dizzy81 13.03.07, 13:40 Kupujecie? Jak z bezpieczeństwem zakupów! Ktoś korzysta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natkaa66 Re: Allegro - rady dla początkującego 13.03.07, 13:43 Dobry post-jak na razie nie miałam odwagi kupić!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewam_1977 kupuje kupuje kupuje 13.03.07, 13:44 jeden raz tylko W 11 mnie odwiedziło w domu ale to jest ryzyko wpisane podczas zakupu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d81 Re: kupuje kupuje kupuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 14:23 W11 to paradokument! Poza tym kręcą w Krakowie, wiec skąd się u Ciebie wzięlio? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d81 Re: Allegro - rady dla początkującego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 13:44 Ja sie zarejestrowałem własnie! Znaczy tydzień temu! Odpowiedz Link Zgłoś
natkaa66 Re: Allegro - rady dla początkującego 13.03.07, 13:51 To czekamy na porady!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Allegro - rady dla początkującego 13.03.07, 13:53 Ryzyko masz teraz takie samo jak przy kupowaniu w normalnym sklepie. Odnośnie Allegro - mam takie rady dla Cię, młodzieńcze sieciowy. Kupuj tylko od super sprzedawców - czyli takich, którzy mają taki status. Czytaj komentarze. Pamiętaj, że w Allegro jest gwarancja zwrotu kosztów w przypadku, gdy transakcja przewyższa 300 zł. Co prawda trzeba pokazac penisa, ale po pewnym czasie kasa wraca. Ja już wszystko kupuje w siecie, nawet spożywkę. Oczywsiście nie na Allegro:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d81 Re: Allegro - rady dla początkującego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 13:55 A jeśli jest to sklep nie posiadający stautusu sprzedawcy? Z znam jego lokalizację i markę na rynku? Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Allegro - rady dla początkującego 13.03.07, 13:57 Ciezko powiedzieć. Wpisuj nazwę w googla i poczytaj opinii. Sklepy tez potrafią oszukać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d81 Re: Allegro - rady dla początkującego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 13:59 A ztym penisem to prawda? Czy se jaja robisz?:| Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Allegro - rady dla początkującego 13.03.07, 14:02 przed samym R. Mroczkiem musisz stanąć:) Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Allegro - rady dla początkującego 13.03.07, 14:02 Prawda. Powyżej 500 zł trzeba do tego miec zaświadczenie, że odbyt masz sterylny. No Dizzy, weź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d81 Re: Allegro - rady dla początkującego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 14:03 :D Ale zaraz, ja mam stanąć przed Mroczkiem, czy....? Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Allegro - rady dla początkującego 13.03.07, 14:05 Tak, Ty... każdy nowy członek jest dokładnie badany:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d81 Re: Allegro - rady dla początkującego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 14:06 Wariat, chłopie, doprowadzasz mnie do płaczu!:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Allegro - rady dla początkującego 13.03.07, 14:09 BMW napisałe o Mroczku bez opisu. Własnie transakcje powyżej 500 zł sa opatrzone klauzulą posiadania oświadczenia o czystości tyłka, bo Rafcio w razie wykrycia oszusta zapina Cie w tyłek w ramach rekompensaty. Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Allegro - rady dla początkującego 13.03.07, 13:52 ja kupiełem pierwszy raz niedawno:) wszystko jak najlepiej :))jestem bardzo zadowolony, ale kupuje tylko od ludzi z dużą ilością komentarzy pozytywnych. Pamiętajcie jednak, że oszust na poczatku też wzbudza zaufanie.. Odpowiedz Link Zgłoś
misiek7307 Re: Allegro - rady dla początkującego 13.03.07, 14:07 Kupuję/sprzedaję na Allegro od 4 lat i do tej pory zastrzeżenia miałem może do 5 transakcji. Trzeba zwracać uwagę nie tylko na ilość pozytywów ale też zerknąć za sprzedaż czego one są - bo ktoś może mieć 1000 pozytywów ale za sprzedaż zapałek po 50 groszy. Zawsze trzeba ostrożnie, ale uważnie kupując raczej się nie przejedziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Allegro - rady dla początkującego 13.03.07, 14:08 To jak bede miał jakieś wątpliwosci, to Ty stary wyga mi pomozesz Odpowiedz Link Zgłoś
misiek7307 Re: Allegro - rady dla początkującego 13.03.07, 14:11 jasne dizzy - nie ma problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Allegro - rady dla początkującego 13.03.07, 14:11 Heh, nie wiedziałem że cebule tam też można kupić: www.allegro.pl/item175015799_5_90_0_5kg_najlepsza_cebula_cebulka_prazona_.html Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Allegro - rady dla początkującego 13.03.07, 14:16 kiedyś była ekipa( ludzie )do sprzedania na allegro- z Ostrowca:)) hehehehe ,ale jaja były, zajeboste opisy i zdjęcia hehehehehe. Po 2 złote chodziły poszczególne "zjawiska" z Ostrowca:))) Może wiesz Lachien którzy?:)) Gdzieś na Bałtowskiej lub pod Nowym Zakładem ten domek był:)) Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Allegro - rady dla początkującego 13.03.07, 14:16 Tylko co wtedy gdyby ktoś ich kupił, umowa kupna/spzedaży na Allegro jest prawnie wiążąca Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Allegro - rady dla początkującego 13.03.07, 14:20 hehe, nie wiem, ale opisy i zdjęcia były zabójcze:)) Szkoda, że nie można wyszukać w archiwum... Odpowiedz Link Zgłoś
w.kielanowska Re: Allegro - rady dla początkującego 13.03.07, 14:52 trochę kupowaliśmy....czytanie komentarzy i nie tylko sugerowanie sie ceną-takie daję wskazówki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek_68 czytać, czytać i jeszcze raz czytać! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 15:19 Jestem na Allegro od jego początku, gdy jeszcze działało za free. Mam już dorobek grubo ponad stu transakcji - głównie zakupów. Zalecam: 1. czytać opinie o sprzedawcy (i za co były wystawione) 2. sprawdzać wystawiających opinie sprzedawcy (niekiedy działają "kółka wzajemnej promocji" 3. czytać dokładnie regulamin Allegro i jego nowelizacje np. ubezpieczenie transakcji o którym ktoś wcześniej wspominał obowiązuje pod kilkoma warunkami np. że sprzedający nie jest nowicjuszem - działa bodaj ponad 30 dni. Raz dałem się nabrać na towar nie odpowiadający opisowi na aukcji i chciałem skorzystać z ubezpieczenia. niestety Sprzedawca miał staż mniejszy, niż w warunkach ubezpieczenia - oczywiście ALLEGRo nie reklamuje tego faktu, a to poważny haczyk. Sprzedawca miał kilkadziesiąt opinii i zawartych transakcji ale staż miał jeszcze mały! Generalnie polecam z zachowaniem należytej staranności w analizowaniu oferty. Nie polecam aukcji kończących się, gdyż nie ma czasu na sprawdzenie oferty! Kupowałem przedmioty o wartości od kilku do kilku tysięcy złotych i było zazwyczaj OK. Ale też mam na koncie kilka wpadek... Odpowiedz Link Zgłoś
skladak1968 Re: Allegro - rady dla początkującego 13.03.07, 15:19 Kupuję od kilku lat. Nigdy nie miałem żadnych kłopotów. Sprawdzam tylko komentarze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d81 Re: Allegro - rady dla początkującego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 14:07 Komórkę chciałem kupić, tak dla wyjaśnienia powodów założenia wątku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek_68 Re: Allegro - rady dla początkującego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 14:56 jak komórka, to Maciek ma tu duże doświadczenie i sprawdzonego dostawcę... Odpowiedz Link Zgłoś
misiek7307 dizzy81 14.03.07, 18:56 dizzy daj znać co i w jakich pieniądzach Cię interesuje, a ja postaram się znaleźć coś pewnego. I jeszcze jedno sprecyzuj co z simlockiem i gwarancją - ja w każdym razie służę pomocą. Odpowiedz Link Zgłoś
gedaro1 Re: dizzy81 14.03.07, 22:08 To może mnie pomożesz interesuje mnie NOWY SAMSUNG D900 może mieć simlocka na erę no i cena jak najniższa. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
misiek7307 info dla gedaro1 15.03.07, 07:28 www.allegro.pl/item174814199_nowy_samsung_d900_z_ery_gwarancja_2_lata_w_wa_.html kupiłem u tych ludzi już 2 Samsungi - najpierw D500, teraz mam już od kilku miesięcy Z400. Aukcja jest prywatna więc trzeba do nich najpierw zadzwonić - wysyłają telefon kurierem za pobraniem, z możliwością otwarcia przesyłki przy kurierze, więc niewiele się ryzykuje. Ceny może mają nie najniższe, ale nie są firmą krzak jakich na Allegro wiele. Pierwszy raz kupowałem u nich jakieś 2 lata temu. Daj znać jeśli Ci pasuje ta oferta i oczywiscie jeśli kupisz - napisz jak Ci się podoba ten telefonik. Jeśli uważasz że jednak coś Ci tutaj nie pasuje, też daj znać to poszukamy gdzie indziej - pozdrowienia - Misiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d81 Re: info dla gedaro1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 07:32 Jak tylko aktualna komórka mi sie zdupcy to wale do Ciebie i gadamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
gedaro1 Re:Do misiek7307 15.03.07, 18:02 misiek7307 napisał: > www.allegro.pl/item174814199_nowy_samsung_d900_z_ery_gwarancja_2_lata_w_wa_.html > > kupiłem u tych ludzi już 2 Samsungi - najpierw D500, teraz mam już od kilku > miesięcy Z400. Aukcja jest prywatna więc trzeba do nich najpierw zadzwonić - > wysyłają telefon kurierem za pobraniem, z możliwością otwarcia przesyłki przy > kurierze, więc niewiele się ryzykuje. Ceny może mają nie najniższe, ale nie są > firmą krzak jakich na Allegro wiele. Pierwszy raz kupowałem u nich jakieś 2 > lata temu. Daj znać jeśli Ci pasuje ta oferta i oczywiscie jeśli kupisz - > napisz jak Ci się podoba ten telefonik. Jeśli uważasz że jednak coś Ci tutaj > nie pasuje, też daj znać to poszukamy gdzie indziej - pozdrowienia - Misiek Dzięki informacje o sprzedawcy, ale chyba nie skorzystam. Bardzo drogi. Za takie pieniądze mogę kupić ten telefon nie na allegro. Myślałem, że masz jakieś dojścia gdzie można kupować taniej. Ale jeszcze raz dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
misiek7307 Re:Do misiek7307 15.03.07, 18:08 "taniej" niestety oznacza na dużej stopie ryzyka:( dojścia do okazji generalnie są - ale lepiej przepłacić 100 zł. niż stracić 800. Daj znać jak kupisz, jak spisuje się D900 - rozpatrywałem jego zakup, ale UMTS zdecydował o zakupie Z400 i nie żałuję - internet hasa aż miło, a i w Plusie UMTS rozwija się dość szybko, Ja generalnie przerzuciłem się z Nokii na Samsungi (slidery) i jestem z tej zmiany bardzo zadowolony. Pozdrowienia - Misiek Odpowiedz Link Zgłoś
gedaro1 Re:Do misiek7307 15.03.07, 18:56 Ja ogólnie preferuję telefony z klapką(obecnie używam Motorolę V3i) i jestem bardzo zadowolony. Samsung D900 spodobał mi się ze względu na grubiśc jest naprawdę cieniutki, ale jeszcze bardziej podoba mi się Samsung D830 cieniutki i do tego z klapką. Odpowiedz Link Zgłoś
misiek7307 Re:Do misiek7307 15.03.07, 19:16 no faktycznie D830 też fajny jest, ale uwierz mi spróbujesz slidera i docenisz jego walory. D830 nie ma chyba póki co w ofercie polskich operatorów - ale jest chyba dostępny w "nie dla idiotów" bez simlocka i z 2 letnią gwarancją Samsung Polska. I jeszcze jedno - Samsung polska nie respektuje podobno gwarancji z innych krajów?! Odpowiedz Link Zgłoś
misiek7307 wypasione buty - warto rozważyć zakup !!!:) 22.03.07, 18:44 www.allegro.pl:80/show_item.php?item=168614703 Odpowiedz Link Zgłoś
buksy to jest siła Allegro : 05.04.07, 08:51 www.allegro.pl/item168614703_super_buty_wejsciowe_do_kotlowni_.html Odpowiedz Link Zgłoś