Dodaj do ulubionych

Przebudowa na Wawelu

IP: 94.230.24.* 06.08.09, 13:00
być może wyjdę na ignoranta, ale jeśli to są wizualizacje po... to jak to wygląda teraz? bo nie powalają szczerze mówiąc...
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek Re: Przebudowa na Wawelu IP: *.gemini.net.pl 06.08.09, 13:59
      Wawel obecnie wygląda tak: www.domoklik.pl/kalejdoskop/965/zamek-krolewski-na-wawelu.html całe szczęście że te wizualizacje nie powalają, bo to znaczy że zmiany będą kosmetyczne, czyli może nie zepsują Wawelu zanadto. Natomiast 19 mln zł!? no może.
    • Gość: PyK. Re: Przebudowa na Wawelu IP: *.Korbank.pl 06.08.09, 14:45
      Byłem tam dosłownie kilka dni temu. Dziedziniec nie wygląda zbyt okazale. Powierzchnia jest bardzo nierówna i zaniedbana. Płyty, którymi jest wyłożony, w wielu miejscach pozapadały się, popękały albo wręcz ich brakuje. I faktycznie trochę za mało ławek lub wygodnych miejsc, w których można odpocząć.
    • Gość: jozue Re: Przebudowa na Wawelu IP: *.chello.pl 06.08.09, 15:00
      te propozycje to jakas słabizna zupełna, nie podoba mi się,
    • Gość: er Re: Przebudowa na Wawelu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.09, 15:03
      murki oporowe i iglaki - pleassssssse
    • eeeee1 Re: Przebudowa na Wawelu 06.08.09, 16:27
      powyzsze propozycje trudno nazwac przebudową czegokolwiek; są po prostu wymianą dotychczasowego materialu ktorym wylozony jest dziedziniec na mniej zniszczony;

tutaj nie ma zadnej przebudowy;

co do samej wizualizacji to biorac pod uwage fakt, ze obecnie Wawel jest pomieszaniem z poplątaniem stylów i materiałow z roznych epok to dodanie troche nowoczesnego we wzornictwie piaskowca i nowoczesnych lawek juz niczego nie jest stanie tam popsuc; w sumie jak dla mnie projekt jest OK bo jest skromny i prosty;

• Gość: Loack Re: Przebudowa na Wawelu IP: 195.116.98.* 06.08.09, 17:20
      Szkoda że Austriacy zmienili na wiele lat Wawel w koszary dla wojska,niektóre zmiany są nieodwracalne
      ...
      www.tnij.org/bigblue
    • Gość: Ula Re: Przebudowa na Wawelu IP: *.gamabel.petroinform.com 06.08.09, 17:31
      Mieć cenny zabytek to nie wszystko. Trzeba też umieć go pięknie,mądrze i dobrze wyeksponować. Zadbać o jego wizerunek. Mi bardzo podoba się nowa propozycja oświetlenia wawelu i nowe ławki,kostki,rabatki kwiatowe,bo te małe szczegóły są bardzo istotne dla całej całości. A wszystki marudą każe jechać pozwiedzać świat,by nauczyli się jak się eksponuje zabytki w dużych miastach. To co jest teraz na wawelu to duży krok na przód.
    • Gość: watcher Re: Przebudowa na Wawelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 19:05
      mam zly dzien wiec poiwiem bez ogrodek'; bieda w h...! mogli tam dodaz jakas nowoczesa fontanne; albo wiernie zrekonstruowac stan z ktprejs epoki;/
    • the_jareck Re: Przebudowa na Wawelu 06.08.09, 21:27
      ta wizualizacja wyglad niemal jak stan dzisiejzszy -czyli do remontu! lol
    • Gość: maamo Re: Przebudowa na Wawelu IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.08.09, 00:42
      ale pustynia!
    • Gość: **uj Ci w Cyce Re: Przebudowa na Wawelu IP: *.olsztyn.mm.pl 07.08.09, 02:54
      Moim zdaniem to zacofane miasto.Architektura jego zatrzymała się na przełomie XV - XIX wieku
    • Gość: hehe Re: Przebudowa na Wawelu IP: *.gemini.net.pl 07.08.09, 08:35
      przełomie XV - XIX wieku?? w jaki sposób się te wieki przełamywały Twoim zdaniem?
    • Gość: cubson Re: Przebudowa na Wawelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 09:45
      Boże, co za żal- ktoś mi powie, czym jest 'taraz'??
    • Gość: p Re: Przebudowa na Wawelu IP: *.chello.pl 07.08.09, 09:50
      taki wzorek ulozenia plytek byl chyba na rynku poprzednio? (nie przetrwal za dlugo) nie lepiej bruk? ja jetem za tym zeby byl granitowy buk, bedzie bardziej neutralnie, a teraz tak nie wiadomo jak troche, ktos by mogl pomyslec ze to historyczne, a przeciez to wspolczesna realizacja (material, sposob ulozenia, ogrodeczki...) szary neutralny brk granitowy!
    • Gość: gosc Re: Przebudowa na Wawelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 12:50
      Żadnych zmian nie widać,tak samo jak było.19 milionów za takie coś !! Dobre sobie . W końcu w Polsce żyjemy ...
    • langston Re: Przebudowa na Wawelu 07.08.09, 13:42
      Dobrze chociaz ze lawki kamienne a nie z czarnego szlifowanego granitu jak na Rynku ktore robia obciach na caly swiat.
    • Gość: krakus Re: Przebudowa na Wawelu IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.09, 19:16
      boshhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ochyda!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: radny z PO Re: Przebudowa na Wawelu IP: *.acn.waw.pl 08.08.09, 23:20
      ochhh ! mój ukochany Kraków; moje rodzinne miasto!
      poznaje te architekturę.
      nie potrzebnie się burzycie. Czuwamy i myślimy. Dobro mojego ukochanego miasta jest i będzie dla mnie zawsze najwyższą wartością. Bo czy jest na świecie miasto, gdzie tak beztrosko można wypić sobie piwko i poczuć sie artystą????????
      Jestem obecnie na wypoczynku. jeszcze tylko kilka dni spędze na wyspach wielkonocnych; a potem lot lot i zwiedzam Egypt. Tam ponoc jest architektura.
      Tu jeden z czytelników moich wpisów domagał sie podcztowki i zdjecia mego. Nie podał jednak adresu.

tak na marginesie musze podzielic sie kilkoma refleksjami. Jestem byłem i będę członkiem Platformy Obywatelskiej. Partii która ukształtowała moje zycie, mój umysł i moje spostrzeganie rzeczywistości. Niemniej tutaj na dalekiej prowincji świata, obraz Polski jaki sie przebija, bardzo mnie boli. Jest fałszywy i wypaczony. To takie pisowskie widzenie świata. Tak jak by tam na wielkanocnych wyspach mediami sterowali kaczory. Tutejsze media wieszczą koniec i kleske naszego rządu i wielką wygrana tego beztalencia męza maryski kaczyńskiej. Nas nazywają źle i oskarzają o współprace z obcymi państwami i mafią niemiecką. Jak to wiec jest, ze pis robi nam z PO, a tym samym polsce tak zła kampanię na swiecie???
    • Gość: ultramaryna Re: Przebudowa na Wawelu IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 09.08.09, 21:11
      to raczej nie przebudowa tylko lekki lifting ...
    • Gość: p Re: Przebudowa na Wawelu IP: *.chello.pl 09.08.09, 23:59
      wstawienie takich schodow, wzorkow to powzna przebudowa, i szkoda ze tak troche przecietna, za bardzo sie 'wyestetyzowana'
    • Gość: mr0źny Re: Przebudowa na Wawelu IP: *.netis.net.pl 10.08.09, 00:08
      nienawidze komentarzy
    • Gość: ehhh Re: Przebudowa na Wawelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 00:30
      o jaka wspaniała przebudowa się szykuje... zal :/
    • grubet Re: Przebudowa na Wawelu 11.08.09, 12:39
      zastanawiałam się co mogą zrobić w tym miejscu, tak pełnym rzeczy nie do ruszenia. Biorąc pod uwagę to, ze praktycznie mieli związane ręce z powodu tkanki zabytkowej(m. in. pozostałości romańskich zabudowań), nieźle im poszło. Tylko te murki... a poza tym fajnie;)
      radny z PO, czy to na temat?
    • Gość: p Re: Przebudowa na Wawelu IP: *.chello.pl 11.08.09, 19:21
      patrz np plac sw marii magdaleny w krakowie, bardziej neutralny, dyskretniejszy ale elementami nowoczesnymi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka