Dodaj do ulubionych

dzień kobiet w firmie

IP: *.netglob.com.pl 03.03.04, 20:06
Czy robicie w pracy Dzień Kobiet? Pracuję w sfeminizowanej firmie od
niedawna, jest to moja pierwsza praca i nie wiem jakie sa teraz zwyczaje?
Celebruje się to święto. Nie wiem czy mam sam coś organizowac czy zebrac
facetów z firmy i cos uradzic. Mam wrażenie (wyniesione z domu), ze jak czego
nie zrobimy, to sie panie obrażą. Do Świeta Kobiet nic nie mam (że
komunistyczne, czy coś), po prostu nie wiem czy sie je obchodzi. A jak jest u
was?
Obserwuj wątek
    • Gość: wodniczka Re: dzień kobiet w firmie IP: 81.210.88.* 04.03.04, 00:20
      Pracowałam w pewnym biurze handlowym, ok 10 pań. Kierowcy (też chyba ok. 10-ciu
      ich było) dali nam w Dniu Kobiet pół pieczonego prosiaka. Ubaw był niezły,
      mięsko pyszne i jeszcze wzięłyśmy sobie po kawałku do domu.To było 2 lata temu,
      już tam niestety nie pracuję.Pzdr
    • kobitka.24 Re: dzień kobiet w firmie 04.03.04, 07:45
      czesc, ja mam doswiadczenia narazie z dwoch firm,
      1. w tej ktorej pracowalam do niedawna , tez szef wielki zwolennik wolnego
      rynku, kapitalizmu uważał ze to swieto komunistyczne i "ostentacyjnie
      celebrowal ignorowanie tego dnia". w firmie pracowało 3/4 kobiet, a faceci
      raczej nie dawali rady nam kupic kwiatka czy cos konkretniejszego.ale jesli
      jest was mało to rzecz oczywista ze nie kupicie bukietu róz......ale sugeruje
      np. szampana ( czytaj wino musijące np. Dorato hihih) i rozlac go na kilka
      osób, mozecie zkupic tez np. budełeczko czekoladek.ptasie mleczko , czy jakies
      ciasteczka, pączki;-) zapewniam ze nie kazda z Pan bedzie mile zaskoczona,
      takim drobnym poczestunkiem ;-)) a i nawet jesli twoi koledzy nie beda sie
      chcieli zrzucic, i bedziesz musiał zrobic to w pojedynke nawet z kawałkiem
      czekoladki i miłymi zyczenia to .......bedziesz miał duzego plusa u wszystkich
      kobitek z pracy

2. w firmie gdzie teraz pracuje to jest to organizowane odgórnie.prezes
      zaprasza nas na lampke szampana i drobna imprezke ;-))

zycze powodzenia
      kobitka
      • Gość: Anna Re: dzień kobiet w firmie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.04, 07:51
        Nie znosze Dnia Kobiet w pracy, podobnie jak imienin. Jeszcze w dziale bym to
        zniosla ( 3 babki i 2 facetow) ale na forum firmy to juz za duzo. Wszyscy
        pracujacy emeryci przychodza do naszego dzialu calowac raczki (jestesmy
        najmlodsze:) - a od szefa pewnie jak co roku dostaniemy puszke kawy Jacobs:)
        Mnie ucieszyloby ciasto i jakies winko. Wystarczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka