Dodaj do ulubionych

Nowe zdjęcia na stronie z 17.03.

18.03.04, 00:53
nadesłane przez Wind eye.
Obserwuj wątek
    • opino_tworca nie rozumiem po co takie zdjecia jak te windy eye? 18.03.04, 08:05
      Nie chcę nikogo obrazić moją szczerością, ale uważam, że lepiej być szczerym,
      niż obłudnym.
      Na wielu zdjęciach nie widzę nic, wartego podzielenia się z innymi
      forumowiczami.
      Fakt zrobienia szlaczka i zmiany koloru ma dowodzić czego, bo nie do końca
      rozumiem, gdzie jest tam ta myśl i ten kunszt.
      A gniazdo sieciowe jest nadal pod sufitem ... pewnie do wyciągu.
      Przypomniał mi się film rysunkowy "Asterix i Kleopatra", gdzie architekt zrobił
      klientowi drzwi na ścianie kilka metrów na podłogą ... ;-)))
      • izalil Re: nie rozumiem po co takie zdjecia jak te windy 18.03.04, 08:10
        Fajnie otwierają sie te zdjęcia - po 2, przed i po. Nie trzeba sie cofać do
        strony gł. żeby sobie porównać.
        Natomiast co do samego wnętrza to bardziej mi odpowiada kolorystyka przed. W
        aranżacji "po" ten beżowy szlaczek moim zdaniem niepotrzebny. I zastanawia mnie
        jak mozna gotować bez wyciągu? I dlaczego nie ma drugiej strony kuchni? Wind-
        eye czekamy na więcej.

pzdr
        • sasanka21 Re: nie rozumiem po co takie zdjecia jak te windy 18.03.04, 09:20
          Cześć,
          mnie też bardziej podoba się kuchnia w kolorystyce "przed", ale rozumiem, że
          Wind-eye zapragnęła kolorów i zdaje się, że jest zadowolona z efektu i dobrze
          się tam czuje. I o to właśnie chodzi. Pamiętajmy, że mieszkanie jest dla nas a
          nie odwrotnie.
          Pochwalam obrazki w kuchni na ścianie, myślę dokładnie o czymś takim u
          siebie :) może z jakimiś roślinkami, coś w stylu plansze poglądowe z gabinetu
          biologi : bazylia, lubczyk itp... ale to dopiero pomysł.

sasanka
      • ochra Re: nie rozumiem po co takie zdjecia jak te windy 18.03.04, 12:31
        Opiniotworco, to nie jest żaden konkurs, a ty nie jesteś żadnym jurorem żebyś
        musiał koniecznie wyrazić swoje zdanie. Czasem jeśli nie ma się nic dobrego do
        powiedzenia lepiej nie mówic nic.
    • gaggi było super! 18.03.04, 10:35
      Zdjęcia przed - idealnie w moim stylu:)) Ładny kolor szafek, fajne szare
      kafelki. Jako fanka bieli i monochromatyzmu nie będę się wypowiadać o zdjęciach
      po, ale wiem, co to znaczy znudzić się tym samym wnętrzem. Wiem, że też będę
      kombinować. Może nie ze ścianami, ale z dodatkami. Kuchnia tak czy inaczej
      bardzo ładna. Tylko ten kontakt pod sufitem - rzeczywiście trochę razi. Ale
      pewnie planujesz kupić okap...
    • lilka.k Przekombinowane 18.03.04, 12:00
      Jak na mój gust, to trochę przekombinowane,mam wrażenie,że kuchnia zrobiła się
      trochę ciemniejsza.Ale fajne zdjęcia, dobry pomysł ze porównaniem i niech ci się
      dobrze mieszka :-)
    • annia30 Re: Nowe zdjęcia na stronie z 17.03. 18.03.04, 12:03
      Drogi opinio_twórco, czy jak tam się zwiesz, uważam, że Twoje stwierdzenie, że
      na prezentowanych zdjęciach nie widzisz nic godnego podzielenia się z innymi
      jest nieco nie na miejscu, nie uważasz ? Nie chcę przez to powiedzieć, że
      wszystko musi się nam zawsze podobać na prezentowanych zdjęciach i powinniśmy
      piać z zachwytu, można coś skrytykować, ale z kulturą i krytyka powinna być
      raczej konstruktywna, a nie obraźliwa.
      Wind-eye chciała nam pokazać, jak bardzo kolor może zmienić to samo wnętrze. Mi
      na przykład poodoba się bardziej wersja niebieska (mimo iż osobiście
      zrezygnowałaby z żółtego paska,ale to moja opinia), gdyż sama jestem na etapie
      przemalowywania ścian. Każdy zamieszcza tutaj zdjęcia, niekoniecznie dlatego,
      aby pokazać jakieś architektoniczne cuda i powalające z nóg pomysły, lecz na
      przykład nawet drobne zmiany, z których jest zadowolony. Lubię ogladać
      wszystkie zdjęcia, uważam, że umieszczenie ich na forum wymaga pewnej odwagi,
      gdyż wiąże się to automatycznie z uwagami innych, zarówno pozytywnymi jak i
      negatywnymi. Ale stwierdzenie, że jakieś zdjęcia nie ma nic do przekazania
      innym uważam za puste i nic nie wnoszące to dyskusji.
      Rozpisałam się, ale to przez to, że się nieco obruszyłam :-))
      Pozdrawiam :-)

• melaska Super:-) 18.03.04, 12:26
      Bardzo mi się podoba ta przemiana. Pasek jest ok, tylko mógłby sięgać do górnej
      krawędzi lodówki. Naprawdę rewelacyjnie jak dla mnie.

Pozdrawiam
    • olecka.kw Re: Nowe zdjęcia na stronie z 17.03. 18.03.04, 12:28
      Czego się czepiacie, każdy mieszka tak, jak chce. Mieć swój kąt to radocha, a
      urządzać go tak, jak się marzyło, to radocha podwójna. Osobiście wolę kolory
      stonowane, ale zawsze będę podziwiać ludzi, którzy są odważni w aranżowaniu
      swoich mieszkań.Pozdr.
    • rosey Re: Nowe zdjęcia na stronie z 17.03. 18.03.04, 14:33
      Mnie też bardziej podoba sie wersja PO. Jest bardziej odważna,
      niestandardowa, "designerska". Poza tym bardzo lubie blekit.
      Pozdrawiam.
      • wind-eye Re: Nowe zdjęcia na stronie z 17.03. 18.03.04, 21:02
        no proszę, ale odzew :))))

hehehehe :))) nie spodziewałam sie takiego ale przyznacie ze zmiana jest
        drastyczna :)) mi osobiscie sie podoba bardzo :)

1. do opiniotwórcy: chodzilo mi o to, co zauwazyla annia30 - o to jak kolor
        moze zmienić wnętrze :) nie uwazam, zeby moj pomysl byl kunsztowny, po prostu
        pokazuję na jaki pomysł wpadłam i tyle :) a Ty mozesz sobie komentować ile
        wlezie :)
        aha, z tym gniazdkiem do okapu porażka :)) ale kiedys bede miec ten okap :)

2. izalil: pierwotna wersja po malowaniu wygladala tak, ze nie bylo tego paska
        w kolorze miodowej wanilii (a nie beżu:)) i wiesz co - bylo za nisko,
        nieboskłon sięgnął kafelkow, wygladalo to tak jakby niebo walilo sie na glowe
        (mam 1.75m wzrostu:)))), zreszta nie do konca odcien kafelkow zgadzal sie z tym
        błękitem, za to idealnie grał z tym paskiem, co zaobserwowalam przy oknie;
        nie bylo drugiej strony kuchni, bo tam nie widac zmiany koloru, cala sciana
        jest w szafkach i kafelkach, ale spoko - podesle :))

3. sasanka21: obrazki wygladaja super:)) polecam ramki z Glasspików - kupilam
        obrazki w Geancie, wymienilam je na moje:) te pierwsze w brazowych ramkach to
        byly wyciete z Elle jakieś fajne zdjęcia ociekających sosami bakłażanów,
        szparagów itp. (celowo lekko erotyczne:))) jak chcesz, podesle zdjecia;
        ale brazowe nie pasowaly mi do blekitu wiec nabylam nowe i tym razem znalazlam
        takie fajne obrazki ze wisza oryginalne

4. gaggi - ja tez uwazam ze kuchnia przed byla super ;)) tyle ze przesadziłam z
        jej jasnością....brzozowa okleina szafek, jasnoszare kafle na scianach i
        podlodze, jasnopiaskowy blat i beżowopiaskowy zlew....mam mowic dalej?:)))))
        a poniewaz szafki maja sie dobrze to zmienilam kolory na scianie :)

5. lilkak: ciemniejsza - niby tak, ale zobaczysz zdjecie sciany z szafkami -
        ona bardzo rozjasnia kuchnie, no i to duze okno a przed nim zadnego bloku

6. melaska: pasek jest takiej samej szerokosci jak pasek wnęki okiennej; mam
        wrazenie ze gdyby byl większy, nie zgrałoby sie to tak dobrze :)
        a tak jest na wysokosci moich oczu - moze o to mi chodzilo podswiadomie?:)

dzieki za wszystkie uwagi, sz.pan opiniotworca w ogole mnie nie urazil, a wręcz
        ubawił :))))

• sasanka21 Re: Nowe zdjęcia na stronie z 17.03. 19.03.04, 10:37
          Witaj Wind-eye,

bardzo chętnie zobaczę te smakowite zdjęcia :)
          jesli nie na forum, to czekam na
          sasanka21@wp.pl

uśmiechy
          sasanka (też 175)

• gaggi Re: Nowe zdjęcia na stronie z 17.03. 19.03.04, 13:11
            Ja też czekam na resztę zdjęć - masz fajny gust windeye!! :)
            • izalil Re: Nowe zdjęcia na stronie z 17.03. 19.03.04, 22:29
              Jestem w szoku!

Właśnie pokazałam mojemu facetowi zdjęcia i powiedział mi że jemu sie bardziej
              podoba po remoncie! Wg. W. jest żywiej i ciekawiej z tą niebieska farbą.
              Zupełnie nie wiem co o tym mysleć? Muszę pomyśleć nad naszym związkiem. Taka
              niesubordynacja!

pzdr
              ;-)))
              • aankaa Re: Nowe zdjęcia na stronie z 17.03. 19.03.04, 22:46
                izalil napisała:

> Jestem w szoku!
                ...
                > Zupełnie nie wiem co o tym mysleć? Muszę pomyśleć nad naszym związkiem. Taka
                > niesubordynacja!

szybko przemaluj kuchnię i zapędź partnera do garów ;)
    • beata_b Re: Nowe zdjęcia na stronie z 17.03. 21.03.04, 17:21
      A ja zwróciłam uwagę na coś zupełnie innego. Chociaż nie dotyczy to tylko tej
      kuchni. Kiedy patrzę na tego typu wnętrza, zastanawiam się, czy w ogóle ktoś
      tam mieszka? Nie wyobrażam sobie kuchni, w której stoi tylko elektryczny
      czajnik i kwiaty.
      Takiej kuchni nie ocieplą moim zdaniem żadne kolory. Aczkolwiek kolorki same w
      sobie są tu urocze :)
      Urok w kuchni zapewniają moim zdaniem drobiazgi i szczegóły.
      Ja akurat nie należę do minimalistów i mam wrażenie, że gospodarzowi podczas
      urządzania pomieszczenia nagle zabrakło weny albo ochoty.
      Zawsze wtedy wydaje mi sie, że słyszę echo, które odbija się od ścian.

Nie dotyczy, to oczywiście tylko tej konkretnej kuchni. Po prostu w tym
      momencie nasunęła mi się ta myśl. A z tego, co zauważyłam, to wielu z was lubi
      właśnie tak mieszkać
      • wind-eye Re: Nowe zdjęcia na stronie z 17.03. 21.03.04, 22:18
        stoi: czajnik, rosliny, magnetofon, aniołek, pudelko na makaron i kubek z folia
        aluminiowa

a co by tu jeszcze mialo stac? i tak kuchnia jest niezbyt funkcjonalna, ciagle
        latam miedzy dwiema stronami, komin zjadl mi sporo blatu, poza tym mam 2 dzieci
        i urzadzam mieszkanie tak, zeby nie bylo nic do sciagania :-)

a nie lubie poleczek z naczyniami bo ulatwiam sobie zycie i nie chce mi sie
        sciagac tego ciagle zeby wycierac kurze albo myc kubek za kazdym razem kiedy
        sciagam go z polki do picia (znowu kurz)

planuje tylko mala polke kolo lodowki gdzie mam zamiar dac szklane naczynia z
        kamykami - nadmorski klimat c.d hehe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka