Dodaj do ulubionych

minimaliści! apel!

20.03.04, 12:03
Wpisujcie adresy sklepów, gdzie widzieliści/kupiliście fajne, proste mebelki.
Niedrogie, tzn. nie w kwotach wielotysięcznych za pojedyncze meble:) Jestem z
Wawy i szukam, wciąż szukam... I nic. (tylko krzsła w Sconto, ale pokrycie
nie do prania, buu)
Obserwuj wątek
    • apsik10 Re: minimaliści! apel! 20.03.04, 15:09
      Proponuje tez podawac producentow, bo nie kazdy jest z W-wy, a tak mozna sobie
      poszukac jakiegos lokalnego przedstawiciela.
      Ja na przyklad szukam prostego, nowoczesnego stolu i krzesel w buku i nie moge
      znalezc:((((
      • dhaula Re: minimaliści! apel! 20.03.04, 17:26
        Jakich krzesel szukasz? Moze takich ze sklejki i metalowa rama?
        • apsik10 Re: minimaliści! apel! 20.03.04, 18:21
          Tak naprawde to sama jeszcze nie wiem:)) Na razie szukam inspiracji. W duzym
          pokoju mam bukowe(okleina) meble z elemntami aluminiowymi+matowe szko. Byc moze
          krzesla ze sklejki pasowalyby do mojego wnetrza. Napisz cos wiecej.
          • dhaula Re: minimaliści! apel! 20.03.04, 21:57
            W moim obecnym domu, mam bardzo ladne i wygodne krzesla, wlasnie w kolorze
            bukowym. Od razu powiem, iz sama je sobie "sprzedalam", gdyz sama pracuje w
            branzy wyposazenia wnetrz. Jesli zechcesz, moge podeslac Ci cos na mail'a -
            zeby nie bylo ze uprawiam kryptoreklame:))
            Moj adres:
            dhaula@gazeta.pl,
            Przesylam pozdrowienia, Sylwia
            • apsik10 Re: minimaliści! apel! 20.03.04, 22:06
              Bardzo prosze:)) Moze byc na adres gazetowy.
          • izalil Re: minimaliści! apel! 20.03.04, 21:59
            Chyba nie ma nic bardziej prostszego niż minimalizm mebli zen.
            Stoisko znajduje sie w Jupiter Centrum, Towarowa 22, W-wa. Producent bodajże
            Meble Zmak.
            Widziałam te meble jakis czas temu i bardzo mi się podobały.
            Gaggi wiem że bywasz w tych okolicach więc na pewno Cie to zainteresuje.

pzdr :-)
            • kudp Re: minimaliści! apel! 20.03.04, 22:43
              izalil napisała:

> Chyba nie ma nic bardziej prostszego niż minimalizm mebli zen.
              > Stoisko znajduje sie w Jupiter Centrum, Towarowa 22, W-wa. Producent bodajże
              > Meble Zmak.
              > Widziałam te meble jakis czas temu i bardzo mi się podobały.

Mnie tez sie one podobają ale wg mnie ich cena jest nieadekwatna do ich
              rzeczywistej wartosci - są stanowczo zbyt drogie. Wydaje mi się, że każdy
              stolarz zrobiłby je o wiele taniej, ponieważ technologia ich wykonania (okleina
              naturalna - fornir od zewnątrz, a w środku jakiś tani wypełniacz) jak i
              skompliowanie projektu (w koncu są w stylu minimalistycznym, powiedziałbym
              nawet ze w stylu surowym) są bardzo proste.
              Fajne są też na tym stoisku misy i wielkie wazy. Taką jedną wazę mamy upatrzoną
              i żona bardzo mnie męczy żeby ją kupić.

Pozdrawiam
              • izalil Re: minimaliści! apel! 20.03.04, 22:54
                Cen niestety nie pamiętam. Ale wydawało mi sie że to są meble drewniane więc
                wysoka cena byłaby uzasadniona. Forma rzeczywiście bardzo prosta. Meble
                sprawiaja wrażenie jakby samemu można je było wykonać. Nie wiem czy nie mylę
                firmy, ale te meble są chyba z jakiegoś importowanego drewna - australijskiego
                gatunku czy coś takiego? Ale może się mylę. Dodatków nie kojarzę. Po takiej
                ilości sklepów i mebli w Jupiter Centrum to można zapomnieć jak sie człowiek
                nazywa.

pzdr
                • kudp Re: minimaliści! apel! 20.03.04, 22:59
                  izalil napisała:

> Cen niestety nie pamiętam. Ale wydawało mi sie że to są meble drewniane więc
                  > wysoka cena byłaby uzasadniona. Forma rzeczywiście bardzo prosta. Meble
                  > sprawiaja wrażenie jakby samemu można je było wykonać. Nie wiem czy nie mylę
                  > firmy, ale te meble są chyba z jakiegoś importowanego drewna -
                  australijskiego
                  > gatunku czy coś takiego? Ale może się mylę.

To nie jest na pewno drewno (tzn. na 99%), tylko wypełniacz + fornir,
                  kolorystyka jest dowolna.

Pozdrawiam
                  • izalil Re: minimaliści! apel! 20.03.04, 23:06
                    Hm...
                    nawet jak to jest tylko fornir tzn. okleina naturalna to i tak ceny za takie
                    meble mogą być wysokie. Np. Bo Concept - płyta oklejona okleiną naturalną a
                    ceny jak za 100% drewno. Troche za drogo.

pzdr
                    • kudp Re: minimaliści! apel! 20.03.04, 23:19
                      izalil napisała:

> Hm...
                      > nawet jak to jest tylko fornir tzn. okleina naturalna to i tak ceny za takie
                      > meble mogą być wysokie. Np. Bo Concept - płyta oklejona okleiną naturalną a
                      > ceny jak za 100% drewno. Troche za drogo.
                      >
                      > pzdr

Tego własnie nie rozumiem, że takie proste formy i na dodatek nie z drewna,
                      mają ceny kosmiczne. Nie rozumiem tez tego, że meble w tym stylu mozna spotkac
                      tylko w drogich salonach. Czyżby nasze polskie zakłady/firmy stolarskie
                      interesował tylko rynek kuchenny, bo z moich obserwacji wynika, że salonów
                      kuchennych jest w bród a salonów z meblami pokojowymi (w rozsądnej cenie
                      oczywiscie, i nie w stylu BRW) praktycznie wcale?

Dla zainteresowanych meblami i wposażeniem z Bo Concept (tylko z grubym
                      portfelem), polecam oglądać serial "Samo Życie" - mieszkanie Duninów jest
                      urządzone właśnie przez tą firmę.

Pozdrawiam
            • magda176 Re: minimaliści! apel! 20.03.04, 23:15
              Byłam niedawno w Jupiterze i oglądałam te meble. Przyznam, że miałabym
              wątpliwości co do ich trwałości, wydawały mi się lekko tandetne, ale są proste
              i bezpretensjonalne. Ważne, że robią meble na zamówienie, tak przynajmniej
              powiedziała mi pani ze stoiska. Cen też nie pamiętam, ale chyba nie były zbyt
              niskie. Gdyby nie to, że mam już stół to być może rozważałabym zamówienie tam
              stołu. Generalnie meble odróżniają się od większości rzeczy oferowanych przez
              Jupiter.

pozdr.
              m.
    • gaggi zmak 21.03.04, 08:39
      Kochani, znam to stoisko doskonale:) ALe jest tak ja pisze kudp: płyta
      fornirowana, adrogo jak cholera! Np. ława taka na małą kawkę: 1100 zł. Więc
      odpada, niestety. Bo COncept też za drogie, porównując materiały do cen. Fajne
      mebelki "zen" ma też krakowska firma Profap, ale za ramę fornirowaną
      minimalistycznego łóżka chcą 4 tys zł! Proszę, dajcie znać, jeśli wpadnie wam w
      oko coś przyzwoitego a niedrogiego:) Też sięzastanawiam, dlaczego nasi rodzimi
      producenci wolą robić jakieś zestawy typu "zbigniew" z okleiny foliowej w
      kolorze sosna zielona:)) niż pójść w stronę czegoś prostego,
      bezpretensjonalnego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka