szklanka13 05.08.04, 19:19 Kto może mnie nauczyć robienia frywolitek - ewentualnie wie, gdzie można znaleźć kurs w internecie? Szukałam, ale nie udało mi się trafić:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bbushyk Re: FRYWOLITKI 12.08.04, 10:08 Witaj :) Najlepiej zwrócić sie z tym pytaniem na grupę pl.rec.robotki-reczne. Albo przejrzeć archiwum. Możesz też spróbować wpisać w google słówko "tatting", i jeśli znasz mowę Shakespeare'a, skorzystać z kursów zamieszczonych na amerykańskich stronach. Frywolitek można nauczyć się z Internetu - jestem tego najlepszym przykładem :)Powodzenia i dużo samozaparcia! Pozdrówka Beata, Poznań Odpowiedz Link Zgłoś
gaggi Re: FRYWOLITKI 12.08.04, 12:44 widziałąm w kiosku jakąś gazetkkę - robótki ręczne, czy hafty, nie pamiętam, na okłatce było też coś o frywolitkach. poszukaj w empiku w dziale hobby albo prasa kobieca Odpowiedz Link Zgłoś
dreker Re: FRYWOLITKI 06.09.04, 20:53 wiem gdzie mozna w Poznaniu. Jeśli Cie to zainteresuje to napisz do mnie na dreker@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
paloma_p Re: FRYWOLITKI 15.09.04, 11:47 A może tu: www.kaan.pl/forum/index.php?showforum=12 Odpowiedz Link Zgłoś
tamilan1 Re: FRYWOLITKI 18.09.04, 22:32 Kursy wykonywania frywolitek znajdziesz w czasopismach typu Anna, Szydełkiem i na drutach, Moje szydełkowanie, Moje robótki,Diana - Robótki szydełkowe etc. Nie nauczysz się jednak z rysunku - musisz widzieć, jak to się robi. Może w ESSKK jest taki kurs ( to nie tylko korespondencyjna nauka języków) - sprawdź. Mam sporo czasopism z opisami wykonywania frywolitek, ale niw w ząb nie rozumiem, choć jestem dość sprawną "szydełkowiczką" Uczestniczyłam w warsztatach artystycznych, na które przychodziła młoda dziewczyna, która opanowała tę sztukę. Zwykły kołnierzyk robiła ok. miesiąca - więc się zastanów, czy bardzo chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś