klaudiusz4 22.11.05, 18:02 Jak myślicie: Kiedy powinny się odbyć? Jedni mówią o maju inni o październiku. Zsatanawia mnie, ile ugrupowań wystartuje we Wrześni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
judymdoktor Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 22.11.05, 18:09 Uważam, że w maju, a może miesiąc wcześniej, czyli w kwietniu. Zastanawiają mnie jeszcze inne sprawy Czy obecni gminni i powiatowi włodarze wystartują i jakie mają szanse? Czy lepiej by było, żeby rządzić zaczęli nowi, może nie związani z żadnymi układami, tzw.” Świeża krew”?? Odpowiedz Link Zgłoś
wercyngetoryks_wp Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 22.11.05, 18:31 Myślę, że termin wiosenny w tych wyborach nie przejdzie, bo po prostu zabraknie czasu na właściwe przygotowanie organizacyjne i przygotowania w poszczególnych partiach. Ale ten termin jest lepszy od jesiennego. Obecnie nami rządzących oceniam źle, a jakie ugrupowania przystąpią do wyborów jest trochę niewiadomą. Podejrzewam, że na naszej miejscowej scenie politycznej powstaną nowe tego typu, jak dzisiejsze SP i UW. Kto w nich będzie- niedługo się przekonamy. A obecni włodarze mają na pewno mniejsze szanse niż 4 lata temu. Ciekaw jestem, kogo będą popierały FW, bo kogo WW dawno wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudiusz4 Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 22.11.05, 18:50 > Myślę, że termin wiosenny w tych wyborach nie przejdzie, bo po prostu zabraknie > > czasu na właściwe przygotowanie organizacyjne i przygotowania w poszczególnych > partiach Myślę, że wcale nie jest tak źle z tą organizacją i spokojnie wyboy mogą się odbyć np. w maju. Oczywiście decyzja taka powinna być wtedy pdjęta jeszcze w tym roku. Też uważam, że przyszła wrzesińska scena polityczna może być interesująca. Czy wystąpi na niej PIS ? Również nowe ugrupowania typu PD, SDPL czy będą u nas obecne? Jakie mogą być przyszłe koalicje? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 22.11.05, 19:45 WYBORY NA WIOSNĘ?? I gruszki na wierzbie. A moze? Generalnie wybory są na jesieni, a termin wiosenny wymaga zmiany prawa, a niektóry twierdzą, że nawet konstytucji. Koalicja PO-SLD zrobi wszystko, żeby wybory nie były na wiosnę. A szanse? Zobaczymy kto wystartuje. Wg mnie na Burmistrza najwieksze szanse ma Kałużny i Baranowski. Chyba, że jakaś nowa gwiazda, jeszcze nieobjawiona. W sumie dużo zależy od potencjalnych inwestorów. Jakieś działki są sprzedane, jeżeli coś do jesieni się na nich ruszy, burmistrzem zostanie, któryś z ww Panów. Odpowiedz Link Zgłoś
judymdoktor Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 22.11.05, 20:11 Wybory na burmistrza są dużą niewiadomą i wcale obecnie sprawującemu ten urząd nie daje tak dużych szans. Wolałbym już pana Baranowskiego na tym urzędzie. Bardzo ciekawa sytuacja będzie w powiecie, szczególnie po ostatnich wyborach parlamentarnych i prezydeckich. Widać wyraźnie, że obecna ekipa nie cieszy się tutaj dużym poparciem i sznse ich na reelekcje są moim zdaniem jeszcze mniejsze jak w gminie. Myślę, że przez 3 lata, zaróno jedna jak i druga ekipa nic wielkiego nie zrobiła. Obiecanki w stylu II Tarnowa Podgórnego i moim zdaniem niedopuszczalnej tajemnicy dotyczącej sprzedaży 35ha oraz wiele innych, nieprzemyślanych decyzji bardzo mocno nadszarpnęła wizerunek obecnie sprawujących władzę. Odpowiedz Link Zgłoś
kramer100 Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 22.11.05, 20:30 Sprawa tajemnic związanych z działką chyba już jest zakończona. Rada upoważniła Komisję Rewizyjną do dostępu do wszystkich umów. Opinia prawna w tej sprawie na stronie OFS w komentarzach. ofswrzesnia.w.interia.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
judymdoktor Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 22.11.05, 21:09 I dobrze się stało, że zostało to "odtajnione", co brzmi niczym, jakby to były akta IPN. Interesuje mnie na początku jedno; czy prawdą jest, że działka ta została odsprzedana i za ile? Jakbyś mógł Kramerze udzielić nam takiej informacji, oczywiście o ile ją znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudiusz4 Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 22.11.05, 21:23 Sprawa działki jest na pewno interesująca, a uchylanie się od przekazania dokumentów Komisji Rewizyjnej uważam za mocno niezrozumiałe, żeby nie powiedzieć mocniej, czyli skandal. Pozwoliłem sobie również przeczytać jak domniemam zarysy programu edukacyjnego. Mam w zasadzie mieszane odczucia, ponieważ jest on trochę mglisty i zagmatwany. Nie chcę się tutaj wypowiadać o jego twórcach, ale myślę że czas tutaj na trochę inne myślenie. Propozycja stworzenia zespołu gimnazjum z liceami, jest jakby pstryczkiem w nos dla gimnazjów, jakby brakiem zaufania do uczących tam nauczycieli. To jest właśnie myślenie bez pokrycia i znajomości przedmiotu sprawy. Raczej bym zaczął iść w kierunku przywrócenia mniejszych liczbowo szkół, gdzie uczeń byłby identyfikowany, a nie anonimowy. A najlepiej zlikwidowałbym obecne gimnazja i przywrócił dawne szkoły podstawowe, które były lepszym systemem. To tylko troszeczkę na ten temat, zresztą niezgodny z tytułem wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
antykomunista1 Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 22.11.05, 21:35 Trochę mi to śmierdzi segregacją.A może jeszcze podzielą wg. zamożności? Pomysł wzięty z księżyca. Dobry jest pomysł rozłączenia mlecza z wetem, ale deklaracji nie ma tutaj jednoznacznej czyli jak to zwykle bywa trochę demagogii. Twórców tego programu nie znam, nawet nie wiem, kim oni są. Bardzo dobrze, że będzie znana w końcu sytuacja tej działki. Wybory samorządowe powinny się odbyć w kwietniu. Im szybciej tym lepiej dla nas. Może nowi coś zrobią z bezrobociem i biedą jaka u nas panuje. Obecnym nie daje żadnych szans. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 22.11.05, 21:55 Też jestemn zwolennikiem wyborów wiosennych, choć nie bardzo w nie wierzę, co napisałem wyżej. Starostwo trzeba i będzie przewietrzone. To raczej pewnik. A gmina? Przewietrzymy?, ale kto będzie lepszy?? A bieda i bezrobocie mam nadzieję, że zacznie spadać na skutek działań rządu. OBY!! Bo od dawna twierdzę, że możliwości samorządów w tym zakresie są więcej niż mocno ograniczone. I dokładnie to samo mówiłem, kiedy Kałużny szczuł Tarnowem i Pułtuskiem. Gmina może szczuć inwestora, tym czy innym. Gruntami, atmosferą rozmów, podatkami lokalnymi, wykawalifikowaną kadrą itp, ale to nie wszystko co potrzeba inwestorom. To wręcz drobiazg. Bo dziś robi to większość gmin w Polsce. Problemem jest położenie geograficzne (popatrzcie na położenie najbogatszych gmin w Polsce) i tego nie zmienimy. A największym problemem jest POLITYKA GOSPODARCZA, INWESTYCYJNA I PODATKOWA RZĄDU. I głównie w dobrej polityce rządowej nasz nadzieja. I nie twierdzę, że samorządy lokalne są nieważne. Ale w innych sprawach. W sprawach bezrobocia mało mogą. Pisząc poprezdnie zdanie zastanowiłem się. Zastanowiłem się, czy rzeczywiście potrzebny jest powiat i samorząd powiatowy?? Czy warto w skali kraju utrzymywać ten twór?? To fakt, powiat ma historyczne tradycje, ale precież zmieniły się warunki komunikacji, zarówno w zakresie transportu ludzi, jak i wymiany korespondencji. Czy w tych warunkach rzeczywiscie warto trzymać się historii?? Odpowiedz Link Zgłoś
judymdoktor Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 25.11.05, 17:16 Muszę uczciwie powiedzieć, że jestem trochę zaskoczony artykułem w WW pt. "Burmistrzowa podwładnym skarbnika". A jak się zakończy sprawa sprzedaży "Korei" Amerykanom? Odpowiedz Link Zgłoś
klaudiusz4 Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 25.11.05, 18:41 Dawno o tym wszyscy wiedzieli. Osobiście nie pochwalam takich relacji interpersonalnych w pracy, szczególnie jeżeli jest to jakiś lokalny samorząd. Trzeba mieć umiar w tych sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 25.11.05, 19:16 Ok. Burmistrz bierze ślub z urzdniczką. Wolno im. Teraz ktoś z nich powinien zmienić pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
sabencja Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 25.11.05, 19:42 No wydaje mi się, że po ślibie to takie naturalne, ze chłopek będzie ....pod kobitką;-) A to, ze Burmistrz jak podają w wywiadzie Wiadomości uważa Swoją przyszłą żonę za bardzo dobrego pracownika (awanse, podwyżki, nagrody itp.) to cóż w tym dziwnego? Ja gdybym był w podobnej sytuacji też bym żonie czyli tak naprawdę sobie dawał podwyżki, w końcu to i tak trafi z powrotem do Burmistrz. Przecież to takie "ludzkie". Zazdrościcie po prostu p. Burmistrzowi pięknej żonki i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 25.11.05, 19:55 Ależ skąd, Niczego im nie zazdroszczę i życzę im wielu, wielu, wielu lat udanego związku. Jednak standardy wymagają w takim wypadku, żeby żona nie była podwładną męża, czy odwrotnie. Tzn, jestem w stanie zrozumieć taką przejściową sytuację np w okresie przed dłuższym urlopem wychowawczym. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudiusz4 Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 25.11.05, 19:57 Oczywiście, że nie zazdroszczę i życzę mu wszystkiego najlepszego. Jednak sprawy prywatne powinny być oddzielone od służbowych. Przyznacie, że sytuacja jest niezręczna. Wcale nie jest to powód do polowania na kogoś. Ale bądźmy konsekwentni, tak jak wobec innego burmistrza były WW. Takie są standardy. Odpowiedz Link Zgłoś
judymdoktor Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 25.11.05, 20:01 Jeszcze jest jedno pytanie: Czy sytuacja taka zaszkodzi mu podczas wyborów samorządowych? Moim zdaniem tak Odpowiedz Link Zgłoś
wercyngetoryks_wp Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 25.11.05, 20:13 O widzę panowie, że emanuje z was sama delikatność. A przypomnijcie sobie, jak niedawno, w sposób bezpardonowy WW rozprawiły się z Celestynem? Wtedy było wszystko OK. Powoływano się na etykę, moralność, niedopuszczalność jak tu ktoś mądrze napisał kontaktów interpersonalnych na linii szef – podwładna itd. Przestańcie tutaj udawać grzecznych delikatnych chłopczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 25.11.05, 20:26 Spokojnie. W dzisiejszym świecie rozwód, choć to nic dobrego jest już niemal normą. Procent rozwodów jest wysoki. Niestety. Ale nie powinno to wpływać na ocenę pracy. Natomiast probleme jest SPOSÓB ROZWODU. Mozna rozwieść się kulturalnie (choć oczywiście rozwód, to jednak zawsze stres) a można rozwieść sie w SPOSÓB CHAMSKI. Z tego co pamiętam WW opisywało i potępiało, niezbyt kulturalny, żeby to nazwać łagodnie sposób rozwodu Celestyna, a nie sam fakt rozwodu. W przypadku Kałużnego nie ma problemu z dziećmi, w przypadku Bachorza był problem dzieci i to tych i tych innych. Problem prawdopodobnie bardzo nieładnie załatwiany. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 25.11.05, 20:17 Sam ślub absolutnie nie powinien. Gdyby to był powód spadku głosów, byłoby to zwyczajne kołtuństwo. Jednak sprawę pracy powinni państwo młodzi rozwiązać. Bo pozostawanie w obcnym układzie może i powinno zaszkodzić w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
wercyngetoryks_wp Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 25.11.05, 21:06 Wszystko jest dobre na usprawiedliwienie. Teraz będzie dobry przykład dla wszystkich szefów i ich sekretarek, referentek itp. Jedni mogą, a inni są be, be. Nie załamuj mnie, bo zupełnie już przestanę wierzyć w równe podejście do takich samych przypadków. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 25.11.05, 21:08 Nie rozumiem. Możesz wyjaśnić problem? Odpowiedz Link Zgłoś
wercyngetoryks_wp Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 25.11.05, 23:55 Już wyjaśniam. Sytuacja obecnego włodarza jest taka sama jak kiedyś Celestyna, z którym WW bardzo mocno i skutecznie się rozprawiły tuż przed wyborami. I tyle tych wyjaśnień. Odpowiedz Link Zgłoś
sabencja Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 26.11.05, 08:50 Tak to już jest, że są równi i równiejsi. Kolega poprzez WW zrobił z kolegi burmistrza ten jemu za to odpłaca zleceniami (za gazetą FW), to też takie nasze polskie. Nie przewidział jednak tego, że kolega wykręci mu taki numer za który WW zlinczowały Celka. Teraz próbuje nieudolnie bronić tego co tamten robił i pewnie udałoby mu się to gdyby nie druga gazeta na naszym rynku, która opisuje lojalność przyjaciół. Temat ten jak bumerang powraca a im bliżej wyborów tym pewnie i ataki będą ostrzejsze. W wyborach Samorządowych obecnemu burmistrzowi nie daje żadnych szans no bo cóż on takiego przez te 3 lata zrobił. Gdzie te inwestycje? Gdzie to Tarnowo Podgórne? Gdzie wreszcie inne obietnice? Pozostał jyuż tylko rok do wyborów chyba,że odbedą się one na wiosnę wtedy już nic do chodników na rynku nie da sie do osiągnięć miłościwie na panującego dołożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
rochkowalski11 Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 26.11.05, 12:39 Myślę, że za dużo nie osiągną ani w gminie, ani w powiecie. I czas najwyższy, żeby ludzie przestali wybierać emerytów na stołki radnych. Niech sobie siedzą na emeryturze, niech z niej korzystają jak najwięcej. Do rządzenia niech się już nie biorą i zwolnią te miejsca młodym z szerszym patrzeniem na rzeczywistość. Emeryci na emerytury, a młodzi na radnych. Odpowiedz Link Zgłoś
bidemaeier Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 28.11.05, 17:53 sabencja napisała: > Tak to już jest, że są równi i równiejsi. Właśnie mamy taką równość i kur .. widać ją szczególnie teraz. „Rolnik” uchronił działkę, którą powiat sprzedał za ponad 8 melonów. Sprzedali i dali jak mówią na remonty szkół, tylko że wszystkie szkoły są już wyremontowane a „ rolnik” jest remontowany na końcu zamiast dostać jako pierwsi kasę i jako pierwszy zejść z pola remontowej walki. Taka jest kur -- Odpowiedz Link Zgłoś
niepoprawny1 Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 26.11.05, 17:54 Rozwody z natury są złe. Nie ma dobrych rozwodów i nie pochwalam ludzi, którzy się rozwodzą. Jeśli jednak się rozwodzą, to robią to mniej lub bardziej kulturalnie. Celek B. postępował w życiu tak jak w interesach, które kręcił. Miał rozwód z hukiem i rozprawy sądowe, ściganie przez żonę i.t.p. A Kałużny jednak z tego co wiemy, rozwiódł się przez podanie ręki. To robi różnicę nawet dla tak fundamentalnego przeciwnika rozwodów jak ja. Kałużny jest uczciwszy od Celka nie tylko w kwestii rozwodów, także w podejściu do wielu innych spraw. Wierzę w to, bo go znam. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 26.11.05, 23:55 Masz racje Niepoprawny. Właśnie to próbowałem wytłumaczyc wyżej, tyle że z mniejszą liczbą szczegółów. Uważam dokłądnie tak samo jak TY Odpowiedz Link Zgłoś
wercyngetoryks_wp Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 27.11.05, 00:03 Jestem pod wrażeniem waszych wyjaśnień i usprawiedliwień. Nazywa się to hipokryzja. Dwa reozwody - jeden cacy drugi a fe, mimo że takie same. Żebyście się w tych wytłumaczeniach i usprawiedliwieniach nie utopili. Chyba nie myślicie, że żyjemy na Kamczatce? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 27.11.05, 00:16 Mów co chcesz, a jeśli znasz życie to powinieneś wiedzieć, że rozwód, rozwodoi nierówny. Tak, jak sklep sklepowi nierówny, a wódki też bywają różnych gatunków. Może być byle jak pędzona berbelucha i porządna wyborowa, czy jakiś jarzębiaczek. I naprawdę, z tego co słyszałem Celestyn w traktowaniu swoich potomków i byłej żony przeszedł wszelkie dobre wzorce, żeby napisać bardzo oględnie. Ale oczywiście możesz myśleć jak chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
judymdoktor Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 27.11.05, 10:12 Rozwody były są i będą, dopóki organizmami ludzkimi będą zawiadywały hormony. To, na jakim tle doszło do tych naszych dwóch rozwodów nie ma co się rozwodzić, a wszelkie domysły czy zasłyszenia można potraktować bardziej jako plotkę, półprawdę niż rzeczywista diagnozę. Myślę, że problem moralny i etyczny pojawia się dopiero, kiedy scenariusz dotyczy pracodawcy i podwładnego, szczególnie, jeżeli to ma miejsce w instytucji publicznej, w której urzędnicy są opłacani z podatków zwykłych zjadaczy chleba. Oczywiście inaczej przeciętny obywatel patrzy na takie zjawisko, jeżeli dotyczy ono ludzi nie związanych żadnym aktem, kontraktem małżeństwa – czyli na pannę i kawalera. Inaczej to jednak wygląda, jak przełożony jest żonaty czy zamężna. W tym aspekcie sprawa jest nie do przyjęcia, a osoby publiczne, sprawujące konkretny urząd powinny się podać do dymisji. Odpowiedz Link Zgłoś
wercyngetoryks_wp Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 27.11.05, 17:40 judymdoktor napisał: Myślę, że problem moralny i etyczny pojawia się dopiero, kiedy scenariusz > dotyczy pracodawcy i podwładnego, szczególnie, jeżeli to ma miejsce w > instytucji publicznej, w której urzędnicy są opłacani z podatków zwykłych > zjadaczy chleba. Oczywiście inaczej przeciętny obywatel patrzy na takie > zjawisko, jeżeli dotyczy ono ludzi nie związanych żadnym aktem, kontraktem > małżeństwa – czyli na pannę i kawalera. Inaczej to jednak wygląda, jak > przełożony jest żonaty czy zamężna. W tym aspekcie sprawa jest nie do > przyjęcia, a osoby publiczne, sprawujące konkretny urząd powinny się podać do > dymisji. I właśnie o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
tarzanos Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 27.11.05, 22:42 a jak sądzicie, kogo na burmistrza wystawi PSL, no bo chyba nie Guzika? Ptaki zwiastują, że wystawią jakiegoś białego kruka... Odpowiedz Link Zgłoś
bidemaeier Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 28.11.05, 17:54 Właśnie mamy taką równość i kur .. widać ją szczególnie teraz. „Rolnik” uchronił działkę, którą powiat sprzedał za ponad 8 melonów. Sprzedali i dali jak mówią na remonty szkół, tylko że wszystkie szkoły są już wyremontowane a „ rolnik” jest remontowany na końcu zamiast dostać jako pierwsi kasę i jako pierwszy zejść z pola remontowej walki. Taka jest kur -- Odpowiedz Link Zgłoś
wercyngetoryks_wp Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 28.11.05, 19:05 „Czemuś biedny, boś głupi czemuś głupi, boś biedny” To jest odpowiedź na twoje wywody. Dzisiejsze czasy są takie, że nie czas zgrywać dobrych i szlachetnych, nie czas myśleć o jakimś wspólnym dobru, tylko dbać o swój interes. A jak chcieli uratować dla szanownego powiatu, to teraz widać co jest warte ich staranie. Potraktowali ich jakby im łaskę zrobili. Ich wina, po co się starali. Odpowiedz Link Zgłoś
edwardbonawentura Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 28.11.05, 19:21 wercyngetoryks_wp napisał: > „Czemuś biedny, boś głupi > czemuś głupi, boś biedny” > > To jest odpowiedź na twoje wywody. Dzisiejsze czasy są takie, że nie czas > zgrywać dobrych i szlachetnych, nie czas myśleć o jakimś wspólnym dobru, tylko > dbać o swój interes. A jak chcieli uratować dla szanownego powiatu, to teraz > widać co jest warte ich staranie. Potraktowali ich jakby im łaskę zrobili. Ich > wina, po co się starali. A wg ciebie, jak mieli postąpić? Uważasz, że lepiej jakby oddali dla Skarbu Państwa niż Starostwa? Chyba przeżywasz trudne dni, bo gadasz co ci na język padnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wercyngetoryks_wp Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 28.11.05, 19:35 Dni mam świetne i nie powinno to być twoim zmartwieniem. A jeżeli uważasz, że tak powinno to wyglądać, to życzę dobrego samopoczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
edwardbonawentura Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 28.11.05, 19:36 masz chyba jednak trudne dni. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
euglena_pl Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 28.11.05, 20:47 Trudne dni miewają wszyscy, ale najlepsze są kobiety. Może czas najwyższy, żeby stanowisko starosty i burmistrza one zajęły? Myślę, że byłyby o wiele bardziej sprawiedliwe, a historie typu "korea" byłyby o wiele lepiej, obiektywniej i sprawiedliwiej załatwione. Faceci na tych stanowiskach zupełnie się nie sprawdzają. CZAS NA ZMIANĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 28.11.05, 21:05 Eugeno, lubię kobiety, ale i one nie gwarantują sukcesu. Pani T, której jedynym burmistrzowskim osiągnięciem, byla sprzedaz PEC-u jest doskonałym tego przykładem Odpowiedz Link Zgłoś
euglena_pl Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 29.11.05, 11:30 Czy w mieście tym lub powiecie jest tylko pani T czy paniP? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 29.11.05, 11:47 Ależ nie. Zapewne jest w tym mieście wiele pięknych i madrych kobiet. Ja tylko podałem przykład, aby obalić Twoją seksistowską (uhahahaha) tezę: "Trudne dni miewają wszyscy, ale najlepsze są kobiety. Może czas najwyższy, żeby stanowisko starosty i burmistrza one zajęły? Myślę, że byłyby o wiele bardziej sprawiedliwe,..." Odpowiedz Link Zgłoś
euglena_pl Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 29.11.05, 11:57 To może na jedną z nich zagłosujemy? Mądre, piękne, stabilne uczuciowo tylko ze swoimi mężami powinny rządzić, w przeciwieństwie do facetów, którzy tylko wprowadzili tutaj wielkie zamieszanie i bałagan i brak stabilizacji uczuciowej. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 29.11.05, 12:20 No to siup. Dawaj kandydatkę i rozpoczynaj promocję. Odpowiedz Link Zgłoś
euglena_pl Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 29.11.05, 12:46 Bardzo się cieszę, że emancypacja wzięła górę. Zaraz zacznę analizować różne kandydatury. No to siup. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: WYBORY SAMORZĄDOWE 29.11.05, 12:50 euglena_pl napisała: > Bardzo się cieszę, że emancypacja wzięła górę. nie rozumiem, a kto i kiedy był tu przeciw emancypacji? Jeżeli już to Ty. przecie emancypacji mężczyzn. Uhahahah Odpowiedz Link Zgłoś
aleksander_absolwent Re: do bidemeiera 29.11.05, 20:04 >to na deser im wpier.............. mlecz i to >chyba za zasługi dla tej lokalnej samorządności.. W życiu nie oddam na tą >władzę głosu. Mogę ciebie zapewnić, że nikt z "mlecza" nie chciał tego tak samo jak przypuszczam, że nikt z "wetu". Jest to jedna wielka pomyłka rządzących, do której wstyd im się teraz przyznać. OFS mówi, że rozłączy ten układ, dla uzdrowienia sytuacji ku korzyści Kaliskiej i Gnieźnieńskiej. Mam nadzieję, że dotrzymają obietnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
bidemaeier Re: do aleksandra 30.11.05, 17:28 Nie winię tutaj absolutnie "mlecza". Uważam, że szkołom tym wyrządzono ogromną krzywdę. To za komunistycznych czasów modne były wielkie kombinaty typu Huta Katowice. Myślałem, że czasy te mamy za sobą. Jednak tylko tak myślałem, a stare czasy pozostały . Co do propozycji OFS - pożyjemy, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
cypissekk Re: do eugleny i pana.nikt 29.11.05, 20:45 tak sobie czytam Wasze wywody na temat emancypacji itp. i stwierdzam, że osoba płci pięknej na stołku starosty to mogłaby być niezła rzecz. Niestety to piękne myślenie zostało przerwane jak sobie pomyślałem która kobieta była tego najbliżej....... O ZGROZO!!! mała pani, z przepitą twarzą, papierochem w tej przepitej twarzy z małej choć nie najmniejszej gminy. Może lepiej przestanę myśleć na ten temat. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś