Dodaj do ulubionych

Alkoholiz i Bezrobocie

14.12.05, 03:08
Zbieram materiały do wykorzystania w pracy magisterskiej i poszukuje
wszelkich informacji którymi dysponują forumowicze i nie tylko na temat
alkoholizmu i bezrobocia w powiecie drawskim i województwie
zachodniopomorskim interesują mnie wszelkie książki, dane i opracowania
statystyczne, linki do stron, sugestie, generalnie wszystko czym można
dysponować a co zawiera się w temacie. Będę wdzięczny za każdą pomoc Podaje
też meil ( kermix@gazeta.pl ) na który można bezpośrednio pisać załączniki
mile widziane ;] Z góry dziękuje i pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • selion Re: Alkoholiz i Bezrobocie 14.12.05, 10:36
      Polecam google i jeśli przebywasz w większym mieście, to jakąś książnicę :)
      Można też po dane zgłosić się do urzędu pracy i może do.. monaru? Klubu AA? ;)
      Na jaki kierunek uczelni potrzebujesz materiały, bo co innego będzie potrzebne
      na socjologię, co innego na marketing :)
      • pan_zorro Re: Alkoholiz i Bezrobocie 14.12.05, 12:59
        No Selion znowu błysnełaś:
        "Polecam google i jeśli przebywasz w większym mieście, to jakąś książnicę"
        To chyba normalne ze nie studiuje w Złocieńcu czy w okolicy, chce czy nie
        chociaz kilka dni musi byc w wiekszym mieście.

A co do Ciebie Kermix znajdz w Złociencu kolesia na ktorego wolaja SOTO
        to jest żywy przykład do Twojego tematu. Zrobisz z nim wywiad a dowiesz sie
        wszystkiego.

Z
        • selion Re: Alkoholiz i Bezrobocie 14.12.05, 13:38
          Załużmy, że kermiks studiuje zaocznie nawet w Szczecinie, czyli jeszcze w
          sobote i niedziele, gdzie ma zajęcia od 8:00 do 18:00, wtedy trudno znaleźć
          czas na książnicę, dlatego napisałąm "JEŚLI", a Pan panie zorro gdzie studiuje,
          że tego nie wie?
          Pana patrzenie jest zbyt jednostronne, następnym razem proszę naświetlać jedną
          sprawę z wielu stron, wyjdzie to Panu na korzyść :)
          • pan_zorro Re: Alkoholiz i Bezrobocie 14.12.05, 14:41
            1 z tego co mi wiadomo to zjazdy sa od piatku
            2 znam wielu ludzi "zaocznych" (i z tej strony tez spojrzalem) i zaden nie
            chodzi na wszystkie zajecia, wiec nasz tematodawca tez zapewne nie chpdzi
            3 jesli bardzo mu zalezy to chyba mzoe sie wybrac w tygodniu, jesli pracuje to
            na pewno sa jakeis sposoby zeby sie dogadac z pracowadwca
            4 ON chcial zdaje mi sie konkretne pozycje a nie jakies tam ksiegarnie czy
            biblioteki

Z
            • selion Re: Alkoholiz i Bezrobocie 14.12.05, 15:53
              Na uniwersytecie i politechnice szczecińskiej zjazdy są w sobotę i niedzielę :P
              Zresztą wchodząc na google i wpisując bezrobocie w wynimu szukania jest
              1,300,000 stron, wpisując alkoholizm jest ich 705,000. Dlatego pytałam
              Kermiksa o jego kierunek uczelni, żeby wiedzieć co wybierać, zresztą lepiej
              jest kiedy Kermiks dobrze znając tytuł własnej pracy sam to przeszuka i na
              pewno skuteczniej niż ja bez żadnych informacji.
              Jeśli chodzi o pozycje książkowe to wystarczy wejść na parę księgarni
              internetowych (na przykłąd merlin.pl) i poszukać.
              Myśle, że Kermiks jest zbyt inteligentny, żeby zpisywać z gotowców i woli sam
              pisać w oparciu o materiały, które znajdzie tam gdzie ja podałam :P
              A Pan panie zorro pomimo krzyku i wrzasku nie podał żadnej pozycji.
              • rzapa1 Re: Alkoholiz i Bezrobocie 14.12.05, 16:04
                Wiecie czemu dzwon głośny?? :))
        • possum77 Re: Alkoholiz i Bezrobocie 23.12.18, 07:55
          Hi mate
          jesli wciaz jestes aktywny na tym kanale
          prosze odezwij sie do mnie. Soto ze Zlocienca to moj przyjaciel z mlodosci
          moj namiar to :oskarpainting@yahoo.com.au
          Cheers
    • pp2000 Re: Alkoholiz i Bezrobocie 15.12.05, 02:29
      Proponuję postac chwile w weekend pod "słodkim rogiem", albo postarac sie o
      praktykę w nocnym.
      • baba45 Re: Alkoholiz i Bezrobocie 15.12.05, 18:14
        A ja , głupia baba, myślałam, że zgromadzić bibliografię potrafi nawet bardzo
        średni maturzysta! Panie prawie magister, wstyd!
        • kermix Re: Alkoholiz i Bezrobocie - Fakty i Mity 16.12.05, 03:14
          Szkoła jest w trybie zaocznym a kierunek pedagogiczny Materiały które gromadzę
          mają ją tylko wzbogacić co ma oddać wierniejszy obraz sytuacji i całego
          problemu Nieważne są dni zjazdu i czy ktoś bywa lub nie to już jest inny i
          innych problem Ja nie korzystam z książnicy w większym mieście ponieważ to jest
          dla mnie problem(czas i odległość) pomimo ze na pewno bym coś tam znalazł mówi
          się trudno Jednak często odwiedzam bibliotekę w drawsku jest tam dużo pozycji
          chociaż wiele jest już mocno nieaktualna bądź pojedyncze sztuki i tylko do
          czytelni na miejscu (niestety) To się cieszę że w ogóle takie miejsce jeszcze
          istnieje. Pyzatym nadal czekam na ciekawe sugestie i propozycje Swoją drogą
          dlaczego nie wpadłem na pomysł zasugerowany przez pp2000 i nie odbyłem
          praktyki w sklepie nocnym? Bo chyba u nas takowego nie ma nie licząc stacji
          benzynowych i co by powiedzieli w dziekanacie na widok takiej praktyki
          (obowiązkowe 180 godzin) z drugiej strony miałbym niewątpliwą okazje poznać
          kolegę SOTO lub innych miejscowych zenków, bolków itp. A czemu dzwon głośny ??
          hmm nie wiem czekam na odpowiedź Panie rzapa1!

PS. Fakt „głupia baba” bo wstydzić to ja się muszę ale za pani post !!!
        • bagnik1 Re: Alkoholiz i Bezrobocie 16.12.05, 07:06
          Musze stanac w obronie Kermixa, bo kazdy pomysl na szukanie materialow jest
          dobry. Prosze mi wierzyc, czesto w ten sposob wyszukuja literatury tegie
          naukowe glowy. Wiem bo spotykalem takie zapytania.
          • jleszcze Re: Alkoholiz i Bezrobocie 16.12.05, 10:19
            Dołączam się do obrony. Kermix zapytał się grzecznie o pomoc. Dostał rzeczową
            odpowiedź od Selion. Po co ta cała agresja później?
            • selion Re: Alkoholiz i Bezrobocie 16.12.05, 10:31
              Dzwon głośny po to... żeby wszyscy go słyszeli :)
              • rzapa1 Re: Alkoholiz i Bezrobocie 16.12.05, 11:02
                Z tym dzwonem to taki przytyk do Zorro. A czemu głośny?? Kiedyś I. Krasicki
                napisał taką bajkę. Tam jest odpowiedź :)))

P.S.
                Przepraszam za offtopic, ale zorro po prostu mnie zdrażnił :)
                • pikpok0 Re: Alkoholiz i Bezrobocie 16.12.05, 13:16
                  pusty
                  ten topic jakis :)
                • selion Re: Alkoholiz i Bezrobocie 17.12.05, 14:19
                  nie trzeba znać bajki, żeby znać cytat:
                  "Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny"
                  Ale moja odpowiedź bardziej mi się podobała ;)
    • kermix Re: Alkoholiz i Bezrobocie 31.01.06, 18:56
      Odświeżam topik Widzę ze forum się poszerza, temat wciąż jest aktualny tylko
      trochę już się osunął na liście wiec jak ktoś coś ma to zapraszam do
      komentowania lub kontakt email!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka