Dodaj do ulubionych

badanie: tynki strukturalne

29.04.04, 15:58
Słuchajcie jakie są wasze z nimi doświadczenia? Plusy, minusy etc Które firmy
polecacie, których nie? Tańsze, droższe czy nie ma znaczenia?
Obserwuj wątek
    • bartunio_o Re: badanie: tynki strukturalne 29.04.04, 16:04
      pannda napisała:

> Słuchajcie jakie są wasze z nimi doświadczenia? Plusy, minusy etc Które firmy
      > polecacie, których nie? Tańsze, droższe czy nie ma znaczenia?

Trudno utrzymać czystość - kurzy się i ciężko czyści. Oczywiście zalezy od
      wielkości struktury, ale to chyba reguła.
    • pyza81 Re: badanie: tynki strukturalne 29.04.04, 20:36
      Ja mam taki tynk od roku na suficie w dużym pokoju (kornik) i bardzo go sobie
      chwalę.
      W tym momoncie trwają u mnie prace remontowe na balkonie gdzie też będę mieć
      tynk strukturalny (baranek).
      Fakt ciężko się to maluje i myślę że na balkonie będę miała z tym problem
      ale........

Basia
      • pannda kornik? baranek? 29.04.04, 20:47
        Możesz przybliżyć te efekty? Ja widziałam tynki od razu barwione - nie robisz
        tak? Albo kupić białe i do tynku dodać barwnika? Czy to nie wygodniej, taniej?
        Potem i tak za jakiś czas mozna pomalować jak się kolor znudzi..

A z jakiej firmy korzystałaś?
        • pyza81 Re: kornik? baranek? 30.04.04, 10:39
          Jeśli ktoś chce mieć tynk kolorowy to warto dodać barwnika. Ja kupiłam biały,
          bo taki miał być, ale biel nie była bielą (bo nigdy nie będzie)wiec trzeba było
          pomalować.
          Co do firm to teraz na balkon kupiliśmy Alpol, ale jeszcze nie jest położony
          wiec nie wiem jaki będzie.
          Efekt kornika jest taki jakby całą powierzchnię zjadł robak, kornik.

Basia
          • pannda Re: kornik? baranek? 30.04.04, 12:04
            A baranka jakby zjadł baranek??! ;)
            • kosda Re: kornik? baranek? 30.04.04, 17:42
              Malowałam kiedys kawałek takiego strukturalnego i więcej nie chce. Gdy już sie
              wydawało, ze jest dobrze- wyszło słonce i ukazały się liczne nie pomalowane
              dziurki i dziureczki i nic z tym juz nie można było zrobic. Wygladało
              paskudnie. Dlatego myśle, ze jesli odnawia sie taki tynk strukturalny to lepiej
              trzymac sie jednego koloru - tego samego. Ale te tynki podobaja mi sie,
              niektóre sa wyjatkowo ładne.I chyba lepiej na małych powierzchniach widac
              efekt, tak miedzy- pomiedzy :) Taki zielony widac na tej stronce podanej przez
              OP - moim zdaniem ładny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka