roxana2001 23.05.04, 19:49 Musze koniecznie wymienic drzwi wejsciowe do mieszkania. Mam dylemat jaka firme wybrac? Jakie drzwi antywłamaniowe polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
furys Re: Gerda czy Witex? 23.05.04, 23:52 A gdzie mieszkasz? Jesli we Wroclawiu lub okolicy, to polecam drzwi malej firmy Pajmetal (www.pajmetal.pl). Wyposazone w zamki, ktore gwarantuja znizki w ubezpieczeniu, bardzo solidnie i ladnie wykonane, a jednoczesnie supertlumiace halasy spoza mieszkania. I do tego znacznie tansze niz konkurencji. Pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
roxana2001 Re: Gerda czy Witex? 24.05.04, 10:15 Niestety ,ale mieszkam w Olsztynie. Odpowiedz Link Zgłoś
rybkakosmitka Re: Gerda czy Witex? 16.07.04, 11:33 furys napisał: > to polecam drzwi malej firmy > Pajmetal (www.pajmetal.pl). Wyposazone w zamki, ktore gwarantuja znizki w > ubezpieczeniu, bardzo solidnie i ladnie wykonane, a jednoczesnie supertlumiace > halasy spoza mieszkania. I do tego znacznie tansze niz konkurencji. > Pozdr! Ależ te drzwi są brzydkie!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rybkakosmitka dierre 24.05.04, 19:08 no właśnie. mam ten sam problem. Co myslicie o drzwiach Dierre? Odpowiedz Link Zgłoś
furys Re: dierre 24.05.04, 22:06 Dierre - brzydkie i stanowczo za drogie. Odradzam :) Odpowiedz Link Zgłoś
rybkakosmitka Re: dierre 25.05.04, 13:42 no tak, ale ja mialam na mysli opinie na temat funkcjonalnosci i jakosci, nie chodzi mi o opinie co do ceny i piekna tych drzwi (na temat gustow wole rowadzicyskusji bo kazdy ma inny) Odpowiedz Link Zgłoś
rybkakosmitka Re: dierre 16.07.04, 11:34 furys napisał: > Dierre - brzydkie i stanowczo za drogie. Odradzam :) Chyba jednak warte swojej ceny Odpowiedz Link Zgłoś
zuza_r Re: Gerda czy Witex? 25.05.04, 09:31 Właśnie wymieniłam drzwi wejściowe - ostatecznie zdecydowałam się na Gerdę. Plus - nie przepuszczają żadnych zapachów z klatki - to było dla mnie istotne (ciągły zapach papierosów z korytarza był nie do zniesienia). Podstawowy minus - niestety przepuszczają hałas z korytarza. Oczywiście w stopniu znacznie mniejszym niż moje stare drzwi, ale napewnio nie można powiedzieć, że odcinają odgłosy z klatki. Gerda ma też bardzo ograniczoną ilość oklein. Tak naprawdę wszystko zależy od zasobności porfela. Odpowiedz Link Zgłoś
roxana2001 Re: Gerda czy Witex? 25.05.04, 13:49 Właśnie, masz rację -wszystko zalezy od zasobności portfela.Ja też decyduję się na Gerdę, która niestety ma b. skromy wybór kolorów. Wybralam drzwi za 2000zl i wedlug informacji mają wyciszać 27 decybeli. Zobaczymy.. Odpowiedz Link Zgłoś
furys Re: Gerda czy Witex? 26.05.04, 01:16 roxana2001 napisała: > Właśnie, masz rację -wszystko zalezy od zasobności portfela.Ja też decyduję się > > na Gerdę, która niestety ma b. skromy wybór kolorów. Wybralam drzwi za 2000zl i > > wedlug informacji mają wyciszać 27 decybeli. Zobaczymy.. Gdybym mial wybierac miedzy Gerda a Witexem wybralbym te ostatnia firme. Drzwi sa solidniejsze, nie placi sie az tak wiele za marke, jak w przypadku Gerdy... I chyba nie sa tak pociete dziurami na bolce oscieznice, co mnie strasznie irytowalo, jak je ogladalem. Nie w ilosci, a jakosci jest sedno sprawy, jesli chodzi o bezpieczenstwo... Pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
roxana2001 Re: Gerda czy Witex? 26.05.04, 07:49 Niestety,ale sie mylisz. Jesli chodzi o cene to Witex-y sa drozsze. Co do jakosci-to moim zdaniem-Gerda ma wiecej rygli i wiecej bolcow(chyba w drzwiach antywlamaniowych o to wlasnie chodzi). Jedynie moge przyznac ci racje co do estetyki - Witexy- ladniej sa wykonczone. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: Gerda czy Witex? 16.07.04, 11:51 Biorac pod uwage cene i tlumienie halasow to nie byl chyba najlepszy wybor, bo ostatnio ogladalem drzwi za 2000 zl, ktore tlumienie mialy okolo 40 db. Podobno jest to wielkosc bliska granicznej w standardowych drzwiach antywlamaniowych. Niestety firmy nie pamietam, ale ze sa to pewne. Dzierżbór!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hurdy-gurdy-x Re: Gerda czy Witex? 08.09.14, 16:04 no stary wątek, ale drzwi Gerda są bardzo solidne, miałem je w poprzednim mieszkaniu. A właśnie niedawno zamontowane drzwi włoskiej firmy dierre (nowe mieszkanie w Bloku) i jednoznacznie oceniam je jako bubel. Nie za bardzo miałem wybór, bo to deal developera, a więc dostałem drzwi z całym mieszkaniem Moja opinia o drzwiach wewnętrznych firmy DIERRE: 1) przede wszystkim- na zamku klamkowym PÓŁ CENTYMETRA luzu po zamknięciu na klucz. To moim zdaniem dyskwalifikuje firmę i same drzwi. Po prostu wykonane sa z duża tolerancją, bez możliwości regulacji - za duże otwory w futrynie na rygle. Serwis i cała firma wmawia mi że tak MUSI BYĆ i że TO NORMALNE. Z tym że to nie są pierwsze drzwi jakie mam i nie dam sobie wcisnąć ciemnoty. Tak, drugi zamek trzyma normalnie, ale to każdy z zamków ma nie dawać luzów, zwłaszcza że często zamyka się tylko na jeden zamek (np. od wewnątrz). Firma ODMAWIA jakichkolwiek poprawek w tej mierze. 2) Firma nastawiona na wykorzystywanie klienta - wszystkie zmiany i regulacje muszą być dokonywane przez drogi serwis dierre 3) Bardzo nietypowe mocowanie zamka podklamkowego - trudna zmiana oryginalnego cylinderka, jeśli chcemy mieć drugi zamek z atestem (np wymóg ubezpieczenia) 4) Ogólnie konstrukcja drzwi dosyć delikatna, cienkie blachy, skrzydło ugina się w futrynie pod naciskiem. W poprzednim mieszkaniu miałem solidne drzwi lokalnej warszawskiej firmy, z grubej stali które stały jak MUR. Tak więc ostrzegam- zanim wybierzecie drzwi tej firmy dobrze zapoznajcie się z konstrukcją i działaniem - moim zdaniem to ładnie opakowany bubel. I nie liczcie na rzetelne potraktowanie reklamacji. Drzwi sprzedane- reszta nie ważna aż dziw że dostali atest na ten wyrób (ale nie wiadomo dokładnie na który model, podobno wcześniejsze drzwi miały taką regulację) Generalnie - we włoszech się tyle nie włamują, to u nich drzwi moga być liche. Odpowiedz Link Zgłoś