Dodaj do ulubionych

CHamstwo..kier.PKS

IP: 94.254.167.* 12.10.09, 17:50
Arogancja brak kompetencji kierowcy pks który dzisiaj między 14-15 zabiera dzieci ze szkoły podstawowej w Sarnówku gm.Bodzechów opłaconego jako zastępczy Gimbus.Zostawił 11-letnią dziewczynkę niepełnosprawną na deszczu 4 km od domu,z powodu....braku legitymacji szkolnej.Dziecko przez ostatnie 2 lata pobierało domowe nauczanie ze względu choroby MIZSK-ograniczone poruszanie się-stawy,leczenie pod opieką instytutu reomatologi.Pytam się!!!czy to prywatne samochody niekompetentnych kierowców,przecież mógł spisać dane dziecka,dlaczego UG Bodzechów toleruje takie zajścia,przecież płacimy wszyscy za dojazd i powrót dzieci do szkoły-domu.
Obserwuj wątek
    • dizzy81 Re: CHamstwo..kier.PKS 12.10.09, 17:52
      Czy linię obsługuje PKS Ostrowiec? Zgłosić bezpośrednio do Wodyńskiego
      • Gość: Podatnik Re: CHamstwo..kier.PKS IP: 94.254.167.* 12.10.09, 18:27
        Pomyślcie jaki to musi być człowiek,wypraszając dziecko z plecakiem szkolnym,
        wśród innych dzieci,przed szkołą-bez serca.Rozmawiamy często o ludziach którzy
        popełniają nieludzkie zbrodnie i myślimy-jak ten człowiek wygląda? dla mnie To
        już zbrodnia..i ten kierowca..więc widzimy że są wśród nas
        • Gość: temp.nick Re: Chamstwo..kier.PKS IP: 89.100.224.* 12.10.09, 21:04
          Kierowca PKS "nieludzkiej zbrodni nie popełnił" to po pierwsze. Skoro
          robił w zastępstwie to zachował się po prostu tak jakby jechał rejsowym
          PKSem, tumański, bezmyślny łeb, bez cienia sympatii czy współczucia dla niepełnosprawnego dziecka. Trzeba to koniecznie wyjaśnić, żeby takie
          historie nie miały miejsca w przyszłości.
          • Gość: Pod Re: Chamstwo..kier.PKS IP: 94.254.167.* 12.10.09, 21:34
            Nie robił w zastępstwie gdyż są to codzienne kursy od pn.do pt.zobowiązujące
            przewóz dzieci z i do szkoły opłacane przez UG Bodzechów na rzecz PKS-su.A
            zbrodnia w moim odczuciu gdyż dotyczy dziecka. I nie wiadomo co w takim
            idywidium jeszcze drzemie
            • Gość: antyklient P-punktualność, K-kultura osobista, S-samokrytyka IP: *.blokowe.pl 17.10.09, 10:09
              Jesli to było tak jak opisujesz to zrobić mu zdjęcie, podpisać, na ksero i
              rozlepić po Ostrowcu. Kilka razy spotkałem się z przejawem tzw "wysokiej kultury
              kierowców PKS" choć większość jest naprawdę miła i kulturalna więc zastanawia
              mnie to czy naprawdę kultura tak wiele Was Panowie kosztuje.
              • unhollyseth Re: P-punktualność, K-kultura osobista, S-samokry 17.10.09, 14:15
                A Ty co "miszczu"? Zawsze jesteś miły i kulturalny i nie masz gorszych dni?
                Powiedz mi gdzie pracujesz, a będę u Ciebie codziennie i będę czekał na dzień w
                którym będziesz niemiły. Wówczas zrobię Ci zdjęcie i porozwieszam na mieście z
                podpisem "Gwałciciel krasnali ogrodowych"
                • Gość: aron Re: P-punktualność, K-kultura osobista, S-samokry IP: *.lublin.enterpol.pl 21.10.09, 10:41
                  bo wy byście chcieli, żeby PKS za 10 zł przewiózł was z Ostrowca do
                  Kielc najnowszym modelem Irizara. Wybaczcie, ale 10 zł to bardzo
                  niska cena na taki dystans.

W Wielkiej Brytanii bilet na taką odległość kosztuje 9 funtów (w
                  firmie National Express) na trasie Glasgow - Edynburg) i tam są
                  podstawiane najnowsze modele autobusów światowych marek, np. właśnie
                  Irizary.

Zapłaćcie za bilet Kielce - Ostrowiec choćby nawet 5 funtów, nie
                  musi być 9, to będziecie mieli lepszy autobus.

Albo jeździjcie sobie pociągiem przez Skarżysko jak wam w PKSie źle.

• Gość: antyklient Re: P-punktualność, K-kultura osobista, S-samokry IP: *.blokowe.pl 21.10.09, 15:14
                    Ale o czym Wy Panowie mówicie!!! Niestety nie podam czym się zajmuję bo byłaby
                    to reklama, prywatnie zapraszam, TAK - jestem zawsze miły dla moich klientów bo
                    mi bardzo na nich zależy, nigdy nie byłem chamski w żadnym stopniu do mojego
                    klienta. Nie przenoszę prywatnych problemów na grunt zawodowy i vice versa
                    (dlatego jak piszesz jak mam zły dzień to odreagowuję w znany sobie skuteczny
                    sposób ale nie na kliencie mojej firmy). Możesz mnie kolego podchodzić
                    codziennie i niestety nie uda Ci się sprowokować mnie do niemiłego zachowania. I
                    co to za podejście: to że mało ktoś zarabia to ma odreagować na kliencie ???
                    Buhahaha Ludzie co to za myślenie. Skoro godzisz się na jakieś zarobki lub zyski
                    z firmy to dlaczego związane z tym narastające frustracje odgrywać na klientach.
                    Naprawdę nie rozumiem takiego myślenia...
                    Aron, idąc Twoim tropem rozumowania: przecież PKS może podnieść ceny i wozić
                    luksusowym coachem ludków do Kielc. Więc co stoi na przeszkodzie??? Czyżby
                    prywatna konkurencja? :) Gdyby nie ona, cena biletu dawno byłaby ok 50 zł a
                    kultura Panów Kierowców i jakość autobusów na obecnym poziomie.
                    • pathos_phobos Re: P-punktualność, K-kultura osobista, S-samokry 21.10.09, 15:44
                      Nie dyskutuj z aronem,to stonka spod Parczewa,którą Łukaszenka zrzucił na fora
                      świętokrzyskie.Bardzo upierdliwy troll.NIE KARMIĆ!!!
                  • pathos_phobos Panie Oleszczuk,zus pan zapłaciłeś? 21.10.09, 15:39
                    Aron = forumowy troll, w realu niejaki Arkadiusz Oleszczuk
                    właściciel firmy przewozowej spod Parczewa w woj. Lubelskim, od lat
                    okrada polskie spoleczenstwo opłacajac jedynie smieszna składkę KRUS-
                    owską jako właściciel skrawka hektara i jałówki
    • unhollyseth Re: CHamstwo..kier.PKS 12.10.09, 21:41
      Ja i tak jestem bez serca więc napisze to co myślę...
      Czemu to dziecko nie miało legitymacji szkolnej? Zapomniało czy nie miało? Bo to
      robi różnicę. Jeśli zapomniało, fakt można było inaczej. Nie miało w
      ogóle...przepisów trzeba przestrzegać, tym bardziej , że to dziecko nie ma
      wytatuowane na czole, że jest pod opieką różnych ekspertów.
      • Gość: temp.nick Re: CHamstwo..kier.PKS IP: 89.100.224.* 12.10.09, 22:12
        I tak i nie z tą legitymacją. Przyglądam się jak pracują kierowcy
        autobusów w Dublinie. Teoretycznie każdy niepełnosprawny ma
        legitymację, ale jeszcze nie widziałem żadnego, żeby się pofatygował
        pokazać kierowcy. By default przyjmujemy, że takową posiada. Kierowca
        PKS w Sarnówku widząc dziecko z teczką szkolną na plecach, stojące na
        przystanku i do tego na deszczu, powinien domyśleć się że czeka bez
        wątpienia na autobus, który został opłacony i chce się dostać
        do domu, proste nie? Czy takiemu tumańskiemu kołkowi jeszcze jest
        potrzebna legitymacja szkolna?
    • Gość: ala Re: CHamstwo..kier.PKS IP: *.blokowe.pl 12.10.09, 22:32
      Wielokrotnie spotkałam się z chamstwem ze strony kierowców PKS na trasie do
      Starachowic i do Opatowa. Wielokrotne (!) interwencje w tej sprawie nie
      przyniosły żadnych rezultatów. Człowiek po pewnym czasie się znieczula jeśli
      jego bezpośrednio to nie dotyczy... niestety. Inną sprawą jest wszechobecny brud
      ( syf, smród odpychający)w autobusach i notoryczne spóźnienia kierowców lub
      niewypuszczenie wcale autobusu na trasę ( odpowiedzi pracowników: przecież za 40
      min. jest następny; mieliśmy ważniejsze trasy; autobus wypożyczyliśmy na
      wycieczkę; itp.)Po 10 latach dojeżdżania PKS Ostrowiec ludzie wzięli sprawy w
      swoje ręce i ( mimo braku pozwolenia na prywatne busy na tych trasach) sami się
      zorganizowali i teraz dojeżdżamy innym busem - NIE PKS. My zadowoleni, prywatny
      zadowolony, a PKS?...chyba też - pozbył się roszczeniowych klientów
      i....zarobku. Pozdrowienia dla kierownika do spraw przewozów!
      • Gość: temp.nick Re: Chamstwo..kier.PKS IP: 89.100.224.* 12.10.09, 23:06
        "Ludzie wzięli sprawy w swoje ręce" -I bardzo dobrze, tak trzymać!
        Więcej pokazałoby gest Kozakiewicza PKSowi, to może i PKS musiałby się
        zmienić, i dostosować do oczekiwań rynku oraz pasażerów a nie
        odwrotnie!
        • Gość: Pod Re: Chamstwo..kier.PKS IP: 94.254.167.* 12.10.09, 23:24
          Tu nie chodzi o legitymację inwalidzką lecz szkolną i nie wsiadało samo do
          autobusu <terrorysty> lecz z częścią dzieci szkolny które wracają razem o tej
          godz.ze szkoły do okolicznych wiosek.
          • Gość: temp.nick Re: Chamstwo..kier.PKS IP: 89.100.224.* 12.10.09, 23:35
            Rozumiem, mnie nie musisz tłumaczyć -Gdybym to ja był kierowcą
            zabrałbym wszystkie dzieci ze szkoły
            • Gość: aron Re: Chamstwo..kier.PKS IP: 94.254.164.* 13.10.09, 07:20
              PKS Ostrowiec to jeden z najlepszych PKSow w kraju dlaczego sie
              czepiacie?
              • Gość: pasażer Re: Chamstwo..kier.PKS IP: *.171.233.224.dsl.crowley.pl 13.10.09, 08:17
                Ludzie, dlaczego czepiacie się wzorowego PKS-u? W gabinecie Prezesa wisi jego
                fotografia z papieżem, według słów Prezesa kieruje on jednym z najlepszych
                PKS-ów w Polsce! Uwagi pasażerów to gra polityczna pozbawiona przesłanek
                merytorycznych. To szczęście jeździć autobusami takiego przewoźnika.
              • pathos_phobos Re: Chamstwo..kier.PKS 13.10.09, 13:13
                Aron = forumowy troll, w realu niejaki Arkadiusz Oleszczuk
                właściciel firmy przewozowej spod Parczewa w woj. Lubelskim, od lat
                okrada polskie spoleczenstwo opłacajac jedynie smieszna składkę KRUS-
                owską jako właściciel skrawka hektara i jałówki
                • Gość: temp.nick Re: Chamstwo..kier.PKS IP: 89.100.224.* 13.10.09, 13:28
                  Przynależność do KRUS nie jest zabroniona w tym kraju, zaś bycie
                  członkiem ZUS to uważam za przejaw głupoty...
                  • pathos_phobos Re: Chamstwo..kier.PKS 13.10.09, 13:43
                    Wyklęty powstań ludu ziemi
                    powstańcie,których dręczy głód...
                    Skoro tak kochasz socjalizm,to czego wyjechałeś do Irlandii a nie na Białoruś?
                    • Gość: temp.nick Re: Chamstwo..kier.PKS IP: 89.100.224.* 13.10.09, 13:53
                      Pisałem Ci już nie raz i nie dwa pathosie, ze Twoja umiejetność
                      dedukowania tymbardziej percepcji rzeczywistości jest żadna. Skoro KRUS
                      nie jest zdelegalizowany a ZUS nienawidzi 99% zmuszonych wpłacać tam co
                      miesięczny haracz mieszkańców tego kraju, co ma do tego mój wyjazd do
                      Irlandii zamiast na Białoruś? Odpowiesz mi sensownie na to pytanie, bo
                      według mnie Białoruś to mamy... ale w Polsce
                      • pathos_phobos Re: Chamstwo..kier.PKS 14.10.09, 13:43
                        > Pisałem Ci już nie raz i nie dwa pathosie, ze Twoja umiejetność
                        > dedukowania tymbardziej percepcji rzeczywistości jest żadna.
                        I wzajemnie plus sentyment do czasów,kiedy władza decydowała za ciebie
                        ZUS to porażka działania systemu,istnienie KRUSu to jego patologia.
                        • temponick Re: Chamstwo..kier.PKS 14.10.09, 14:28
                          Damn pathos, I wish You're right, but I'm not going to argue with You

-Yeah, I'm very sentimental my friend

• Gość: szpieg Re: CHamstwo..kier.PKS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.09, 13:16
      podatnik=aron
    • Gość: PKS w Ostrowcu Św. Re: CHamstwo..kier.PKS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.09, 13:44
      Po przeprowadzeniu szczegółowych wyjaśnień okazało się, że
      opisywana sytuacja nie miała miejsca. Uczennica w ogóle nie podjęła
      próby przejazdu autobusem po zajęciach szkolnych. Wraz z koleżanką
      udały się do domu pieszo. Kierownik Działu Przewozów PKS w Ostrowcu
      Św. S.A.
      • tdx Re: CHamstwo..kier.PKS 13.10.09, 15:12
        www.pksostrowiec.pl - prosze przeprowadzic szczegolowe dochodzenie w
        sprawie popelnienia przez kogos pomylki, czyli strony www bedacej
        wizytowka firmy ;-) Wasi lansujacy sie w sklepiku PHS informatycy to
        druga pomylka ;) Pozd.
        Zadowolony klient korzystajacy z linii Ostrowiec - Zakopane
        • temponick Re: 60 lat w służbie PRL 13.10.09, 16:44
          Masz rację tdx, ta stronka to głęboki PRLowski klimat, wbudowany w jakieś ocalałe szczątki prehistorycznej wersji HTMLa prawdopobnie z pierwszej nigdzie nie opublikowanej (a ściągnietej do muzeum komunikacji samochodowej w Ostrowcu) wersji beta, która razem z mentalnością aż 3 informatyków Heba Marek, W±s £ukasz, Miller Tomasz (kończyli tajne komplety na..., no właśnie, gdzie?) tworzą z tego kuriozum na skalę światową. Bo czego tam nie ma?

Ano mamy tam certyfikat Zarządzania Jakością według ISO 9001 wersja 2008, Polską Nagrodę Jakości wersja 2008, mamy przedsiebiorstwo Fair Play wersja 2005, mamy Świętokrzyską nagrodę jakości z 2006, w równie antycznej "wyszukiwarce połączeń PKS w Ostrowcu Św. S.A." mamy listę 54 (sic!) przystanków PKS które ta nadająca się do Księgi Guinessa firma obsługuje w mieście. Dbałość o klienta jest zastanawiająca i czysto podejrzewam altruistyczna w swej naturze, bo szukając połączenia do Lipska możemy się dowiedzieć, że oprócz dworca w tym zaścianku mamy okazję wysiąść także na jednym z 8 przystanków. Według mnie rekord świata w ...trosce o pasażera
    • unhollyseth Re: CHamstwo..kier.PKS 13.10.09, 15:15
      Dajcie spokój tej hipokryzji. PKS to PKS tamto, a i tak pakujecie swoje cztery
      litery do autokaru i jedziecie. Alternatyw Wam się zachciewa.
      • temponick Re: CHamstwo..kier.PKS 13.10.09, 15:26
        Moment moment unholly -Nie każdy jest takim szczęściarzem jak Ty -
        Zgoda, większość ma cztery litery ale Ty masz cztery ...kółka
        • unhollyseth Re: CHamstwo..kier.PKS 13.10.09, 15:46
          Nie mam...jeszcze.
          • unhollyseth Re: CHamstwo..kier.PKS 13.10.09, 15:48
            I sam bardzo dużo jeżdżę PKS-ami.
            • unhollyseth Re: CHamstwo..kier.PKS 13.10.09, 15:53
              Jak było ciepło jeździłem wszędzie rowerem. Teraz jeżdżę autobusami. Co prawda
              samochód mam, ale nie mam kasy na jego odrestaurowanie. A z Sethcikową jak nic
              się nie zmieni to dopiero po nowym roku kupimy samochód. Więc z tego samego
              pieca jem chleb.
              • temponick Re: Łódź -Ostrowiec PKS 14.10.09, 00:25
                Moja żona przylatuje do Łodzi o 14:00. Czy autobus, który widnieje na

lodz.naszemiasto.pl/rozklady_pks/specjalna_artykul/2721.html
                Ostrowiec Św. przez Piotrków, Starachowice odjazd o 17:20PNn kursuje i mogę liczyć na to, że dojadę nim do domu?
                • unhollyseth Re: Łódź -Ostrowiec PKS 14.10.09, 07:49
                  Więc nasuwa się pytanie "A czy kiedykolwiek nie kursował, a było napisane, że
                  kursuje?". Nie rozumiem tego. Tak samo tego czy dojedziesz do domu. A co ma z
                  tym wspólnego PKS? Jak będziecie mieli wypadek to i tak mieliście go mieć. Poza
                  tym na trasie Łódź - Ostrowiec jeżdżą w miarę nowe i ładne autokary.

Odpowiadając na Twoje pytanie. Tak ten autobus kursuje, sam nim jechałem 3 dni
                  temu. Żyję.
                  • unhollyseth Re: Łódź -Ostrowiec PKS 14.10.09, 07:56
                    A zdarzyło Ci się temponiku nie dojechać do celu autobusem?
    • unhollyseth Nie wiem jak to zatytuować. 14.10.09, 07:55
      Narzekacie, że autobusy brudne, śmierdzące a kierowcy niemili są. Nie chce się
      bawić w rzecznika PKS, ale coś Wam napiszę.
      Chcecie, żeby autobusy były czyste...to do cholery nie śmiećcie! Cóż z tego, ze
      kierowca właśnie co posprzątał, ale jak takie świnie jak Wy wsiądą do autobusu i
      naśmiecą. To taka syzyfowa praca.
      Chcecie, żeby w autobusach ładnie pachniało...to myjcie się brudasy i używajcie
      antyperspirantów. Woda jest, a taki antyperspirant nawet i za 2 zł pewnie można
      kupić.
      Chcecie, żeby kierowcy byli mili...uwierzcie mi, że oni mają czasem pewnie dość
      tych wszystkich wstrętnych gęb ( które też czasem trzeba umyć pastą do zębów),
      które wsiadają i z miną jakby się skończył świat mówią "Bilet do.... poproszę".
      Kierowca też człowiek i ma prawo do złego dnia, ba ustawowo powinni mieć jeden
      dzień w miesiącu jako "zły dzień". Nie jesteście pępkiem świata i jak chcecie
      luksusów to kupcie sobie samochód np Rovera 75, albo coś z o wiele wyższej
      półki. I przestańcie pieprzyć smutki!
      • Gość: gość Re: Nie wiem jak to zatytuować. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.09, 08:40
        tak masz rację kierowcom chyba czasami brakuje cierpliwości
        • Gość: hejskl Re: Nie wiem jak to zatytuować. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.09, 08:42
          często jeżdzę pks nie jest tak źle
          • neti69 a ja Wam powiem... 21.10.09, 20:32
            ...że muszę bardzo pochwalić szczególnie jednego kierowcę z PKS -
            Pana Chodałę.Świetny kierowca,punktualny,wyrozumiały i bardzo miły
            człowiek.Polecam Go na wycieczki z młodzieżą.
      • tdx Re: Nie wiem jak to zatytuować. 22.10.09, 13:05
        Unholly, nie przeszkadzaja mi kierowcy, ani nawet brud w autobusach. Przy takiej ilosci sprzetu jaki posiada tutajszy PKS trudno, zeby wszystkie autobusy blyszczaly czystoscia. Zdaje sobie sprawe z tego, ze dochodza wynajmy - dzieci przyklejace gumy do siedzen, czy mlodziency wyrzucajacy puszki po piwie gdzie popadnie. Przeszkadzaja mi pierdzistolki, ktore dostaly robotke po znajomosci i mienia sie informatykami. Gdybym byl wlascicielem tego przybytku przejzalbym "dokonania" tych Panow i odpowiednio im podziekowal. Ps. dla mnie duzym plusem jest cena biletu na dluzszych trasach.
    • dizzy81 Re: CHamstwo..kier.PKS 21.10.09, 20:34
      A jeździł ktoś z "Rafaellem" ? :)
      • kszo.pany Re: CHamstwo..kier.PKS 22.10.09, 09:44
        Nie raz i nie dwa, ale anonimowo. Rafaello zawiózłby wszystkie dzieci z Sarnówka nawet do Sienna, nie pytając nawet o legiytmację:)
        • Gość: gilalla Re: CHamstwo..kier.PKS IP: 87.204.126.* 24.10.09, 12:12
          rafaello? jakis nowy przewoźnik?
          • temponick Re: Chamstwo..kier.PKS 24.10.09, 15:06
            Bzyknij w przeglądarce Rafaello and PKS and Ostrowiec to może się
            czegoś wiecej dowiesz jak jesteś taki(a) ciekawy(a)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka