Dodaj do ulubionych

przecierka

20.01.04, 05:24
wlasnie, jestem nowa :) i widze, ze pare ciekawostek sie tu dla mnie
znajdzie :). Chcialabym sie zapytac was jak samemu zrobic taka przecierke, bo
marzy mi sie taka sciana w zoltym kolorze..tak zeby wygladala na stara.
Przyznam sie szczerze , ze nawet nigsy nie probowalam ale zapalu mi nie
brakuje.

Dzieki za porady :)
Obserwuj wątek
    • katarzyna_kudlek Re: przecierka 20.01.04, 16:44
      Witam!
      Sama jeszcze nie malowalam ale znalazlam ciekawa strone.
      www.fox-dekorator.pl/index.php
      Pozdrawiam
      Kasia
      • baby76 Re: przecierka 22.01.04, 03:31
        wielkie dzieki Kasia :)
    • zeppelia Re: przecierka 23.01.04, 15:26
      Robiłam przecierki. Jestem samoukiem. Poszłam do sklepu beckersa i zapytałam.
      Polecam tą marke farb, fachowa pomoc no i jakość materiałów. Wyszło mi
      świetnie, wszyscy sie zachwycają. Właściwie samo się robi jak sie ma jakotaką
      rękę.
      Sylwia
      • usiolaw Re: przecierka 01.04.04, 12:51
        Pomocy! Czytam w necie o tych przecierkach, fox-dekorator, beckers, itp.
        Powiedzcie mi, bo po świętach maluję dwa pokoje salon + kącik jadalny i pokój
        dziecka. Dziewczyny doradziły mi już odniośnie kolorów do salonu ( wybrałam
        jasną oliwkę do niebieskiej kanapy i jasne meble). Pokój dziecka to jeszcze
        wielki ?
        1. Czy efekty robicie na wszystkich ścianch bocznych (osobiście sądzę że dwie
        ściany to max - ze względu na przesyt i koszty ), czy na wybranych, a jeżeli
        tak to których? I jak połączyć ewentualnie przecierkę gładką z resztą ścian i
        sufitem.
        2. Odnośnie Fox - dekorator jak należy interpretować cenę podaną na stonie
        (cena za metr powierzchni razy ilość warstw)?
        3. Czy przcierki można wykonywać farbami Dulux, Dekoral?
        Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
        • once1 Re: przecierka 01.04.04, 13:02
          zobacz w tym watku

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15858&w=10048537&a=10048537
        • sferka Re: przecierka 01.04.04, 13:30
          Przecierkę robiłąm sama w poprzednim mieszkaniu. Poszliśmy na spontan, a efekt
          mile nas zaskoczył. Użyliśmy zwykłej farby emulsyjnej barwionej samodzielnie
          barwnikiem Alpina. Tak jak było napisane: pierwsza warstwa jasna, do drugiej
          daliśmy więcej barwnika. Przecieraliśmy szmatą i tepowaliśmy gąbką. Efekt był o
          tyle ciekawy, że w mieszkaniu były bardzo kiepskie i nierówne tynki. Barwnik
          pownikał w nierówności co dało naprawdę fajny efekt. Przecieraliśmy wszystkie
          ściany, decydujac się na intensywne kolory: oranż, zieleń, niebieski i miodowy
          9ale mieszkanie było baaaardzo słoneczne). Jeśli się nie obawiasz
          eksperymentów, spróbuj zrobić to sama.
    • usiolaw Re: przecierka 01.04.04, 13:16
      Wielkie dzięki, a czy na Górczewskiej można zobaczyć takie przykładowe efekty
      wizualnie?. Czy możesz podać nazwy farby do przcierek z dulux'a. Podeślę chyba
      w poniedziałek męża, żeby zorientował się jak to wygląda.Pozdrawiam once1.
    • kosda Re: przecierka 01.04.04, 13:57
      Coś Ci powiem Baby. Przepisów na przecierkę jest teraz dużo. Praktykowałam je
      już ale nigdy sciana nie wyszła tak ładnie jak wtedy. Wtedy nie było przepisów
      a ja taką ścianę chciałam mieć.I miałam. Zrobiłam ze zwykłej najtańszej śnieżki
      trzy różne odcienie pomarańczu barwnikami. Na kawałki ściany od razu nanosiłam
      gąbeczkami trzy kolory równocześnie i przecierałam na mokro tak, zeby
      bezbolesnie łaczyły się ze sobą.Efekt był nieprawdopodobny, nigdy potem
      takiego nie osiągnęłam. Teraz wracam do tej metody.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka