam zaoferuje, to za koszmarne ceny. Mimo wszystko zachęcam wszystkich turystów do odwiedzenia miasta i okolic. Weźcie prowiant dobre buty, kupe forsy(bo tanio tu nie jest) i zwiedzajcie bo mamy tu śliczne krajobrazy. Odpowiedz Link
rzapa1 Re: turystka 23.07.05, 10:25 Dla tych którzy jednak chą coś zobaczyćproponuję wcześniej wejśc na stronke Złocieńca i zajrzeć w kalendarz imprez. Jakiś czas temu już po raz kolejny odbył się jarmark kultury. Można było naprawdę miło spędzić czas i czegoś się dowiedzeć o wykonywanym rzemiośle wystawcy. Raczej omijał bym imprezy sportowe typu "tenis o puchar", bo nic ciekawego tam nie ma. Ale jeśli są jakieś przeglądy, festyny, czy jarmatki to bywa nawet ciekawie. Odpowiedz Link
szczypior74 kontynuacja 25.07.05, 09:31 Zapomniałam dodać, że atutem Złocieńca są ścieżki rowerowe. Dla lubiących dwa kółka może to być niezła frajda. Jeśli uda mi się wyrwać do Was w tym roku to rower bedzie mi towarzyszył. A "tenis o puchar" jest fascynujacy zwykle dla tych, którzy potafią umiejetnie machać rakietą i - rzecz jasna - dla samych uczestników-zawodników. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
qrka2 Re: kontynuacja 25.07.05, 10:34 Przypadkiem przechodzilem obok tym zawodach tenisowych i oprocz zawodnikow widzialem jedna kibicke:-)wiecej kibicow nie bylo:P Odpowiedz Link
pikpok0 Re: kontynuacja 25.07.05, 14:00 Nie nie to nie to przeciez wokol kortow stoja laweczki z ktorych spokojnie mozna ogladac tenis. Po prostu ta dyscyplina nie cieszy sie w Zlociencu (a moge sie nawet pokusic o stwierdzenie ze wcalej okolicy) popularnoscia Odpowiedz Link
szczypior74 korty 25.07.05, 14:37 Bo jest - niestety - kosztowna. A własnie - może macie namiary na w/w korty. I może orientujecie się ile kosztuje godzina lekcyjna z trenerem i samo wynajęcie kortu? Odpowiedz Link
qrka2 Re: kontynuacja 25.07.05, 15:07 Nie tylko w okolicy ale i w calej polsce!na najwiekszych turniejach trybuny swieca pustkami,co doskonale widac w tv(oprocz finalow)Jesli chodzi o zlocieniecki turniej to chyba nie bylo zadnej informacji ze wogole bedzie,przypadkiem go zobaczylem:-) Odpowiedz Link
pikpok0 Re: kontynuacja 25.07.05, 17:31 Z cala Polska to nie prawda bo na turnieje taki jak ten w przyszlym tygodniu odbedzie sie w Sopocie( a planuje sie na niego wybrac) ciezko dostac bilety. Cena godzinki z instruktorem w Złociencu to okolo 30 zl a moze i wiecej gdyz nie wiem czy to sie nie zmienilo i jest on tylko kilka razy w tygodniu gdyz dojezdza ze Szczecinka. A cena kortu to 7 zl do 16 , a po 16 12zl Odpowiedz Link
szczypior74 Re: kontynuacja 26.07.05, 08:52 Dzięki za tenisowe wieści. Możesz polecić dobrego złocienieckiego instruktora? I podać namiary telefoniczne do kortów i trenera? Będę dźwięczna :o) Odpowiedz Link
zlocienianka Re: TURYŚCI 29.07.05, 20:44 Widuję turystów :). Często można ich spotkać na rynku, obserwujacych mapę z atrakcjami gminy i przy planie miasta. W sklepach też spotykam :) Najczęściej mówiących po niemiecku. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link
keyzan Re: TURYŚCI 02.08.05, 18:42 Witam,witam.Jestem nareszcie w Złocieńcu.Trochę jako turysta,a trochę jako domownik.Nie studiuję mapki na rynku,bo Złocieniec i okolicę znam już jak własną kieszeń.Nie pomniejsza ta wiedza jednakże przyjemności z przebywania tutaj. Buziaki serdeczne dla wszystkich forumowiczów Hurrra,nareszcie w Złocieńcu. Odpowiedz Link
szczypior74 Re: TURYŚCI 03.08.05, 09:43 Keyzanku Kochany, ale Ci dobrze. A my nie wiemy czy przyjedziemy, bo Suseł od poniedziałku rozpoczyna próbną walkę z nową pracą. Auuu... Odpowiedz Link
keyzan Re: TURYŚCI 06.08.05, 17:02 O,jak mi smutno......uuuuuuuuuu,tak płaczę.A wszyscy z tego foirum gdzieś zniknęli i nie odzywają się.Pewnie popłynęli na spływ kajakowy.Trudno. Odpowiedz Link
dora641 Re: TURYŚCI 24.08.05, 14:04 Jestem turystka, ktora od ladnych paru lat przyjezdza na wakacje w okolice Zlocienca. Sam Zlocieniec bardzo lubie przede wszystkim za to, ze nie ma tam nadmiernego tloku, ze z roznych stron nie bombarduje czlowieka lomoczaca muzyka jak to zazwyczaj bywa w "kurortach" np. nadmorskich. Lubie Zlocieniec za Bar Express i swietne domowe jedzenie ( ach, ten olbrzymi schabowy! ) Za pizzerie Piccolo ( czy jakos tak ). Za stare poniemieckie kamienice. Za swietna ksiegarnie naprzeciwko baru...Rzeczywiscie tak jak ktos tu juz napisal brakuje mi w Zlociencu dobrej kawiarni, gdzie mozna zjesc dobry deser lodowy i napic sie dobrej kawy na powietrzu w otoczeniu kwiatow ( Sabat to nie to ).... A imprezy nie sa mi niezbedne, by sie u Was dobrze czuc. Pozdrawiam wszstkich Zlocieniakow! Odpowiedz Link