szampon4jajeczny 22.10.03, 12:55 czy podczas komisji w WKU do badania rozbieraliście się całkiem czy do gaci ? u nas w WKU do gaci, ale podczas badania lekarz kazał zsuwać napletek, czy nie ma stulejki i sprawdzał jaja-podobno mało gdzie tak badają. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ariwederczi Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci 22.10.03, 13:23 Przez całe badanie byłem w gaciach. Wyjątkiem był moment, kiedy lekarz za zasłonką kazał spuścić gacie, oblukał penisa i jaja, kazał się odwrócić, nachylić i rozsunąć pośladki. Alles! Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci 22.10.03, 14:10 Na Brechta badano mnie bez gaci, napletek i jajka sprawdzano - nie pochylałem się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci IP: *.max-kade.uni-kiel.de 08.12.03, 19:23 Caly czas nago? W ktorym momencie musiales sie rozebbrac? Czy badali odrazu wiecej osob? Kiedy mogles sie ubrac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adaś N. Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci IP: *.zwnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 22.10.03, 14:37 Badanie w gaciach, tylko za parawanikiem facet kazał opuścić gacie i odkaszlnąć (powaga). Dupala, jaj ani napleta nie sprawdzali. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci 22.10.03, 15:34 A swoją drogą po co to rozchylanie pośladków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verte Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.03, 15:34 Gość portalu: Adaś N. napisał(a): > Badanie w gaciach, tylko za parawanikiem facet kazał opuścić gacie i > odkaszlnąć (powaga). Dupala, jaj ani napleta nie sprawdzali. Odkaszlnąć nic dziwnego zawsze tak jest przy badaniu jajec.Co do badania ani mnie ani żadnemu z moich znajomych nie kazono nigdy ściągać gaci.Twierdzę,że zdecydowana większość lekarzy tego nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci 22.10.03, 15:43 Gość portalu: verte napisał(a): > > Odkaszlnąć nic dziwnego zawsze tak jest przy badaniu jajec. Czy podczas kasłania coś się z nimi dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verte Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.03, 16:05 sloggi napisał: > Czy podczas kasłania coś się z nimi dzieje? > Trzęsą się i chyba o to chodzi i widać czy sa prawidłowe.Przecież lekarz nie powie:pomachaj mi jajami.W każdym razie każą kasłać. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci 22.10.03, 16:09 No fakt, ja też kasłałem. (gorzej jak ktoś ma krótki worek) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemero Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.10.03, 19:39 sloggi napisał: > No fakt, ja też kasłałem. (gorzej jak ktoś ma krótki worek) no wlasnie, co robia z tymi co maja krotszy worek? :O Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemero Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.10.03, 19:38 hmmm a mi ktos kiedys mowil ze po to sie kasla (oczywiscie najpierw trzeba sie wypiac potem zakaslac) aby sprawdzic czy facet jest pedalem (tzn czy byl penetrowany) buahahaha ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verte Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.03, 20:11 Gość portalu: Nemero napisał(a): > hmmm a mi ktos kiedys mowil ze po to sie kasla (oczywiscie najpierw trzeba sie > wypiac potem zakaslac) aby sprawdzic czy facet jest pedalem (tzn czy byl > penetrowany) buahahaha ;) Buaahahahahaha......no rzeczywiście śmieszne jak mało co. Odpowiedz Link Zgłoś
mmaly Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci 09.12.03, 19:20 Jak mi facet jaja oglądał, to sam odkaszlnął. Mi nie kazał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci IP: *.max-kade.uni-kiel.de 08.12.03, 19:37 A co jak mi stanie. Mi czesto stoi wystarczy ze zdejme gacie. Odpowiedz Link Zgłoś
alien999 Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci 22.10.03, 19:08 Ok to jest tak :) Stulejka bo jej skutkiem moze byc nowotowr a to jest : Nowotwory złośliwe wszystkich rodzajów i stopni (kategoria E) Odbyt : Przetoki i szczeliny odbytnicy lub okolicy odbytu nie upośledzające sprawności ustroju (kat B) Przetoki okołoodbytnicze lub odbytnicy pierwotne i nawrotowe (kat E) Żylaki odbytu z owrzodzeniami (kat D) A takze Nowotwory złośliwe wszystkich rodzajów i stopni (kat E) nowotwor odbytu Jadra: Brak lub zanik obu jąder (kat D) Wodniaki jądra, powrózka nasiennego lub torbiele najądrza, upośledzające czynność narządu (kat D) Jesli lekarz nie dokonal tych badan, jadra, penis, odbyt, pwoinien zostac zwolniony bo nie wykonuje nalezycie pracy, bo pozniej taka osba idzie do wojska i sa oplakane skutki Pozdrawia Alienka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumys zakaslac kaza IP: *.gigasoft.pl 22.10.03, 20:53 zeby sprawdzic czy ci sie podniosa jadra w tym momencie. Inaczej najpraawdopodobniej moze byc podejrzenie o przepukline. i kat D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci IP: *.chello.pl 26.10.03, 05:05 > czy podczas komisji w WKU do badania rozbieraliście się całkiem czy do gaci ? ja bylem w gaciach ale w krytycznym momencie musialem zdjac :) facet sie pogapil, cos tam dotknal i kazal mi zalozyc z powrotem hehe dostalem kat D hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dluhomil Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci IP: *.crowley.pl 27.10.03, 22:39 A mnie wzieli medycy za parawan, kazali spuscic majtki do kolan, obejrzeli klejnoty rodzinne ,aha, kazali sie dwrocic pupą, i rzeczywiscie musialem kaszlnąć! Szybko sie ubralem, jdnak przezycie pamietam do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
valdek.usa Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci 28.10.03, 03:53 wszystko tak samo ale kazal sciagac skore na dodatek. Zboczency k. m.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci IP: 217.166.230.* 30.11.03, 22:46 to chyba coś nie tak z jajakmi masz jak D dostałeś Odpowiedz Link Zgłoś
ariwederczi Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci 28.10.03, 06:34 Po prostu w komisji siedzą sobie pedały i chcą pooglądać trochę penisów... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci IP: *.tele2.pl 28.10.03, 08:51 Może przez ostatnie 10 lat zmieniły się obyczaje komisji wojskowych, ale mnie nikt nie kazał ściagać gaci, kasłać, bujać workiem, ściagać skóry, wypinać dupska ani nic takiego. Dopiero po około 2 tygodniach od wcielenia do armii przechodzilismy szczepienia i szczegółowe badanie włącznie już wtedy z pokazaniem lekarzowi klejnotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaduma Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci IP: *.chello.pl 28.10.03, 22:31 HahahaHihihiHehehe ale to bylo zabawne panowie! Chcialabym to kiedys zobaczyc!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziubinka Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci IP: *.acn.waw.pl 30.11.03, 22:53 odkrylam powolanie hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XS Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci IP: *.max-kade.uni-kiel.de 08.12.03, 19:35 Ja chcialbzm ciebie zobaczyc jak stoisz rozebrana i 10 ludzi patrzy na twoja cipe i cycki a potem zaglada w dupe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eni Do XS IP: *.aster.pl / *.acn.pl 09.12.03, 18:10 Patrz poród z tą różnicą, że na leżąco a i praktykantów wielu się trafia, poza położną i lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XS Re: Do XS IP: *.max-kade.uni-kiel.de 09.12.03, 23:21 Do rodzenia nik cie ustawowo i pod grozby wiezienia i doprowadzenia przez policje nie zmusza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci IP: *.max-kade.uni-kiel.de 08.12.03, 19:33 Mam wezwanie na komisje. Czy bede sie musial rozebrac do naga razem z innymi chlopakami juz przed wejscim do pokoju gdzie siedzi komisja i tak czekac az mnie zawolaja? Ojciec opowiadal mi kiedys, ze wchodzili na badanie po pieciu juz nago i musieli stac pryed komisja (5 lekaryz i 3 wojskowych i na dodatek sekretarka). Wszystkie badania robili im tak na widoku i tez macali wora i fiuta no i zagladali w d... W sumie cale badanie wszystkich trwalo okolo 30 minut i w tym czase byi caly czas nago. Nawet na koncu kiedy meli jakas krotka rozmowe z wojskowymi to stali przed nimi rozebrani...??? Odpowiedz Link Zgłoś
ariwederczi Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci 09.12.03, 18:53 A czego się boisz lub wstydzisz?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci IP: *.max-kade.uni-kiel.de 09.12.03, 23:25 Boje sie ze mi stanie, bo to mi sie czesto zdarza wystarczy ze zdejme gacie. Poza tym nie sprawia mi przyjemnosci swiecic jajami przed jakimis babami w komisji (np. sekretarka) ani byc zmuszonym do rozbiearania sie przed kims. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci 10.12.03, 01:10 Wzwód jest objawem zdrowej prostaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelek Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 08:42 > Boje sie ze mi stanie (...) I co z tego? Masz krzywego, że się wstydzisz?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci IP: *.max-kade.uni-kiel.de 10.12.03, 12:47 Nie krzywego ale duzego i wydaje mi sie to malo przyjemne stac przed jakimis ludzmi ze sterczacym kutasem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verte Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 14:36 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Nie krzywego ale duzego i wydaje mi sie to malo przyjemne stac przed jakimis > ludzmi ze sterczacym kutasem... No to sobie zwal 3,4 razy przed badaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci IP: 217.8.191.* 10.12.03, 15:49 nie wiem, czego masz sie wstydzic... jakbys mial malego no to jeszcze rozumiem Ale jesli to problem ze latwo sie podniecasz to zwal sobie przed badaniem, byc moze pomoze... Ja pamietam, ze mi tez czesto stawal np. w szkole albo na basenie. W sumie nie ma na co narzekac, narzekac mozna jakby w ogole ne stawal, ale czasem nieoczekiwany wzwod to klopot :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelek Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 17:10 > Nie krzywego ale duzego i wydaje mi sie to malo przyjemne stac przed jakimis > ludzmi ze sterczacym kutasem... Sądzisz, że ci stanie, kiedy obok Ciebie będzie ze dwóch lub trzech, równie nagich jak Ty, gości?!? Wątpię, aby była to podniecająca sytuacja. I choćby pielęgniarka była ładna jak niewiadomo co, to i tak stojący obok goście z fajfusami powinni działać antypodniecająco. Spojrzysz na ich krocza i od razu Ci fiut opadnie... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacuś Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci IP: *.bmj.net.pl 12.12.03, 22:39 Gość portalu: lelek napisał(a): > Sądzisz, że ci stanie, kiedy obok Ciebie będzie ze dwóch lub trzech, równie > nagich jak Ty, gości?!? Wątpię, aby była to podniecająca sytuacja. Dla jednych tak, dla innych nie. > Spojrzysz na ich krocza i od razu Ci fiut opadnie... ;) Nie koniecznie. Może być wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci 12.12.03, 22:48 Mimo wszystko taka komisja to raczej stresująca sytuacja - no chyba, że ktoś lubi ostre klimaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacuś Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci IP: *.bmj.net.pl 12.12.03, 23:03 sloggi napisał: > Mimo wszystko taka komisja to raczej stresująca sytuacja Tak, ale głównym stresem może być to, że człowiek sobie nie poradzi ze mimowolnym wzwodem - i faktycznie może sobie nie poradzić. > - no chyba, że ktoś lubi ostre klimaty Wystarczy, że albo w komisji, albo wśród jej klientów przytrafi się kilku superprzystojnych facetów. A jak człowiekowi wpadnie do głowy (też mimowolnie) jakaś zbereźna myśl, to bez problemu członek może zrobić się duży i twardy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.03, 03:47 Jak zobaczysz komisje skladajaca sie ze szczerbatych rozkocudanych bab i lysych wasatych tlustych facetow to stary az ci sie wciagnie do srodka. Liczysz na superprzystojnych i superpiekne...oj chlopie zawiedziesz sie i rozczarujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.wislowski Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.03, 10:54 Ale kogo widok "współtowarzyszy", o ile znajdą się jacyś naprawdę przystojni, może pobudzić aż do wzwodu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.03, 14:18 Raczej nie bedziesz w az tak intymnej sytuacji i nawet nie bedzie ci sie chcialo myslec o twoich kolegach. To jest naprawde stres, jak najszybciej chce sie stamtad wyjsc i najlepiej pokazac ze jest sie slepym, gluchym itd zeby dostac kategorie D :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ida Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci IP: 80.48.165.* 10.12.03, 17:19 Przeżywacie to jak stara panna pierwszą miłość, cieszcie sie , że meskie hormony wzieły u was górę i nie urodziliscie sie kobietami, przez co ominęły was "rozkosze" wizyt u ginekologa tudziez poród przy rzeszy swiadków. Raz w zyciu postoicie nadzy przed lekarzem, w dodatku wsród podobnych wam golasów i tyle krzyku, jakby chodziło o wystawanie w stroju Adama na ruchliwym skrzyzowaniu w godzinach szczytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci IP: *.max-kade.uni-kiel.de 10.12.03, 17:26 Bardzo madre uwagi, no no... Tu chodzi o to, ze takie badanie nie powinno sie odbywac w taki sposob jesli wogole, a poza tym do rodzenia cie nikt ustawowo nie zmusza na dodatek pod grozba doprowadzenia przez policje lub nawet wiezienia. Jak nie chcesz to sie nie rozbierasz a my mamy konstytucyjny obowiazek poddania sie takiej szykanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ida Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci IP: *.mysiar.net / 80.48.165.* 10.12.03, 17:44 Badanie odbywac się powinno, poniewaz w wojsku jest sporo cwiczen wysiłkowych, a nie daj Boże, gdyby np. żylaki na nie zareagowały. Jesli natomiast chodzi o rodzenie to zdziwiłbys sie ile kobiet jest zmuszanych do rodzenia i to nie tylko przez naturę, działajaca za posrednictwem instynktu macierzyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci IP: *.max-kade.uni-kiel.de 10.12.03, 17:52 To nie jest przekonujacy argument... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verte Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 18:05 Ja nadal twierdze,że większość lekarzy na komisjach pod majtki poborowym nie zagląda no chyba,że mają jakieś nowe(natowskie?) dyrektywy.Wcześniej nie zdarzyło się to ani mnie ani żadnemu z moich znajomych w moim mieście.A jeśli już to poproszą Cię grzecznie za parawanik.Pięlegniarki to tam nie ma żadnej jest 3 lekarzy(w moim przyp.sami faceci) natomiast do innych badań wyjdziecie trójkami rozebrani do gaci i każdy czeka na swoją kolejkę. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_przemek_przemek Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci 11.12.03, 11:36 Witaj Piotr, Hmmm, chyba rzeczywiście się denerwujesz... Celem Twojego postu było uzyskanie informacji i chyba jakiś rodzaj uspokojenia się, a ludzie sprawiają sobie przyjemność bardziej Cię denerwując. Moja "komisja" wyglądała tak: najpierw rozebraliśmy się do gaci z około pięcioma kolesiami w pomieszczeniu (nazwijmy je przebieralnią). Potem każdy OSOBNO był wzywany na komisję. Były chyba cztery (pięć?) osoby w komisji. Na pewno dwie kobiety. Byłem cały czas w gaciach i choć chciałem je ambitnie zdjąć od razu - usłyszałem: "co robi, nie ma takiej konieczności". Za parawan poszedłem z kobietą-lekarką. Kazała mi się położyć i poprzyciskała mi trochę brzuch (złośliwa uwaga, że nie umiem go rozluźnić) - odpowiedziałem, że byłem właśnie na basenie i to efekt. Za parawanem też nie musiałem się rozbierać. W związku z Twoim postem pytałem większość swoich kumpli - czy rozbierali się - wszyscy stwierdzili, że nie. Właściwie moja komisja była bardziej śmieszna, niż stresująca. Wtedy zachowałem się równie głupio, jak większość ludzi na tym forum. Po wyjściu z komisji - wszyscy kolesie tam pytali mnie jak było - odpowiedziałem, że trzeba sie rozebrać i podchodzić do każdej osoby z komisji i pokazać członka. "A najgorszy jest ten test na równowagę, musisz przejść dwa metry po takiej plecionej linie" - w to też mi prawie wszyscy uwierzyli. Piotr - będzie oki. Plus jeszcze jedna uwaga - jak się denerwujesz - to członek raczej nie wstaje. Pozdrawiam, Przemek P.s. Po komisji opisz może wrażenia - uspokoisz tych, co wybierają się po Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.wislowski Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 19:09 to ciekawe, bo w moim przypadku bylo nas trzech , stalismy w rzadku i kazdy z nas byl nagi jak nas pan Bog stworzyl :)) zadnego w tym problemu nie widze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilecka Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci IP: *.pool21345.interbusiness.it 12.12.03, 11:51 moj chlopak na komisjipoborowej byl bez gaci, niestety pani doktor mu zmacala czy ma 2 jaja czy mniej, albo wiecej:) pare dni temu poszedl do wojska i w ciagu 2 dni 3 razy znowu mu macali jaja (bez gaci), jakby nie dowierzali ze ma 2! dobrze, ze tym razem to byli lekarze miejsce zdarzenia-wlochy... pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.wislowski Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.03, 18:18 a rozbieralismy sie w pokoju -takiej nibypoczekalni i bylismy tam sami , i nikt nie mial oporow, zeby sie rozebrac bo za chwile nas wolali do pokoju z lekarzami, gdzie mielismy wejsc juz nadzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kat_do_D Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.03, 22:49 za parawanikiem trzeba bylo stanac i zakaslac: wtedy interes podskakuje: im to sie jakos podoba. Gorzej, ze badania odbywaly sie na pietrze frontem do okien, ktore zaczynaly sie ok 60cm nad ziemia: dziewczyny z ulicy mialy niezle widowisko Odpowiedz Link Zgłoś
cortez3 Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci 13.12.03, 16:18 W moim przypadku tez badali nas w gaciach. Wchodzilismy we cztrech do pokoju gdzie czekala juz "szanowna komisja", potem pojedynczo udawalismy sie za parawan a tam pan doktorek ogladal jajka i siusiaka. Bylo ok. W komisji byla jedna babka, ktora (tak mi sie wydaje) byla wystarczajaco zazenowana faktem, ze jakis koles stoi przed nia w samych slipach. Balem sie tylko jednego - zeby mi nie stanal juz w trakcie badania. Udalo sie. Glowa do gory, cortez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci IP: *.max-kade.uni-kiel.de 05.01.04, 17:18 Ja komisje mialem w szpitalu przy jednostce wojskowej. W takim korytarzu siedzial za biurkiem jakis gosciu w mundurze który odbieral dokumenty i wypelnial jakies papiery. Potem kazal przejsc do tego korytarza za nim za taki parawan i się rozebrac do badania. Było tam już kilku chlopakow z czego trzech się ubieralo a paru stalo w kolejce do drzwi. Wszscy nago. Wyskoczylem z ciuchow i tez się ustawilem się w tej kolejce. Zanim mnie wezwali przed komisje stalem tak ze 30 minut. W tym czasie ten od dokumentow lazil kilka razy do tego pokoju gdzie badaja. Na komisji najpierw wazenie i mierzenie potem badanie cisnienia, 15 pompek i znow badanie cisnienia, badanie wzroku (jakies kolorowe obrazki), test na rownowage czy cos takiego (trzeba zrobic kilka przysiadow i przejsc szybko po takiej narysowanej na podlodze linii) i badanie kregoslupa. Na koniec macanie wora i fujary. Bardzo dokladne, bo lekarz nawet skore z h... zsuwal i pytal czy cos boli. Na koniec trzeba się było schylic, rozciagnac posladki. Najgorsze było, ze on nagle kazal „nie napinac miesni, bo będzie bolalo” i wepchnal mi w dupe palucha (to podobno badanie prostaty). Bolalo cholernie. Po badaniach stawalismy po kolei przed komisja. Mowia jaka się ma kategorie i pytaja gdzie chcialoby sie sluzyc. Koniec. Calosc może trwala z 15 minut. Jednoczesnie badali trzech chlopa. Badanie normalka. W sumie jadnak malo przyjemne bo caly czas na golasa. Na szczescie przy badaniu sami faceci. Mimo to niektorzy się chyba wstydza bo probuja zakryc swoje klejnoty reka ale to i tak się nie da przy tych badaniach. Jak robilem te pompki to mi się fiut i jajca o podloge obijaly i się balem ze mi stanie. Palec w dupie czulem jeszcze kilka dni po komisji. Mam nadzieje, ze nie wszedzie tak badaja. U nas to norma bo koledzy opowiadali to samo. Jeden miał pecha i trafil na jakichs praktykantow wiec było nawet gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
fanta-girl Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci 05.01.04, 17:25 Powiem, Wam chlopaki ze ten topik jest rewelacja. A z innej beczki to jak to czytam to mi sie wlos jezy i naprawde sie ciesze, ze jestem baba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stas Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci IP: *.toya.net.pl 07.01.04, 19:28 Ja nie mam żadnych szczególnie traumatycznych wspomnień związnych z moją komisją. Mam pytanie do osób znających się nieco na prawie. Czy za odmowe pokazania interesu na komisji wojskowej grożą jakieś grzywny, areszty itp? Odpowiedz Link Zgłoś
qzs Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci 07.01.04, 19:45 Na komisji poborowej najpierw kazano mi sie rozebrac w obecnosci 2 innych poborobych. Odmówiłem. Potem powiadziano mi, że w zasadzie przysługuje mi badanie indywidualne, więc o nie p[oprosiłem. Po odczekaniu jakiejś 0,5 godz. poproszono mnie na badanie indywidualne i ponownie kazano sie rozebrac (do mjatek) jednak ja ogmówilem znowu. w koncu nie musialem sie w ogole rozbierac (tylko buty i swetr) zbadano mi wzro, zmierzono, zwarzono i dostalem kategorie A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.01.04, 14:11 STARY ZUPEŁNIE ABSTARCHUJĄC OD TEMATU , NICKA MAZ ZAJEBISTEGO, ŚMIAŁEM SIE Z 5 MINUT. GRATULUJĘ POCZUCIA HUMORU Odpowiedz Link Zgłoś
wpustyni Re: komisja poborowa - badali was nago czy w gaci 25.08.23, 13:27 Ja miałem w 1989 albo w 1990r.. Komisja była w Urzędzie miasta nie w WKU. W jednej sali rozbieraliśmy się do majtek a w sali na przeciwko była komisja. Przyszedł jakiś trep i mówi "pierwszych pięciu". Zgłosiłem się jako piąty. A ten trep - rozbieramy się i idziemy. I nie było wyjścia. Na golasa przez jakieś 2 metry korytarza trzeba było przejść, gdzie kręcili się inni ludzie, do sali z komisją. Po wejściu trep krzyknął baczność. I to był już koniec z zasłanianiem się rękami. Wytłumaczył jak i gdzie podchodzimy. Było tam również kilka kobiet, chyba 4-6. Ja wchodząc jako piąty, byłem pierwszy do badań. Pierwsze stanowisko to potwierdzenie danych. Podchodzę do stołu i stoję z penisem na wierzchu przed dziewczyną wydawało się w moim wieku. Pytania o imię itp, potem dalej, ciśnienie... Najbardziej krępującym wydawało mi się jak stałem na golasa i badali mi wzrok. Najbardziej śmiesznym było jak stara pani doktor w celu sprawdzenia jąder zaprosiła mnie za kotarę a tam spytała czy wszystko ok i nic zupełnie nie sprawdzała. Zupełnie nie wiem czemu byliśmy tam nago. Po wyjściu z sali komisji przeszliśmy przez korytarz nie zasłaniając się. Byliśmy już tak moralnie upokorzeni, że chyba było nam już wszystko jedno. Dodam jeszcze, że w między czasie jakaś pani z urzędu donosiła dokumenty gdy byliśmy nago. Pamiętam również, że kobiety w komisji raczej nie wydawały się za zachwycone takim obrotem sprawy. Były raczej smutne i miały takie współczujące spojrzenie na nas a gdy nie musiały raczej nie patrzyły. Faceci natomiast byli w dobrych nastrojach. Odpowiedz Link Zgłoś