Dodaj do ulubionych

Allegro - rady dla początkującego

13.03.07, 13:40
Kupujecie? Jak z bezpieczeństwem zakupów! Ktoś korzysta?
Obserwuj wątek
    • natkaa66 Re: Allegro - rady dla początkującego 13.03.07, 13:43
      Dobry post-jak na razie nie miałam odwagi kupić!!!!
      • ewam_1977 kupuje kupuje kupuje 13.03.07, 13:44
        jeden raz tylko W 11 mnie odwiedziło w domu ale to jest ryzyko wpisane podczas
        zakupu
        • Gość: d81 Re: kupuje kupuje kupuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 14:23
          W11 to paradokument! Poza tym kręcą w Krakowie, wiec skąd się u Ciebie wzięlio?
      • Gość: d81 Re: Allegro - rady dla początkującego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 13:44
        Ja sie zarejestrowałem własnie! Znaczy tydzień temu!
        • natkaa66 Re: Allegro - rady dla początkującego 13.03.07, 13:51
          To czekamy na porady!!!!
        • lachien Re: Allegro - rady dla początkującego 13.03.07, 13:53
          Ryzyko masz teraz takie samo jak przy kupowaniu w normalnym sklepie. Odnośnie
          Allegro - mam takie rady dla Cię, młodzieńcze sieciowy. Kupuj tylko od super
          sprzedawców - czyli takich, którzy mają taki status. Czytaj komentarze.
          Pamiętaj, że w Allegro jest gwarancja zwrotu kosztów w przypadku, gdy transakcja
          przewyższa 300 zł. Co prawda trzeba pokazac penisa, ale po pewnym czasie kasa
          wraca. Ja już wszystko kupuje w siecie, nawet spożywkę. Oczywsiście nie na
          Allegro:)
          • Gość: d81 Re: Allegro - rady dla początkującego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 13:55
            A jeśli jest to sklep nie posiadający stautusu sprzedawcy? Z znam jego lokalizację i markę na rynku?
            • lachien Re: Allegro - rady dla początkującego 13.03.07, 13:57
              Ciezko powiedzieć. Wpisuj nazwę w googla i poczytaj opinii. Sklepy tez potrafią
              oszukać.
              • Gość: d81 Re: Allegro - rady dla początkującego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 13:59
                A ztym penisem to prawda? Czy se jaja robisz?:|
                • bmwariat Re: Allegro - rady dla początkującego 13.03.07, 14:02
                  przed samym R. Mroczkiem musisz stanąć:)
                • lachien Re: Allegro - rady dla początkującego 13.03.07, 14:02
                  Prawda. Powyżej 500 zł trzeba do tego miec zaświadczenie, że odbyt masz
                  sterylny. No Dizzy, weź.
                  • Gość: d81 Re: Allegro - rady dla początkującego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 14:03
                    :D

Ale zaraz, ja mam stanąć przed Mroczkiem, czy....?
                    • bmwariat Re: Allegro - rady dla początkującego 13.03.07, 14:05
                      Tak, Ty... każdy nowy członek jest dokładnie badany:)
                      • Gość: d81 Re: Allegro - rady dla początkującego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 14:06
                        Wariat, chłopie, doprowadzasz mnie do płaczu!:DDD
                    • lachien Re: Allegro - rady dla początkującego 13.03.07, 14:09
                      BMW napisałe o Mroczku bez opisu. Własnie transakcje powyżej 500 zł sa opatrzone
                      klauzulą posiadania oświadczenia o czystości tyłka, bo Rafcio w razie wykrycia
                      oszusta zapina Cie w tyłek w ramach rekompensaty.
    • bmwariat Re: Allegro - rady dla początkującego 13.03.07, 13:52
      ja kupiełem pierwszy raz niedawno:) wszystko jak najlepiej :))jestem bardzo
      zadowolony, ale kupuje tylko od ludzi z dużą ilością komentarzy pozytywnych.
      Pamiętajcie jednak, że oszust na poczatku też wzbudza zaufanie..
      • misiek7307 Re: Allegro - rady dla początkującego 13.03.07, 14:07
        Kupuję/sprzedaję na Allegro od 4 lat i do tej pory zastrzeżenia miałem może do
        5 transakcji. Trzeba zwracać uwagę nie tylko na ilość pozytywów ale też zerknąć
        za sprzedaż czego one są - bo ktoś może mieć 1000 pozytywów ale za sprzedaż
        zapałek po 50 groszy. Zawsze trzeba ostrożnie, ale uważnie kupując raczej się
        nie przejedziesz.
        • dizzy81 Re: Allegro - rady dla początkującego 13.03.07, 14:08
          To jak bede miał jakieś wątpliwosci, to Ty stary wyga mi pomozesz
          • misiek7307 Re: Allegro - rady dla początkującego 13.03.07, 14:11
            jasne dizzy - nie ma problemu.
    • dizzy81 Re: Allegro - rady dla początkującego 13.03.07, 14:11
      Heh, nie wiedziałem że cebule tam też można kupić:

www.allegro.pl/item175015799_5_90_0_5kg_najlepsza_cebula_cebulka_prazona_.html
      • bmwariat Re: Allegro - rady dla początkującego 13.03.07, 14:16
        kiedyś była ekipa( ludzie )do sprzedania na allegro- z Ostrowca:))
        hehehehe ,ale jaja były, zajeboste opisy i zdjęcia hehehehehe. Po 2 złote
        chodziły poszczególne "zjawiska" z Ostrowca:))) Może wiesz Lachien którzy?:))
        Gdzieś na Bałtowskiej lub pod Nowym Zakładem ten domek był:))
        • dizzy81 Re: Allegro - rady dla początkującego 13.03.07, 14:16
          Tylko co wtedy gdyby ktoś ich kupił, umowa kupna/spzedaży na Allegro jest prawnie wiążąca
          • bmwariat Re: Allegro - rady dla początkującego 13.03.07, 14:20
            hehe, nie wiem, ale opisy i zdjęcia były zabójcze:))
            Szkoda, że nie można wyszukać w archiwum...
    • w.kielanowska Re: Allegro - rady dla początkującego 13.03.07, 14:52
      trochę kupowaliśmy....czytanie komentarzy i nie tylko sugerowanie sie ceną-takie
      daję wskazówki....
      • Gość: Wojtek_68 czytać, czytać i jeszcze raz czytać! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 15:19
        Jestem na Allegro od jego początku, gdy jeszcze działało za free.
        Mam już dorobek grubo ponad stu transakcji - głównie zakupów.

Zalecam:
        1. czytać opinie o sprzedawcy (i za co były wystawione)
        2. sprawdzać wystawiających opinie sprzedawcy (niekiedy działają "kółka wzajemnej promocji"
        3. czytać dokładnie regulamin Allegro i jego nowelizacje

np. ubezpieczenie transakcji o którym ktoś wcześniej wspominał obowiązuje pod kilkoma warunkami np. że sprzedający nie jest nowicjuszem - działa bodaj ponad 30 dni.
        Raz dałem się nabrać na towar nie odpowiadający opisowi na aukcji i chciałem skorzystać z ubezpieczenia. niestety Sprzedawca miał staż mniejszy, niż w warunkach ubezpieczenia - oczywiście ALLEGRo nie reklamuje tego faktu, a to poważny haczyk. Sprzedawca miał kilkadziesiąt opinii i zawartych transakcji ale staż miał jeszcze mały!

Generalnie polecam z zachowaniem należytej staranności w analizowaniu oferty.
        Nie polecam aukcji kończących się, gdyż nie ma czasu na sprawdzenie oferty!

Kupowałem przedmioty o wartości od kilku do kilku tysięcy złotych i było zazwyczaj OK.
        Ale też mam na koncie kilka wpadek...
    • skladak1968 Re: Allegro - rady dla początkującego 13.03.07, 15:19
      Kupuję od kilku lat. Nigdy nie miałem żadnych kłopotów. Sprawdzam tylko
      komentarze :)
    • Gość: d81 Re: Allegro - rady dla początkującego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 14:07
      Komórkę chciałem kupić, tak dla wyjaśnienia powodów założenia wątku
      • Gość: Wojtek_68 Re: Allegro - rady dla początkującego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 14:56
        jak komórka, to Maciek ma tu duże doświadczenie i sprawdzonego dostawcę...
      • misiek7307 dizzy81 14.03.07, 18:56
        dizzy daj znać co i w jakich pieniądzach Cię interesuje, a ja postaram się
        znaleźć coś pewnego. I jeszcze jedno sprecyzuj co z simlockiem i gwarancją - ja
        w każdym razie służę pomocą.
        • gedaro1 Re: dizzy81 14.03.07, 22:08
          To może mnie pomożesz interesuje mnie NOWY SAMSUNG D900 może mieć simlocka na erę no i cena jak najniższa.
          Pozdro.
          • misiek7307 info dla gedaro1 15.03.07, 07:28
            www.allegro.pl/item174814199_nowy_samsung_d900_z_ery_gwarancja_2_lata_w_wa_.html

kupiłem u tych ludzi już 2 Samsungi - najpierw D500, teraz mam już od kilku
            miesięcy Z400. Aukcja jest prywatna więc trzeba do nich najpierw zadzwonić -
            wysyłają telefon kurierem za pobraniem, z możliwością otwarcia przesyłki przy
            kurierze, więc niewiele się ryzykuje. Ceny może mają nie najniższe, ale nie są
            firmą krzak jakich na Allegro wiele. Pierwszy raz kupowałem u nich jakieś 2
            lata temu. Daj znać jeśli Ci pasuje ta oferta i oczywiscie jeśli kupisz -
            napisz jak Ci się podoba ten telefonik. Jeśli uważasz że jednak coś Ci tutaj
            nie pasuje, też daj znać to poszukamy gdzie indziej - pozdrowienia - Misiek
            • Gość: d81 Re: info dla gedaro1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 07:32
              Jak tylko aktualna komórka mi sie zdupcy to wale do Ciebie i gadamy:)
              • lsdiva Re: info dla gedaro1 15.03.07, 07:55
                Chcesz fonika to zameiluj do mnie
                • dizzy81 Re: info dla gedaro1 15.03.07, 08:15
                  Dzięki, raczej nie skorzystam
            • gedaro1 Re:Do misiek7307 15.03.07, 18:02
              misiek7307 napisał:

> www.allegro.pl/item174814199_nowy_samsung_d900_z_ery_gwarancja_2_lata_w_wa_.html
              >
              > kupiłem u tych ludzi już 2 Samsungi - najpierw D500, teraz mam już od kilku
              > miesięcy Z400. Aukcja jest prywatna więc trzeba do nich najpierw zadzwonić -
              > wysyłają telefon kurierem za pobraniem, z możliwością otwarcia przesyłki przy
              > kurierze, więc niewiele się ryzykuje. Ceny może mają nie najniższe, ale nie są
              > firmą krzak jakich na Allegro wiele. Pierwszy raz kupowałem u nich jakieś 2
              > lata temu. Daj znać jeśli Ci pasuje ta oferta i oczywiscie jeśli kupisz -
              > napisz jak Ci się podoba ten telefonik. Jeśli uważasz że jednak coś Ci tutaj
              > nie pasuje, też daj znać to poszukamy gdzie indziej - pozdrowienia - Misiek

Dzięki informacje o sprzedawcy, ale chyba nie skorzystam. Bardzo drogi. Za takie pieniądze mogę kupić ten telefon nie na allegro. Myślałem, że masz jakieś dojścia gdzie można kupować taniej. Ale jeszcze raz dzięki.
              • misiek7307 Re:Do misiek7307 15.03.07, 18:08
                "taniej" niestety oznacza na dużej stopie ryzyka:( dojścia do okazji generalnie
                są - ale lepiej przepłacić 100 zł. niż stracić 800. Daj znać jak kupisz, jak
                spisuje się D900 - rozpatrywałem jego zakup, ale UMTS zdecydował o zakupie Z400
                i nie żałuję - internet hasa aż miło, a i w Plusie UMTS rozwija się dość
                szybko, Ja generalnie przerzuciłem się z Nokii na Samsungi (slidery) i jestem z
                tej zmiany bardzo zadowolony. Pozdrowienia - Misiek
                • gedaro1 Re:Do misiek7307 15.03.07, 18:56
                  Ja ogólnie preferuję telefony z klapką(obecnie używam Motorolę V3i) i jestem bardzo zadowolony.
                  Samsung D900 spodobał mi się ze względu na grubiśc jest naprawdę cieniutki, ale jeszcze bardziej podoba mi się Samsung D830 cieniutki i do tego z klapką.
                  • misiek7307 Re:Do misiek7307 15.03.07, 19:16
                    no faktycznie D830 też fajny jest, ale uwierz mi spróbujesz slidera i docenisz
                    jego walory. D830 nie ma chyba póki co w ofercie polskich operatorów - ale jest
                    chyba dostępny w "nie dla idiotów" bez simlocka i z 2 letnią gwarancją Samsung
                    Polska. I jeszcze jedno - Samsung polska nie respektuje podobno gwarancji z
                    innych krajów?!
    • misiek7307 wypasione buty - warto rozważyć zakup !!!:) 22.03.07, 18:44
      www.allegro.pl:80/show_item.php?item=168614703
    • buksy to jest siła Allegro : 05.04.07, 08:51
      www.allegro.pl/item168614703_super_buty_wejsciowe_do_kotlowni_.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka