Dodaj do ulubionych

Sparta Dobrzelin

13.11.06, 07:45
Czy ktoś słyszał lub wie dokładnie, że odbył się 3-przetarg na budynek Sparty
i stadion (w sumie 1.5h). Wygrał go Pan Wodzyński (posiadacz hurtowni
papierosów koło Jędrusia) za 45tyś zł.
Proszę o żetelne i prawdziwe informacje na temat przetargu i czy ta suma jest
właściwa do zakresu zakupu.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • steafanek1 Re: Sparta Dobrzelin 20.11.06, 12:51
      Co się dzieje w tym temacie ?
      • art724 Re: Sparta Dobrzelin 23.03.07, 11:56
        Co dalej ze Spartą?Podobno Szanowny Pan Burmistrz przyoszczędził i pożałował
        klubowi 600 zł na ubezpieczenie zawodników.W budżecie na sport w naszym miescie
        zarezerwowana jest kwota 130tys zł. Jak tak wielka kasa zostanie
        zagospodarowana?Na naszym forum jest nas kilku kibiców piłki kopanej,zachęcam
        do debaty na temat sportu w naszym miescie.Jeśli ktoś dysponuje terminarzem
        spotkań Sparty w rundzie wiosennej to bardzo proszę o zamieszczenie.O ile
        znajdą kasę na ubezpieczenie i przystąpią do rozgrywek.Pozdrawiam wszystkich
        kibiców piłki nożnej a szczególnie Eda i mojego ulubionego forumowicza
        Zainteresowanego761
        • zychliniak1987 Re: Sparta Dobrzelin 23.03.07, 12:13
          Tabela, wyniki i terminarz spotkań Sparty dostępny jest tutaj:
          www.90minut.pl/liga.php?id=2951
          • art724 Re: Sparta Dobrzelin 23.03.07, 13:26
            Dzięki Ci wielkie Żychliniak.Tylko nie wiem czy 14 czy 15-tego kwietnia i o
            której godzinie? Przeciwnik Tur Ozorków?Czy to jest dawna Bzura Ozorków czy
            jakiś nowy klub?
        • zainteresowany761 Re: Sparta Dobrzelin 23.03.07, 13:07
          możemy oczywiście porozmawiać o naszej gminnej piłce nożnej.
          co ty do mnie cierpisz art?
          • art724 Re: Sparta Dobrzelin 23.03.07, 13:19
            Spoko Zainteresowany cenię sobię Twoją osobę,Twoje wpisy,jesteś kibicem- tak
            samo jak ja,masz swoje zdanie czasem się z Tobą zgadzam,czsami nie.A właśnie
            dziś przyszła mi ochota na pozdrowienia może zatęskniłem,sam nie wiem?Na
            wszelki wypadek pozdrawiam raz jeszcze!
            • zainteresowany761 Re: Sparta Dobrzelin 23.03.07, 14:03
              dzięki za pozdrowienia art.
              z tego co się orientuję to nic z tego nie będzie,a dlaczego:
              1)brak pieniędzy
              2)brak odpowiedniego trenera
              3)cały zarząd do dupy
              4)słaba kadra sparty
              5)nieodpowiednie podejście władz naszego miasta
              6)ogólny brak zainteresowania naszej społeczności żychlińskiej sportem
              szkoda,wielka szkoda.w żychlinie z powodzeniem moglibyśmy mieć 3 ligę,a tu nic!
              wielkie G !
              pozdrawiam art.
              • rado1970 Re: Sparta Dobrzelin 23.03.07, 14:46
                www.lzpn.org/strony/rozgrywki.php?t=okregowe&r=Agr3 pod tym adresem art.
                masz szczegółowy terminarz Sparty. Pozdrawiam.
              • art724 Re: Sparta Dobrzelin 23.03.07, 15:03
                Z tego co wiem budżet na sport przewidziany jest w kwocie 130000zł.Brak
                odpowiedniego trenera-znam przynajmniej 3 (słownie trzech)którzy podjęli by się
                poprowadzenia drużyny.Zarząd do dupy- to tak jak z papierem do dupy jak się
                kończy to się wymienia na inny.Słaba kadra zespołu-ostatnio pokazali nam
                Galaktikos jak się gra w piłkę.Do tego kilku chłopaków z sms (szkoła
                mistrzostwa sportowego)i jedziemy do przodu.Wladze miasta to tylko
                ludzie.Jeżeli przedstawi się rozsadny i poukladany program budowy sportu w
                naszym miescie to może i podejscie wladz miasta się zmieni.Co do
                zainteresowania sportem naszej społecznosci- to jest i to całkiem spore,tylko
                ludzie nie chcą kichy tylko widowiska.A co robić w piękną wiosenną niedzielę?
                Na stadion.Potrzebna jest nam debata nas kibiców,władz miasta,przedsiębiorców
                co dalej.Pozdrawiam
                • smakosz55 Re: Sparta Dobrzelin 23.03.07, 15:16
                  zaorac stadion,wywalic trenera(bez kompetencji)ja tez lubie piłke i co z tego
                  wynika ,tu są potrzebne radykalne zmiany i w treningach i w mysleniu.Koniec z
                  gorzałka po meczach,paleniem fajek w przerwie itd...Wodzyński kupił i pewno
                  zrobi na tym interes ,jaki to zobaczymy.?????????????????
                  • art724 Re: Sparta Dobrzelin 23.03.07, 15:25
                    Właśnie o tym pisałem!Potrzebne są zmiany i to natychmiastowe.Zachęcam do
                    debaty.Co do orania to w gminie jest wystarczająco dużo ziemi ornej żeby sobie
                    poszaleć ciagnikiem.Może jakieś spotkanie w realu?
                    • kameleon55 Re: Sparta Dobrzelin 23.03.07, 18:47
                      Sam jestem kibicem, aczkolwiek Spartą nigdy się za bardzo nie interesowałem ale fajnie było by mieć w swojej okolicy drużynę, która mogła by powalczyć o jakieś cele, a tak w ogóle to na czym miało by polegać takie spotkanie w realu?
                • zainteresowany761 Re: Sparta Dobrzelin 23.03.07, 18:50
                  zgadzam się z tobą art,jeżeli chodzi o trenera,znalazłby się
                  odpowiedni,kompetentny człowiek w żychlinie,który mógłby poprowadzić drużynę.
                  zgadzam się z tobą,jeżeli chodzi o zarząd,znalazłoby się paru ludzi,którzy
                  mogliby temu zadaniu podołać.
                  władze miasta,owszem może zmieniłyby swoje podejście.
                  natomiast nie zgadzam się z tobą,jeżeli chodzi o kadrę zespołu.chłopaki z
                  galaktikos swoje pięć minut mają już za sobą,nie wydaje mi się by mogliby
                  tworzyć tzw.trzon zespołu.tomek głogowski jeszcze w zeszłym sezonie grał w
                  sparcie,ale jakoś mu to nie wychodziło.radek ziółkowski,adam ostasz,piotrek
                  czerbniak czy maciek kalinowski już dosyć dawno przestali czynnie grać w
                  piłkę,młody kaczmarek to wybacz,ale się nie nadaje,a artur parzęcki to grał
                  dobrze w kosza,a jak gra w piłkę to ja nie widziałem.
                  grając w piłkę halową,wydaje mi się,że robią to dla zabawy i rozerwania się.jak
                  były turnieje w halówkę w żychlinie,to galaktikos byli przeciętnym zespołem,byli
                  lepsi od nich.
                  jest duża potrzeba by w żychlinie powstał klub piłkarski z prawdziwego
                  zdarzenia,jest potrzeba poważnej debaty nad żychlińskim sportem,jednak kto się
                  tego podejmie czeka bardzo trudne zadanie.
                  ja w to nie wierzę,chodź bardzo bym chciał...
                  pozdrawaiam.zainteresowany761.
                  • edmurphy Re: Sparta Dobrzelin 23.03.07, 23:47
                    Dzięki Art za pozdrowienia :-) Pozdrawiam wszystkich kibiców piłkarskich i nie
                    tylko, a także wszystkich, którym leży na sercu sport w naszym mieście. Powiem
                    banał: sport to fantastyczna sprawa! Widzieliście, jak poleciał dziś Adaś :-) To
                    przecież fantastyczne przeżycie dla kibica! Takich chwil i zwycięstw potrzeba
                    nam wszystkim. Z drugiej strony patrząc na sport jest to przecież wspaniały
                    sposób spędzania czasu wolnego i samo zdrówko dla dzieciaków, młodzieży i
                    "staruszków". Zalet uprawiania sportu i jego wpływu na nasze życie można
                    wymieniać bez końca. A w Zychlinie? No, jak to w Zychlinie - pustynia. Z
                    minionych osiągnięć sportowych, piłkarskich i koszykarskich została nam
                    właściwie tylko Sparta. Są jeszcze młodzicy z MKS-u. I powiem tak: to wspaniale,
                    że im się chce. I chłopakom ze Sparty i MKS-u. I wspaniale, że chce sie tym
                    kilku działaczom jeszcze coś robić. Pracują właściwie społecznie. Wciąż żebrzą o
                    kasę. O stadion w Dobrzelinie nie zadbali ani radni byłej kadencji, ani były
                    burmistrz. Obecna rada skwitowała to krótkim: teraz już nic nie da się zrobić. I
                    dała sobie spokój. A Spartanie na miejskim stadionie czują się trochę jak
                    intruzi. Tak być chyba nie powinno. A miejski stadion? Właściwie tylko zaorać.
                    Sparta będzie tu grała już od 1 kwietnia. Będą tu przyjeżdżać drużyny z różnych
                    miejscowości. Ladna to będzie wizytówka miasta i gminy. Prawdziwa promocja! Brak
                    porządnej bazy to ważki temat. Brak polityki naszych radnych w sprawach kultury
                    fizycznej i sportu, zarówno amatorskiego, jak i bardziej wyczynowego to druga
                    sprawa. Z jakimiś programami Ci radni szli do wyborów przecież. I co? Wielkie
                    szumne zapowiedzi pana obecnie burmistrza też jakby nieco się rozmydliły. Czy
                    nie pora z tym ruszyć? Skromny budżet, skromnym budżetem, ale trochę życia w to
                    miasto można byłoby już wpuścić, panie burmistrzu. Wiosna przyszła! Dzieciaki i
                    młodzież wyjdzie z domów na ulice. Co mają robić? Stwórzcie jakiś choćby skromny
                    plan działania. Przydałaby się poważna debata w tej sprawie, stworzenie
                    atmosfery sprzyjającej dla tych, którzy chcą działać i zachęcającej dla tych,
                    którzy stoją z boku.
                    I patrząc z drugiej strony: wspominaliście tu, że zarząd be, trener bez
                    kompetencji, że jest paru ludzi, którzy mogliby lepiej. To na co czekają? Na
                    zaproszenie? Od kogo? Weźcie sprawy w swoje ręce. Nikt za nas tego nie zrobi.
                    • smakosz55 Re: Sparta Dobrzelin 24.03.07, 10:16

Witam ,macie rację,coś trzeba zrobic,może spotkanie, chętnych do działania,w
                      realu pozwoli coś zacząć,moze powołać"rade ocałenia sportu w miescie.Dac szanse
                      młodym chcącym coś działac a nie sie dorabiać na sporcie.Są młodzi ludzie co im
                      sie chce a starsi mieszkancy miasta beda sie cieszyli ,że jest na co
                      popatrzec.Przypomnijcie sobie jakie tłumy waliły na mecze ,czy noznej cz kosza
                      do ZSZ jak istniał emitowski zespół. Teraz nie tylko ze nic nie ma to i strach
                      chodzic ,bo co sie dzieje ,w ta sprawe musi włączyc sie sporo ludzi,zeby sport
                      stał sie przyjemnoscią.
                      ,

• art724 Re: Sparta Dobrzelin 24.03.07, 14:17
                        Witam!Może na początek panowie z zarządu Sparty i MKS-u dogadają się w sprawie
                        połączenia obu klubów?
                        • edmurphy Re: Sparta Dobrzelin 25.03.07, 13:06
                          Art, nie wiem czy akurat połączenie to najlepsze rozwiązanie. Mam tu pewne
                          wątpliwości, choć sprawa faktycznie leży w rękach obu zarządów. Ale na początek
                          jakiś zarys współpracy, współdziałania choćby w zakresie poprawy stanu bazy
                          czyli stadionu i jego zaplecza. Na pewno nie zwojują wiele, gdy będą działac
                          osobno, a jeszcze mniej gdy zaczną rywalizować ze sobą.
                          Pamietać także należy, że zarówno dzieciaki z MKS-u, jak i piłkarze Sparty to
                          amatorzy. Chcą pograć. Róznie bywa z poziomem gry, z frekwencją na treningach,
                          ba! na meczach także. Zapewne sytuacja poprawiłaby się, gdyby oba kluby
                          piłkarskie miały poczucie dobrej atmosfery wokół ich działania, życzliwości i
                          uwagi władz miasta. O pieniądzach w tym miejscu nie wspomnę, bo to oczywistość.
                          Ale taka "techniczna", że tak powiem dobra współpraca choćby z pracownikami
                          urzędu gminy to już wiele. A z tego co wiem urzędnicy często traktują działaczy
                          sportowych jak przysłowiowych "upierdliwców".
                          I tak na marginesie: czytaliście zapewne notatkę w DL o odejściu Falkowskiego i
                          o oburzeniu Bulskiego, bo burmistrz odesłał go do sponsorów. Chodziło o 600 zł
                          na ubezpieczenie zawodników. Może się mylę, poprawcie mnie, ale nie wszystkie
                          klubowe wydatki moga byc pokryte z kasy samorządowej, tak jest właśnie z
                          ubezpieczeniami zawodników. Jeśli się nie mylę, to albo pan Bulski chciał
                          wywołac negatywne wrażenie o postawie burmistrza w stosunku do klubu albo
                          dziennikarz nie zadał sobie trudu, celowo lub nie, aby przedstawić sprawę
                          obiektywnie. Ktoś tu coś mąci?
                          • edmurphy Re: Sparta Dobrzelin 25.03.07, 13:08
                            Acha, jeszcze jedno: bardzo dobry pomysł Smakosz z ta radą ocalenia sportu w
                            mieście :-) Mówię poważnie. Może jakaś aktywna grupa młodych sportowców podejmie
                            wyzwanie. Myślę, że mogą liczyc na wsparcie również starszych sportowców.
                  • znowuponiedzialek Re: Sparta Dobrzelin 27.03.07, 10:22
                    zgodze sie z Toba "zainteresowany" - na duzym boisku moglibysmy sie sprawdzic
                    najwyzej 45 minut. Co do druzyny "Galacticos Żychlin" nastapila zmiana dosc
                    wyrazna - zaczelismy trenowac i wzmocnilismy nasz sklad - efekty zreszta widac.
                    Pilka halowa rozni sie znacznie od zielonego boiska, liczy sie technika i
                    doświadczenie, a nad forma trzeba pracowac systematycznie - mysle, ze udalo nam
                    sie wykrzesac wszystkiego po trosze. Wydaje mi sie, ze w Sparcie brakuje WIARY,
                    z kazdej strony.
    • ja9957 Re: Sparta Dobrzelin 26.03.07, 11:06
      Jestem jednym z tzw. "galacticos" i zgadzam się z "zainteresowanym", że żaden z
      nas (oprócz Marcina Kaczmarka) nie mógłby stanowić trzonu drużyny sparty. Taka
      jest przynajmniej moja opinia. Przygodę z piłką klubową skończyłem prawie 10
      lat temu, a drugi raz do tej samej rzeki się nie wchodzi. My uprawiamy sport
      amatorsko i wyłącznie dla zabawy, bo gra w piłkę sprawia nam po prostu dużą
      frajdę, i tyle... Ale z drugiej strony patrząc na skład personalny Sparty
      wydaje mi się - nikomu oczywiście nic nie ujmując - że z roku na rok jest coraz
      gorzej, chociaż życzę im powodzenia i samych sukcesów!!! Serce sie raduje jak
      patrzę na ludzi, którzy mają jeszcze ochotę grać za friko w klubie, w którym
      zawsze brakowało kompetentnych ludzi.
      • znowuponiedzialek Re: Sparta Dobrzelin 26.03.07, 16:28
        ja rowniez "Galaktyczny" :-)
        Ten, kto w Sparcie spedzil 10 lat i ten, ktory byl tam jeden sezon, wie o co
        chodzi.
        Prawie kazdy z nas (Galacticos) gral tam przez wiele lat tylko dla siebie.
        Bylismy jedna wielka pilkarska rodzina. Wielu z nas jest przyjaciółmi do dzis.
        Nadal staramy sie szlifowac nasz "talent" :-) Mamy piekne wspomnienia itd.
        Czasu nikt nie wróci.
        Ale:
        gdyby ktos madry zajął sie nami wtedy i po prostu zaczal nas trenowac, jak
        nalezy ; gdyby zadbano o sprzet dla pilkarzy (chyba nikt z nas nie mial swoich
        butow) ; gdyby placono nam nalezycie za mecze - BYŁO BY LEPIEJ, po prostu...

wielu z nas odeszlo ze Sparty (chociaz potrafilismy przetrwac lata czerpiac
        jedynie radosc z samej gry) z jednego powodu - mielismy dosyc olewania...

GALACTICOS powstało "po prostu". Z naszej chęci gry i umiejętnosci (trza
        przyznać :-)

Pozdrawiam Was stare konie! Ogiery Nieujarzmione!
    • gaboo83 Re: Sparta Dobrzelin 03.04.07, 19:07
      Krośniewianka Krośniewice-Sparta Dobrzelin 7:1!!!
      • zainteresowany761 Re: Sparta Dobrzelin 03.04.07, 19:15
        jesteście wspaniali!!!
        za 2 lata sparta z rybą i bulskim...............rozwiązać to w cholerę !!
        niedługo klas niższych dla was zabraknie!
        • gaboo83 Re: Sparta Dobrzelin 03.04.07, 22:32
          zainteresowany761 nie bój się, nie bój!!! Teraz może być tylko lepiej...
          • edmurphy Re: Sparta Dobrzelin 04.04.07, 01:22
            Fatalnie! Załamka! Podobno były samobóje?
            • znowuponiedzialek Re: Sparta Dobrzelin 04.04.07, 10:49
              to nie byl samoboj, pilka po silnym dosrodkowaniu odbila sie o naszego
              zawodnika - bramka chyba zostala zaliczona dla strzelajacego z Krosniewic. Mimo
              przegranego meczu trzeba pochwalic Grzesia Bąka, dwoił sie i troił - moglo byc
              wiecej, bylem widzialem :)
              kto nie gral w piłke niech sobie krzyczy ze fatalnie itd.
              popieram gaboo83 - moze byc tylko lepiej ;)
              pozdro dla chlopakow, ktorzy zostawiaja zdrowie na boisku!!!
              • zainteresowany761 Re: Sparta Dobrzelin 04.04.07, 16:55
                chłopaki ze sparty to dobrze grają,ale w kasztelanie i tam zostawiają zdrowie,a
                nie jak mówisz na boisku!
                • adamari1 Re: Sparta Dobrzelin 04.04.07, 19:01
                  ale to chyba nie twoja sprawa, co robia w kasztelanie?
                  • zainteresowany761 Re: Sparta Dobrzelin 04.04.07, 20:32
                    oczywiście,że nie moja,ale z tego co się orientuję to sportowcy powinni
                    prowadzić zdrowy tryb życia.
                    wiem coś o tym uwierz mi.
                    • zychliniak Re: Sparta Dobrzelin 05.04.07, 12:26
                      www.metacafe.com/watch/451255/funny_moments_in_football/
                      • zainteresowany761 Re: Sparta Dobrzelin 08.04.07, 08:17
                        sparta wygrała z lks świnice warckie 5-2 !!!!
                        chyba przyjechały wzmocnienia z anglii?
                        gratulacje chłopaki!
                        jeden to podobno zostawił na boisku w świnicach łydkę,prawda to?
                        • dominika334 Re: Sparta Dobrzelin 14.04.07, 12:11
                          Hey kiedy sparta gra teraz w żychlinie, dzien godz ??
                          • rado1970 Re: Sparta Dobrzelin 14.04.07, 13:55
                            Sparta gra dziś tj. w sobotę o 16-tej z Turem Ozorków na stadionie miejskim w
                            Żychlinie. Zapraszam wszystkich kibiców i pozdrawiam.
    • zychliniak1987 Re: Sparta Dobrzelin 24.04.07, 08:26
      Zna ktoś wynik niedzielnego meczu Sparty?
      • znowuponiedzialek Re: Sparta Dobrzelin 24.04.07, 09:40
        wynik meczu 3:0 do przodu!!! bez wsparcia z zagranicy ;)
        oby tak dalej!
        • zychliniak1987 Re: Sparta Dobrzelin 24.04.07, 10:38
          Dzięki za informację, już napisałem o tym na stronie.
          • dominika334 Re: Sparta Dobrzelin 26.04.07, 16:07
            kiedy teraz sparta gra w żychlinie ?? dzien , godzina dzieki pozdro
            • rado1970 Re: Sparta Dobrzelin 26.04.07, 17:09
              Cześć.Sparta gra w sobotę o 16-tej z Magnatem Sierpów na stadionie miejskim w
              Żychlinie.Pozdrawiam.
              • dominika334 Re: Sparta Dobrzelin 08.05.07, 19:18
                kiedy teraz sparta gra u siebie z kutnem ?? dzieki
                • gaboo83 Re: Sparta Dobrzelin 08.05.07, 23:18
                  Sparta gra w sobote o godzinie 16!!!
                  • zainteresowany761 Re: Sparta Dobrzelin 09.05.07, 09:39
                    gra............
                    • dominika334 Re: Sparta Dobrzelin 08.06.07, 22:16
                      Hej kiedy sparta gra ostatni mecz bo przeciez 9 czerwca na stadionie sa dni zychlina czy moglby mi ktos podac miejsce i godzine wielkie dzieki papa
                      • rado1970 Re: Sparta Dobrzelin 09.06.07, 08:26
                        Cześć. Sparta gra dziś tj. w sobotę o 17-tej w Pniewiu ze Spartą Leśmierz.
                        Pozdrawiam.
                        • dominika334 Re: Sparta Dobrzelin 29.09.07, 13:53
                          hej gra moze dzis sparta u siebie i prosilabym o godzine meczu dzieki
                          • edmurphy Re: Sparta Dobrzelin 01.10.07, 00:12
                            Sparta dziś miała grać na wyjeździe. Ale nie wyjechała, nie miała czym.
                            • edmurphy Re: Sparta Dobrzelin 01.10.07, 00:14
                              acha, a nie wiecie, jak zagrał ostatni mecz nasz MKS ?
                              • edmurphy Re: Sparta Dobrzelin 04.10.07, 00:48
                                a nie sądzicie, że coś ze Spartą nie najlepiej się dzieje?
                                • napleciony Re: Sparta Dobrzelin 04.10.07, 08:20
                                  to, co widać, to AGONIA SPARTY...
                                  • smakosz55 Re: Sparta Dobrzelin 06.10.07, 03:58
                                    kto teraz trenuje sparte ,bo nie jestem w temacie,ktos wie co dzieje
                                    sie z M.Falkowskim
                                    • edmurphy Re: Sparta Dobrzelin 07.10.07, 13:18
                                      Dziś o 15-tej Sparta gra z Dąbrowicami, u nas. Spartanie są aktualnie gdzieś na
                                      7 miejscu tabeli.
                                      Spartę trenuje Jurek Rybicki, trenuje i prezesuje - w ogóle człowiek-orkiestra,
                                      odkąd odszedł Bulski i Falkowski.
                                      • dinozaur0 To chyba niemożliwe 08.04.08, 09:36
                                        Czy kolejny klub zniknie z gminnej mapy dyscyplin sportowych ?
                                        • edmurphy Re: To chyba niemożliwe 09.04.08, 00:07
                                          Mam nadzieję, że tak się nie stanie. Ale Sparta została wycofana z rozgrywek
                                          póki co. Dużo zależy teraz od działaczy, od Zarządu Sparty. Albo się pozbierają
                                          i zawalczą o klub, albo będzie historyczne pożegnanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka