Dodaj do ulubionych

Polacy w finale World Architecture Festival

• Gość: mro Re: Polacy w finale World Architecture Festival IP: *.grupa5.com.pl 31.08.09, 14:35
      a malgorzataboguslaw jak sie czuje na osiedlu "normalnych" domkow? zreszta czy dom musi wygladac jak dom? ciesze sie ze masz taka wiedze o proporcjach, ale nie narzuca sie Pani ze projektowanie skrojone na INDYWIDUALNE (a takie wlasnie mial inwestor - chcial sie czuc bezpiecznie) potrzeby ludzi tez ma swoja wartosc?

P.S. Mam nadzieje ze Robert ma spory dystans do tego co tu sie wypisuje...
    • Gość: sqro Re: Polacy w finale World Architecture Festival IP: *.eitnet.com.pl 31.08.09, 18:00
      Prawie jak cygańskie pałacyki tylko a rebours.
      Jak dla mnie betonowy koszmarek - nie zmienią tego ani ideologiczne zadęcie dorobione do budynku ani zachwyty nad jego bezpieczeństwem.
      Jak długo motorem działań dla wielu ludzi będzie snobizm to takie maszkary będą powstawać.
    • Gość: stud Re: Polacy w finale World Architecture Festival IP: *.ip.jarsat.pl 31.08.09, 18:16
      boże świeć tym malkontentom, kolejny dobry projekt tego architekta, poziom światowy, niestety część Polaków ciągle nie wyszła z gargamelnej wioski mentalnej
    • Gość: bylyfankoolhaasa Re: Polacy w finale World Architecture Festival IP: *.atm2-0-74451.bynxx17.customer.tele.dk 31.08.09, 18:52
      prawda lezy posrodku
    • Gość: Effendi Re: Polacy w finale World Architecture Festival IP: 195.117.119.* 31.08.09, 19:31
      bezpieczny dom - paranoja.....odwieczne pytania czy coś lub ktoś czai się za ścianą, czy zdąrzę pozamykać i pozasuwać zanim coś lub ktoś mi wlezie jak dla mnie sama filozofia domu totalnie do bani
    • Gość: rtg Re: Polacy w finale World Architecture Festival IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.09, 20:17
      Dom Koniecznego to taka mała prowokacja :) Ciekawe czy ktoś się odważy go opędzlować ;)
      do przodu Polska !!
    • Gość: rtg Re: Polacy w finale World Architecture Festival IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.09, 20:25
      Mam takie pytanko co do domu bezpiecznego - gdy dom otwiera sie na ogrod i tam rozgrywa się jakiegoś rodzaju akcja famnilijna typu przyjęcie, grill, meeting... itd to na zewnątrz (ulice)mozna dostac się tylko poprzez wnętrze domu ??
    • Gość: PIC-POK Re: Polacy w finale World Architecture Festival IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 09:50
      Namierzam już i zacieram ręce na nowy bud kwk. Szkice mam, puszki też.
      Będzie Sławne GRAFFITI :))))
      luz zabiorę ze sobą kamerzystę, wiec będzie z tego film na youtubie:)
    • Gość: mamamia Re: Polacy w finale World Architecture Festival IP: *.atm2-0-74451.bynxx17.customer.tele.dk 01.09.09, 13:56
      a ta trawa to w fotoszopie wstawiona jak nic.
      pic pok, na sklejce ciezko chyba grafitti zrobic
    • jeannouvel Re: Polacy w finale World Architecture Festival 02.09.09, 11:34
      gratuluję wybranym zespołom!
      i mała uwaga do wpisujących: do konkursu trzeba się zgłosić, czasem trzeba też zapłacić np 500-1500zł wpisowego za sam udział. jeżeli ktoś tego nie robi, to nie daje sobie szansy. nigdzie nie jest napisane, że projekty Roberta Koniecznego są najlepsze na świecie (tylko kilka jest;) ) ale facet robi dobrą architekturę i dba o jej wizerunek. samo nic się nie dzieje
    • Gość: XTR Re: Polacy w finale World Architecture Festival IP: *.elpos.net 03.09.09, 15:14
      Jestem miłośnikiem Roberta pracy ale tutaj musze przyznac racje krytykom ten dom bezpieczny to mi sie nie podoba i uwazam ze wine ponosza zamawiajacy czyli inwestorzy z ich chora obawa ze ktos chce ich okrasc Pan Robert nie powinien brac tego zlecenia i wyslac ich na terapie pozdrawiam.
    • Gość: Moka Boo Re: Polacy w finale World Architecture Festival IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.09.09, 18:35
      konieczny wykonal mnostwo pracy, zeby znalezc sie tam gdzie jest teraz i za to duzy respect

co by nie mowic, ma dobry warsztat, nie tylko jak na polskie warunki

wlozcie tyle samo krwi, potu i lez w swoje projekty
      to moze tez gdzies zajdziecie

pani boguslawo proponuje zaprojetowac cos w stylu koniecznego, zeby uzmyslowic sobie jakich umiejetnosci to wymaga... ;)
    • jan-w Re: Polacy w finale World Architecture Festival 03.09.09, 22:39
      Dom twierdza? Bezpieczny? Może w to uwierzyć tylko ktoś kto go widział wyłącznie na zdjęciu. Ten dom nie jest wykonany z czarnego kamienia jakby się mogło wydawać, ale ze sklejki pomalowanej czarną farbką. Także z cienkiej pomalowanej sklejki jest ogrodzenie, zresztą tylko od ulicy. Po bokach i od tyłu jest już standardowa siatka z supermarketu.
      Po zimie się pewnie rozpadnie. Okolice Okrzeszyna.
    • drojb Re: Polacy w finale World Architecture Festival 03.09.09, 22:58
      nudne, jak polski katolicyzm...
    • Gość: centaur Re: Polacy w finale World Architecture Festival IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 10:21
      chyba przesada?? rozumiem, ze inwestor ma paranoje, ale zeby glaskac go az tak? I blagam o chociaz jedno ironiczne zdanie w tym artykule, o lekki dystans. to nie jest arcydzielo. krematorium na cmentarzu komunalnym
    • Gość: gość Re: Polacy w finale World Architecture Festival IP: 212.106.19.* 04.09.09, 19:49
      www.archdaily.com/33765/ffat-arquitectos-anonimos/1251820479-xyz-3921-copy/
    • Gość: piotr wykonawca Re: Polacy w finale World Architecture Festival IP: *.cust.tele2.se 04.09.09, 22:50
      Witam wszystkich zainteresowanych. Zgodzic sie musze z przedmowca. Mam przyjaciela architekta, jest szwedem i jego projekty sa "bliskie" P. Koniecznemu jak sądze.
      z resztą zobaczcie sami www.arkitektthomasmarcks.se/sandshus/sandshus3.htm
    • Gość: piotr wykonawca Re: Polacy w finale World Architecture Festival IP: *.cust.tele2.se 04.09.09, 23:01
      Przyjaciel architekt ma przygotowany koncept i pelna oferte marketingowa na podobne dzielo architektury.
      "O dziwo" projekt, w realizacji ktorego pomagalem znalazl sie wsrod 10 najbardziej interesujacych projektow w Szwecji w 2008 roku. Ale klijentow nie widac...
      Cos jest w stwierdzeniu iz zrchitektura z gornej polki nie lezy w guscie szarych obywateli...
    • Gość: kosmita Re: Polacy w finale World Architecture Festival IP: *.tktelekom.pl 04.09.09, 23:39
      Bezpieczeństwo to podstawa

www.skan.bezpiecznypc.pl
      www.bezpiecznypc.pl
    • Gość: dd Re: Polacy w finale World Architecture Festival IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.09.09, 20:51
      a ja mialem okazje poznać pana RK - bardzo pozytywne wrazenie odnioslem - 3mam kciuki
    • Gość: andy Re: Polacy w finale World Architecture Festival IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 12:00
      Przypomina troszkę grobowiec lub schrom OPL
    • Gość: gosciu Re: Polacy w finale World Architecture Festival IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.09.09, 15:49
      wydaje mi sie, ze w bezpiecznym nie ma chyba znaczenia jego kolor. gdyby byl np. bialy nic by to nie zmienilo. rozumiem, ze ta nowosc to te sciany, ktore kazdego ranka trzeba otworzyc( bo inaczej mieszkancy bede siedziec w mroku)tworza one plac przed domem ,w ktorym goscie oczekuja na otwarcie drzwi. nie wiem czy to wygodne jak jest impreza w ogrodzie ale przyznaje, pomysl ciekawy.wlazlem na strone koniecznego, ale tam tylko wizualizacje. zdjec nie pokazuje a zobaczylbym z checia wiecej. a swoja droga projekt jest stary bo z 2004 a ten szwed fajny domek zrobil. ale to zupelnie co innego i jeszcze 2008. podsumowujac-bezpieczny koncepcyjnie bomba ale musze zobaczyc wiecej zdjec, zeby sie przekonac czy sie broni architektura.
    • Gość: shr Re: Polacy w finale World Architecture Festival IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 15:53
      Nie wiem, czy krytykanci nazywający dom bezpieczny RK bumnkrem zadali sobie trud oobejrzenia tego domu kiedy jest OTWARTY. Bo odnoszę wrażenie, że obsmarowują dom na podstawie tych kilu zdjęć. Pokażcie swoje projekty, wy światli geniusze, o których nie tylko Polska ale i najbliższe sąsiedztwo nie słyszało... żałośni chałturzyści gargameli dworkopodobnych i blaszanych garaży...
    • Gość: login Re: Polacy w finale World Architecture Festival IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 22:42
      miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,7007709,Co_po_szpitalach_przy_ul__Kopernika_.html
    • Gość: Dan Re: Polacy w finale World Architecture Festival IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 00:30
      Jak patrze na te modernistyczne kawałki g.... jak projekt K. to myślę jak bardzo kolonialne jest nasze życie intelektualne i konceptualne. Jak bardzo pożyczone, nie-autentyczne i nie-polskie są jego manifestacje, co więcej, jak w kontekście architektury te wykwity łączą się z imperatywem obśmiewania rdzennych "dwórków i gargamelów" . Wszystkie dworki i gargamele są tysiąc razy bardziej wartościowe niż projekty- bezduszne kopie odtwórczych prowincjuszy pozujących na światowców.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka