Gość: Gość Re: Lofty u Scheiblera gotowe IP: 213.25.189.* 24.05.10, 14:54 Polecam: www.loftydegirarda.eu i www.staraprzedzalnia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złorzecz Re: Lofty u Scheiblera gotowe IP: *.toya.net.pl 24.05.10, 14:55 Zamysłem inwestora nie było tworzenie superwypaśnych apartamentów wyłącznie dla wyższych sfer. Ten koleś z Australii mówił, że chce by normalna regularnie zarabiająca rodzina mogła wziąć rozsądny kredyt i kupić tam mieszkanie. Więc nie rozumiem narzekań na brak wypasu. Odpowiedz Link Zgłoś
ulther Re: Lofty u Scheiblera gotowe 24.05.10, 15:14 Do gonzo1916: Łodz jest pieknym labedziem zalanym przez komunistow i demokratycznych samorzadowcow plama ropy:P. Jezeli chcesz zniszczyc calkiem ladne miasto wystarczy zaniechac jakichkolwiek remontow na 70 lat (aha i pozbyc sie warstwy wlascicieli, ktorzy o ta wlasnosc dbali, oddac wszystko panstu i patrzec jak gnije:P). Brawo za Scheiblera. Pozostaje niedosyt, ze to nie lofty a apartamentowiec i ,ze nie np. przeprowadzony Uniwersytet a wlasnie apartamentowiec. Niemniej brawo za ratunek starego budynku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lodzermensch Re: Lofty u Scheiblera gotowe IP: *.toya.net.pl 24.05.10, 16:11 Matko, co za sirota te zdjęcia robiła. Fotografów tam nie macie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inv-lodzermensh Re: Lofty u Scheiblera gotowe IP: 194.73.236.* 25.05.10, 09:01 Dekoracyjność - musiała zainstnieć, bo fabryka była dekoracyjna w momencie budowania. Miała na przykład misternie kute (odlewane?) kraty nawiązujące do architektury mauretańskiej. Łódź jest miastem eklektyzmu i powinna, moim zdaniem, takim miastem pozostać. Powinno być miejsce dla wybujałej secesji i socrealizmu, dla czystego neogotyku i szklanych powierzchni posmodernistycznego gmachu Prawa UŁ. Przyjedźcie, poznajcie Łódź, nie cytujcie bez sensu wyświechtanych opinii krzywdzących to miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Lofty u Scheiblera gotowe IP: *.geberit.de 25.05.10, 10:00 A jak z izolacja cieplna? Czy ktos pomyslal ile bedzie kosztowac ogrzanie tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies_fafik Re: Lofty u Scheiblera gotowe IP: 212.160.172.* 25.05.10, 10:19 Mam jedno pytanie (bo naprawde nie wiem) - jak wygląda kwestia "skażenia" wewnątrz tych murów? Tzn to były przeciez zakłady przemysłowe, stawiane w czasach, gdy o BHP nikomu sie nawet nie sniło. Przez cos circa 100 lat odbywała sie tam produkcja masowa z uzyciem chemikaliów. A wydaje mi sie, ze nawet mała ilośc chemii w takim przedziale czasu kumuluje sie np w konstrukcji budynku, murze. A przeciez cegła to ceramika, materiał naturalny, "chłonący" wszysko z otoczenia... Tak jako "lajkonikowi" mi sie wydaje ;) Poza tym podejrzewam, ze to nie jest tak, ze wyejdziesz do takiego budynku i padniesz na ołowicę od razu :) Raczej że przez dlugie lata (dziesieciolecia) bedziesz to wdychał czy jakoś "wchłaniał". Jest w tym troche prawdy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ślązak Re: Lofty u Scheiblera gotowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.10, 10:47 www.loftloft.pl/loftloft/1,94227,5799896,Slask_kocha_Lofty.html www.lofty-gliwice.pl/ lofty.gliwice.pl/pl/ katowice.gazeta.pl/katowice/1,72935,3818577.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajj Re: Lofty u Scheiblera gotowe IP: 83.238.95.* 25.05.10, 11:25 polska zasmarkana głupota, lofty zostały stworzone bo były tanie, w polsce zasranej przez kołnierzyki wszystko zostało przewrócone do góry nogami ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Lofty u Scheiblera gotowe IP: *.16-79-r.retail.telecomitalia.it 25.05.10, 11:39 ahhhhhh Lodz!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zewa Re: Lofty u Scheiblera gotowe IP: *.superkabel.de 25.05.10, 12:00 Ladny budynek, ale z loftem niewiele ma wspolnego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugh Re: Lofty u Scheiblera gotowe IP: 77.252.171.* 25.05.10, 12:58 to, że nastała moda na lofciarstwo, nie znaczy, że żywot w odremontowanej (lepiej lub gorzej) starej fabryce to dobry pomysł. głupota ludzka, manifestująca się między innymi pogonią za tym, co media okrzykną czymś świetnym, nie zna granic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lofty u Scheiblera gotowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 13:03 a gdzie w lublinie są takie fabryki niby?> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: Lofty u Scheiblera gotowe IP: *.acn.waw.pl 25.05.10, 13:05 Podbijam post - co ze skażeniami? - w fabryce tekstylnej w podłogach i ścianach powinna być cała tablica Mendelejewa... Są jakieś testy? badania? certyfikaty?? Metale ciężkie w mieszkaniu są gwarantem ciężkich chorób lub minimum mega alergii.... 25.05.10, 10:19 Gość: pies_fafik Mam jedno pytanie (bo naprawde nie wiem) - jak wygląda kwestia "skażenia" wewnątrz tych murów? Tzn to były przeciez zakłady przemysłowe, stawiane w czasach, gdy o BHP nikomu sie nawet nie sniło. Przez cos circa 100 lat odbywała sie tam produkcja masowa z uzyciem chemikaliów. A wydaje mi sie, ze nawet mała ilośc chemii w takim przedziale czasu kumuluje sie np w konstrukcji budynku, murze. A przeciez cegła to ceramika, materiał naturalny, "chłonący" wszysko z otoczenia... Tak jako "lajkonikowi" mi sie wydaje ;) Poza tym podejrzewam, ze to nie jest tak, ze wyejdziesz do takiego budynku i padniesz na ołowicę od razu :) Raczej że przez dlugie lata (dziesieciolecia) bedziesz to wdychał czy jakoś "wchłaniał". Jest w tym troche prawdy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorczyca Re: Lofty u Scheiblera gotowe IP: *.os2.kn.pl 25.05.10, 13:23 cudo :) Zawsze marzyłam o mieszkaniu w lofcie... myślę, ze projekt loftu do najfajniejsze wyzwanie dla każdego projektanta wnętrz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc/Baluciarz Re: Lofty u Scheiblera gotowe IP: 156.18.50.* 25.05.10, 14:35 Lodz moje miasto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pampuh Re: Lofty u Scheiblera gotowe 25.05.10, 15:30 Mieszkalem w lofcie przez rok, w Meat PAcking Distict. Tyle opiewal lease, pozniej zwialem.....cuchnelo mimo remontu, przez nowe okna gwizdal wiatr bo nie uszczelniono tego jak nalezy, ze scian delikatnie posypywala sie zaprawa, po awanturze pomalowali to specjalnym lakierem i bylo troche lepeij. O windach przez grzecznosc nie wspomne. Na tym moja przygoda z loftami zakonczyla sie raz na zwsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajwaj Re: Lofty u Scheiblera gotowe IP: *.as15444.net 25.05.10, 16:57 Aj Waj ale lofty, tylko po ileż Ty Pan je sprzedajesz? Czyż Pan nie powiesz że za drogo? Jak się dogamamy to ja kupię takie dla mojego Icka i mojej Ester jako posag będą mieć :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stały_Czytelnik Re: Lofty u Scheiblera gotowe IP: *.filg.uj.edu.pl 28.05.10, 15:22 Meble z Ikei... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku Re: Lofty u Scheiblera gotowe 30.05.10, 14:52 pieprzeni nowobogaccy coś dla ludzi kurde zbudujta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ultra Re: Lofty u Scheiblera gotowe IP: 109.243.169.* 31.05.10, 01:26 Dobrze, że wyremontowane a nie zburzone, natomiast te mieszkania to przecież nie lofty; idea loftu: duża , TANIA, poprzemysłowa przestrzeń zaadaptowana NISKIM KOSZTEM do mieszkania, no to chyba jednak nie o tym tu się mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anja Re: Lofty u Scheiblera gotowe IP: *.sieradz.vectranet.pl 31.05.10, 11:56 I mamy kolejne osiedle zamknięte, które guzik sobie pooglądacie. A co z Księżym Młynem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sofie Re: Lofty u Scheiblera gotowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 17:26 Prawda jest taka, że w Polsce trudno mówić o loftach. Jeszcze te w Żyrardowie to wyglądają, antresole, śliczne otoczenie. W Łodzi małopowierzchniowe, dla wszystkich niby, ok, ale idea loftu gdzieś się zawieruszyła. Bolko loft, to jest przykład dobrze zrealizowanego założenia. Co do Łodzi - mimo niedociągnięć - naprawdę odwalili kawał dobrej roboty, Scheibler naprawdę wreszcie znów wygląda, bo do tej pory ręce same opadały, jak to zaniedbano. Brawo Łódź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isia Re: Lofty u Scheiblera gotowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 08:29 Po pierwsze TO JUŻ BYYYYŁO i to w o wiele lepszej formie! (taki Poznqań na przykład z projektem Rosolskiego) Trzeba cały czas iść do przodu, a nie tak się cofać! projekt zły nie jest, ale zdecydowanie biją go na głowę wcześniejsze, ciekawsze projekty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do @MACHO UK Re: Lofty u Scheiblera gotowe IP: 195.8.101.* 10.09.10, 13:13 Do @MACHO UK - Twoja wiedza o Łodzi jest zerowa i opiera się na wiedzy stereotypowej portali typu Onet. Ładnych miejsc w Łodzi to ty naprawdę nie widziałeś skoro wymieniasz tylko te sztandarowe i najnowsze. Odpowiedz Link Zgłoś