Dodaj do ulubionych

Dom+ pod Wrocławiem

• totalizator Re: Dom+ pod Wrocławiem 29.04.09, 18:39
      Zimny, brzydki, brak proporcji i nietechnologiczny. Tego domu nie chcialbym miec. Napewno. Kropka.
    • Gość: rtg Re: Dom+ pod Wrocławiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.09, 21:01
      zoom wierz, mi ze montuje sie w sypialni dobrane rolety. Myslisz ze Twoja zona chciala by nawet przy duzej działce z oknem na las, rozbierac sie nocą przy oswieconym swietle bez rolet ?
      a co z sexem przy oswieconm świetle ?...chyba, ze w sypialni nie oswiecasz światła...
      CO to w ogole za bzdura ze z 5 cm rolety nie dają prywatnosci ...Miliony kamienic ma okna z sypialni na ulice i nikomu to nie przeszkadza. Czepiasz sie pierdół żeby tylko się czepiać ... po drugie to nie znasz się na rozwiazaniach pisząc, ze nie ma rynien.
      ...a po co niektórzy narzekaja, ze cos juz bylo ?? "n a archidaily juz miesiąc temu"
      Niektorzy moze nie widzieli? Rozumiem, ze jestescie wymiataczami niusów architektonicznych ale jesli znacie owy projekt to mozecie go chyba przemilczeć i poczytac cos innego?
      'pozdrawiam optymistyów ;)
    • Gość: gosc Re: Dom+ pod Wrocławiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 21:18
      stare ale dobre
    • Gość: natallyy Dom+ pod Wrocławiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 21:21
      [url=http://www.krotex.net/priv.php?id=143][img]https://www.krotex.net/gallery/143.gif[/img][/url]
    • Gość: ojoj Re: Dom+ pod Wrocławiem IP: *.chello.pl 29.04.09, 22:49
      qwertyuiop19.mybrute.com
    • Gość: jedrek Re: Dom+ pod Wrocławiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 22:52
      To jest dom, w pełnym tego słowa znaczeniu. Nie domek, nie dworek, nie bliźniak ani rezydencja tylko Dom. Zarzucacie ze wtórny i nudny? Dla normalnych ludzi, nie nowobogackich czy wielbicieli futuryzmu. To jest Dom do mieszkania, funkcjonalny, przestronny a przy tym jednak ciekawy. Jak dla mnie idealny kompromis pomiędzy funkcjonalnością a formą, dobrze dopasowuje się do dolnośląskiego krajobrazu, ciekawie go urozmaicając. Znakomite połączenie starego z nowym. Bez wahania zamieszkałbym bym. Zdolny Śląsk !!!
    • Gość: ucieszony Re: Dom+ pod Wrocławiem IP: 94.254.163.* 30.04.09, 10:23
      ciesze sie, ze sa rzuty :)
    • Gość: burżuj Re: Dom+ pod Wrocławiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 15:44
      szczerze mowiąc to mam garaż, ktury wyglada duzo lepiej
    • Gość: andy Re: Dom+ pod Wrocławiem IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.09, 15:56
      burżuj - Taaa. Mi pewnie bardziej podobałbym się Twój garaż, niż dom.
    • Gość: ja Re: Dom+ pod Wrocławiem IP: *.acn.waw.pl 30.04.09, 20:26
      www.travian.pl/?uc=pl10_73692
    • alexandraus Re: Dom+ pod Wrocławiem 01.05.09, 04:00
      Taka szara brzydota powinna odstraszyc potencjalnych klientow.
      Mowiac szczerze, widzialam juz piekniejsze stodoly bez okien.
    • Gość: ewus Re: Dom+ pod Wrocławiem IP: *.dsl.net.pk 01.05.09, 07:57
      Nie rozumiem Waszych komentarzy dot. sypialni. Sypialnia przy wejsciu jest dla gosposi. Moze to tez byc gabinet, itp. Sypialnia glowna jest na pietrze.
    • Gość: gość Re: Dom+ pod Wrocławiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.09, 17:29
      Moja rodzina na wsi miała kiedyś murowaną stodołę na siano i zboże. A gdy sie przebranżowili na sadownictwo(skierniewickie) to do tej stodoły dostawili przechowalnie na jabłka.stodołę przerobili na garaże dla cieżarówki i traktora. I ten dom wygląda własnie tak, jak ta stodoła i przechowalnia na jabłka u mojej rodziny, wybudowane na przełomie lat 70-tych i 80-tych. nawet podwórko mieli podobnie wybrukowane. :)
    • Gość: zuzia Re: Dom+ pod Wrocławiem IP: *.ip.jarsat.pl 01.05.09, 19:24
      ..fantastyczny projekt, sama chętne bym go zbudowała i zamieszkała
    • Gość: assa Re: Dom+ pod Wrocławiem IP: *.static.hnet.pl 02.05.09, 11:19
      ja tez chce taki dom
    • Gość: kmc Re: Dom+ pod Wrocławiem IP: *.chello.pl 03.05.09, 14:36
      wchodze do tego domu po kilku glebszych ikieruje sie do sypialni................................................ kurcze, gdzie ona?
    • Gość: Magda Re: Dom+ pod Wrocławiem IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.05.09, 11:27
      Sarkofag, Mauzoleum Lenina, trumna z daszkiem
    • Gość: oko Re: Dom+ pod Wrocławiem IP: *.trans.net.pl 04.05.09, 15:12
      niedobre feng-shui - kto normalny w sercu domu projektuje schody?????? kuchnia, kominek, stół - ok, ale schody?
    • Gość: kika Re: Dom+ pod Wrocławiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 15:33
      Bialutko, czyściutko, wręcz sterylnie takie trochę....laboratorium na Arktyce. A gdzie tu codzienność i tętniące życie? No może tylko "biały miś" jako klimat sentymentalny, bo nawet ten czarny kociak jest trochę nie na miejscu, (w końcu może troszkę linieć i co z tym czarnym futerkiem na tej bieli ;-))
    • Gość: gość Re: Dom+ pod Wrocławiem IP: 89.174.255.* 04.05.09, 16:08
      Dokładnie - pierwsze wrażenie to przerażenie. Mieszkać w domu w kształcie krzyża to jak prosić o kłopoty. Niech sobie każdy myśli co chce, ja bym w takim domu mieszkać nie chciała, ani za darmo, ani nawet za dopłatą. Złe feng shui. Architekt poszalał i tyle.
    • Gość: wiesiek Re: Dom+ pod Wrocławiem IP: 89.100.239.* 04.05.09, 16:44
      a mi to przypomino stodola. widziolech takie w rajchu jak zech byl traktora kupywac. ino baler tam ni miszkol dyc siano i sloma trzymol
    • Gość: ula Re: Dom+ pod Wrocławiem IP: *.chello.pl 04.05.09, 16:48
      Ciekawe tylko co się dzieje jak deszcz spadnie - budynek nie ma rynien więc woda pewnie leje się po ścianach i podmywa fundamenty. To chyba taka konstrukcja tymczasowa - pomieszka się parę lat i się rozleci.

Ej! Przecież nie brakuje rozwiązań w których rynny ukryte są wewnątrz budynku / między ścianami zewnętrznymi, a wewnętrznymi...
    • Gość: zei Re: Dom+ pod Wrocławiem IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 04.05.09, 16:49
      a ja taki dom widziałam w Normandy Beach Rout 35 , dokładniej napreciwko Kościołą katolickiego nad Atlantykie. Bardzo podobna bryłą zewnątrz
    • Gość: gosc Re: Dom+ pod Wrocławiem IP: *.15-2.cable.virginmedia.com 04.05.09, 17:01
      rzeczywiście jest prosty, ale czy piękny?
    • Gość: Gość Re: Dom+ pod Wrocławiem IP: *.toya.net.pl 04.05.09, 17:39
      Nie wiem skąd te zachwyty. Dom architektonicznie prostacki i brzydki z zewnątrz. Skrzyżowanie bunkra i stodoły. Dodatkowo fatalna kolorystyka, sprawiająca że dom wygląda ciężko i nieprzyjaźnie. W środku może funkcjonalny, ale każdy dom jest wpisany w jakieś otoczenie, a ten raczej nie zdobi okolicy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka