zone11 07.05.04, 13:41 co o nich my slicie? może kto? jest posadaczem tych mebelków? mam zamiar kupić narożnik, fotele, może stół,stolik, komodę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zone11 Re: meble Bo-Concept 07.05.04, 13:51 a może macie sklepy godne polecenia, które oferujš meble w tym stylu, ale trochę tańsze? Odpowiedz Link Zgłoś
izalil Re: meble Bo-Concept 07.05.04, 13:56 Hej Zone! Ja mam w sypialni meble z BoConcept, seria Moments. Możesz obejrzeć w galerii :-) Sprawują się świetnie i myślę, że cena jest adekwatna do jakości. Z BoConcept mam też kilka mniejszych akcesoriów i też je sobie chwalę. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
habitare Re: meble Bo-Concept 07.05.04, 15:18 nie polecam. wiekszośc to buble. łozka sie zarywają, komody sie rozlatują.... to jest jak z ikea, czsami gorsze, a za wydumana cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
izalil Re: meble Bo-Concept 07.05.04, 15:24 Habi! No co Ty? Ja mam te meble 3 lata. Nic się jeszcze nie stało. Może jak ktoś skacze po łóżku albo waży trochę za dużo, to wtedy każde łóżko się zarwie. A komody wcale się nie rozlatują. Prowadnice szuflad działają świetnie. Okleina też ok. Ale skoro to są meble za wydumaną cenę, to można zawsze się urządzić "meblami" z BRW. Tanio i pięknie ;-) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
sandbender Re: meble Bo-Concept 07.05.04, 16:44 > Ale skoro to są meble za wydumaną cenę, to można zawsze się urządzić "meblami" > z BRW. Tanio i pięknie ;-) A co z nimi jest nie tak (za ta cene)? Odpowiedz Link Zgłoś
izalil Re: meble Bo-Concept 07.05.04, 17:11 Sand, Masz rację. Za tę cenę jakość jest jak najbardziej odpowiednia. Chociaż dla mnie meble BRW są drogie. Właśnie ze względu na jakość. Wystarczy trochę poczytać na innych forach wypowiedzi posiadaczy tychże mebli, żeby się przekonać co to jest. Płyta wiórowa ze sztuczną okleiną. Podobno założenie producenta jest takie, że są to meble na dwa lata. Później się rozpadają. Widziałam te meble w sklepie w al. Jerozolimskich i byłam zażenowana ich wzornictwem i jakością. Proszę o wybaczenie wszystkich, którzy zakupili te nieszczęsne meble, ale dla mnie jest to synonim badziewia i tandety. Wiem, że są tanie i czasami tylko na BRW jest stać wielu ludzi. Ale ja wolę moje stare meble w salonie niż nowe z BRW. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
sandbender Re: meble Bo-Concept 07.05.04, 17:33 Wybaczam ;) Fakt ze jakosc straszna bo jak zauwazylas plyta z okleina. Ale ja uwazam ze sposrod _tanich_ mebli, tylko BRW ze swoja kolekcja vis-a-vis wyroznia sie na tle innych polskich producentow. Zawsze mnie to zastanawialo dlaczego jak juz tanie to nie moze byc w miare nowoczesnie zaprojektowane tylko "tradycyjnie" kolorowa beznadzieja we wzorki i w kwiatki, a jak okleina drewnopodobna to buk (wspomniana tu kiedys ABRA). I majac wybor brak szafy albo szafa to sie dlugo nie zastanawialem :) O wlasnie moze sobie zaloze watek o polskim wzornictwie :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
izalil Re: meble Bo-Concept 07.05.04, 17:57 Sand, Wstyd się przyznać, ale powiem to jednak. Gdzieś tam usłyszałam o meblach BRW. Sprawdziłam sobie ich stronę. Najbardziej "spodobały" mi się meble z linii vis-a-vis, ale bez tych waniliowych wstawek. Pojechałam do sklepu to obejrzeć. I mi przeszło. Firma BRW reklamuje się "najchętniej kupowane meble w Polsce" oraz "Meble BLACK RED WHITE s± solidne i funkcjonalne o szerokiej gamie kolorystycznej. Atrakcyjna cena przy dobrej jako¶ci proponowanych przez nas modeli sprawia, że s± one poszukiwane w kraju oraz ciesz± się dobr± opini± zagranicznych odbiorców". To cytaty ze strony www. Sam fakt, że brak jest polskiej czcionki, mówi o tym jak traktują klientów. Ale do czego dążę. Otóż, skoro podobno są najchętniej kupowaną firmą w Polsce czyli najwięcej sprzedają, to zapewne posiadają odpowiednio dużą fabrykę mebli. Natomiast oglądając meble w sklepie, zastanawiam się czy przypadkiem pan Franek z panem Kazikiem nie robią ich w swoim garażu. Fatalne wykończenie i jakość materiałów. Ubolewam nad faktem, że BRW są najchętniej kupowanymi meblami. Jednak brak jakiejkolwiek alternatywy. Można by jeszcze spróbować z Ikea. Natomiast mówienie, że meble z BoConcept to buble za wydumaną cenę jest moim zdaniem krzywdzące. Jest to raczej opinia nie o meblach czy firmie w ogóle, ale raczej przejaw frustracji, że wielu ludzi (większości) na nie po prostu nie stać. O to chodzi i to boli. Inaczej tego nie umiem sobie wytłumaczyć. Wiem, że meble z BC nie są szczytem możliwości, ale czy z tego powodu że mnie nie stać na designerskie włoskie meble mam mówić, że to co z wyższej półki (subiektywnie) to buble za koszmarnie drogie pieniądze? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
habitare Re: meble Bo-Concept 08.05.04, 16:31 mhm.... przecież "BO" tez maja meble fornirowane, ze sklejki, itp. chyba mi nikt nie powie, że to normalne, że od komody odpadają plecy.... no tak, to pewnie drobiazg- za tę cenę mozna wybaczyć? ważna marka:) Odpowiedz Link Zgłoś
sandbender Re: meble Bo-Concept 09.05.04, 02:50 > Ubolewam nad faktem, że BRW są najchętniej kupowanymi meblami. Jednak brak > jakiejkolwiek alternatywy. True, true. Za ta kase nie ma zadnej alternatywy. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś