pannda 29.04.04, 15:58 Słuchajcie jakie są wasze z nimi doświadczenia? Plusy, minusy etc Które firmy polecacie, których nie? Tańsze, droższe czy nie ma znaczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bartunio_o Re: badanie: tynki strukturalne 29.04.04, 16:04 pannda napisała: > Słuchajcie jakie są wasze z nimi doświadczenia? Plusy, minusy etc Które firmy > polecacie, których nie? Tańsze, droższe czy nie ma znaczenia? Trudno utrzymać czystość - kurzy się i ciężko czyści. Oczywiście zalezy od wielkości struktury, ale to chyba reguła. Odpowiedz Link Zgłoś
pyza81 Re: badanie: tynki strukturalne 29.04.04, 20:36 Ja mam taki tynk od roku na suficie w dużym pokoju (kornik) i bardzo go sobie chwalę. W tym momoncie trwają u mnie prace remontowe na balkonie gdzie też będę mieć tynk strukturalny (baranek). Fakt ciężko się to maluje i myślę że na balkonie będę miała z tym problem ale........ Basia Odpowiedz Link Zgłoś
pannda kornik? baranek? 29.04.04, 20:47 Możesz przybliżyć te efekty? Ja widziałam tynki od razu barwione - nie robisz tak? Albo kupić białe i do tynku dodać barwnika? Czy to nie wygodniej, taniej? Potem i tak za jakiś czas mozna pomalować jak się kolor znudzi.. A z jakiej firmy korzystałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
pyza81 Re: kornik? baranek? 30.04.04, 10:39 Jeśli ktoś chce mieć tynk kolorowy to warto dodać barwnika. Ja kupiłam biały, bo taki miał być, ale biel nie była bielą (bo nigdy nie będzie)wiec trzeba było pomalować. Co do firm to teraz na balkon kupiliśmy Alpol, ale jeszcze nie jest położony wiec nie wiem jaki będzie. Efekt kornika jest taki jakby całą powierzchnię zjadł robak, kornik. Basia Odpowiedz Link Zgłoś
kosda Re: kornik? baranek? 30.04.04, 17:42 Malowałam kiedys kawałek takiego strukturalnego i więcej nie chce. Gdy już sie wydawało, ze jest dobrze- wyszło słonce i ukazały się liczne nie pomalowane dziurki i dziureczki i nic z tym juz nie można było zrobic. Wygladało paskudnie. Dlatego myśle, ze jesli odnawia sie taki tynk strukturalny to lepiej trzymac sie jednego koloru - tego samego. Ale te tynki podobaja mi sie, niektóre sa wyjatkowo ładne.I chyba lepiej na małych powierzchniach widac efekt, tak miedzy- pomiedzy :) Taki zielony widac na tej stronce podanej przez OP - moim zdaniem ładny. Odpowiedz Link Zgłoś