Gość: daszek Re: Biała Dama w Poznaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.11, 22:53 a gdzie jest daszek nad wejściem do usług? welcome poland!;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Biała Dama w Poznaniu IP: 95.108.85.* 08.02.11, 00:59 SEKO HOTEL BORDEAUX BIS. KILKORO POPEŁNIŁO KILKORO BŁĘDÓW: NAJPIERW ZERŻNELI PROJEKT, POTEM ZGŁOSILI GO W KONKURSIE NA TĄ DZIAŁKĘ (ZOSTALI WYKLUCZENI PRZEZ SĄD KONKURSOWY ZA PLAGIAT), A TERAZ CHCĄ SIĘ TYM PROJEKTEM WYPROMOWAĆ. KILKOROŻENADA. WSTYD PANOWIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Biała Dama w Poznaniu IP: 95.108.85.* 08.02.11, 01:07 "Może Szanowna Bryło pokazałabyś najpierw zwycięski projekt, który będzie realizowany?" Oto on: www.gazetainwestor.pl/nowosci/przy-wodnej-15-powstaje-kamienica/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość/ Gościu Re: Biała Dama w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 08.02.11, 11:06 Specjalistą nie jestem ale rzuciłem okiem na SEKO www.seekoo-hotel.com/decouvrir i o plagiacie nie ma mowy:) Oba budynki są napewno nowoczene 1 biały drugi szary, balkony, proporcje okien, tylo okładzina wydaje się podobna. Pozdrawiam serdecznie kolege Gość:Gość. Chyba jakieś niespełnione ambicje konkursowe:)Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzh Re: Biała Dama w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.11, 08:32 czy zrobienie elewacji w podobnym kolorze co w innym budynku, to plagiat? zwycieski projekt wyglada jak niejedna kamienica z lat preznego modernizmu, a jakos nikt o plagiatach nie krzyczy. niemniej jednak bedzie idealnie pasowal do otoczenia, szczegolnie jak obloza go piaskowcem, ktory czyszczenia moze sie spodziewac najwczesniej za 50 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
talsen Re: Biała Dama w Poznaniu 12.02.11, 23:48 Szkoda,że ten niebanalny projekt, nie zostanie w Poznaniu zrealizowany. Dzisiaj przejeżdżałem właśnie ulicą Garbary i widziałem tam rozpoczęcie prac budowlanych. Niestety stanie tam jakiś kanciasty,przeszklony, koszmarek, cofnięty nieco od głównej ulicy z przeznaczeniem biurowo mieszkalnym. Szkoda,że nowa architektura w moim mieście (z niewieloma wyjątkami) jest taka brzydka i nijaka. Odpowiedz Link Zgłoś
talsen Re: Biała Dama w Poznaniu 13.02.11, 00:00 Do gościa "Pyrka". Zamek gargamel. Pieprzysz bzdury o tym projekcie zamku, tak jak twoi sojusznicy.A co, może w staromiejskiej przestrzeni, miał stanąć budynek z betonu szkła i aluminium, tak jak budynek nowego muzeum narodowego, który w tym miejscu jest kompletnym nieporozumieniem i wprowadza niewybaczalny chaos architektoniczny ?Projekt budynku na skrzyżowaniu Garbar i Wodnej jest wspaniały i bardzo żałuję ,że nie będzie zrealizowany a w jego miejsce zbudują jakiś bezpłciowy biurowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
talsen Re: Biała Dama w Poznaniu 13.02.11, 00:11 Największą wpadką architektoniczną ostatniej dekady w Poznaniu, jest ohydny biurowiec, który zbudowano na skarpie dawnego portu rzecznego nad Wartą.O brzydkim osiedlu obok biurowca już nawet nie wspomnę.Został bezpowrotnie zniszczony widok zabudowań portowych, od strony katedry na Ostrowiu Tumskim.Zburzono bezmyślnie stare magazyny portowe w jakich w całym cywilizowanym świecie, tworzy się lofty.Ten kto podjął tą decyzję, powinien stanąć przed sądem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyrka Re: Biała Dama w Poznaniu IP: *.cable.aina.net 19.02.11, 22:19 talsenie, rozumiem w takim razie, że za tym gargamelem się opowiadasz? temat odbudowywania lub nie (i tak wątpliwych zabytków, ponieważ znam tylko kilka rycin przedstawiających oblicze dawnego zamku i przedstawiają one różne wersje) jest i będzie dyskusyjny, każdy może mieć swoje zdanie na ten temat. Ale czy na prawdę sądzisz, że ten projekt zamku w formie tak banalnej udającej po prostu zamek, ale posługujący się innymi materiałami, które są tanie i charakterystyczne dla naszych czasów jest interesujący? Jak budujemy zamek to budujmy go tak, żeby chociaż nikt się nie domyślił, że powstał wczoraj. Ja jednak wciąż uważam i nic mojej opinii nie zmieni, że powiew świeżości jest zawsze mile widziany, a jak coś jest nowe i udaje stare to jest po prostu śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Biała Dama w Poznaniu IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.03.11, 13:42 no, ładna ta b dama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuchenka gazowa Re: Biała Dama w Poznaniu IP: 81.219.122.* 15.04.11, 21:56 chciałabym, żeby takie powstawały... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymi Re: Biała Dama w Poznaniu IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.11, 10:51 biła dama mówisz....hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Biała Dama w Poznaniu IP: *.static.sitel.net.pl 21.04.11, 09:51 Moim zdaniem wszystko gra poza tym trojkatnym zwienczeniem. Kat tej sciany nie za bardzo dobrany. Lubie trojkaty, ale te tu nie wpisuja sie jakos w swych proporcjach. a co do szarej damy to nie bedzie jesi sie zastosuje biała szkliwiona cegle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albatros Re: Biała Dama w Poznaniu IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.11, 23:58 Super pomysł!!! Tym bardziej, że powstaje w Poznaniu i nie będę musiał go oglądać. I za to Was lubię kartofelki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Re: Biała Dama w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.11, 01:00 Bardzo wyrazisty, ciekawy i trafiony dla tej lokalizacji projekt. Znam to miejsce i jestem przekonany, że gdyby doszło do realizacji była by to architektoniczna perełka stanowiąca swoistą atrakcję turystyczną. Nie jak ostatnio powstałe w ścisłym centrum Poznania ledwie przeciętne, pozbawione wyrazu i estetycznego smaku realizacje., których w każdym mieście pełno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACEKWROCEK Re: Biała Dama w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.11, 23:20 nie wiem gdzie to w Poznaniu ma stanąć ale ogólnie panuje w tym projekcie kompletny bałagan. Coś autor widział, gdzieś o czymś słyszał, albumy obejrzał ale poukładał jak talent pozwoił czyli się nie udało. :/ Odpowiedz Link Zgłoś