Dodaj do ulubionych

jasne sofy - jak długo pozostają jasne?

09.05.04, 22:30
pytanie jak w temacie. Do tych co mają jasne sofy:)

Tak sobie właśnie oglądam zdjęcia i wszędzie bardzo mi się podoba zestawienie jasna sofa+ ciemna ściana.
Tylko że kiedy ostatnio odwiedziłam znajomych i zobaczyłam taką sofę co to kiedyś była jasna, to ... o boże, tragedia.
Obserwuj wątek
    • kasia_szynszyla Re: jasne sofy - jak długo pozostają jasne? 09.05.04, 22:40
      A z czego była ta sofa? Bo zastanawiam się nad jasną sofą z alcantary (czy
      jakoś tak) i podobno jest łatwa w utrzymaniu i nie przyjmuje mocno brudu...
    • apsik10 Re: jasne sofy - jak długo pozostają jasne? 09.05.04, 22:57
      Mialam kiedys sofe Tomelila (ikea) w bialym pokryciu. Nawet tak strasznie sie
      nie brudzila, mimo obecnosci malego dziecka. Niestety co jakis czas trzeba bylo
      to pokrycie wyprac. I to nie bylo najgorsze:)) Najgorsze bylo prasowanie...
      Teraz kupilismy sobie pokrowiec granatowy z innej tkaniny. Jest lepiej.
      • habitare Re: jasne sofy - jak długo pozostają jasne? 09.05.04, 23:02
        mam jasną( białą) kanapę od chyba 6 lat. zdejmowany pokrowiec z bawełny
        świetnie się pierze, i nie prasuję nigdy , bo nakładam(naciągam) lekko
        wilgotne. samo się prostuje:) pochodzenie?- ikea
        sprawdza się nawet przy takich małych osobnikach, co z lubością wgrzebują sie
        na kanapy!
        • amused.to.death Re: jasne sofy - jak długo pozostają jasne? 09.05.04, 23:08
          Habitare - a jak często trzeba taki pokrowiec prać?
    • szczekuszka Re: jasne sofy - jak długo pozostają jasne? 10.05.04, 14:22
      Hej
      To bardzo optymistycznie brzmi, poniewaz ja chce sobie kupic meble w kolorze
      ecru, wlasnie pokrowce maja byc zdjemowane. Mam kota i psa, nie chce, zeby na
      ciemnej kanapie widac bylo kocie wlosy, ale na jasnej lapki psa. Kupie przede
      wszystkim ladne nakrycia, a jak nawiedza mnie goscie to odkryje przed nimi
      kanape i fotel:)).
    • amused.to.death no to jak często pierzecie pokrowce??? :) n/t 10.05.04, 14:47
      • habitare Re: no to jak często pierzecie pokrowce??? :) n/t 17.05.04, 15:09
        zwykle co 1/2 roku, jak sie nic nie wydarzy... a jak niespodziewanie się czymś
        zaleje, to od razu wkładam do pralki, i po lekkim wyschnięciu mam już czystą
        kanapę:) i fotel:)
    • delie A sofy z jasnej skory? n/m 10.05.04, 15:12

• e_wok Ja mam 10.05.04, 20:28
        od ponad dwoch lat. Sofa jest z Domo Faber, skora w kolorze ecru. Konserwuje ja
        takimi specyfikami do skorzanych obic zakupionymi w Ikea. Zdecydowalam sie na
        skore wlasnie ze wzgledu na latwosc czyszczenia (a koniecznie chcialam miec
        jasny mebel) i absolutnie nie narzekam. Ale nie mam psa ani kota. Wlasnie
        zastanawiam sie nad kotem i mam troche obawy, czy mi nie bedzie chcial pazurkow
        ostrzyc na obiciu.
    • jana07 Re: jasne sofy - jak długo pozostają jasne? 17.05.04, 14:55
      a co powiecie o sztucznej skorze? Maja taka tez w Domofaber. Jak sie taka skora
      zachowuje?
      j.
      • miziek Re: jasne sofy - jak długo pozostają jasne? 18.05.04, 22:04
        Moja biała sofa (obicie ze sztruksu) była biała moze przez pół roku, teraz jest
        kooooszmaaaarnie brudna, muszę kupić nowe obicie bo pranie nic nie daje :/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka